Με ποιο τρόπο αποθηκεύετε τα σημαντικά αρχεία που θέλετε να έχετε για πάντα;

Re: Με πιο τροπο αποθηκευεται τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Τα πλέον σημαντικά σε 3 σκληρούς δίσκους.
1 εσωτερικός στο βασικό μου μηχανάκι, ένας εξ. σκληρός εντός σπιτιού και ένας ακόμα σε άλλο σπίτι.

Από τα παραπάνω, ότι δεν με απασχολεί από άποψη ασφάλειας, τα έχω και σε μια cloud υπηρεσία τύπου dropbox.

Ανάλογα για τι αρχεία μιλάμε προσωπικά ή δουλειάς??

Μάλλον εννοείς προσωπικά οπότε θα σου απαντήσω για αυτό

Αποθηκεύω σε NAS με Raid 1(Mirror) και έχω βάλει στο NAS και έναν μικρότερο σκληρό δίσκο όπου γίνονται αυτόματα backup τα αρχεια που είναι πιο σημαντικά για μένα (personal photos, videos, docs) etc

τα έγγραφα που θέλω να είναι διαθέσιμα και στο κινητο μου από το onedrive, το dropbox και το googledrive τα έχω βάλει να συνγρονίζονται κάθε 2 ώρες με το NAS από εφαρμογές αντίστοιχες που προσφέρει το NAS

τις ταινίες και ότι μπορώ να ξανακατεβάσω δεν τις κάνω βέβαια backup και σαν ασφάλεια μου φτάνει το raid. (εαν ταυτόχρονα τα παίξουν οι δυο δίσκοι του RAID ή κάτι που να έιναι τόσο φοβερό ας τα χάσω)

Σε ένα δεύτερο δίσκο στο μηχάνημα και σε έναν εξωτερικό ο οποίος συνδέεται μόνο όταν πρόκειται να γίνει back up για την αποφυγή ιών.

Σε τουλάχιστον 2 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και κάποια και σε DVD-R...

Σε nas με raid 1(mirroring). Τα πολύ σημαντικά γίνονται on line replication σε cloud storage.

Σε τουλάχιστον 2 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και κάποια και σε DVD-R...

Tα DVD-R ειναι λιγο πονεμενη ιστορια (ακομα και τα DL).
Σε ελαχιστο χρονικο διαστημα γινονται τοσα πολλα, που αναγκαζεσαι να τα στοιβαξεις σε κυλινδρικες θηκες-πυργους.
Οταν το κανεις αυτο .... πηγε περιπατο η ευκολια στην χρηση. Λες "καπου το χω, αλλα που να βαζω και να βγαζω
ενα-ενα DVD". Μπαινουν σε μια ζωνη "λυκοφωτος" !

Tα DVD-R ειναι λιγο πονεμενη ιστορια (ακομα και τα DL).
Σε ελαχιστο χρονικο διαστημα γινονται τοσα πολλα, που αναγκαζεσαι να τα στοιβαξεις σε κυλινδρικες θηκες-πυργους.
Οταν το κανεις αυτο .... πηγε περιπατο η ευκολια στην χρηση. Λες "καπου το χω, αλλα που να βαζω και να βγαζω
ενα-ενα DVD". Μπαινουν σε μια ζωνη "λυκοφωτος" !

Το back-up μία φορά θα το χρειαστείς, όχι σε καθημερινή χρήση...

Και το back-up σε οπτικούς δίσκους, δεν το έχεις αποθηκευμένο οριζόντια και σε κυλίνδρους... :p

Απάντηση: Με πιο τροπο αποθηκευεται τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Χρησιμοποιώ τριπλά αντίγραφα. 2 σε dvd 4.7gb καλής ποιότητας, γραμμένα σε 4χ ταχύτητα και 1 δίσκο 2tb.

Σε 2 δίσκους εξωτερικούς USB, 2TB έκαστος αποθηκεύω τις φωτογραφίες, τα προσωπικά μου βίντεο, documents και φυσικά όλη τη συλλογή με mp3.
Χρησιμοποιώ το Allway Sync για να κάνω συγχρονισμό. Να χαλάσουν και οι 2 δίσκοι ταυτόχρονα δε γίνεται οπότε είμαι ασφαλής σε αυτό.

