ΜcIntosh 60th anniversary C22/M75 monoblocks.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Ο προ C22 παρουσιάστηκε και παρέμεινε στην απαραγωγή απο το 1963-1972.Μιά επανέκδοσή του έγινε στο διάστημα 1995-1998.Οι M75 monos αντίστοιχα έμειναν στην παραγωγή απο το 1961-1970.

Η μεγάλη αυτά η εταιρεία,στα πλαίσια των 60 χρόνων της,παράγει και θέτει σε περιορισμένη κυκλοφορία 2500 σέτς,τα οποία και θα διατεθούν ανά 60 μόνο ζευγάρια στις μεγάλες αγορές.

http://www.mcintoshlabs.com/products/default.asp

Ο μέν προ,έχει αναβαθμιστεί στα σημερινά ποιοτικά στάνταρντς των προ της εταιρείας έχοντας και τηλεχειρισμό,ενώ οι τελικοί έχεουν επίσης αρκετές βελτιώσεις κι εσωτερικά,ενώ φυσικά έχουν αλλάξει κι οι λάμπες που φορούν.Η εταιρεία αναφέρει,ότι ο ήχος τους κινείται πολύ κοντά στα αυθεντικά,αλλά προσωπικά,άν και δεν τα έχω ακούσει,ούτε βέβαια τα παλιά,δεν το νομίζω.

Η τιμή του σέτ κινείται στην Μ.Βρετανία στις 16000 λίρες.

mc60thmain1.jpg

mc60th22pdf.jpg

mc60th75pdfs.jpg

Πραθέτω μερικά απο τα σχόλια στην πρόσφατη παρουσίασή τους απο το "Hi Fi News".

"Eίναι τόσο αθόρυβα και μετράνε τόσο καλά,που πάρα πολλοί τρανζιστοράτοι θα τα ζήλευαν","το καλύτερο σέτ που έχω ακούσει να οδηγεί τα LS3/5As","οδήγησαν τα Wilson Sophia IIs,SF Liuto floorstanders,Martin Logan Summit Xs με μεγάλη ευκολία","είναι ένα απο τα καλύτερα σέτ λαμπάτων,που έχω ακούσει σ' όλη μου την καριέρα-Paul Miller"... Τελική αξιολόγηση 89%(πολύ υψηλή-Hi Fi News Editor's Choice").

Να ευχηθούμε να τα εκατοστήσει η θρυλική αμερικάνικη εταιρεία!

Last edited:
Συγνώμη, αλλά με αυτά τα ίδια τα κουμπιά θα είναι???
Μου φαίνεται αισχος αισθητικά ο προ, εκτός αν οφείλεται ότι είμαι από μεταγενέστερη δεκαετία....

Μου φαίνεται αισχος αισθητικά ο προ, εκτός αν οφείλεται ότι είμαι από μεταγενέστερη δεκαετία....

Δεν έχεις και πολύ άδικο.

Από την άλλη όμως, το συγκεκριμένο design δεν μπορεί να μπει σε όλα τα σπίτια. Θέλει ιδιαίτερη διαρρύθμιση, επίπλωση, φιλοσοφία...

Ο καθ´ένας βέβαια όπως το αντιλαμβάνεται.

Η αλήθεια είναι,ότι υπάρχουν ουκ ολίγα σχόλια για την "ασχήμια" του προ...

Προφανώς ήθελαν να τα κρατήσουν ακριβώς όπως ήταν,όταν πρωτοκυκλοφόρησαν.Εγώ πάντως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα,να τα βάλω στο σπίτι μου.Ισα-ίσα...

Δεν θα με χάλαγε καθόλου κι εμένα άλλωστε το κλασικό είναι πάντα στην μόδα

DF

Αν τον δεις αναμένο νύχτα χωρίς πολύ φως νομίζω θα αλλάξεις γνώμη.