Mε το χέρι μονίμως στην τσέπη...

Status
Not open for further replies.

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,157
Αθήνα
(Ήταν αδύνατον να βρώ τίτλο οπότε έγραψα ότι μου κατέβηκε...)

Ως άμεσα ενδιαφερόμενος για κάποιο Media Player (κλείνω περισσότερο προς τα Popcorn και Dune λόγω του BD Rom και τα κάλα σας λόγια), αναρωτιέμαι αν μια τέτοια αγορά θα μπορούσε να αντέξει στο χρόνο.

Ώς γνωστόν το 2010 θα παρουσιαστούν οι νέες tv 3d ready, νέα BD-3d players καθώς και AV ενισχυτές με ΗDMI 1.4...
Αν υποθέσουμε ότι άμεσα θα επανακυκλοφορήσουν παλαιές ταινίες σε ΒD-3d και το ίδιο θα συμβεί με την πλειοψηφία των νέων τίτλων:

1) Aς πούμε ότι με κάποιο fw update το BD Rom θα είναι κατάλληλο για προβολή 3D υλικού. Τα άλλα αρχεία που θα είναι αποθηκευμένα στο σκληρό πως θα αναβαθμιστούν? Θα μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα το HDMI 1.3 των ΜPs?
2) Ακόμα περισσότερο, θα μπορούμε να βρίσκουμε ταινίες 3d με την ανάλογη ποιότητα ή ακόμα και ευκολία που γίνεται αυτό σήμερα στο διαδύκτιο?
3) Φαντάζομαι ότι τα GB θα αυξηθούν και πάλι, έτσι δεν είναι? Η επεξεργαστική ικανότητα για την διαχείρηση των αρχείων θα είναι αρκετή?

ΥΓ. Δεν είμαι και τόσο familiar με τους media players οπότε θα με συγχωρήσετε αν οι ερωτήσεις είναι αφελής ή δεν βασίζονται σε σωστά δεδομένα...

Λιγες αγορες (ειδικα στο homecinema ) αντεχουν στο χρονο .Και να μην εβγαινε το 3d θα εβγαιναν media player με περισσοτερες δυνατοτητες .Αλλα ακομα και αν κυκλοφορησουν 3d ταινιες , ακομα και αν 'μεταφερθουν' αυτο δεν σημαινει οτι θα σταματησουν παραιτητα να βγαινουν και σε 2d .

ψαχνv κ εγω αρκετο καιρο να καταληξω σε media player αλλα δεν τα καταφερνω...
παντως αισθηση μου ειναι οτι την μεγαλυτερη "ευελιξια" την εχει το htpc....
νομιζω οτι το 1,3 δεν "περναει" 3d...

ΥΓ για την samsung 3d c9000,διαβασα οτι θα κανει "on the fly" μετατροπη του 2d σηματος σε 3d....αντε να δουμε τι μας περιμενει...

Και το PC δεν αντέχει στο χρόνο, αλλά όλοι έχουμε και τη δουλειά μας την κάνουμε ακόμα και λίγο παλιότερης τεχνολογίας να είναι. Δεν χρειάζεται να έχουμε την τελευταία τεχνολογία σπίτι μας για να περνάμε καλά.-bye-

μετατροπή απο 2D υλικό σε 3D καταρχήν δεν ύστατε ...(λείπει η μισή πληροφορία)

αυτα που λένε είναι ψευτο - 3D και πρέπει να είναι μεγάλη πατάτα.

επειδή το 3D βλέπω να είναι μια ακόμη παταγώδη αποτυχία ,πάρε ένα media player να κάνεις δουλειά σου. Η μήπως νομίζεις οτι μετά απο 2-3 χρόνια που (αν) έχει ωριμάσει η τεχνολογία ξαφνικά θα γυρνάνε όλοι 3D?

Απάντηση: Re: Mε το χέρι μονίμως στην τσέπη...

Λιγες αγορες αντεχουν στο χρονο.

Σαφώς άλλα συνήθως οι επιλογές μου αντέχουν μια τριετία. Τώρα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

...η αισθηση μου ειναι οτι την μεγαλυτερη "ευελιξια" την εχει το htpc....

