Μεχρι αυριο η αγορα(KDL-40D3000E)

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,808
Athens-προς τα βορεια
Μεχρι αυριο θα εχει γινει η αγορα της KDL-40D3000E .
Σχεδον 100% θα αποτελεσει αγορα για παρακολουθηση μονο τηλεοπτικου σηματος.Το γεγονος οτι ειναι η πρωτη "προσπαθεια" της sony στα 100hz(σε lcd) θα πρεπει να με προβληματιζει? Η τιμη της 1450 ετοιμοπαραδοτη(θα την κουβαλησω εγω οποτε δε με ενδιαφερει παραγγελια μεσο net) ειναι νορμαλ η να κοιταξω και σε αλλο καταστημα? Και η τελευταια ερωτηση: υπαρχει καποια αλλη tv με λιγοτερα χρηματα και αντιστοιχη εικονα?(παντα αναφερομαι για παρακολουθηση τηλεοπτικων προγραμματων και περισσοτερο ποδοσφαιρο).

Καλή επιλογή φίλε μου! :grandpa:
Το ότι είναι η "πρώτη προσπάθεια" της Sony στα 100Hz όπως λες, δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει καθόλου.
Ίσα ίσα, πρόκειται για την καλύτερη Lcd TV σε τηλεοπτικό σήμα και σήμα SD αυτή τη στιγμή.....

Σου υπενθυμίζω αν δεν το γνωρίζεις ήδη, ότι τα 100 Hz χρησιμεύουν για την εξομάλυνση του σήματος SD στις οθόνες High definition και όχι για να παρακολουθείς υλικό HD στα 100 HZ , γιατί πρακτικά, εκεί ΔΕΝ θα δεις ουσιαστική διαφορά.....

Φυσικά, το ότι υποστηρίζει και σήμα 24p είναι όλα τα λεφτά για τα blu-ray και Hd-dvd που θα βλέπεις αργότερα! :antlers:

Για την τιμή δεν γνωρίζω να σου πω αν θα την βρεις κάπου αλλού φθηνότερα από 1450 ευρώπουλα, αλλά με λίγο ψαξιματάκι θα το βρείς και αυτό....

Κοίταξε αν μπορείς πριν την αγοράσεις, να την δεις πως δουλεύει στο μαγαζί, για να διαπιστώσεις τυχόν καμένα pixels και φαινόμενα clouding......

Κατά τα άλλα, είναι μια ΑΨΟΓΗ τηλεόραση αυτή τη στιγμή, και ο μόνος λόγος που θα με προβλημάτιζε από το να την αγοράσω, είναι ότι ΔΕΝ είναι 1080p το πάνελ της....
Αν και δεν νομίζω στις 40 ιντζες να υπάρχει τεράστια διαφορά από τα 1080p στα 768p....
Η πηγή είναι αυτή που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά! :grandpa:

Αν τελικά την αγοράσεις, σου εύχομαι καλές θεάσεις για πολύ πολύ καιρό και μην σε προβληματίζει τίποτα... :operator:

Σε ευχαριστω φιλε μου....τα καμενα pixel ειναι οντως ενα μικρο αγχος! για να διαπιστωσω αν υπαρχει καποιο θα ειναι καλυτερα να την δω χορις σημα...σωστα?

Καλύτερα να την δεις με μία πολύ λευκή εικόνα και με μία πολύ σκούρα εικόνα αντίστοιχα...
Αν υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί με λαπτοπ στο μαγαζί ή με pc, δοκίμασε να προβάλεις ένα λευκό και ένα μαύρο φόντο....

Αν όχι, μην αγχώνεσαι πάρα πολύ... Απλά δες με το μάτι αν μπορείς να διακρίνεις κάτι σε πολύ φωτεινό ή πολύ σκούρο φόντο.... :antlers:

Την πηρα! Ηδη βρισκετε στο σαλονι. Παω για τις σχετικες ρυθμισεις και συνδεσεις.Οποιαδηποτε συμβουλη οσον αφορα πραγματα που πρεπει να προσεξω (contrast,brightness κτλπ) καλοδεχουμενη!

