MDR -1A για αντικατάσταση, τι προτείνεται για αγορά ?

Akira

New member
2 November 2016
29
Χαίρεται

Αναβαθμίζω τα ακουστικά μου. Όλα ξεκινήσαν επειδή αναβάθμισα τα in-ear μου στα focal Sphear και τώρα κοιτώ να αναβαθμίσω και τα over/on hear.

Εχω τα Sony MDR-1A και ψάχνω κάτι καλύτερο έχοντας μια προτίμηση στα φτηνότερα από τα Audeze (Sine άντε και Titanium) αλλά θα εκτιμούσα προτάσεις από το forum σε αυτές τις τιμές πάνω-κάτω (500-800 ).

Ευχαριστώ

Γιώργος

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα Γιώργο.
Καλώς ήρθες.

Επιθυμείς κλειστού ή ανοικτού τύπου?
Επίσης που θα συνδέσεις τα ακουστικά? Έχεις κάποιο ενισχυτή ακουστικών? Κάποιο ντακ? Θα τα συνδέσεις απλά στο κινητό?
Δες αυτό το νήμα και δώσε μας μερικά στοιχεία ακόμα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα

Καλησπέρα Γιώργο.
Καλώς ήρθες.

Επιθυμείς κλειστού ή ανοικτού τύπου?
Επίσης που θα συνδέσεις τα ακουστικά? Έχεις κάποιο ενισχυτή ακουστικών? Κάποιο ντακ? Θα τα συνδέσεις απλά στο κινητό?
Δες αυτό το νήμα και δώσε μας μερικά στοιχεία ακόμα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα

Κλειστά για να μπορώ να τα έχω έξω από το σπίτι χωρίς να ενοχλώ
Λάπτοπ και κινητό είναι οι βασικές χρήσεις
Δεν έχω ενισχυτή ακουστικών και ένας λόγος που κοιτώ τα Audeze είναι η λύση που έχουν ενσωματώσει στο καλώδιο (παρότι δεν βοηθα στο λάπτοπ )
Καταλαβαίνω ότι για να έχεις καλή απόδοση θέλεις ένα ενισχυτή ακουστικών αλλά για μένα αν δεν είναι ιδιαίτερα μικρός δεν βολεύει

Με το μπάτζετ που διαθέτεις έχεις πάρα πολλές επιλογές.

Αudeze Sine (προσοχή το Sine είναι on-ear και όχι over ear)
Audeze El-8 Closed
Oppo PM-3
Meze 99 Classics (review σε εξέλιξη εδώ)
Sonus Faber Pryma 01
Master & Dynamic MH40
Master & Dynamic MW60 (είναι και wireless το συγκεκριμένο)
Sennheiser Momentum (βγαίνει και σε wireless και σε απλό)
Focal Spirit Pro και Classic
V-Moda M100

Και πάει λέγοντας. Σίγουρα όλο και κάτι θα ξέχασα, θα με συμπληρώσουν από κάτω τα παιδιά.

Γενικά ότι υπάρχει σε αυτό το νήμα σε καλύπτει. Μπορείς να τα παίρνεις έξω μαζί σου άνετα, παίζουν μια χαρά και από κινητό κτλπ.

Από εκεί και πέρα θα ήταν καλό να τα ακούσεις και μόνος σου. Αν μένεις Αθήνα μπορώ να σου γράψω που θα πας να ακούσεις το καθένα.

Αν δεν θες/δεν μπορείς να πας καλό θα ήταν να μας πεις τι περίπου επιθυμείς? Θες καλά και τονισμένα μπάσα? Θέλεις καθαρότητα και ουδετερότητα? Σε σχέση με τα Sony που έχεις τώρα τι θα ήθελες καλύτερο/παραπάνω?

Επίσης έχουμε και τα HiFi man edition S που είναι υβριδικά και κλειστά και ανοικτά (πολύ καλή περίπτωση)
και φυσικά με αυτό το budget πας αν δεν σε πειράζει το μέγεθος και στο βαρύ πυροβολικό δηλαδή
Sennheiser HD 630VB
Sony MDR Z7

Επίσης έχουμε και τα HiFi man edition S που είναι υβριδικά και κλειστά και ανοικτά (πολύ καλή περίπτωση)
και φυσικά με αυτό το budget πας αν δεν σε πειράζει το μέγεθος και στο βαρύ πυροβολικό δηλαδή
Sennheiser HD 630VB
Sony MDR Z7

Μέγεθος και κυρίως ΒΑΡΟΣ είναι πολύ αρνητικά
Είχα δοκιμάσει τα Blue MoFi με την ενίσχυση που ήταν τρομερά σε ήχο αλλά δεν τα άντεχα με βάρος 500γρ
τα MDR-1A μετά μου φαίνονταν ότι δεν υπήρχαν στο κεφάλι μου

Έπειτα αν δεν μπορούν να οδηγηθούν σωστά από κινητό και λάπτοπ θα πρέπει να βρω και ένα πραγματικά φορητό ενισχυτή (για αυτό υπάρχει πρόταση ?)

Χωρις να εχει ιδιαιτερη αξια η γνωμη μου, επειδη εψαχνα και γω κατι σε αυτη την κατηγορια που ψαχνεις, ακουσα ολα τα ακουστικα που σου προταθηκαν πλην των oppo και των hifiman. Τελικα προσφατα κατεληξα για πολλους λογους στα ath-msr7.

Akira πάρε πρώτα ακουστικά και για φορητό ενισχυτή/dac έχει πολλές λύσεις. Π.χ το. Dragonfly black συνδέεται και με κινητό και με pc και οδηγεί άνετα όλα τα παραπάνω ακουστικά που προτάθηκαν.

Η κατηγορία 500-800 ευρώ είναι μεγάλη κατηγορία και αφορά κατασταλαγμένους χρήστες, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τι είδους χαρακτήρα θέλουν να έχουν -ή να μην έχουν- τα ακουστικά τους.

Επίσης στην κατηγορία αυτή είναι απαραίτητος και ένας καλός (ή αξιοπρεπής έστω) ενισχυτής ακουστικών που θα τα αναδείξει.

Επειδή έχω ακούσει (πολύ παλιά) τα Sony MDR-1A, νομίζω πως αυτό που ψάχνεις είναι ένα ζευγάρι ευαίσθητα, αναλυτικά και ευκολοοδήγητα ακουστικά. Που θα μπορείς να τα συνδέεις με το κινητό και υπολογιστή σου. Δεν είναι κατ' ανάγκη πολύ πιο ακριβά. Διαβάζοντας εδώ στην κατηγορία θα διαπιστώσεις ότι η τιμολόγηση των ακουστικών εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Η ηχητική απόδοση αποτελεί μέρος μόνο της τιμής.

Πάντως λογάριασε και την περίπτωση να επιμερίσεις το ποσό που σκοπεύεις να δώσεις, αγοράζοντας μαζί και κάποιο ενισχυτή ακουστικών (ή DAC/Amp, ακόμα καλύτερα) που να ταιριάζει μαζί τους.

Από τα ακουστικά που αναφέρθηκαν:

-Τα Audeze Sine (με τη σύνδεση Lightning) είναι εξαιρετική επιλογή, αρκεί να συντρέχει η μία από τις δύο προϋποθέσεις:
α) Να έχεις κάποια από τις συσκευές της Apple που διαθέτει σύνδεση Lightning (υπολογιστή/iPad/iPhone). Αν έχεις, προχώρα το χωρίς επιφύλαξη.
β) Να έχεις κάποιο καλό ενισχυτή ακουστικών που να ταιριάζει μαζί τους. Σε αντίθετη περίπτωση, απλά δεν κάνουν.

-Αφού σου άρεσαν ηχητικά τα Blue Mo-Fi, αλλά δεν αντέχεις το βάρος, δοκίμασε τα Lola. Είναι τα Mo-Fi χωρίς τους ενσωματωμένους ενισχυτές τους, ελαφρύτερα και πολύ πιο άνετα.

-Συμφωνώ με τις προτάσεις του Μάνου πιο πάνω. Είναι όλες ενδιαφέρουσες και αξιόλογες. Και αφορούν ακουστικά ευκολοοδήγητα που θα ταιριαξουν με φορητές πηγές ή με laptop/υπολογιστή. Εννοείται πως με την προσθήκη ενισχυτή ακουστικών ή DAC/Amp, τότε θα μπορείς να λάβεις το μέγιστο που έχουν να δώσουν.

Να προσθεσω οτι επειδή το budget επαρκεί, θα σκεφτόμουν και την αγορά 2 ακουστικών
ενα ζευγάρι closed back on the go και ενα καλύτερο open back για σπιτικές ακροάσεις

θεωρώ απίθανο έως πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να παρει εξαιρετικά αποτελέσματα
απο ενα μόνο ζευγάρι ( και εννοώ φορητότητα με εξαιρετικά απόδοση...θέωρω οτι κάπου
θα χρειαστεί να κάνει παραχωρήσεις)