Με ποιον ενισχυτη

jgavaris

Established Member
31 May 2009
197
ΣΠΑΡΤΗ
Κατα την γνωμη σας τα καινουρια jbl studio 190 με ποιον ενισχυτη θα μπορουσαν να συνδυαστουν.
Πανω κατω στα ιδια επιπεδα χρηματων (680 ).Αν βγει και φθηνοτερος ενισχυτης τοσο το καλυτερο.
Ευχαριστω.

Ο χωρος ειναι γυρω στα 40 τ.μ. τετραγωνος, απο μουσικη σχεδον απ'ολα πλην heavy και κλαρινα και γενικως θα μου αρεσε καποιες στιγμες να ακουω και δυνατα, αλλα οχι πάντα.Ξερω οτι τα συγκεκριμενα ηχεια εχουν μια συμπαθεια στις δυνατες εντασεις αλλα δεν νομιζω να μην μπορουν να παιξουν καλα και μια μπαλαντα.
Αυτα..

Εκανα μια ερευνα αγορας και βρισκω τον yamaha στα 536 (2χ90) και τον nad στα 695 (2χ80!!)
Γιατι αυτη η διαφορα την στιγμη που ο yamaha υπερτερει στην ισχυ και ειναι και σχετικα καινουριο μοντελο.
Υποθετω οτι και ο nad ειναι σχετικα καινουριο μοντελο.
Αν εχει να πει καποιος καμμια γνωμη για τους παραπανω σε συνδυασμο με τα jbl θα ηταν καλο.

o Nad ειναι πιο macho σε οδηγηση, αρκει να δεις τις στιγμιαιες τιμες ισχυος στα 2Ω.

Τσεκαρε επισης ΧΤΖ Α100D3 στα 750, Creek Evo II καπου στα 680, και αν θες κατι φτηνο Yamaha A-S500, Xindak A06 γυρω στα 450

Τα jbl τα εχει ακουσει κανενας;
O τελευταιος ηχος γραφει καλα λογια, και ο επιλογος του αρθρου, ειναι ακριβως αυτο που ψαχνω- ενα "πιστο ηχειο".

Για πες λεπτομερειες. Πρωτη φορα τον ακουω τον συγκεκριμενο ενισχυτη.Εισαι ευχαριστημενος;

Βασικά ο ενισχυτής είναι βαρβάτος άρα όταν θελήσεις γκάζι το έχεις...
Η εταιρία είναι αξιολογότατη και απο κατασκευής δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Τον έχω ακούσει με ηχεία βάσης και έχουν κελαηδήσει.
Λογικά με την ευαισθησία των ηχείων σου στα 88db και τον μέγιστο την ισχύος στα 200 watt, δεν θα ταίριαζε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα που θέτεις σαν όριο.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάς στο κατάστημα που τον έχουν και να τον ακούσεις με τα ηχεία σου τα οποία έχουν. Εσύ θα αποφασίσεις, αν και δεν νομίζω να μην σου αρέσει...
Πήγαινε και πές μας.

Με αρκετη καθυστερηση, λογω του οτι μενω επαρχια,
πηγα και ακουσα το παραπανω σετ στο κατ/μα που πουλαει και τον ενισχυτη και τα ηχεια. Παρα πολυ καλο αποτελεσμα.
2 πραγματα εχω που εκρεμμουν.
α) να ακουσω τα ηχεια (jbl studio 190) και με τον nad 356bee (σεβομαι πολυ τις αποψεις του tyler σε αυτες τις κατηγοριες hi-fi) και
β) εχω εναν προβληματισμο. Με τα ηχεια αυτα ακουσα μουσικη που τους ταιριαζει, dance και τετοια, ειχα παει και εγω ενα δισκακι δικο μου τετοιων ακουσματων, εκανα την βλακεια ομως να μην παω και ενα δισκακι με μπαλαντες που εχω για να τα ακουσω και σε αυτο το ειδος της μουσικης - γιατι ακουω και τετοια. Η ερωτηση μπορει να ακουστει γελοια αλλα θα την κανω. Υπαρχει περιπτωση με τετοια ειδη μουσικης (μπαλαντες) το αποτελεσμα να ειναι διαφορετικο (χειροτερο) απ´αυτο που ακουσα με τις dance επιλογες;
Ευχαριστω.

