Με ποιον ενισχυτη

Πω πω μπλεξιμο που εχω..Λοιπον εχω κανει την βλακεια και εχω το θεμα σε μια παρεα και κατεληξα στο εξης συμπερασμα. Μην ρωτατε κανεναν εκτος forum. 20 θα ρωτηστε 20 διαφορετικες απαντησεις θα λαβετε..
Λοιπον για να τελειωνω ριχνω και μια τελευταια προταση που μου ειπαν και τελος. Αν εχει μελλον εχει καλως, αν οχι θα περιμενω τον nad c356bee και θα διαλεξω μεταξυ αυτου και του cyin.
Ο ενισχυτης που μου προταθηκε ειναι ο marantz pm8003.
Τι λετε ;

οι Marantz γενικα δεν ειναι οτι καλυτερο στα ενισχυτικα, ειδικα σε σχεση με αυτα που αναφερεις παραπανω. Γενικως σε ολες τις κατηγοριες τιμης που κινουνται, παντα υπαρχουν καλυτεροι ενισχυτες.

Μπορείς φίλε να ακούσεις τις αρχικές προτάσεις που είχες και ΑΝ δεν μείνεις ικανοποιημένος με καμία πήγαινε και παρακάτω ΜΗΝ γεμίζεις απο την αρχή χωρίς να έχεις ακούσει με 500 ενισχυτές. Αν κάποιος σου αρέσει και τον βρείς όπως τον θές βάλε τον στην άκρη και πάει λέγοντας....και εμείς δεν χανόμαστε...

Μετά απο 3 μηνες χωρις καμια εξελιξη..χθες εκανα παραγγελια τον xtz και θα μου ερθει σε 15 ημερες. Μολις ερθει θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου.

Καλησπερα, σημερα τελικα μου ηρθε ο xtz. τα jbl τα οδηγουν ανετα και με ακριβεια. Το μηχανημα ειναι θηριο κανονικο (μου εφυγε η μεση να τον κουβαλησω), τον ακουσα περιπου 1 ωρα διοτι δεν προλαβαινω σημερα. Αυριο θα τον ακουσω πιο πολλες ωρες. Πρεπει να προσεξω κατι, τωρα στην αρχη ; σχετικα με εντασεις και τετοια. Τελος μεσα στην συσκευασια βρηκα και μια μικρη ασφαλεια, μηπως ξερει κανενας ποτε χρησιμευει?

Re: Απάντηση: Με ποιον ενισχυτη

Μετά απο 3 μηνες χωρις καμια εξελιξη..χθες εκανα παραγγελια τον xtz και θα μου ερθει σε 15 ημερες. Μολις ερθει θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου.
Απο Ελλαδα τον παρήγγειλες φίλε?

Ναι, απο τον αντιπροσωπο εδω. Location sound.Ειχαν ελλειψη, και περιμεναν να μαζευτουν καποιες παραγγελιες για να παραγγειλουν, Τωρα λογικα θα εχει ετοιμοπαραδοτους, αλλα μονο σε μαυρο.

Ναι, απο τον αντιπροσωπο εδω. Location sound.Ειχαν ελλειψη, και περιμεναν να μαζευτουν καποιες παραγγελιες για να παραγγειλουν, Τωρα λογικα θα εχει ετοιμοπαραδοτους, αλλα μονο σε μαυρο.
Σ'ευχαριστώ φίλε! Πες αν είναι εύκολο και τις εντυπώσεις σου.

