Με budget το χιλιάρικο.

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Ψάχνω στερεοφωνικό για καλή μου φίλη. Για την ακρίβεια μόνο ενισχυτή + ηχεία. Οι πληροφορίες που έχουμε: Ο χώρος 20 τ.μ περίπου, με μοκέτα και πανύψηλο ταβάνι. Γεμάτος παράθυρα, με τζάκι, κυριως από ξύλο με πέτρα. Ο ενισχυτής να έχει και phono. Με ποιότητα που να αντέξει στον χρόνο. Δεν είναι αρνητική και σε κάποια μεταχειρισμένα κομμάτια αρκεί να εξασφαλίζεται η αντοχή τους...Η φυσιογνωμία του ήχου, (κατά το δυνατόν) λιγότερο επιθετική ψηλά, με σώματα και μπάσο.

Δυστυχώς δεν έχω άποψη για αυτή την κατηγορία και θα θελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Eσείς wahrheit242 και tyler dyrden, τι λέτε;

απο ενισχυτη δειτε αυτον http://www.skroutz.gr/s/318581/Harman-Kardon-HK-980.html?keyphrase=Harman+Kardon+hk+980

ηχεια

http://www.skroutz.gr/s/347300/Tannoy-Mercury-V4.html?keyphrase=tannoy+v4

http://www.skroutz.gr/s/380691/Dali-Zensor-5.html

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=monitor+audio+bx-5

με την προυποθεση οτι μπορουν να μπουν πανω απο 30cm απο τον πισω τοιχο και τους πλαινους. Αλλιως πρεπει να κινηθει σε βασης.

καντε μια βολτα σε γνωστα μαγαζια, ολο και καποια θα βρειτε για ακροαση

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Αν κάποιος έκανε την υπέρβαση και πήγαινε για τον xtz class a-100d3, ποια ηχεία θα ήταν κατάλληλα; Eνδεχομένως, εκτός από δαπέδου, και κάποια μεγάλα βάσης;

...τωρα θυμηθηκα και την σουπερ προσφορα σε ενα πολυ ποιοτικο ηχειο με ξεχωριστο φινιρισμα. Δεν ειναι το κτηνος στις χαμηλες συχνοτητες αλλα συνολικα ειναι πολυ ισορροπημενο και ποιοτικο. Νομιζω πως θα μπει κατευθειαν στο ματι μιας γυναικας.

http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=215&page=1

Το θυμάμαι το chario από το συγκριτικό του ήχου. Φινετσάτο ηχείο, πανέμορφο, αλλά θέλει και βάσεις. Λες για 20 τετργ. να είναι ικανοποιητικό;

Τη μεγάλη έκταση ψηλά του xtz την αναφέρεις ως πιθανό πρόβλημα; Ότι μπορεί να ακουστεί σκληρός ή τσιριχτός αν συνδυαστεί λάθος;

Το θυμάμαι το chario από το συγκριτικό του ήχου. Φινετσάτο ηχείο, πανέμορφο, αλλά θέλει και βάσεις. Λες για 20 τετργ. να είναι ικανοποιητικό;

Τη μεγάλη έκταση ψηλά του xtz την αναφέρεις ως πιθανό πρόβλημα; Ότι μπορεί να ακουστεί σκληρός ή τσιριχτός αν συνδυαστεί λάθος;

το ηχειο ακουγεται τεραστιο, και περισσοτερα τμ καλυπτει. Βασεις δεν χρειαζεται να παρεις τις εργοστασιακες, παιρνεις αυτες http://www.skroutz.gr/c/691/epipla-hi-fi.html?keyphrase=koda+st+13+3 και τις γεμιζεις με αμμο και εισαι αξιοπρεπης. Τα πολλα πριμα τα αναφερω γιατι νομιζω οτι στην αρχη εγραψες οτι δεν θελει τσιμπιμενες υψηλες.

Ευχαριστώ παίδες. Dimitris av, φαίνεται ωραία περίπτωση και σε καλή τιμή το ηχείο. Όμως 86db και 4ωμο, το φοβάμαι πολύ.

