Με ποιο τρόπο αποθηκεύετε τα σημαντικά αρχεία που θέλετε να έχετε για πάντα;

Re: Με πιο τροπο αποθηκευετε τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Ορθως ελαλησες .... μονο που δεν σκεφτηκα καθολου τα EMPs.
Εχω ερωτικη σχεση με αυτο το πολυχρωμο φασματακι που βγαζει
η επιφανεια του DVD. Και το οτι δεν φοβαμαι απο τρανταγματα και πτωσεις.
Τον σκληρο δισκο πρεπει να του συμπεριφερεσαι σαν Μαρια Αντουανετα.
Οχι δα ....

Και κατσε φρονιμα :smash: ... μην σου κανω δωρο το BD του Battle of the Five Armies :laugh:

Ξέρεις βέβαια ότι αυτό το "πολύχρωμο φασματάκι" προέρχεται από οργανικό υλικό με -δυστυχώς- εξαιρετικά μικρή ημερομηνία λήξης... :p

Όσον αφορά τη Μαρία Αντουανέτα, μιας και μιλάμε για backup, σε κάποιο ντουλάπι θα την έχεις κλεισμένη. Σε όχημα εκτός δρόμου ζεις; :laugh:

Μπα :p ..... ολα ειναι προσβασιμα, σε ανοικτους χωρους και σε κοινη θεα :laugh:
Δεν υπαρχει προβλημα απο sudden threats (γυναικα, παιδια, σκυλια, γατια).
Εσεις οταν ερχεστε ειστε εντελως calculated risk.
Σιγα μην αγορασω safe για σκληρο δισκο.

Ελααα .... :smash:

Απάντηση: Με πιο τροπο αποθηκευετε τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Σειρες/ταινιες δεν γινονται ποτε back up μιας και 13tb backup δυσκολα κανεις.Τα σημαντικα αρχεια ειναι σε 2 υπηρεσιες cloud σε ενα εξωτερικο και στο laptop.Το cloud ειναι το πιο ασφαλες για μικρα αρχεια και αν ειχαμε καλες ταχυτητες upload θα ανεβαζα και καποιες σπανιες ταινιες σε cloud που δινουν 1tb free χωρο.

Διαφωνω,
τις ταινιες μου τις εχω σε δυο σκληρους (laptop και εξωτερικο portable).
Γιατι πρεπει να τις ξανακατεβασω (απο το cloud) ? Τοσο λιγο εκτιμω τον χρονο μου ?
Προφανως και δεν εχω φτασει τα 13 Tb :blink: σε ταινιες. Τι μεγεθος εχει η μικροτερη σου ταινια ? 16 Gb ?
Εμενα, το συντριπτικο πληθος ταινιων εχει μεγεθος κοντα στα 2-3 Gb.

Τα πολυ σημαντικα αρχεια (απο την δουλεια μου η οτι αλλο) χωρανε ΟΛΑ
σε ενα DVD-DL 8.5 Gb. Τα εξαιρετικα σημαντικα ! Το οποιο εχω εις διπλουν.
Αυτονοητο οτι οι αποθηκευτικες μου απαιτησεις ειναι ..... wayyyyyy too low !

Ωραίο θέμα ανοιξατε. Είναι προβληματισμός της εποχής μας η αποθήκευση των ψηφιακών αρχείων.
Αλήθεια για δωρεάν cloud υπηρεσία τουλάχιστον 1gb τι προτείνετε;
Και όταν λέτε οτι τα ανεβάζετε κρυπτογραφημένα εννοείται σε rar με κωδικό;

Και τί τακτοποιούσες καθέτως σε χάρτινες θήκες; Τις δισκέτες που αθροίζουν 8,5 GB; :Banane0:

Απάντηση: Re: Με πιο τροπο αποθηκευετε τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Αλήθεια για δωρεάν cloud υπηρεσία τουλάχιστον 1gb τι προτείνετε;
Και όταν λέτε οτι τα ανεβάζετε κρυπτογραφημένα εννοείται σε rar με κωδικό;

Onedrive της Microsoft 15gb , Google Drive 15gb , Dropbox 8gb με τον καλύτερο συγχρονισμό .
Εννοείται σε .rar

Απάντηση: Re: Με πιο τροπο αποθηκευετε τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Διαφωνω,
τις ταινιες μου τις εχω σε δυο σκληρους (laptop και εξωτερικο portable).
Γιατι πρεπει να τις ξανακατεβασω (απο το cloud) ? Τοσο λιγο εκτιμω τον χρονο μου ?
Προφανως και δεν εχω φτασει τα 13 Tb :blink: σε ταινιες. Τι μεγεθος εχει η μικροτερη σου ταινια ? 16 Gb ?
Εμενα, το συντριπτικο πληθος ταινιων εχει μεγεθος κοντα στα 2-3 Gb.

