Με αφορμή τα σχόλια περί επιστημόνων στη Γαύδο

Απάντηση: Re: Με αφορμή τα σχόλια περί επιστημόνων στη Γαύδο

Το ότι ο ήλιος καίει περισσότερο τα τελευταία χρόνια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται στην τρύπα του όζοντος.

ο Ηλιος καιει περισσοτερο για δυο λογους κυριως,πρωτον λογω μεγιστου του 11ετη κυκλου του και δευτερον,λογω της τρυπας στο οζον.
Αν αφησουμε στην ησυχια του το οζον,σε πενηντα χρονια απο τωρα,μαλλον θα εχει αποκατασταθει.

Re: Απάντηση: Re: Με αφορμή τα σχόλια περί επιστημόνων στη Γαύδο

Αν αφησουμε στην ησυχια του το οζον,σε πενηντα χρονια απο τωρα,μαλλον θα εχει αποκατασταθει.

Και ποιος το πειράζει στην Ανταρκτική;
Εγώ τουλάχιστον έχω πολύ καιρό να περάσω από εκείνα τα μέρη... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Με αφορμή τα σχόλια περί επιστημόνων στη Γαύδο

Και ποιος το πειράζει στην Ανταρκτική;
Εγώ τουλάχιστον έχω πολύ καιρό να περάσω από εκείνα τα μέρη... :p

τα πυρηνικα που αμολας στη τουαλετα του σπιτιου σου,που νομιζεις οτι καταληγουν? :D

Διάβασε κανείς το σημείο που αναφέρουν αυτά τα καταστροφολογικά και προσδιορίζουν το 2026 ως σημείο μηδέν για την ανθρωπότητα;

Να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο μαθηματικό μοντέλο για την μόλυνση από ραδιενέργεια, ή την κλιματική αλλαγή, η κάποιο άλλο φαινόμενο; παράδειγμα απλοϊκό (έχουν στοιχεία για την μεταβολή του διοξειδίου του άνθρακα, του οξυγόνου, της ραδιενεργού ακτινοβολίας, του όζοντος ή κάποιου άλλου σημαντικού στοιχείου ή παράγοντα και με μαθηματικά μοντέλα μπορούν να υπολογίσουν ότι δεν θα είναι βιώσιμη η Γη).

Για την μεθοδολογία των Ρώσων μου είχε μιλήσει ένας καθηγητής ηλεκτρονικός Ρωσοπόντιος πραγματικά άνθρωπος με γνώσεις και εμπειρία από Ρωσία και μου είχε πει για τις πειραματικές δραστηριότητες που έκαναν για να δουν τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας την δεκαετία του 80 και 90 (όταν εργαζόταν εκεί).
Ακούστε τι δοκιμές έκαναν σε πομπούς διαφόρων συχνοτήτων. Έβαζαν γάτες και σκύλους στα σημεία εκπομπής. Σε 15 μέρες ανάλογα με την ισχύ και τις συχνότητες το σκυλί δεν είχε τρίχες, έπαιρναν δείγματα αίματος και ιστών να δουν αλλοιώσεις, όλα καταγραφόταν επιστημονικά κλπ.
Εμείς δεν έχουμε ανάγκη με 2-3 wifi, κινητά, ασύρματα τηλέφωνα...

Last edited:
Ξέχασα το πιο βασικό στοιχείο για το οποίο μπορεί να μην είναι βιώσιμη η Γη: πετρέλαιο

Παιδιά δεν μπορεις να μιλάς για τρύπα αλλά για αραίωση του όζοντος στους πόλους.
Τα εχουμε ξαναπεί είναι 900χλμ στρώμα από τα 1000 της όλης μας ατμόσφαιρας αν είχε τρύπα θα είχαμε ''καεί''
γιατί οτι μπαινει...δεν βγαίνει η ασπίδα λειτουργεί αντίστροφα.
Ο βασικός ένοχος για αυτό είναι ο Ηλιος μας και τα ζορια που τραβάει ανα τακτά χρονικά διαστηματα.

Παιδιά δεν μπορεις να μιλάς για τρύπα αλλά για αραίωση του όζοντος στους πόλους.

Ε ναι δεν είναι τρύπα – τρύπα. Απλά ένα όνομα που έχει καθιερωθεί για το φαινόμενο.

Διάβασε κανείς το σημείο που αναφέρουν αυτά τα καταστροφολογικά και προσδιορίζουν το 2026 ως σημείο μηδέν για την ανθρωπότητα;

Αμάν! Πήρε αναβολή το 2012;
Από τότε που ξεπεράσαμε την πρώτη ώρα 0 (αλλαγή 1999 - 2000) ποντάρουν όλο και πιο κοντά.
Ε, κάποια στιγμή θα έχουν δίκιο.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξέρουν κάτι παραπάνω.

Ξέχασα το πιο βασικό στοιχείο για το οποίο μπορεί να μην είναι βιώσιμη η Γη: πετρέλαιο

Μια χαρά βιώσιμη θα είναι. Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Από το φυσικό αέριο μέχρι τον ήλιο και τον αέρα.

Όλα είναι ρευστά και ποτέ δεν μπορεί να βάλει κανείς όρια. Κάτω από τις παγωμένες στέπες τις Σιβηρίας σε πολλά σημεία υπάρχουν τεράστιες φυσικές δεξαμενές μεθανίου. Το μεθάνιο συγκρατείται εκεί λόγω του στρώματος πάγου που έχει από πάνω του. Αυτό το στρώμα πάγου σιγά σιγά φθίνει λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη (ας μην κρίνουμε εδώ το ρόλο της ανθρωπότητας σε αυτή την υπερθέρμανση). Αν σε κάποια σημεία ο πάγος ανοίξει και όλο αυτό το μεθάνιο διαφύγει στην ατμόσφαιρα να δείτε τι ωραία εξέλιξη θα έχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου πάντως...

Το μόνο φαινόμενο του θερμοκηπίου που θεωρούνε πολλοί αποδεκτό είναι οτι έχει πέσει η ποιότητα της ντομάτας και των υπόλοιπων ζαρζαβατικών.
Μπορεί να φταίνε και τα λιπάσματα αλλά τα θερμπκήπια σίγουρα.

:BDGBGDB55: