Με οθόνη

Sirkonsta

Established Member
24 February 2008
197
Θα μπορούσα να αγοράσω ένα WD LIVE αλλά δεν έχει οθόνη και δεν μπορώ να δω τα id3 (και ιδιαίτερα τα ελληνικά) των mp3 χωρίς τηλεόραση.

Θα μπορούσα να αγοράσω ένα οικονομικό 13 laptop άλλα δεν θα είχα οπτική έξοδο, remote και φοβάμαι πως θα έβλεπα τα mkv με πολύ ζόρι και "σπάσιμο".

To ps3 που έχω είναι γνωστό πως δεν παίζει (χωρίς μετατροπή) mkv και για μουσική πρέπει να έχεις ανοιχτή tv αν θες να επιλέγεις τραγούδια.

Θα μπορούσα να αγοράσω το iamm (αν το λέω σωστά) με τη μεγάλη οθόνη, αλλά όπως μου είπε ο αντιπρόσωπος δεν υποστηρίζει ακόμα ελληνικά id3 tags.

Πληροφοριακά ο ενισχυτής μου δεν έχει εισόδους hdmi.
Πέρασα με πολύ κόπο 800 και cd και θα ήθελα να τα απολαμβάνω από το ηχοσύστημα μου, με κλειστή όμως τη πλάσμα
Κάπου διάβασα για οθόνες matrix που μπαίνουν στα players, ισχύει αυτό σαν λύση κι αν όχι έχετε εσείς να προτείνετε κάτι άλλο?

Ευχαριστώ

Θα μπορούσα να αγοράσω ένα οικονομικό 13 laptop άλλα δεν θα είχα οπτική έξοδο, remote και φοβάμαι πως θα έβλεπα τα mkv με πολύ ζόρι και "σπάσιμο".

Παρότι δεν το προτείνω για τέτοια χρήση σαν κύρια, πιστεύω ότι τα σπασίματα είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί... Τα περισσότερα πια έχουν κάρτες γραφικών συμβατές με DXVA. Φυσικά ισχύουν τα υπόλοιπα που λες (οι s/pdif σπανίζουν αντίθετα με τις hdmi που βρίσκεις συχνά πια, τηλεκοντρόλ το ξεχνάς εκτός και αν πάρεις έξτρα σε usb).
Εμένα ένα lenovo IdeaPad U350 που πήρα έπαιξε ΟΚ με DXVA... με την ψόφια 4500MHD.

To configuration που έχει σε σχέση και με τη τιμή του είναι μια χαρά, αλλά ψηφιακό ήχο πως θα πάρω?
Σε ένα media player μπορώ να συνδέσω πάνω στην hdmi, μία φθηνή 15άρα οθόνη και την plasma? πιθανά αυτό να ήτανε μία λύση...
Είδα και το popcorn έχει μεγάλη οθόνη αλλά δείχνει ελληνικά id3? από την άλλη το κόστος μόνο χαμηλό δεν είναι

Last edited:
To configuration που έχει σε σχέση και με τη τιμή του είναι μια χαρά, αλλά ψηφιακό ήχο πως θα πάρω?
Σε ένα media player μπορώ να συνδέσω πάνω στην hdmi, μία φθηνή 15άρα οθόνη και την plasma? πιθανά αυτό να ήτανε μία λύση...
Είδα και το popcorn έχει μεγάλη οθόνη αλλά δείχνει ελληνικά id3? από την άλλη το κόστος μόνο χαμηλό δεν είναι

Ψηφιακό ήχο μονο από hdmi... έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα, ο ενισχυτής μου δεν έχει hdmi εισόδους. Και αυτό (όπως και τα περισσότερα) δεν έχει οπτική ή ομοαξονική ψηφιακή...

Αν έχουν hdmi ή και dvi γιατί να μην μπορείς? Η μήπως δεν κατάλαβα κάτι?

Μπορώ τη μία έξοδο του media player να τη δώσω σε 2 πηγές (tv και 15αρα) δηλαδή?

Καλησπέρα και πάλι

Να θεωρήσω πως δεν υπάρχει λύση στο παραπάνω (γι αυτό και η σιγή ιχθύος)?