Για τα υπόλοιπα "βίντεο" ένας επίσης εξωτερικός 2TB αποθηκεύει το stock ενώ ένας γέρος αλλά αξιόπιστος 2,5άρης 320GB USB είναι αυτός που κρατάει τις "current" επιλογές μου (μιας και είναι εύκολος στη μεταφορά από tv σε tv).

Το back-up μία φορά θα το χρειαστείς, όχι σε καθημερινή χρήση...

Και το back-up σε οπτικούς δίσκους, δεν το έχεις αποθηκευμένο οριζόντια και σε κυλίνδρους... :p

για το στοίβαγμα, ξερω οτι οξειδώνονται οταν το ενα ακουμπαει το αλλο (αναλογα το δισκάκι πάντα). Για το οριζόντια?

για το στοίβαγμα, ξερω οτι οξειδώνονται οταν το ενα ακουμπαει το αλλο (αναλογα το δισκάκι πάντα). Για το οριζόντια?

Πιθανές τριβές επιφάνειας (αναλόγως της θήκης) ή/και παραμόρφωση σε βάθος χρόνου...

Ουφ, κουραστηκα λιγο αλλα
μπηκαν ολα σε χαρτινες θηκες (και ορθια).
Ομως .... εχουν πιασει τον διπλασιο χωρο
και ηδη δεν εχω πολλα συρταρια.
Ουτε τα συρταρια μου ειναι μονο για DVDs.

Tι θα γινει οταν φτασω τα 100 ? :blink:

.....

Tι θα γινει οταν φτασω τα 100 ? :blink:

Θα έχεις μια εκατοντάδα!

:2thumb22sup:

Σε πειράζω! Για αυτό τον λόγο, έχω αρχίσει να αποθηκεύω ψηφιακά με τους τρόπους που ήδη αναφέρθηκαν.

Μα και εγω εχω τρεις δισκους >
εναν 500αρη στο tower, εναν 1.5 Gb στο laptop και εναν εξωτερικο 1 Gb σε μονιμη συνδεση με την LG.

Ομως, τα DVD μαζευτηκαν απο αλλες εποχες, που δεν υπηρχαν τοσο μεγαλοι δισκοι.
Και προσθετω και συλλογες η αρχεια που ΣΠΑΝΙΑ χρησιμοποποιω, απο μια καθαρη διαστροφη βιβλιοθηκαριου.
Μην τυχει καποτε και τα αναζητησω. Not the most critical information ever, αλλα μπορει καποτε να τα χρειαστω.
Το ξερω οτι δεν θα τα χρειαστω (κατα 99.99%). :p

Ουφ, κουραστηκα λιγο αλλα
μπηκαν ολα σε χαρτινες θηκες (και ορθια).

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά και οι χάρτινες θήκες δεν είναι ό,τι καλύτερο... :p

Για να μην παιδεύεσαι, πάρε δυο τέτοιους να τα αποθηκεύεις όλα τα σημαντικά εις διπλούν και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Απάντηση: Με πιο τροπο αποθηκευετε τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Πρόσφατα πέρασα στον σκληρό του laptop όλα τα dvd μου . Επίσης τα έχω στους δύο Touro 2.5" 1TB USB3 που είναι συνδεδεμένοι στο mede8er , επίσης σε έναν wd 2.5" 1TB USB3 που είναι στην ντουλάπα σε άλλο δωμάτιο , επίσης στο desktop που έχω στο μαγαζί . Κάποια αρχεία της δουλειάς μου κρυπτογραφημένα σε cloud .

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά και οι χάρτινες θήκες δεν είναι ό,τι καλύτερο... :p

Για να μην παιδεύεσαι, πάρε δυο τέτοιους να τα αποθηκεύεις όλα τα σημαντικά εις διπλούν και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Bρε αντε απο κει ..... :laugh:
Θελω μερικα πραγματα σε optical disks.
Λογαριασμο θα σου δωσουμε ? :smash:

Τα υπολοιπα τα χω σε magnetic disks.
Ηρθες ... και τα ειδες ! :p

Bρε αντε απο κει ..... :laugh:
Θελω μερικα πραγματα σε optical disks.

Εντάξει, το καταλαβαίνω, θέλεις να είσαι προστατευμένος κι από EMP... :p

Αλλά αν είναι να συμβεί κάποιο γεγονός που να προκαλέσει EMP, τα χαμένα personal data θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σε ενδιαφέρει... :laugh: