Το linux δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας. Ούτε λέει κανείς πως δεν μπορεί μία λύση open source να είναι καλή. Όμως στο θέμα μας, όταν για να κάνεις ένα πακέτο να δουλέψει πατάς σε κάποια τρύπα που βρήκες, να το την δημοσιεύεις φάτσα κάρτα σε open source είναι το μόνο εύκολο για το πακέτο να κλείσει την τρύπα.
Δε ξέρω για τι γιουγκοσλάβους μιλάς, αλλά ξέρω πως στο θέμα του sky italia η λύση δε δόθηκε από το oscam όπως νομίζεις. Το πρώτο public που βγήκε ήταν το emu για τον qbox hd, το poison . Από αυτό με loggers μπόρεσαν και πήραν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να το υλοποιήσουν αργότερα και στο oscam. Και η λύση που υπάρχει στο oscam είναι προσωρινή. Δεν υλοποίησαν το νέο nano πλήρως.
Όταν θα δω το oscam ή άλλο open source project να είναι το πρώτο στο σπάσιμο κάποιου κλειδώματος, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Ως τώρα όμως μόνο αυτό δε βλέπουμε. Όσο για υποψήφια κλειδώματα; Υπάρχον πολλά.
Conax Cas 7
DRE Crypt v14 και v15
Bulcrypt
Irdeto Pairing
NDS Dsmart
NDS Yes
NDS HD Pairing on Viasat
και η λίστα συνεχίζεται. Όταν θα δω κάτι από αυτά open source, το ξανασυζητάμε.
Αρχικά να πω οτι για το drecrypt v14 v15 , από το oscamteam τα νέα δεν είναι και τόσο απαισιόδοξα .
Σε ένα πράγμα έχεις δίκαιο ,είναι γεγονός ότι δύσκολα θα δεις ένα open source project να πρωτοπορεί σε κάτι.. εξάλλου δεν είναι αυτή φιλοσοφία όλων αυτών που ασχολούνται με τέτοια Project…
To ζητούμενο για να γίνει κάτι σε open source είναι να ενδιαφέρει πολύ κόσμο και τα συστήματα κωδικοποίησης που αναφέρεις δεν ενδιαφέρουν ούτε το 10 % αυτών που ασχολούνται με τα δορυφορικά σε όλη την Ευρώπη…τουλάχιστον προς το παρόν
Όταν πάει να γίνει κάτι ,σε ένα με μεγάλο ευρωπαϊκό πακέτο όπως csat fr ,sky de ,sky it , sky uk , dplus , τότε θα δούμε τα αντανακλαστικά αυτών ομάδων πόσο γρήγορα είναι…ή μάλλον τα είδαμε μέσα σε ένα μήνα ο Ιταλός παίζει πάλι κανονικότατα
Επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου ότι είναι περισσότεροι αυτοί που θέλουν κάποια πράγματα να είναι Public και ανοιχτά λέγοντας ότι qbox hd είναι πρώτος που έπαιξε πάλι sky it .
Σκέψουν πόσες εταιρίες που κατασκευάζουν δεκτές δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης αν δεν έσπαγε και αν δεν μοιραζόταν τίποτα…
Αναφορικά με τα συστήματα κωδικοποίησης που αναφέρεις νομίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε το πάντρεμα κάρτας/δέκτη με την μη δυνατότητα μοιράσματος μιας κάρτας …είναι διαφορετικά πράγματα, γιατί στην περίπτωση των Ιταλών δεν υπήρχε κανένα πάντρεμα ,κάρτα sky it έπαιζε και παίζει σε οποιονδήποτε δεκτή sky it..
Βλακωδώς λίγες μέρες μετά την επίθεση στις ιταλικές κάρτες έγινε το ίδιο και στις γερμανικές 9c4 ,απλά δεν ακουστικέ πολύ προς τα έξω γιατί το 90 % των Γερμανών συνδρομητών έχει 1702 betacrypt/nagra ,το αν είναι προσωρινή η λύση που βρέθηκε με το oscam ο καιρός θα το δείξει.. ξέρω όμως ότι πέρασαν 2 μήνες και η τρύπα δεν λέει να κλείσει..
Από την άλλη Murdoch είναι αυτός μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να πει αλλάζω καμιά 22 εκ. κάρτες από τα 3 βασικά μου πακέτα στην Ευρώπη ... για αυτό λέω ότι σε αυτές τις δουλειές ισχύει το….Ουδέν μονιμότερων εκ του προσωρινού
Last edited: