Με τι ηχεία ακούμε

Τα ηχεία μας

• Total voters
    0
Re: Τα ηχεία μας..

Δεν υπάρχει κάπου ένα όριο ? Όσα περισσότερα δίνεις τόσο καλύτερα παίζει ?

Δεν υπάρχει κάπου ένα όριο ? Όσα περισσότερα δίνεις τόσο καλύτερα παίζει ?

Τι λέει η εταιρία?
Sensitivity : 85db@1watt@1 metre, Suitable amps : 100-500watts. Και όταν λέει 100W εννοεί οτι σε μία μέση απόσταση 3-4 μέτρα το ηχείο, γιατί η απόστασή μας από τα ηχεία υπαγορεύει την απαιτούμενη ισχύ και όχι τα τετραγωνικά, δεν θα ολιγορήσει ως προς την ποιότητα και ομοιογένεια. Αν τώρα κάποιος στην ίδια απόσταση θέλει να φτάνει στο όριο πόνου δεν θα του φτάνουν τα 100W. Μία ακόμη λεπτομέρεια είναι οτι όλος αυτός ο μύθος των κιλοβατ που χρειάζονται τα ATC προέρχεται από το ότι τα μεγάφωνά βρίσκονται σχεδόν σε οποιαδήποτε ένταση μέσα στη γραμμική τους περιοχή με απότέλεσμα τις πολύ χαμηλές παραμορφώσεις, την έλλειψη ενόχλησης και το άνετο ανέβασμα στα db.

Nα υπενθυμίσω πως αυτό το νήμα δεν προσφέρεται για αναλυτική κουβέντα
του εκάστοτε ηχείου.Είναι ένα poll βασικά, που αναφέρουμε το είδος ηχείου που χρησιμοποιεί
ο καθένας μας για τα μουσικά του ταξίδια.
Αν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απορίες, για κάποιο συγκεκριμένο κατασκευαστή /μοντέλο
καλό είναι να ανοίγεται ένα νέο νήμα στην αντίστοιχη κατηγορία.

TANNOY Reveal 601p Studio Monitor

Τελευταίο απόκτημα. Πήραν θέση στο Home Cinema, ως κύρια και μόνα πλέον ηχεία του κινηματογραφικού συστήματος με έμφαση περισσότερο στη μουσική.
367-large-Reveal-601P-3q(LARGE).jpg

Λεπτομέρειες και εντυπώσεις προσεχώς.

Τιμή: Ανήκουν στην μεσοχαμηλή κατηγορία. Τα βρήκα με την παλιά τιμή, όχι με την καινούργια.

Ηχείο τύπου μόνιτορ σε κινηματογραφικό σύστημα για να παίζει προπάντων μουσική; Μάλιστα! Και τα καταφέρνουν απίστευτα καλά, αποδίδοντας πολλαπλάσια σε σχέση με το κόστος τους.

Ορίστε και μία παρουσίαση (review).

Εδω και περιπου 15 μερες στρωνω τα Chario Constellation Delphinus, δεν εχουν παιξει ακομα 30 ωρες αλλα καθε μερα νομιζω οτι "γλυκαινει" ο ηχος τους...

Απάντηση: Τα ηχεία μας..

Monitor audio silver 6s προσφατο αποκτημα αντικατεστησα τα Leema xero. Αν και παλιο μοντελο τα πηρα καινουρια απο στοκ που ειχαν μεινει απουλητα. Απολυτα ευχαριστημενος ηχειο 91db 40 watts rms peak 125 6 ohm μουσικοτατο,επακες χαμηλο,επαρκες δυναμικες,αναλυση.http://www.gramophone.net/Issue/Page/Awards%20Issue%202002/129/737734/Monitor+Audio+S6http://www.audio-ideas.com/reviews/loudspeakers/monitor-audio-silver-6s.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=CQS3WKO09II

Acoustic Energy Aelite 3, τα έχω εδώ και 2 χρόνια+ αλλα αν δεν πάρω έναν ολοκληρωμένο δικαναλο να τους δώσω ρεύμα δεν βλέπω προκοπη μόνο με τον Pio vsx 52..

Acoustic Energy Aelite 3, τα έχω εδώ και 2 χρόνια+ αλλα αν δεν πάρω έναν ολοκληρωμένο δικαναλο να τους δώσω ρεύμα δεν βλέπω προκοπη μόνο με τον Pio vsx 52..

Πολυ καλα ηχεια,τα ειχα,αλλα οντως θελουν ενισχυτη με ρευματα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ηχεία μας..

B&W 703.
7 χρονια συντροφια !Τωρα που το βλεπω γραμμενο αναρωτιεμαι. Στα 7 χρονια γαμου δεν αρχιζει ... η φαγουρα???
Παρ ολο που ειμαι ευχαριστημενος απο τον αγγλικο ηχο, μηπως ... λεω μηπως:operator:

Aaa θυμηθηκα !!! Εχω και τα JENSEN στην αποθηκη γιατι τα βαρεθηκα.Τα ειχα παρει απο τον Αξαρλη τοτε που ηταν στην πλατεια Κανιγγος. Απο τη χαρα μου τα ειχα κουβαλησει ενα-ενα (εννοειται) με τα χερια στην Κυψελη !!Τα δουλεψα πανω απο 18 χρονια.Τελικα τα αποθηκευσα μετα πολλων επαινων.Χωρις παραπονο. Μηπως ειμαι ... αστατος ???????

Acoustic Zen Adagio, υπέροχα είτε με λίγα είτε με πολλά βατ.
Δυστυχώς μάλλον θα τα αποχωριστώ για να ικανοποιήσω άλλες ανάγκες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ηχεία μας..

B&W 703.
7 χρονια συντροφια !Τωρα που το βλεπω γραμμενο αναρωτιεμαι. Στα 7 χρονια γαμου δεν αρχιζει ... η φαγουρα???
Παρ ολο που ειμαι ευχαριστημενος απο τον αγγλικο ηχο, μηπως ... λεω μηπως:operator:

Πολύ καλά λες!!!-bye-

Δαπέδου στο σαλόνι, ραφιού στην κρεβατοκάμαρα (έβαλα βάσης), και τα 2 ιδιοκατασκευή.

Για να πω την αλήθεια, περίμενα στη δημοσκόπηση τα βάσεως να είναι περισσότερα απο τα δαπέδου... Κι όμως!