Υ.Γ. Επισης ευχαριστω dimitris av για την προταση σου γιατι πραγματι αυτος ο ενισχυτης ειναι awesome.
Σοβαροτατη υποψηφιοτητα για αγορα.

Κοίταξε το θέμα με το "πάντρεμα" ηχείων - ενισχυτών είναι αφενός αν τα ηχεία οδηγούνται σωστά απο το ρεύμα του ενισχυτή και δεύτερο αν ακούς όπως θές την μουσική σου (αν και σε αυτό παίζει σημαντικότερο ρόλο για μένα το ηχείο) τώρα στο ερώτημα για τις μπαλάντες θεωρώ οτι δεν θα έχεις πρόβλημα μιας και ο ήχος σε μια μπαλάντα είναι πιο ήρεμος και λιγότερο πολύπλοκος απο ένα dance κομμάτι όπου οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες και τα μπάσα πιο βαρβάτα. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ευχαριστω και παλι Δημητρη. Ακομα δεν εχω καταφερει να βρω καποιον nad c356. Ουσιαστικα πλην του αντιπροσωπου δεν τον εχω βρει σε κανενα αλλο μαγαζι (στο internet ψαχνω , δεν κανω επισκεψεις διοτι οπως προειπα μενω επαρχια).
Τα ηχεια τα εχω στο σπιτι του αδελφου μου πακεταρισμενα. Να περιμενω να αρχισει ο αντιπροσωπος να δινει τον nad στα καταστηματα για να παω να τον ακουσω, ή να προχωρησω στην αγορα του cayin;
Θα ηθελα να ακουσω τα ήχεια και με εναν 2ο ενισχυτη (εκτος του cayin) για να εχω μια ολοκληρωμενη αποψη. Δεν εχω προβλημα να βαλω τα ηχεια στο αμαξι και να παω 2 μερες στην αθηνα και να τα πηγαινω απο μαγαζι σε μαγαζι.

Καλό είναι να περιμένεις να έρθει και ο nad στα καταστήματα άκουσέ τον να μην το έχεις και αποθυμένο όχι τίποτ'αλλο. Αν μπορείς να μεταφέρεις και τα ηχεία σου στην Αθήνα για ακροάσεις τότε θα είσαι ακόμα πιο σίγουρος για τι τελικό αποτέλεσμα.Μακάρι να μπορούσαν όλοι να μεταφέρουν τα ηχεία τους.

Θα προσπαθησω να ακουσω και τους αλλους 2 ενισχυτες που προταθηκαν. Ετσι οι επιλογες ειναι
-cayin
-nad c356bee
-creek evo ii
-xtz a100d3
αντε να δουμε θα βγαλουμε ακρη ή θα μπλεξουμε (ευχαριστα) τα μπουτια μας περισσοτερο...

Θα προσπαθησω να ακουσω και τους αλλους 2 ενισχυτες που προταθηκαν. Ετσι οι επιλογες ειναι
-cayin
-nad c356bee
-creek evo ii
-xtz a100d3
αντε να δουμε θα βγαλουμε ακρη ή θα μπλεξουμε (ευχαριστα) τα μπουτια μας περισσοτερο...

Καλό θα είναι στις μουσικές σου περιπλανήσεις να έχεις μαζί σου την μουσική που ακούς και θες να ακούσεις πως αποδίδεται απο το εκάστοτε ηχείο. επέλεξε τραγούδια με πολυπλοκότητα, ιδιαιτερότητα ή έντονο μπάσο (πάντα στο είδος που ακούς) αν σε ενδιαφέρει για να δεις πώς θα αντιδράσει το σύστημά σου.
Καλές ακροάσεις

Μολις επεσε και μια προταση απο φιλο για τον arcam a28. Βρεταννικο σκυλι μου τον χαρακτηρισε.. Καποια αποψη; Λιγο ανεβασμενος σε τιμη αλλα αξιζει μου λεει.

Μολις επεσε και μια προταση απο φιλο για τον arcam a28. Βρεταννικο σκυλι μου τον χαρακτηρισε.. Καποια αποψη; Λιγο ανεβασμενος σε τιμη αλλα αξιζει μου λεει.

δεν εχει το drive που θες ο Arcam...