Με τι ηχεία ακούμε

Τα ηχεία μας

• Total voters
    0
Re: Τα ηχεία μας..

Monitor Audio Bronze BX6 στο "καλό" μου σύστημα
Boston Acoustics A26 στο υπνοδωμάτιο μου (πιο πολύ από αυτά ακούω)

Εχω τα Cabasse Chaloupe απο το 1994, τα εχω συγκρινει και με αλλα νεοτερα ακριβοτερα και δε σκεφτομαι να τα αλλαξω. Πολυ καλη δυναμικη και ταυτοχρονα λεπτομερης αναπαραγωγη τοσο σε Ροκ οσο και σε κλασσικη. Εγγυημενα A VIE.

Βλεπω πολλά ενδιαφέροντα ηχεία, φωτο ομως δεν...

Cabasse πχ, θα ειναι και 50 χρονια εταιρία..

Ναι και παρα πανω. Τα Καμπας ηταν τα ηχεια που διναν εγγυηση ζωης. Αποτα μεσα του 2000 νομιζω το σταματησαν και εκαναν πενταετη εγγυηση μονο. Αλλαξαν οι καιροι και στους κατασκευαστες. Τα ειχα ακουσει σε σχεση με αλλα γαλικα (JMlab, Davis) της εποχης αγγλικα (Tannoy, BW, Kef; Linn) και αμερικανικα (Ιnfinity, JBL) κατ εμε υπερηχαν. Βεβαια σε μια γκαμμα τιμης σχετικη. Σχετικα προσφατα ακουσα τα πολυ ακριβοτερα Waterfull kai τα γερμανικα Duevel, και δεν πειστηκα να αλλαξω. Θα βαλλω φωτο απο το συστημα μου μολις καταλαβω πως να εισχωρω μια φωτο απο αρχειο και οχι μονο μεσω ιντερνετ.

Στη Γαλλια υπαρχουν παθιασμενοι με τα Καμπας υπαρχουν forum αποκλειστικα αφιερωμενα και υπαρχει και Wikicabasse :music-smiley-005: http://www.forumcabasse.org/wiki/Accueil

Τα Chaloupe εχουν ονομαστικη ισχυ 100W αλλα τα τεσταρανε με 300W χωρις προβλημα. Εγω τα οδηγω με 2 ενισχυτες εναλαξ , ενα γυρω στα 100W (προ-τελικο Proton) και ενα τεραστιο Sansui 130w. και σπρωχνω την ισχυ χωρις φοβο. Ποτε κανενα προβλημα. Οταν ειχα κατι Revox, καλα ηχεια απο ηχο, αλλα ετρεχα καθε τρεις και λιγο για να αλλαξω πηνια στα τουΪτερ και τα μιντρεϊντζ. Με τα Cabasse ποτε κανενα προβλημα μετα 20 χρονια εντονης χρησης.

29171.jpg

Ναι, προσφατα στην έκθεση της Αθηνας μιλησα με τους υπεύθυνους της εταιριας για τις αλλαγες στην δομη της. Πολυ ιστορια, πρεπει να εχει φανατικούς υποστηρικτές στην Γαλλια (ή τουλάχιστον ειχε παλιά)

Τωρα εχει υποστηρικτες μονο για τα High End μοντελα της. Γιατι με την νεα τακτικη εκανε στρατο απο γκαμες μετριες οπως ολοι, ενω παλιωτερα δεν υπηρχε τετοιο πραγμα, τετοιος διαχωρισμος που να πηγαινουν ηχεια σε καταστηματα γενικης καταναλωσης. Βλεπεις και η Cabasse αγοραστηκε απο τους αμερικανους. Την Canon συγκεκριμενα το 2006. Οποτε και η πολιτικη της αλαξε. Ευρυ μαρκετινγκ, χαμηλοτερο κοστος, πιο χαμηλες και φανταχτερες κατηγοριες. Μολις προσφατα ξαναπερασε υπο γαλικη σημαια και παλι απο μια εταιρια ηλεκρονικων και διασυνδεσης. Βεβαια να μη δραματοποιουμε οταν η Κανον πηρε την καμπας κρατησε βεβαια τους ερευνητες και τους μηχανολογους με τοση εμπειρεια που ειχαν και ολο το know how. 65 χρονια εχει η εταιρεια.

Dunlavy δαπέδου SC-IV . Αρκετά άλλα για HT χρήση.
Είναι το ζευγάρι που είχες βρει από κάποιο φίλο ή συγγενή και το σκεφτόσουν, αν θυμάμαι καλά? Ωραία κίνηση!
Με Emotiva τα παίζεις; Πώς σου φαίνονται;

Είναι το ζευγάρι που είχες βρει από κάποιο φίλο ή συγγενή και το σκεφτόσουν, αν θυμάμαι καλά? Ωραία κίνηση!
Με Emotiva τα παίζεις; Πώς σου φαίνονται;

Ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμουνα και ιδιαίτερα εκπαιδευμένος από πριν, άσε που λόγω ηλικίας πλέον μέχρι τα 15KHz και πολύ λέω πάει το αυτί μου. Αλλά γενικά ο συνδυασμός αυτών με τον emotiva είτανε 10/10, σίγουρα η καλύτερη αγορά που έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Καλησπέρα και απο μένα. Στο λαμπάτο σύστημα έχω spendor SP1 και στο τρανζιστοράτο audio spectrum Artemis TLS.

Δαπέδου B&W DM603 S3 για Main L/R
B&W HTM61 S2 για Κεντρικό (μόλις το παρήγγειλα και το περιμένω!)
Βάσης (τα παλιά) B&W DM602 για Surround

Ιδανικά, αντί για τον ολοκληρωμένο που έχω τώρα θα ήθελα έναν πολυκάναλο τελικό Rotel (πχ τον 1575) να τα οδηγεί!..

Από B&W 684 πήγα στα αγαπημένα μου Proac studio 125. Μεγάλη αναβάθμιση.