Με ή χωρίς HDCP? (καρτα γραφικών)

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Τις επόμενες μέρες μάλλον θα προχωρήσω στην πληρη κατασκευή ΗΤPC (κουτί, τροφοδοτικό, ψύκτρα, δίσκους και dvdrw εχω ήδη), και σκέφτομαι για κάποια 8600GT από τις silent υλοποιήσεις...

Τι και γιατί να προτιμήσω?

Μια asus με HDCP και 140 περίπου, ή την αντίστοιχη gigabyte χωρίς HDCP με 30 περίπου λιγότερα?

Στο μέλλον θα θέλω να βλέπω και BD/hddvd από το συγκεκριμένο μηχάνημα με την προσθήκη του ανάλογου drive, στον TW600 μου. Αξιζει η χρηματική διαφορά για την ακριβότερη με HDPC, η μετά η λύση είναι μόνο με anyDVD HD (και περισσότερο κόστος αν αυτό αγοραστεί κανονικά, αλλα και γενικότερα περισσότερη ταλαιπωρία ενός επιπλέον software που θα μπορούσε να αποφευχθεί)?

Μήπως μου διαφευγει και τίποτα άλλο από τα πλάνα μου?

(τα υπόλοιπα που σκέφτομαι προς αγορά είναι ένα gigabyte P35 DS4, ένας 4300, και 2χ1GB μνήμη...)

Δυστυχως προσπαθώ να στριμώξω όσο περισσότερα γίνεται με λίγα χρήματα... Μνήμη για πρώτη φορά το έχω πάρει απόφαση να βαλω μπόλικη, παντα στους υπολογιστές μου η μνήμη ήταν το αδύναμο τους σημείο. Και με 38 που έχει το 1GB, θα πάω εξαρχής στα 2GB, με dual channel... Αν πάντως μπορέσω, θα ανέβω σε c2d 6xx0, αλλά ο 6600 μου είναι πολύ ακριβός... Διπλά χρήματα από τον 4300 που κοιτάω. Ο οποίος αν "χρειαστεί", κλοκάρεται και εύκολα οπότε τα φέρνει βόλτα τελικά...

Για τις κάρτες γραφικών που αναφέρω και το HDCP καμιά γνώμη?

Δυστυχως προσπαθώ να στριμώξω όσο περισσότερα γίνεται με λίγα χρήματα... Μνήμη για πρώτη φορά το έχω πάρει απόφαση να βαλω μπόλικη, παντα στους υπολογιστές μου η μνήμη ήταν το αδύναμο τους σημείο. Και με 38 που έχει το 1GB, θα πάω εξαρχής στα 2GB, με dual channel... Αν πάντως μπορέσω, θα ανέβω σε c2d 6xx0, αλλά ο 6600 μου είναι πολύ ακριβός... Διπλά χρήματα από τον 4300 που κοιτάω. Ο οποίος αν "χρειαστεί", κλοκάρεται και εύκολα οπότε τα φέρνει βόλτα τελικά...

Για τις κάρτες γραφικών που αναφέρω και το HDCP καμιά γνώμη?
Για τον 6600 αναμένετε και νέα πτώση τιμής και μάλιστα πολύ σοβαρή οπότε αν δεν καίγεσαι περιμένεις κάνα μήνα . Τώρα για την κάρτα με HDCP προτίμησε την καθώς μπορεί τώρα να κάνουμε δουλεία με το any DVD αλλά μάλλον αυτό θα σταματήσει σε λίγο καιρό. Οπότε καλό είναι να υποστηρίζει η κάρτα μας το σύστημα αυτό. ¨όσο για την μνήμη όπως σου είπαν και παραπάνω ξεκίνα με 1 gb και αργότερα ρίχνεις άλλο 1

Ευχαριστώ για τις συμβουλές... :grinning-smiley-043
Tελικά, σκεφτόμενος ότι αφού δεν παίζω ποτε παιχνίδια, και επειδή δεν υπάρχει πουθενά πια η silent & HDCP 8600 της Asus, "κατεβηκα" στην επίσης silent & HDCP 8500GT της gigabyte... Κρατησα για Μ/Β το Ρ35 DS4 της gigabyte, όπως αναφερω στο πρώτο ποστ μου.
Με τα χρήματα που ας πούμε περίσεψαν από την φτηνότερη κάρτα γραφικών, πάραγγειλα εναν c2d 6420, που βρήκα σε καλή τιμή, αντί για 4300. Aπό ότι είδα εδώ, κλοκάρεται και αυτός πολύ καλά και πολύ εύκολα (σε περίπτωση που στην μαμά συχνότητα τα βρει σκούρα), οπότε... ελπίζω να με καλύψει.
Το μόνο ας πούμε... περίεργο, είναι ότι παράγγειλα αντί για τις crucial, κάτι... patriot. Να πω την αλήθεια μεχρι τώρα δεν τις είχα ξανακούσει, αλλά διάβασα μερικές πολύ καλές κριτικές στο ίντερνετ. Στο πρώτο ποστ μου δίνω λινκ για crucial 2x1GB/667, χωρίς ψύκτρα. Τελικά πήρα 2x1GB/800, με ψύκτρα. Και μαλιστα στην ίδια τιμή... Εχει χρησιμοποιήσει κανείς? Ελπίζω να μην βγουνε πατάτες... :slapface:

παιδιά μπορείς κανείς να προτείνει σύνθεση pc με κόστος κάτω του χιλιάρικου που να μπορεί να παίζει τα πάντα χωρίς πρόβλημα σε HD;
σκέφτομαι για core2 6420 cpu, me gfx ATI 1950 pro 512 ...μνήμη 2 γιγα 667, kai M/B chipset P35?(abit). τι λέτε για την σύνθεση ;

παιδιά μπορείς κανείς να προτείνει σύνθεση pc με κόστος κάτω του χιλιάρικου που να μπορεί να παίζει τα πάντα χωρίς πρόβλημα σε HD;
σκέφτομαι για core2 6420 cpu, me gfx ATI 1950 pro 512 ...μνήμη 2 γιγα 667, kai M/B chipset P35?(abit). τι λέτε για την σύνθεση ;
....................................................................................................
θα σου προτεινα αντι για ati να πας σε αντιστοιχη nvidia k για cpu 6600!!