Λοιπον....η τηλεοραση οντως αλλαξε την εικονα ολου του σαλονιου! Πλεον τα φωτα ειναι περιτα! :flipout:
Μεσω dvd παιζει οπως κατι bluray demo που βλεπουμε σε καποιες πολυ ακριβοτερες τηλεορασεις σε καποια καταστηματα(μαζι ειχε και 2 δισκακια demo).Ο ψηφιακος αποκοδικοποιητης συντονιστηκε μια χαρα και η εικονα των απλων αναλογικων καναλιων ειναι ενα κλικ καλυτερη απο αντιστοιχες tv που δεν εχουν 100hz.Παντως μη φανταστειται καμια δραματικη διαφορα(σε ποδοσφαιρικο αγωνα θα δουμε τι ψαρια πιανει!).
Ακομα δεν την εχω ξεψαχνισει αλλα οι επιλογες που εχει στο θεμα ρυθμισης εικονας ειναι τοσες πολλες που εχω χασει το "μπουσουλα"!
Οποιος γνοριζει καποιο site με τιμες για καλυτερες ρυθμισεις ας μου το πει μπας και βγαλω καμια ακρη.

ps.) τα 100hz ενεργοποιουνται η απενεργοποιουνται με καποιον τροπο? (αν η ερωτηση μου ηταν χαζη sory!),επισης που ακριβως στα μενου βρισκεται η επιλογη των 100hz?
ps2) ευτυχως δεν υπαρχει προς το παρον κανενα κολλημενο-καμενο pixel

Last edited:
Το manual αναφερει στα τεχνικα χαρακτηριστικα: 1080p μεσω hdmi....φανταζομαι ορθογραφικο λαθος θα ειναι!

(αυτη τη στιγμη εχω στην αποθηκη την παλια μου τηλεοραση(41inch) μια sony kp41-s4...οποιος ενδιαφερεται ας μου pm....ουσιαστικα τη χαριζω)

Last edited:
Καταρχας καλοριζικη . Για τα υπολοιπα αμα πας στο thread με τις εντυπωσεις για την D3000 θα τα δεις ολα .
Τα 100 ενεργο -απενεργο ...απο το μενου ενισχυτης κινησης που εχει 3 επιλογες , οχι ,τυπικη και υψηλη .
Οχι δεν ειναι ορθογραφικο λαθος ..... δεχετε 1080p .

Last edited:
Re: Απάντηση: Μεχρι αυριο η αγορα(KDL-40D3000E)

Aλλος ενας συναδελφος προστεθηκε.:award:

Καπου εχω δωσει τις ρυθμισεις μου αλλα δεν θυμαμαι που ειναι τωρα...

Παντως με ποδοσφαιρο η τηλεοραση πεταει. Τοσο καθαρη εικονα δυσκολα θα δεις σε αλλη LCD.

Καλορίζικη και απο εμένα και καλές ποδοσφαιρικές τηλεθεάσεις. -bye-

καλοριζικη και απο μενα!

Παρε κ ενα ps3 να δεις dvd ή blu ray και θα ζαλιστεις.

Διστυχως οι sony ακομα δεν εχουν τελειοποιησει τα θεματα που παντα "απασχολουσαν" τις τηλεορασεις και αυτο ειναι το convergence και η σωστη γεωμετρια...Σαν κατοχος της back-projection kp41s4 εδω και αρκετα χρονια ολο και καποια πειρα εχω αποχτησει στα συγκεκριμενα "προβληματα".
Την παλια μου tv την ειχα φερει σε αριστο επιπεδο μπαινοντας φυσικα στο service-mode.
Γνοριζει κανεις ποιος ειναι ο συνδιασμος πληκτρων για το service-mode της 40d3000 και αν υπαρχουν επιλογες για ρυθμιση γεωμετριας και συγκλισης χρωματων(convergence)?

ps)μη θεωρησει κανεις κατοχος(η ενδιαφερομενος) της συγκεκριμενης τηλεορασης οτι υπαρχει καποιο προβλημα! απλα λογο εμπειριας "βλεπω" "προβληματα" σε αυτα τα δυο θεματα ακομα και σε μια 21αρα sony(crt) που εχω στην κρεβατοκαμαρα(φυσικα η tv της κρεβατοκαμαρας ειναι μονο για να με νανουριζει οποτε δε με απασχολησε το συγκεκριμενο θεμα).Οι περισσοτεροι δυσκολα θα καταλαβουν τι εννοω(και τι βλεπω),απλα επειδη το ματι μου "πεφτει" παντα εκει θα ηθελα να τα διορθωσω.

Last edited:
καλοριζικη και απο μενα!

Παρε κ ενα ps3 να δεις dvd ή blu ray και θα ζαλιστεις.

Σε ευχαριστω φιλε μου! dvd μονο στον projector! παντως το demo-δισκακι που ειχε η tv ηταν οντως εντυπωσιακο!(το wii παντως αναβαθμιστηκε!!!)

Last edited: