Με τί θα συγκρίνατε τα Monitor Audio Pl300

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Τι έχετε να αντιπροτείνεται σε σχέση με τα PL300. Τα ηχεία θα παίζουν και μουσική και ταινίες αλλά ας αφήσουμε τις ταινίες. Τι άλλο θα μπορούσα να ακούσω με ανάλογη ανάλυση και σφιχτά μπάσα σε αυτή την κατηγορία τιμής?

Οπωσδήποτε μια ακρόαση των B&W 803D , δεν αναφέρεις καθόλου το σύστημα που θα οδηγήσει τα ηχεία αυτής της κατηγορίας ,θέλουν πηγή και ενισχυτικά αρκετά πάνω από το κόστος τους ,πρέπει να είσαι προετοιμασμένος !

Ας αφήσουμε πηγες/ενισχυτικά στην άκρη - θα πάιξουν με ότι πρέπει να πάιξουν. Η γνώμη που ζητάω είναι ηχεία με ηχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής. Θα κοιτάξω να δω και τα 803D, ξέρεις που θα μπορούσα να τα ακούσω? Θα ρωτήσω κι εγώ βέβαια.

Θα σου συνιστούσα να ακούσεις και τα 50αρια της ATC.

Προσωπικά μ´αρέσουν πολύ και τα Proac της σειράς responce(στα χρήματα που κινείσαι είναι το D 38).

Κοντά στον χαρακτήρα ήχου του B&W,είναι το Pioneer SX 1 EX.Κοστίζει φθηνότερα,είναι εκπληκτικά φτιαγμένο και παίζει εξίσου καλά.

Ε, το εξίσου καλά τι τόθελες Διονύση?
Μια κλάση ανώτερα τα B&W
To εξίσου καλά κολλάει στην εμφάνισή τους.

Δημήτρη διαφωνώ για την μιά κλάση.Εξαρτάται και πως τα άκουσες.Αυτά είχες παλιά με τους Krell;

Επιπλέον τα εγγλέζικα είναι και πιό απαιτητικά σε συνοδά,δεν παίζουν εύκολα.Τα άλλα είναι πιό πασπαρτού.

Τα 802D είχα.
Το 803D είναι σαφώς πιο εύκολο απ το 802 και λιγότερο δύστροπο στον χώρο, αλλά και πάλι θέλουν ρεύμα (σε σχέση με τα Pioneer).
Βέβαια, αν τα Pioneer έχουν τιμή κάπου στα 6000 (ονομαστική) είναι φθηνότερα απ τα 803D (8000 ).

Τα 802D είχα.
Το 803D είναι σαφώς πιο εύκολο απ το 802 και λιγότερο δύστροπο στον χώρο, αλλά και πάλι θέλουν ρεύμα (σε σχέση με τα Pioneer).
Βέβαια, αν τα Pioneer έχουν τιμή κάπου στα 6000 (ονομαστική) είναι φθηνότερα απ τα 803D (8000 ).

Σε μετρητά πολύ φθηνότερα απο 6000...

Τα Monitor Audio PL300 κατ'εμε ειναι ισως απο τις πιο τιμιες αγορες που υπαρχουν στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη.
Η τιμη τους εδω (6000 Ευρω) ειναι απο τις φτηνοτερες παγκοσμιως.Στην Αγλλια κοστιζουν £5000 δηλαδη περιπου 6500 Ευρω!
Ηταν τα πρωτα ηχεια που δοκιμασα με τον ενισχυτη μου παραμασχαλα στην Ηχοεκφραση.Απιστευτα μπασα και βελουδινα πριμα.
Ο μονος λογος που δεν τα αγορασα ηταν οτι θελουν μεγαλο χωρο τον οποιο δεν εχω.
Εγω θα σου προτεινα και τα Mordaunt Short Performance 6.
Αρκετα καλα και τιμια αγορα.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις απλά να σας πω ότι δεν θέλω να υπερβώ τις 6000 (για μερικά που προτείνατε) γιατί αργότερα θέλω και το κεντρικο, δίπολα, και δύο Bookshelf για πίσω από όποια σειρά διαλέξω. Τώρα θα μου πείτε με τόσα λεφτά παίρνω τα 802D αν δεν με ενδιαφέρει το surround. Με ενδιαφέρει όμως και πολύ για τις ταινίες και πολυκάναλα μουσικά Blu Ray μα LPCM.