Αυτονοητο οτι οι αποθηκευτικες μου απαιτησεις ειναι ..... wayyyyyy too low !
Εχω 1350 ταινιες καταγεγραμμενες με το my movies pro.Οι περισσοτερες 720p με μεγεθος 4gb-8gb αρκετες 1080p με μεγεθος 8gb-15gb και 1tb 3D υλικο+40 σειρες 720p με αρκετες σεζον η καθε μια και αρκετα HD ντοκιμαντερ.

Backup σε αλλους σκληρους τοσα gb θα ηθελα ακομα 600 ευρω με 100 ευρω οι 3tb+τον χρονο που χρειαζετε για να γινει η αντιγραφη.

2-3gb ταινιες ειναι πολυ μικρες(λογικα μιλας για bdrips) εκτος και αν βλεπεις σε 32αρα.

Και τις εχεις δει όλες;
Ζηλεύω τον ελεύθερο χρόνο σου.

Απάντηση: Με πιο τροπο αποθηκευετε τα σημαντικα αρχεια που θελετε εχετε για παντα

Πριν από 2 χρόνια που μετακόμισα,"πέταξα" στην αποθήκη 3 χαρτόκουτες ΝΟΥΝΟΥ με καμιά 700αριά dvd με ταινίες.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα αφού ζήτημα είναι να έχω δει 50 από δαύτες.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα,αφού θα υπάρχουν πάντα "εκεί έξω" για να τις κατεβάσεις.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα,αφού κάθε χρόνο θα βγαίνουν καινούριες,που και αυτές θα πρέπει να τις "φυλάξεις" για να τις δεις όταν γεράσεις.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα,αφού υπάρχουν εκατοντάδες θεάματα που μπορείς να δεις στον ελάχιστό χρόνο που διαθέτεις,μέσω δορυφόρων,ίντερνετ,επίγειων.
Τα μόνα που τελικά αποφάσισα να φυλάω σαν τα μάτια μου σε 3 σκληρούς,είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τις οικογενειακές στιγμές,όσα δηλαδή δεν θα βρώ πουθενά αλλού,όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ψιλοασχετη ερωτηση :

Υπαρχει HDD case που να προστατευει απο πολυ συχνα μικροκοπανηματα ?
Εξηγουμαι : οχι ΠΤΩΣΕΙΣ απο υψος 1 μετρου (το οποιο κανεις δεν μπορει να το αποκλεισει,
αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι η καθημερινη περιπτωση) αλλα απο χιλιαδες αγαρμπα κοπανηματα
ενος σκληρου δισκου πανω σε ενα γραφειο, δηλαδη ο τροπος που τον ακουμπαμε πανω στο γραφειο.
Κατι που να μην μας πηγαινει η ψυχη στην κουλουρη επειδη τον τρανταξαμε λιγο παραπανω στην
"προσεδαφιση".

Απο το λιγο που εχω ψαξει υπαρχουν κατι λωριδες απο καουτσουκ που προστατευουν τις γωνιες
του κουτιου του δισκου. Υπαρχει κατι πιο ... all around protective ?