Αργησα να απαντησω διοτι δεν εχω προλαβει να κατσω λογω τραξιματων και δουλειας. Λοιπον, τον ενισχυτη δεν εχω προλαβει να τον χαρω ακομα, τον εχω ακουσει 2 φορες, Οταν τον πητα τον ακουσα για κανα μισαωρο και χθες για καμμια ωρα.Να θυμισω οτι τον εχω με τα jbl studio 190. Σιγουρα απ´οτι καταλαβα τα ηχεια αναπνευσανε και αρχιζουν να βγαζουν τον πραγματικο τους εαυτο. Βεβαια επειδη ειναι ακομα νωρις δεν τα εχω ζορισει σχεδον καθολου αλλα καταλαβαινεις οτι κατι διαφορετικο ακουγεται. Ο προηγουμενος ενισχυτης ηταν ο marantz sr5023 με ραδιο, και υπαρχει τεραστια διαφορα. Το setup εχει διαμορφωθει ως εξης:
-xtz a100d3
-jbl studio 190
-cd player-yamaha cdx 397 (λογω κρισης δεν το αλλαζω)
-laptop συνδεδεμενο μεσω hiface στο vdac1 με καλωδιο spdif wireworld.
Ξερω οτι ο ενισχυτης εχει ενσωματομενο dac αλλα δεν θελω να παροπλισω το vdac. Παρολα αυτα ο ενισχυτης εχει πολλες ψηφιακες εισοδους και αν εχει να προτεινει καποιος καποια αλλη συνδεσμολογια ειμαι ολος αυτια.
Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Με ποιον ενισχυτη

Αργησα να απαντησω διοτι δεν εχω προλαβει να κατσω λογω τραξιματων και δουλειας. Λοιπον, τον ενισχυτη δεν εχω προλαβει να τον χαρω ακομα, τον εχω ακουσει 2 φορες, Οταν τον πητα τον ακουσα για κανα μισαωρο και χθες για καμμια ωρα.Να θυμισω οτι τον εχω με τα jbl studio 190. Σιγουρα απ´οτι καταλαβα τα ηχεια αναπνευσανε και αρχιζουν να βγαζουν τον πραγματικο τους εαυτο. Βεβαια επειδη ειναι ακομα νωρις δεν τα εχω ζορισει σχεδον καθολου αλλα καταλαβαινεις οτι κατι διαφορετικο ακουγεται. Ο προηγουμενος ενισχυτης ηταν ο marantz sr5023 με ραδιο, και υπαρχει τεραστια διαφορα. Το setup εχει διαμορφωθει ως εξης:
-xtz a100d3
-jbl studio 190
-cd player-yamaha cdx 397 (λογω κρισης δεν το αλλαζω)
-laptop συνδεδεμενο μεσω hiface στο vdac1 με καλωδιο spdif wireworld.
Ξερω οτι ο ενισχυτης εχει ενσωματομενο dac αλλα δεν θελω να παροπλισω το vdac. Παρολα αυτα ο ενισχυτης εχει πολλες ψηφιακες εισοδους και αν εχει να προτεινει καποιος καποια αλλη συνδεσμολογια ειμαι ολος αυτια.
Ευχαριστω.

Να το παροπλισεις, ειναι καλυτερο του ΧΤΖ, μαλλον δεν το χρειαζεσαι καν το MF.

Απάντηση: Re: Με ποιον ενισχυτη

Τοσο απολυτος εισαι tyler ?

δεν ειμαι απολυτος, το dac του ΧΤΖ το εχω ακουσει και απο δικη μου εμπειρια κανει τη διαφορα συγκρινομενο με αλλης κατηγοριας dac, οχι της απολυτα εισαγωγικης. Τι σημασια εχει ομως τι λεω εγω, απο τη στιγμη που μπορεις να το δοκιμασεις συγκριτικα με το v-dac στο σπιτι σου, και ακουγοντας να πραξεις αναλογα. Το εχεις στην κατοχη σου και δεν σου κινησε την περιεργεια να δεις απο μονος σου, τι λεει αυτο το περιφημο ενσωματωμενο dac της ΧΤΖ? Ή στην αλλη περιπτωση, τι λεει το vdac σου σε σχεση με το ενσωματωμενο του ΧΤΖ?

Δεν εχω βρει ακομα χρονο να κανω την συγκριση μεταξυ των 2 dac..Μαλλον μεσα στο σκ θα γινει και θα γραψω εντυπωσεις. Επισης ενα μικρο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι το οπτικο καλωδιο που εχω ειναι μισο μετρο και δεν φτανει απο τον ενισχυτη στο hiface, διοτι ηταν ετσι φτιαγμενο το συστημα που το vdac ειναι κοντα στο laptop και δεν πηρα μεγαλυτερο (βλακεια εκανα). Θα βρω μια λυση ομως και θα γινει η δουλεια.
Και αμα ειναι καλυτερο το dac του xtz αντε να βρω αγοραστη για το vdac τωρα που εβγαλε και το 2... Μαλλον θα το φαω..