Βεβαι έχω δρόμο μπροστά μου και θα ακούσω αρκετά ακόμη και ίσως τελικά να καταλήξω ότι για τα SURROUND ίσως να μην αξίζει να πάς σε τόσο ακριβές σειρές και για παράδειγμα ίσως τα Monitor Audio Gold (τα Bookshelf)να παίζουν καλά με τα Platinum σε ταινίες. Ισως και όχι. Αυτά όλα πρέπει να τα δω.

Μια άλλη λύση θα ήταν να πάω σε δύο μπροστινά μόνο για μουσική και να έχω άλλα για Home Cinema χρηση. Πολύ προβλαματισμός.....(καλά δεν θα σκάσω κιόλας).

Ας αφήσουμε πηγες/ενισχυτικά στην άκρη - θα πάιξουν με ότι πρέπει να πάιξουν. Η γνώμη που ζητάω είναι ηχεία με ηχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής. Θα κοιτάξω να δω και τα 803D, ξέρεις που θα μπορούσα να τα ακούσω? Θα ρωτήσω κι εγώ βέβαια.

Τι θα πει θα παίξουν με ότι είναι να παίξουν ,μας την λες και από πάνω?

Αν νομίζεις jargon ότι ένα 803d η ένα proac atc θα παίξουν με πολυκαναλο ενισχυτή τύπου marantz denon κάνεις μέγα λάθος εκτός αν μιλάμε για κανένα σετ theta με esoteric που σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ήταν κακό να μας αναφέρεις
Συζητήσεις καφενείου για το αν είναι καλύτερο το 803 από το d38 να κάνουμε αν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσουν

Ε εντάξει.Δεν "μας την λέει".

Κατά την άποψή του(σωστά ή λάθος),το έχει λυμένο κι ενδιαφέρεται μόνο γι' εναλλακτικές προτάσεις ηχείων.Αφού δεν θέλει να σταθεί σ' αυτό τι να γίνει;

Θα συμφωνήσω με τον Διονύση για τα ATC και θα βάλω και άλλον έναν παίκτη στο παιχνίδι.
Τα Verity Rienzi!
Βέβαια, ειδικά για τα ATC θα πρέπει να παίξεις με βαρβάτο ενισχυτή και παίζει να σε βάλουν σε περιπέτειες γιατί δεν είναι και τόσο ευγενικά με τα συνοδά τους.
Αν κάτι πάει στραβά θα σου το λένε συνέχεια!

Τι θα πει θα παίξουν με ότι είναι να παίξουν ,μας την λες και από πάνω?

Αν νομίζεις jargon ότι ένα 803d η ένα proac atc θα παίξουν με πολυκαναλο ενισχυτή τύπου marantz denon κάνεις μέγα λάθος εκτός αν μιλάμε για κανένα σετ theta με esoteric που σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ήταν κακό να μας αναφέρεις
Συζητήσεις καφενείου για το αν είναι καλύτερο το 803 από το d38 να κάνουμε αν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσουν

Ε, δεν σας τι λέω φυσικά απλά δεν ήθελα να μπλέξω ενισχυτές και βέβαια δεν εννοώ παίξω με AV αλλά με κάτι κάτι σε Bryston, Halcro κτλ εννοώντας ότι θα αγοράσω ότι πρέπει να αγοράσω. Δηλαδή αν μου τα χαρίζανε κάτι θα έβρισκα να τα κάνω να παίξουν αυτό είπα.

Το θέμα είναι που να ακούσω όλα αυτά που μου προτείνετε.

Εχοντας ακουσει σχεδον ολα τα ηχεια που αναφερθηκαν, εκτος απο τα Hyperion, καταθετοντας την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου αποψη, πιστευω οτι τα M Audio μπορουν να συγκριθουν ηχητικα μονο με τα 803d απο τα οποια υπερτερουν σε ποιοτητα κατασκευης και σε τιμη. Αρκετα κοντα σε χαρακτηριστικα ειναι και τα Pioneer, αλλα υστερουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στο θεμα της στερεοφωνικης εικονας.
Γενικα πιστευω οτι τα PL 300 μια απο τις καλυτερες αγορες στα 6000.