Και τις εχεις δει όλες;
Ζηλεύω τον ελεύθερο χρόνο σου.
Τις περισσοτερες ναι αλλα οχι ολες.Καποιες τις βλεπω μια φορα το χρονο που μου αρεσουν πολυ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πριν από 2 χρόνια που μετακόμισα,"πέταξα" στην αποθήκη 3 χαρτόκουτες ΝΟΥΝΟΥ με καμιά 700αριά dvd με ταινίες.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα,αφού θα υπάρχουν πάντα "εκεί έξω" για να τις κατεβάσεις.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα,αφού κάθε χρόνο θα βγαίνουν καινούριες,που και αυτές θα πρέπει να τις "φυλάξεις" για να τις δεις όταν γεράσεις.
Χαμένος χρόνος,κόπος και χρήμα,αφού υπάρχουν εκατοντάδες θεάματα που μπορείς να δεις στον ελάχιστό χρόνο που διαθέτεις,μέσω δορυφόρων,ίντερνετ,επίγειων.
Τα μόνα που τελικά αποφάσισα να φυλάω σαν τα μάτια μου σε 3 σκληρούς,είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τις οικογενειακές στιγμές,όσα δηλαδή δεν θα βρώ πουθενά αλλού,όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Περισσοτερο δεν θα μπορουσα να διαφωνησω.Η συλλογη ταινιων/σειρων ειναι χομπυ(τουλαχιστον για μενα) και δεν ειναι ουτε χαμενος χρονος ουτε κοπος ουτε χρημα.Επισης οπως καποιος σκαει 200 ευρω σε μπουζουκια/που..νες ετσι καποιος αλλος εχει αλλο χομπυ.Το παντα θα υπαρχουν να τις κατεβασεις ισχυει για ελαχιστες ταινιες.Εχω ολες τις ταινιες των kurosawa/hitchcock σε εξαιρετικη ποιοτητα με τα covers τους/υποτιτλους.Αυτη τη στιγμη πολυ δυσκολα να βρεθουν για κατεβασμα.Πιστευω να επιασες το point μου.

Το έπιασα αλλά το να συλλέγω-πάντα για μένα-κάτι που μάλλον
α.δεν θα το δω ποτέ και
β.συνέχεια κάτι θα προστίθεται που πρέπει να συλλέξω
είναι εντελώς άστοχο.
Στο κάτω-κάτω,στον ελάχιστο σήμερα ελεύθερο χρόνο που διαθέτω,προτιμώ να κάτσω να διαβάσω κανένα βιβλίο,παρά να αγωνιώ αν θα μπορέσω να δω τις χιλιάδες ταινίες μου.

Κοιτα, Σωκρατη, δεν χασαμε τον υπνο μας.
Ο καθενας αξιολογει διαφορετικα το ζητημα backup.
Οτι ειναι κρισιμο για τον εναν, δεν ειναι για τον αλλο.
Και οτι ειναι οριακα χρησιμο δεν ειναι αυτοματως απορριπτεο.

Καταφανηκε, νομιζω .... :p

Ας ειναι καλα η τεχνολογια, που βγαζει (και συνεχιζει να βγαζει)
εξειδικευμενα προιοντα, μερικες φορες λιγο πριν αυγατισει η ζητηση !
Αυτο ειναι που μας κανει ... καλομαθημενους. Αλλιως ... θα ημασταν
ακομα στις δισκετες 1.44. Ομως, δεν ειμαστε !

επειδη ο δισκος γραφει κατασταση υγειας 38% και λεφτα για δισκο τωρα δεν παιζει βρηκα το bigstash ενος ελληνα ειναι η υπηρεσια και τα ανεβαζω εκει για ενα χρονο δινει 5 τερα free οποτε φωτο και κατι προσωπικα βιντεο πανε εκει μουσικη και ταινιες δεν με απασχολη τα βρισκεις ευκολα. ειδικα μουσικη με spotify ξεχασα download

+1000

Κι εγώ μόνο φωτογραφίες και οικογενειακά βίντεος.
Α, και τις μουσικές συλλογές μου (άπαντα συνήθως).
Αντίθετα, απο τις ταινίες, ελάχιστες θα θελήσει κανείς να ξαναδει - αντε να δεις μια με παρεα, αν δεν την έχουν ήδη δει. Πάντα απορούσα με την λογική της χρόνιας αποθήκευσης μιας ταινίας - αν δεν την δεις μεσα σε ένα μήνα, δεν θα την δεις ποτέ...

Για ταινίες ούτε εγώ έχω backup. Τις κρατάω αυτές που μου αρέσουν (σε file server) αλλά όχι σε backup.
Αντίθετα μουσική, προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο (περίπου 1 ΤΒ σύνολικά) κρατάω ένα αντίγραφο στο κυρίως PC, ένα στον server και ένα σε εξωτερικό σκληρό 2.5"
Χρησιμοποιώ το SyncToy γι' αυτή τη δουλειά..