Και εγώ αυτό πιστεύω αλλά δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ.
Να φανταστείς το pc που έχω κάνει άνετα για ΗΤ, αλλά μετά ένα κάψιμο δίσκου που είχα θα εμπιστευτώ (πάλι) κα´ποιον επαγγελματία για να μου το φέρει στην κατάσταση που ήταν πρίν.
Κάτι σε plug & play μου ταιριάζει πιο πολύ! Νομίζω με ΜP θα προσαρμοστ´ω πιο εύκολα.

Δεν χρειάζεται να έχουμε την τελευταία τεχνολογία σπίτι μας για να περνάμε καλά.-bye-

Με το 3d αλλάζει λίγο η κατάσταση... Άλλο είναι να έχεις λίγο χειρότερη απόδοση και άλλο να μην έχεις καθόλου (3D).

1) μετατροπή απο 2D υλικό σε 3D καταρχήν δεν ύστατε ...(λείπει η μισή πληροφορία)

αυτα που λένε είναι ψευτο - 3D και πρέπει να είναι μεγάλη πατάτα.

2) επειδή το 3D βλέπω να είναι μια ακόμη παταγώδη αποτυχία ,πάρε ένα media player να κάνεις δουλειά σου. Η μήπως νομίζεις οτι μετά απο 2-3 χρόνια που (αν) έχει ωριμάσει η τεχνολογία ξαφνικά θα γυρνάνε όλοι 3D?

1) Kαι εγώ, με τις λίγες γνώσεις μου, αυτό πιστεύω!!! Σαν το ψευδο-surround ένα πράγμα... Δεν υποφέρεται!

2) Φίλε sfortis ελπίζω να μην είναι ούτε πατάτα ούτε αποτυχία.
Έχω ξετρελαθεί με το 3d και το θέλω σπίτι μου. Εννοείται βέβαια ότι αν σε 2 χρόνια δεν πλησιάζει καν την αίσθηση που είχα στο avatar δεν θα περιμένω αιώνια.
Πάντως αν υπάρξει πραγματική εξέλιξη, εμπορική επιτυχία και αποδοχή σίγουρα θα δημιουργείται ικανός αριθμός ταινιών (ας πούμε τουλάχιστον 10-15 ενδιαφέρουσες το χρόνο) και αν δεν μπορώ να τις δώ όπως θέλω θα μου τη δώσει!!!

Κάποιος θα έλεγε πήγαινε δες 3d στο cinema. Είναι και αυτό μια λύση...

Τελικά για κάποιον χρήστη με λίγες γνώσεις, που θέλει να βλέπει 1-2 .mkv την εβδομάδα, να παίζει καθημερινά mp3, wma και flack για μουσική αλλά να χρησιμοποιεί και περιστασιακά το BD Rom (ώς δεύτερο BD-Player) ποιο από τα δύο συστήνετε?
Ή μήπως να πήγαινα σε κάτι φθηνότερο όπως το XD-1 ή ακόμα και το WD και να έπαιρνα και ένα φθηνό BDP?

:grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: Re: Mε το χέρι μονίμως στην τσέπη...

Σαφώς άλλα συνήθως οι επιλογές μου αντέχουν μια τριετία. Τώρα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

Εγω θα ειμουν διστακτικος αν ειχα προγραμματισει καποια ακριβη (υποκειμενικο δεν λεω ) αγορα..πχ καποια ακριβη τηλέοραση , προβολεα κλπ.

BD player , media player κλπ δεν τα πολυσκεφτομαι..Ειναι φτηνα (εγω προσωπικα 'παιζω' στην κατηγορια 100-300 Ε , τοσο αντεχω και ειμαι ευχαριστημενος εξαλλου.. ) , και μπορει ευκολα η δυσκολα να τα δωσει καποιος χανοντας ενα σχετικα μικρο ποσο.

άποψη μου, εν αναμονή των εξελίξεων, οποιαδήποτε αγορά καλό θα είναι να είναι σχετικά συμμαζεμένη - εννοείται βέβαια όχι εναντίον της ποιότητας!
Εγώ προσωπικά αγόρασα την P42U10 της Panasonic στα 500 και πάω για media player της τάξεως των 100-150 .
Αν υπολογίσουμε ότι η 3D θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 χρόνια για να ωριμάσει ως τεχνολογία, θέλω να πιστεύω ότι οι παραπάνω αγορές θα τα βγάλουν τα λεφτά τους.

εγω παντως προτιμησα να παρω καποιο οικονομικο ενισχυτη χωρις τα νεα HD format. σιγουρα σε 2-3 χρονια που θα τον αλλαξω θα υπαρχει κατι καινουριο. στο προτιμησα ενα οικονομικο R1 ενω το ΗΤPC με quad core θα το κρατησω καμποσο. Εκει που αξιζει η επενδυση ειναι στα ηχεια, στα οποια μαλλον με τα Yamaha 225 δεν εκανα και τη καλυτερη αγορα(με 700 περιπου ευρω σιγουρα παιρνεις κατι καλυτερο) αλλα για ταινιες ικανοποιητικα ειναι. TV μια 32' PHILIPS που για την ωρα με ικανοποιει(και την ειχα παρει και οικονομικα πριν 2,5χρονια). Επομενος στοχος ο προβολεας αλλα θα περιμενω να πεσουν οι 1080p.

Μάλιστα! Νομίζω ότι έχουμε ομοφωνία. Όχι πολλά έξοδα αυτή την εποχή!

Νομίζω ότι είναι το καλύτερο να προχωρήσω σε ένα Μedia Player σαν το WD (μου περισσέυει και ένας 250GB σε ΙcyBox) και να περιμένω τα νέα BD 3d...
Ένα από αυτά να πάρει τη θέση του oppo στο καθιστικό και το oppo στο υπνοδωμάτιο με το Μedia Player...

Και ακόμα καλύτερα να το αναβάλλω για 3-4 μήνες να δώ τι θα παίξει τελικά με το 3d...:2thumb22sup:

-bye-

Kαλά ας βγάλω άκρη με το πως θα παίζω δυκτιακό υλικό και μετά το ψάχνω και για τις ίντσες.
Ως το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε demo 3d systems στα μαγαζιά και θα καταλάβουμε τι θα παίξει και με αυτό.

-bye-

Για να δεις 3d θες ίντσες.. πολλές ίντσες...

Συμφωνω απολυτα.
Και σε 3d μονο συγκεκριμενες ταινιες στο σινεμα.
Δεν εχει τιποτα αλλο να κανει το hollywood και το ριχνει στο 3d.
Φιλε dalanik , παρε τωρα αυτο που θες για να κανεις σωστα την δουλεια σου και να γουσταρεις γιατι οταν θα ερθει η "ωρα" να παρεις τον 3d προβολεα τοτε θα ανακοινωθει και το 3d rev2 (λεμε τωρα, εν ολιγοις κατι καινουργιο παλι) και παλι θα περιμενεις.
Τα τωρινα media players ειναι πληρεστατα σε μεγαλο βαθμο (παιζουν οτι κυκλοφορει με 100-130ε και αν θες και hd audio με 250+).
Παρε ενα που θα σου κανει σωστη δουλεια και ασε τα 3d για οταν ερθει η ωρα τους (θα αλλαξεις αραγε τοτε και τηλεοραση/προβολεα ,και ενισχυτη ,και πηγες ? )
Αν ποθεις να παρεις τωρα dune η c200, παρτο...

Γενικά όχι έξοδα, μιας και ο χώρος και τα μηχανήματα απαξιώνονται σχετικά γρήγορα.
Συγκρατημένες αγορές, ή καλύτερα αναβαθμίσεις με μέτρο και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τελικά θα πάρω το ΗDX του φίλου OnlineN (βγήκαμε και γείτονες...)

Φαντάζομαι ότι θα κάνει καλά την δουλειά που θέλω (store & play: avi, .mkv, mp3, wma, flac), γρήγορα χωρίς κολλήματα, χωρίς φασαρίες από ανεμιστήρες, υπερβολικές ζέστες και θα χαλάσω τα μισά λεφτά από αυτά που προγραμμάτισα.

Ως αρχάριος δεν με καίει που βγήκε νεο μοντέλο και οι απαιτήσεις μου από το σύστημα δεν είναι μεγάλες, προς το παρόν!

Ελπίζω να έχω την υποστήριξή σας σε όποιες απορίες θα έχω, αν και ήδη ο Nικόλας (OnlineΝ) μου έδωσε τα φώτα του...(προβολείς έπρεπε να πω καλύτερα :grinning-smiley-043)

Το ΣαββατοΚύριακο λοιπόν οι εντυπώσεις ενός άσχετου και bigfan τoy "plug & play"!!!

-bye-

Last edited:
Εγώ πάλι διάβασα ότι το HDMI 1.3a θα υποστηρίζει 3D. Βέβαια επειδή το HDMI 1.3 δεν μπορεί να δώσει 2 ταυτόχρονες 1080p εικόνες θα δίνει 2 1080i. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η προοπτική θα παίξει τα επόμενα 3-4 χρόνια ώστε να "ψηθούν" οι καταναλωτές και να πειστούν να αλλάξουν σιγά σιγά τις συσκευές τους σε HDMI 1.4 ( players kai TV sets. )

Re: Απάντηση: Mε το χέρι μονίμως στην τσέπη...

Τελικά θα πάρω το ΗDX του φίλου OnlineN (βγήκαμε και γείτονες...)

Φαντάζομαι ότι θα κάνει καλά την δουλειά που θέλω (store & play: avi, .mkv, mp3, wma, flac), γρήγορα χωρίς κολλήματα, χωρίς φασαρίες από ανεμιστήρες, υπερβολικές ζέστες και θα χαλάσω τα μισά λεφτά από αυτά που προγραμμάτισα.

Ως αρχάριος δεν με καίει που βγήκε νεο μοντέλο και οι απαιτήσεις μου από το σύστημα δεν είναι μεγάλες, προς το παρόν!

Ελπίζω να έχω την υποστήριξή σας σε όποιες απορίες θα έχω, αν και ήδη ο Nικόλας (OnlineΝ) μου έδωσε τα φώτα του...(προβολείς έπρεπε να πω καλύτερα :grinning-smiley-043)

Το ΣαββατοΚύριακο λοιπόν οι εντυπώσεις ενός άσχετου και bigfan τoy "plug & play"!!!

-bye-

Καλορίζικο....Περιμένουμε εντυπώσεις !!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mε το χέρι μονίμως στην τσέπη...

Καλορίζικο....Περιμένουμε εντυπώσεις !!!!

Nικόλα μου ευχαριστώ για το demonstration, είσαι απίστευτα εξυπηρετικός και φιλόξενος.

Περιμένω να κοιμηθεί ο μικρός γιατί όπως ξέρεις και από την πιτσιρίκα σου δεν πρόκειται να γίνει δουλειά... θέλει και αυτός να τα μαθαίνει όλα...

Απ' όσα μου έδειξες φάνηκε απλό! ελπίζω να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω (όπως σου είπα) και μετά βλέπουμε και την περίπτωση δυκτίου.

Πάντως από κατασκευή το περίμενα χειρότερο (δεν είχα σε εκτίμηση τα κουτάκια...). Αυτό δείχνει στιβαρό και όμορφο καθώς και προσεγμένο.

Στο σπίτι σου "κένταγε" μακάρι να το καταφέρω και εγώ έτσι. Άμεση απόκριση στις εντολές, απίστευτη προσαρμογή μεγέθους είκόνας και υπότιτλων, πολύ καλή εικόνα και ικανοποιητικός ήχος... αν και νομίζω ότι μπορεί και καλύτερα στη μουσική από flac ;). Κινηματογραφικά βέβαια είχε μια χαρά απόδοση.

Πολλά μη περιμένεις να γράψω αφού όταν αρχίζεται οι medιάκηδες τα δικά σας, εγώ ψάχνω για μετάφραση... :D

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου!!!

:ernaehrung004:

Last edited:
Status
Not open for further replies.