Tyler, στην εξίσωση αυτή που προσπαθεί να περιορίσει το κόστος, ένα από τα δύο θα είναι ακριβό και ένα φτηνό. Αν δηλ. πάει κανείς στα chario αναγκαστικά θα τα συνοδεύσει με τον Harman Kardon ή κάποιον άλλον αυτής της κατηγορίας. O nad μάλλον αποκλείεται γιατί δεν έχει στάνταρντ το phono, ο yamaha (και ο 500 και ο 700) φαίνονται σκληρούτσικοι...Τα μεταχειρισμένα είναι καλή περίπτωση αλλά δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη, δεν θα είναι δικά μου...
Με τον xtz που φιγουράρει σαν υπερενισχυτής αναγκαστικά πάμε σε φθηνό ηχείο, το οποίο δεν ξέρω ποιο από τα προτεινόμενα μπορεί να συνδυάζεται καλύτερα.
Αν κάποιος έχει να προτείνει συνδυασμούς, ευπρόσδεκτος.

Ευχαριστώ παίδες. Dimitris av, φαίνεται ωραία περίπτωση και σε καλή τιμή το ηχείο. Όμως 86db και 4ωμο, το φοβάμαι πολύ.

Tyler, στην εξίσωση αυτή που προσπαθεί να περιορίσει το κόστος, ένα από τα δύο θα είναι ακριβό και ένα φτηνό. Αν δηλ. πάει κανείς στα chario αναγκαστικά θα τα συνοδεύσει με τον Harman Kardon ή κάποιον άλλον αυτής της κατηγορίας. O nad μάλλον αποκλείεται γιατί δεν έχει στάνταρντ το phono, ο yamaha (και ο 500 και ο 700) φαίνονται σκληρούτσικοι...Τα μεταχειρισμένα είναι καλή περίπτωση αλλά δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη, δεν θα είναι δικά μου...
Με τον xtz που φιγουράρει σαν υπερενισχυτής αναγκαστικά πάμε σε φθηνό ηχείο, το οποίο δεν ξέρω ποιο από τα προτεινόμενα μπορεί να συνδυάζεται καλύτερα.
Αν κάποιος έχει να προτείνει συνδυασμούς, ευπρόσδεκτος.

αυτη η αντιμετωπιση κατα τη γνωμη μου ειναι λαθος. Ειναι ανουσιο να παρεις ενα ακριβο ηχειο το οποιο θελει αντιστοιχη οδηγηση, να το οδηγησεις με κατι υποδεεστερο και το αποτελεσμα να ειναι χειροτερο κ πολυ υποδεεστερο απο τις δυσνατοτητες του ηχειου. Να πληρωσεις ποιοτικοτερο ηχειο και να το οδηγησεις με κατι φτηνο και το ηχειο να μην δινει το κατι παραπανω που αγορασες, δεν βρισκω να χει νοημα

Αντιστοιχα αν πας σε ακριβο ενισχυτη τυπου ΧΤΖ και παρεις ενα εισαγωγικο ζευγος ηχειων, αυτο που θα παρεις ειναι το 100% ενος εισαγωγικου ζευγους ηχειων και θα "θαψεις" τον ενισχυτη.

Το ματσαρισμα συσκευων της ιδιας κλασης, αν ειναι σωστο, δινει αποτελεσμα που πολλες φορες υπεςρβαινει τις προσδοκιες.

Προσωπικα εκανα το λαθος να συνδυασω Chario με εναν Audiolab του 2009. Τα ηχεια απλα δεν κουνιοντουσαν, με μια απιστευτη θολουρα, χωρις δυναμικα ενα εντελως πλαδαρο πραγμα. Το λαθος το καταλαβα γιατι τα χα ακουσει να παιζουν με ενισχυτη που τα οδηγουσε σωστα.

Το Delphinus κατεβαινει στα 3Ω, οποτε καλυτερα να βγαλεις τους εισαγωγικους ενισχυτες που αναφεραμε για αυτα τα ηχεια.

O XTZ εχει 780 ευρω, σου μενουν 220 ευρω. Τι ηχειο να παρεις με 220 ευρω για εναν τετοιο ενισχυτη?

Απλα κατεθεσα την ταπεινη μου γνωμη.

Φιλικα Tyler

Tyler δεν διαφωνώ με την προσέγγιση. Εγώ έχω άλλα πράγματα στο μυαλό μου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με δεδομένο το μπάτζετ. Υπάρχει όμως κάποιο περιθώριο ελιγμών...Ο xtz νομίζω κοστίζει 700 και κάνοντας μια υπέρβαση φτάνεις σε ένα ηχείο των 500. Τα 1200 είναι κοντά στο χιλιάρικο και αν κάποιος είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα (το έχει ακούσει ας πούμε) μπορεί να το προτείνει...

Με λίγα λόγια, δεν έχεις να χάσεις πολλά από έναν αξιόλογο ενισχυτή που συνδυάζεται με ένα ηχείο μέσης κατηγορίας. Πολύ συχνά τα ηχεία χρειάζονται σοβαρή οδήγηση για να πιάσουν το στάνταρντ τους... μην ξεχνάς ότι στα περισσότερα τεστ, ηχεία των 500 ευρώ δεν τεστάρονται με τον εισαγωγικό yamaha...
Το παράδειγμα που αναφέρεις, 800 για ενισχυτή και 200 για ηχείο, είναι σαφώς παράλογο. Αλλά δεν μιλάμε γι' αυτό.

Tyler δεν διαφωνώ με την προσέγγιση. Εγώ έχω άλλα πράγματα στο μυαλό μου αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με δεδομένο το μπάτζετ. Υπάρχει όμως κάποιο περιθώριο ελιγμών...Ο xtz νομίζω κοστίζει 700 και κάνοντας μια υπέρβαση φτάνεις σε ένα ηχείο των 500. Τα 1200 είναι κοντά στο χιλιάρικο και αν κάποιος είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα (το έχει ακούσει ας πούμε) μπορεί να το προτείνει...

Με λίγα λόγια, δεν έχεις να χάσεις πολλά από έναν αξιόλογο ενισχυτή που συνδυάζεται με ένα ηχείο μέσης κατηγορίας. Πολύ συχνά τα ηχεία χρειάζονται σοβαρή οδήγηση για να πιάσουν το στάνταρντ τους... μην ξεχνάς ότι στα περισσότερα τεστ, ηχεία των 500 ευρώ δεν τεστάρονται με τον εισαγωγικό yamaha...
Το παράδειγμα που αναφέρεις, 800 για ενισχυτή και 200 για ηχείο, είναι σαφώς παράλογο. Αλλά δεν μιλάμε γι' αυτό.

ειχα μεινει στο budget του χιλιαρικου οπως το ειχες αναφερει και με βαση αυτο σχολιασα παραπανω. Στα 1200 μπορει λιγο να αλλαξει το πλανο. Η ελληνικη τιμη του ΧΤΖ ειναι 780, τα 700 ειναι η τιμη του ευρωπαικου eshop της εταιριας.

υπαρχουν καποια ηχεια που δεν ειναι τοσο απαιτητικα για να δειξουν ενα καλο ποσοστο των δυνατοτητων τους, οπως τα Roister 8.2, τα V4 κλπ. Υπαρχουν και καποια αλλα τα οποια εχουν ιδιαιτεροτητες τυπου 3ω ελαχιστη αντισταση και κροσοβερ που θελει σοβαρα βατ, γιαυτο ανεφερα τα Delphinus ως tricky περιπτωση ηχειου να την εχεις υποψη σου.

O XTZ ειναι ενισχυτης που παιζει σωστα τα περισσοτερα ηχεια μεχρι κ 2 κατηγοριες τιμης επανω. Το λιγοτερο που θα του εβαζα ταιρι ειναι τα 8.2 που ειναι πολυ αναλυτικα κ καθαρα ηχεια.

Βεβαιως οι περιορισμοι αντιληπτοι κ σεβαστοι οποτε το "μαγειρεμα" αναποφευκτο. Κανε μια βολτα να ακουσεις τα Richmond 7i που ειναι σε 50% εκπτωση, πραγματικα αξιζουν.

Καλη αναζητηση :2thumb22sup:

αυτές τις ημέρες ένας συνφορουμίτης έχει ανεβάσει αγγελίες για σφραγισμένα μηχανήματα, ενισχυτές και ηχεία ...

θα συνιστούσα να ρίξεις μιά ματιά, θυμάμαι να παρελαύνουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα ...

Προσφατα εφτιαξα ενα συστηματακι για τον αδερφο μου αποτελουμενο απο εναν μεταχειρισμενο advance 105

http://www.skroutz.gr/s/319859/Advance-MAP-105.html

και σε μια δελεαστικη τοτε προσφορα τα ηχεια B&W 685

http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=121

Απλα το αναφερω σαν ενα ωραια παντρεμα ηχου χαμηλου μπατζετ.....

Όντως, αν μιλάμε για σύνολο 500-600 ευρώ, είναι ωραία επιλογή. Με τους advance δεν έχω καταλήξει αν πρόκειται για συμπαθητική περίπτωση, ο κόσμος διχάζεται, έχουν αρετές αλλά και μια τάση να γίνονται σκληροί. (για την ακρίβεια, ελάχιστοι ενισχυτές ΔΕΝ είναι σκληροί στην εισαγωγική κατηγορία και όχι μόνο).

Όντως, αν μιλάμε για σύνολο 500-600 ευρώ, είναι ωραία επιλογή. Με τους advance δεν έχω καταλήξει αν πρόκειται για συμπαθητική περίπτωση, ο κόσμος διχάζεται, έχουν αρετές αλλά και μια τάση να γίνονται σκληροί. (για την ακρίβεια, ελάχιστοι ενισχυτές ΔΕΝ είναι σκληροί στην εισαγωγική κατηγορία και όχι μόνο).

γυρω στο 1000ρικο ειναι και αυτος ο συνδυασμος. Το μεγαλυτερο μειονεκτημα των Advance νομιζω οτι ειναι η περιορισμενη αναλυση. Για να βοηθησω, εισαγωγικοι ενισχυτες που δεν ειναι "σκληροι" ειναι:

Nad C315BEE, C316BEE, C326BEE, C356BEE, Μarantz PM6003, 7003, HK-980, Pioneer A-A6

Στο χιλιάρικο καινούριοι. Όμως ο Krelladonis αναφέρθηκε σε μεταχειρισμένο ενισχυτή και τα ηχεία σε προσφορά, οπότε είναι ok. Καινούρια, δεν θα τα επέλεγα. Thanx Tyler- οι nad δεν είναι οι παλιοί, είναι γνωστό αυτό και δεν έχουν phono. Καλή γνώμη μου άφησε από την περιγραφή του ο Marantz PM8003 αλλά ανεβαίνει στα 700. Πολύ καλή περίπτωση και οι xindak, διάβασα τις προτάσεις σου αλλού, πάλι όμως χωρίς phono.

οι Marantz εχουν ενα θεμα με την οδηγηση και δυστυχως στα χρηματα που κινουνται υπαρχουν παντα καλυτερες λυσεις. Οι Xindak παιζουν πολυ καλυτερα απο ο,τι υπαρχει στο κοστος τους και εχουν σοβαρη ποιοτητα κατασκευης και επωνυμα υλικα. Το phono μπορεις να το αγορασεις με 80 ευρω, μην το σκεφτεσαι τοσο..

Oι nad δεν ειναι οι παλιοι, ειχα και απο την παλια γενια και απο τους καινουριους. παραμενουν πολυ γλυκοηχοι και στις υψηλες εχουν περιορισμενη εκταση αλλα ακουγονται ομορφα υψηλα. Σε σχεση με τους παλιους ειναι πολυ πιο δυναμικοι.

Πάντως tyler, επειδή και παλιότερα με έχεις βοηθήσει για μικρά ηχεία που χρειάστηκα (ανταλλάξαμε καμιά 20αριά μηνύματα) να πω ότι είσαι θησαυρός για το site και οι γνώσεις σου σ' αυτή την κατηγορία δεν παίζονται.
Πρέπει να τα λέμε αυτά, διότι δεν είναι δεδομένο ότι θα βρεις πάντα κάποιον, εδώ ή αλλού, να σε προσανατολίζει σωστά. Σ' ευχαριστώ πολύ και μπράβο και συγχαρητήρια. Άντε και moderator. :-)