Γιά βγάλε φίλε μου την SABA απο την θέση της και βάλε εκεί την LG με τις συνδέσεις της SABA (κεραία-ρεύμα) και πές μας αν σου ρίχνει τον γενικό, για να σιγουρευτούμε ότι φταίει η LG και όχι κάποιος διακόπτης
Η LG πήγε για το service οπότε δεν μπορώ να κάνω άλλες δοκιμές. Από ότι μου είπαν πρέπει να έχει καεί ένας πυκνωτής. Επίσης μου είπαν ότι πιθανόν να χρειάζεται αντιστροφή πολικότητας και θα είναι όλα οκ. Βέβαια δεν έχω ιδέα πως γίνεται αυτό.. Όπως το βλέπω δεν τον γλιτώνω τον τεχνικό, και είναι οι καιροί δύσκολοι ..
Φίλε μου petasis, αν το ρελέ προστασίας είναι αυτό που λέμε .. «της ηλεκτροπληξίας», τότε ναι αυτό πέφτει.
Ναι, αυτό είναι. Αυτό δεν πεύτει κυρίως με βραχυκύκλωμα, αλλά με διαρροή προς την γείωση. Ίσως η κεραία ή το καλώδιο να είναι γειωμένο, και η LG να βγάζει κάποια τάση στην έξοδο της κεραίας, της οποίας η διαρροή να γίνεται αντιληπτή από το ρελέ.
Ο διαχωριστής είναι μεταλλικός; Αν ναι, είναι σε τοίχο ή στο πάτωμα;
Ο διαχωριστής είναι μεταλλικός και είναι στον τοίχο. Το καλώδιο πιθανόν να είναι γειωμένο, καθώς το σύνδεσα εγώ και δεν έχω και πολλές γνώσεις. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ όλα δούλευαν καλά για τόσο καιρό, ξαφνικά ένα πρωί και χωρίς να γίνει τίποτα σταμάτησε να έχει σήμα.