Με τι μέσον ακούμε μουσική?

Με τι μέσον ακούμε?

• Total voters
    0
Βινυλια , CDs αλλα και τις κασσετες που ειχα παλια τις χρησιμοποιω τωρα τελευταια ολο και περισσοτερο........

Κυρίος flac+wav 60% και το υπολυπο 40% σε cd μιας και οτι μου αρεσει το αγοραζω και σε cd.

Οσο για τα βινιλια οταν θα ξεπεταχτουν λιγο τα παιδια θα στηθει ενα συστημα μιας και υπαρχουν αρκετα στη συλογη μου και ξεκουραζονται στο παταρι μεσα στα βαλιτσακια μεχρι νεοτερας..

100% Flac. Και τα CD μου σε Flac τα παίζω. Βέβαια σε αυτό παίζει πρωταρχικό ρόλο ότι επέλεξα να μην επενδύσω σε πηγή και παίζω με το laptop --> M2Tech --> Dac του Naim Supernait.
Μίνιμαλ το σύστημα δηλαδή και προσανατολισμένο συνειδητοποιημένα σε άυλα μέσα. Στο μέλλον όμως θέλω να προσθέσω και βινύλιο.

τι περισσοτερεσ φορές άυλα μέσα αλλά όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος τότε μόνο βινύλια

Χρησιμοποιώ cdάκι για τυπικες καθημερινες ακροάσεις, και όταν έχω ιδιαίτερα καλή διάθεση
φτιάχνω ένα ποτάκι βάζω τα αγαπημένα μου βινυλιάκια. Ειδικά την ακρόαση με το βινύλιο,
(επειδή δεν ακούω μουσική αλλά τη ζώ) το βλέπω σαν την ανταμοιβή για τη μέρα
που περασε κουραστική η όχι.:afro:

Μονο φλακ,τα σιντι ειναι πια διακοσμητικα,βαζω σιντι οταν μου δανειζει κανας φιλος ή οταν βαριεμαι να αναψω κομπιουτερ και θελω στα γρηγορα να ακουσω κατι.
Θαθελα να στησω και κανα βυνιλιο αλλα δεν υπαρχει χωρος και χρημα.

Παίδες επιθυμώ διακαώς να περάσω στην άυλη εποχή!!!

Λόγω ανύπαρκτου χρόνου δεν έχω καταφέρει να ενημερωθώ/ εξοπλιστώ ανάλογα. Από software (flacs/ 24.96) πάμε καλά!

Στην παρούσα φάση Cd/ Sacd αποκλειστικά.

Το άυλο έχει προχωρήσει παρα πολύ και με ένα dac προσεγμένο τελείωσες.
Αυτό που με ενοχλεί βέβαια στο βινύλιο είναι η σχολαστικότητα με την οποία θέλει να τα
χειρίζεσαι-συντηρείς. Ε είπαμε λίγο μουσική να ακούσουμε... αντε με το αντιστατικο πιστολάκι
μετα βουρτσάκι και τελικά αν δεν είναι ο δίσκος άριστος να σου και το ποπ, τσακ κλπ:furious3:
Σε ένα live δεν ακούει κανείς θορύβους αναπαραγωγής. Οπότε στα ροκ ή τζαζ αλμπουμς
παλεύεται, αλλά στην κλασσική με τίποτα. Σκεφτείτε αυτά τα ήρεμα γαλήνια περάσματα
σε μια σονατα ξαφνικα...:violent-smiley-030:

Πειραζει που ακουω απ´ολα τα μεσα???
Βεβαια το βινυλιο ερχεται πρωτο !!!Ακομη και κασετες κραταω για να ... θυμαμαι τα παλια !
Οποτε θα προσθετα και μια αλλη επιλογη , που συνηθιζεται: <<Απαντα τα ανωτερω>>

Re: Απάντηση: Με τι μέσον ακούμε μουσική?

Πειραζει που ακουω απ´ολα τα μεσα???
Βεβαια το βινυλιο ερχεται πρωτο !!!Ακομη και κασετες κραταω για να ... θυμαμαι τα παλια !
Οποτε θα προσθετα και μια αλλη επιλογη , που συνηθιζεται: <<Απαντα τα ανωτερω>>

Φυσικά και δεν πειράζει!!!!

:ernaehrung004:

Καλησπέρα! Γράφω πρώτη φορά στο forum. Ακούω κυρίως από cd μιας και έχω μεγάλη συλλογή και δευτερευόντως αρχεία flac και υψηλού bitrate mp3 από τον υπολογιστή. Η ακρόαση από υλικό μέσο με βοηθά να συγκεντρωθώ στο άλμπουμ. Ο υπολογιστής ξελογιάζει (συνήθως ακούω κάτι από τον υπολογιστή σαν χαλί σε άλλες δραστηριότητες και σπανίως κριτικά). Τα λίγα βινύλια που έχω τα αγγίζω 2-3 φορές το χρόνο.