Για εικόνα ή hdmi splitter ή digital frame με usb... (εφόσον δεν δέλεις την tv ανοιχτή)

Για ήχο χρειάζεσαι usb to sp/dif converter (google it!)

Για ήχο χρειάζεσαι usb to sp/dif converter (google it!)

Το συγκεκριμένο θέμα (καθότι ομοιοπαθής χωρίς spdif) με είχε απασχολήσει και εμένα, αλλά ο γούγλης δεν βοήθησε και ιδιαίτερα... ότι προϊόντα κι αν βρήκα δεν ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς μπορούσαν να κάνουν...

Lyk, δες M2Tech, αν και το θεωρώ too much για να περάσει σήμα σε AVReceiver...

To ΗiFace δε των 110Ε (μαζί με ένα DAC) είναι από τις πιο αξιόπιστες και βολικές λύσεις για pc music...

Για πιο οικονομικά και λιγότερο άγχος στις ακροάσεις, υπάρχει και η TERRATEC AUREON DUAL USB που παίρνει από usb και σου δίνει optical αλλά με χαμηλότερη ποιότητα... στα 20Ε... μάλλον δεν χάνεις τίποτα να την δοκιμάσεις...

Kαι o γούγλης για περαιτέρω διάβασμα και αναζήτηση! Όλα γίνονται πλέον...

Last edited:
Re: Απάντηση: Με οθόνη

Lyk, δες M2Tech, αν και το θεωρώ too much για να περάσει σήμα σε AVReceiver...

To ΗiFace δε των 110Ε (μαζί με ένα DAC) είναι από τις πιο αξιόπιστες και βολικές λύσεις για pc music...

Για πιο οικονομικά και λιγότερο άγχος στις ακροάσεις, υπάρχει και η TERRATEC AUREON DUAL USB που παίρνει από usb και σου δίνει optical αλλά με χαμηλότερη ποιότητα... στα 20Ε... μάλλον δεν χάνεις τίποτα να την δοκιμάσεις...

Kαι o γούγλης για περαιτέρω διάβασμα και αναζήτηση! Όλα γίνονται πλέον...

+1
E ρε πως φαίνονται οι άνθρωποι του ήχου......Το HiFace που προτείνει ο Dalanik είναι πολύ καλή επιλογή

Κύριοι σας ευχαριστώ μάλλον αρχίζει και βγαίνει άκρη, οι απαιτήσεις του πρώτου post λοιπόν δεν υλοποιούνται παρά μόνο με:

1. pc, άρα αγορά οικονομικού laptop και ενός remote control (λαμβάνοντας υπ όψιν τον lykman, δεν θα έχω πρόβλημα αναπαραγωγής με mkv αρχεία). Για την επιλογή του laptop να προσέξω κάτι ιδιαίτερο πέρα από τα τετριμένα? remote control κάποια πρόταση?

2. Αγορά splitter, ότι και να πάρω κάνει τη δουλειά του ή να δώσω μεγαλύτερη προσοχή. :Dalanik την tv θα τη χρειάζομαι μόνο για ταινίες

3. Αγορά μετατροπέα. Dalanik αν γνωρίζεις: αν έδινες 10 στην ποιότητα της HIFACE, η terratec τι βαθμό θα έπαιρνε? επίσης λες για "λιγότερο άγχος στις ακροάσεις" τι εννοείς?

Ευχαριστώ και πάλι και καλή εβδομάδα

Last edited:
το terratec δίνει δικάναλο σήμα από την οπτική του... έτσι λέει αν πάτε στην σελίδα του κατασκευαστή (αλλά και στου eshop).

Η ποιοτική λύση του HiFace φαντάζομαι ότι θα είναι σούπερ, αλλά με 110Ε... 400Ε έδωσα για το λαπτοπάκι! Παραείναι πολλά, και δυσανάλογα με το συνολικό κόστος.

Sirkonsta, ναι, αν πας για λάπτοπ για mkv, θέλει λίγο παραπάνω ασχολία... Αν πάς σε φτηνό / μικρό, με αδύνατο επεξεργαστή, θα πρέπει να έχει κάρτα γραφικών ικανή για hardware accelaration ώστε να αναλάβει εκείνη το φόρτο... Συν ότι αν παίζει με επεξεργαστή αλλά του ανεβάζει θερμοκρασία, πιθανόν να ανεβάζει στροφές και το φουρφούρι του, οπότε καλό θα ήταν να κοιτάς και από θόρυβο ποια δεν θα σε ενοχλούν...

Φίλε Sirkonsta δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα παίζει το Terratec, δεν το έχω δοκιμάσει... Γενικά είμαι της άποψης "ότι πληρώσεις παίρνεις"...

"Χωρίς άγχος" εννοώ ότι βάζεις τη μουσική σου και την ακούς χωρίς να σε πολυνοιάζουν το ηχόχρωμα, τις χροιές και άλλα τέτοια εξωτικά...

Άλλη μια λύση για αναβάθμιση της μουσικής σου είναι να πάρεις κάποιο usb DAC το οποίο θα λαμβάνει σήμα από την usb και θα το δίνει αναλογικά στον ενισχυτή σου. Εύκολα θα βρεις και κάποια αξιόλογα στα μεταχειρισμένα!

@ Lykman
Kάτι τέτοιο ίσως να κάνει τη δουλειά που ζητάς... το πόσο καλά βέβαια δε γνωρίζω... Γενικά είναι δύσκολο να βρεις λύση καλύτερη και οικονομικότερη από την απευθείας σύνδεση με HDMI, σε έναν AV Receiver με αντίστοιχη είσοδο!

Για 5καναλο λοιπόν κάτι σαν το παραπάνω, οκ

Να σε διορθόσω κι όλας δεν ψάχνουμε 5-6, άλλους 10 ψάχνουμε...

Yπάρχουν πολλά αλλά θέλει προσοχή γιατί σε αυτή τη κατηγορία χρημάτων κυκλοφορεί πολλή δεύτερη διαλογή...;)

Η ιστορία usb to sp/dif έχει ξεκινήσει κυρίως από την εποχή Mini Disc για την εγγραφή mp3 από pc!

:ernaehrung004:

@ Lykman
Kάτι τέτοιο ίσως να κάνει τη δουλειά που ζητάς... το πόσο καλά βέβαια δε γνωρίζω... Γενικά είναι δύσκολο να βρεις λύση καλύτερη και οικονομικότερη από την απευθείας σύνδεση με HDMI, σε έναν AV Receiver με αντίστοιχη είσοδο!

Ούτε αυτό αναφέρει τίποτα για DTS... :furious3:

Εχεις δίκιο για τον ενισχυτή και τα hdmi, θα έλυνε εύκολα και άμεσα όλα τα θέματα, αλλά έλα που είμαι ευχαριστημένος με αυτόν που έχω παρότι οικονομικός και σχετικά απλός (yamaha RXV540RDS), και δεν θέλω να τον αλλάξω και να ξαναπληρώνω...

Παιδιά ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω μήπως αξίζει τίποτα...

- Sweex 7.1 USB Sound Card (υπάρχει και στο e-shop στα 35Ε)

- Sondigo Callisto (καταργημένο, έκλεισε η εταιρεία, αλλά πουλιέται ακόμα κάτω από 50$)

- m-audio Transit (καλή λύση - επώνυμο προιόν αλλά γύρω στα 100$)

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρειτε κάτι που να κάνει τη δουλειά...
Εδώ περνάνε DTS passthrough από usb σε s/pdif, DVB-T decoders των 55 ευρώ...

Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι οι drivers και το σετάρισμα!
Αν δεν το φοβάστε αυτό όλα καλά!

@Lyk
Βέβαια και πάλι δεν θα έχεις HD DTS κλπ αφού δεν θα μπορέσει να τα αποκωδικοποιήσει ο ενισχυτής σου...

Aν θες τη γνώμη μου καλός ο RXV540 αλλά είναι καιρός, σιγά σιγά, να σκέφτεσαι την αναβάθμισή του... Δεν είναι άσχημοι και οι πιο νέοι yamaha (έχω δύο κάτι θα ξέρω! :D) Όποτε θες χτύπα κουδούνι για δοκιμές...

:ernaehrung004: