Μέχρι ποσα bluray streams υποστηρίζει ένα Gigabit δίκτυο;

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Γνωρίζει κάποιος το όριο που έχουν τα gigabit δικτυα;
Μέχρι ποσα παράλληλα full bluray streams μπορούμε να αναπαραγωγουμε χωρίς σπασιματα στην εικονα; Και μέχρι ποσα αν ήταν mkv 1080p και 720p αντίστοιχα..;

Το limitation αν τίθεται, θα είναι απο την συσκευή αποθήκευσης πχ τα components του nas/server ή απο το όριο του bandwidth του gigabit δικτύου;

Το limitation αν τίθεται, θα είναι απο την συσκευή αποθήκευσης πχ τα components του nas/server ή απο το όριο του bandwidth του gigabit δικτύου;

κ απο τα 2. Απλα συνηθως "τελικιαζει" πρωτα το hardware του server.

Το δικτυο εχει θεωρητικη ταχυτητα 1024 mbit/sec αρα 128 MByte/sec. Υπολογισε πραγματικη ιδανικη ταχυτητα το 70-80% αυτου, οποτε παμε στα 102 MByte/sec. Αυτη ειναι η διαμετρος του "σωληνα" σου. Ας παρουμε την πιο ακραια περιπτωση οτι streamαρεις BR images κ οχι rips. Τοτε μιλαμε για ενα αρχειο γυρω στα 40-45 γιγα. Για παραδειγμα παραθετω:

PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
Length: 1:54:54.554 (h:m:s.ms)
Size: 34 872 920 064 bytes
Total Bitrate: 40,46 Mbps

40,46Mbit/sec --> 5 MByte/sec

Οποτε καταλαβαινεις οτι ο "σωληνας" σου (δικτυο) υποστηριζει αρκετα streams. Δεν τολμω να πω 100/5 = 20 streams γιατι δεν ξερω αν μπορουν να ανοιξουν ταυτοχρονα τοσα καναλια μεταδοσης χωρις να υπαρχει μειωση του συνολικου bandwidth. Δεν εχω σπουδασει το αντικειμενο. Παντως οπως κ να εχει καταλαβαινεις οτι ειναι αρκετα τα ταυτοχρονα streams που μπορεις να εχεις. Συνηθως θα "κολλησεις" πολυ νωριτερα απο το nas σου ή/και τους σκληρους δισκους.

την ίδια γνώμη έχω και εγώ με τον avpap, και το προχωράω και λίγο παραπέρα: μάλλον πρώτα θα τερματίσουν οι δίσκοι/ΝΑΣ... Κι αν όχι λόγω του συνολικού throughput, φαντάζομαι ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην πολλαπλή και παράλληλη εξαγωγή data από διαφορετικά φυσικά σημεία τους που η κεφαλή θα πρέπει να μετακινείται συνέχεια. Ισως με SSDs σε sataIII θύρες να μην υπήρχε τέτοιο θέμα...

Πολυ ενδιαφέρον όλα αυτα!
Το ερώτημα που προκύπτει μετα απο αυτα, είναι μέχρι ποσά bluray streams μπορει να αντέξει ένας σέρβερ με raid5 και συμβατικούς δίσκους.. Θα είναι θέμα σκληρών δίσκων ή CPU του server/nas;
(CPU atom 2.13ghz ή κανέναν fm2 και για δίσκους απλούς green)

Αν υποστηρίζει μέχρι 5 ταυτόχρονα streams νομίζω είναι υπεραρκετά για οικιακη χρηση. Παίρνω την πιο ακραία κατάσταση με οικογένεια 4-5 ατόμων και με ταυτοχρόνο κατέβασμα.

Last edited:
Ριξτε μια ματια εδω

http://www.tomshardware.com/charts/nas-raid-storage,58.html

Γενικα το tomshardware εχει φανταστικα συγκριτικα charts. Το 212j για το οποιο συζηταμε εδω, δεν το εχει. Ενας μπακαλιστικος τροπος να δουμε τι μπορει να κανει ειναι να βαλουμε να αντιγραφουμε ταυτοχρονα 5 μεγαλα αρχεια κ να δουμε αν η ταχυτητα που πιανει (σε καθε αντιγραφη χωριστα) ειναι αρκετη για hd stream (τα περιπου 5 MByte/sec που λεγαμε νωριτερα). Εγω μπορω να το κανω αυτο το Σαββατο, αν το κανει κανενας νωριτερα ας μας πει τι βρηκε :ernaehrung004: Θα αφησουμε κ ανοιχτο το download station να κατεβαζει τιποτα ωστε να ολοκληρωθει η "εξομειωση". Το αν θα καταληγουν τα streams σε ενα pc ή περισσοτερα δεν πρεπει να εχει σημασια.

Παντως τα 5 για το "ταπεινο" 212j μας τα κοβω λιγο δυσκολα. Μεχρι τα 2 θα ελεγα σιγουρα οτι ειμαστε ΟΚ.

Tο bottleneck για τα οικιακά ΝΑS όσο ανεβαίνουμε σε clients φαίνεται να είναι ο χρόνος απόκρισης του δικτύου και όχι το bandwith.

Tο bottleneck για τα οικιακά ΝΑS όσο ανεβαίνουμε σε clients φαίνεται να είναι ο χρόνος απόκρισης του δικτύου και όχι το bandwith.
Πως μετριεται ο χρόνος αποκρισης του δικτύου μας..; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να τον καλυτερευσουμε;

Ριξτε μια ματια εδω

Γενικα το tomshardware εχει φανταστικα συγκριτικα charts. Το 212j για το οποιο συζηταμε εδω, δεν το εχει. Ενας μπακαλιστικος τροπος να δουμε τι μπορει να κανει ειναι να βαλουμε να αντιγραφουμε ταυτοχρονα 5 μεγαλα αρχεια κ να δουμε αν η ταχυτητα που πιανει (σε καθε αντιγραφη χωριστα) ειναι αρκετη για hd stream (τα περιπου 5 MByte/sec που λεγαμε νωριτερα). Εγω μπορω να το κανω αυτο το Σαββατο, αν το κανει κανενας νωριτερα ας μας πει τι βρηκε :ernaehrung004: Θα αφησουμε κ ανοιχτο το download station να κατεβαζει τιποτα ωστε να ολοκληρωθει η "εξομειωση". Το αν θα καταληγουν τα streams σε ενα pc ή περισσοτερα δεν πρεπει να εχει σημασια.

Παντως τα 5 για το "ταπεινο" 212j μας τα κοβω λιγο δυσκολα. Μεχρι τα 2 θα ελεγα σιγουρα οτι ειμαστε ΟΚ.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα.. Αν έχεις 2 media player ή pc δοκίμασε σε πραγματική κατάσταση παρα απο ένα pc ταυτόχρονα...

Last edited by a moderator:
Πως μετριεται ο χρόνος αποκρισης του δικτύου μας..; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να τον καλυτερευσουμε;

Στα περισσότερα site που έχω δει για Multi-client καταστάσεις στα NAS,
το bench που χρησιμοποιούν είναι το IOMeter / Dynamo

Απάντηση: Re: Μέχρι ποσα bluray streams υποστηρίζει ένα Gigabit δίκτυο;

Ριξτε μια ματια εδω

Δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση το copy, με το streaming... Και αυτό γιατί το streaming είναι realtime εφαρμογή, δεν μπορεί να "κόψει" ταχύτητα όπως π.χ. αν τρέχουν πολλαπλά copy πολλών αρχείων, που ο υπολογιστής θα ρίξει σε κάποιο/α την ταχύτητα αντιγραφής ώστε να μπορέσει να τα διαχειριστεί (αν π.χ. κάποιος δίσκος έχει φτάσει στο όριο του)... σε κατάσταση streaming, αυτό θα είναι το κλασσικό "κόλλημα/ σπάσιμο"

Re: Απάντηση: Re: Μέχρι ποσα bluray streams υποστηρίζει ένα Gigabit δίκτυο;

Δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση το copy, με το streaming... Και αυτό γιατί το streaming είναι realtime εφαρμογή, δεν μπορεί να "κόψει" ταχύτητα όπως π.χ. αν τρέχουν πολλαπλά copy πολλών αρχείων, που ο υπολογιστής θα ρίξει σε κάποιο/α την ταχύτητα αντιγραφής ώστε να μπορέσει να τα διαχειριστεί (αν π.χ. κάποιος δίσκος έχει φτάσει στο όριο του)... σε κατάσταση streaming, αυτό θα είναι το κλασσικό "κόλλημα/ σπάσιμο"

Λογικο αυτο, αλλα

1. αμα δω ενω αντιγραφω οτι η ταχυτητα μενει σταθερη σε ενα σημειο
2. ή αν σε αυξομειωσεις παρω ως τιμη αναφορας την χαμηλοτερη τιμη κ αυτη η τιμη ειναι >5Mbyte/sec (που ειναι το "οριο" που υπολογισαμε για blue ray stream)

τοτε γιατι να μην μπορουμε να πουμε με σχετικη ασφαλεια οτι υποστηριζει τοσα streams οσα αρχεια αντεγραφα ταυτοχρονα; Επισης μην ξεχναμε οτι στο streaming εχουμε κ ενα μαξιλαρακι ασφαλειας που ειναι το cache.

Περιμένω κάτι δίσκους να έρθουν για να τους βάλω στο synology 413. Μόλις έρθουν θα δοκιμάσω stream σε ένα media player, 2 pc και ένα laptop. Όλα ενσύρματα όλα με 1000άρα σύνδεση και όλες οι ταινίες των 18-30gigs.

Πριν καιρο είχα δοκιμάσει με το Synology 1511, ταυτόχρονα bluray stream σε 2 mp και ένα pc και απο ότι προλαβαίνα να δω ( ήταν σε διαφορετικούς χώρους ) έπαιζαν χωρίς σπασιματα. Αλλα στο tree of life (bluray rip) και μόνο σε ένα mp είχα συνεχόμενα σπασιματα.. Το οποίο, μετα απο αυτο το νήμα, καταλήξω στο ότι είναι θέμα της μη σωστής υποστήριξης gigabit δικτύου απο τα mp. Σε αρκετα mp μαλιστα, αναφέρεται ως experimental gigabit...

Εγώ πάντως έχω σπασίματα (σε 1 stream), όταν ταυτόχρονα κατεβάζω ή αντιγράφω.
Σταματώ την αντιγραφή και 2 streams παίζουν άνετα.
Νομίζω ότι το copy παίρνει προτεραιότητα, εις βάρος του streaming...

Αυτά σε unraid...

Επίσης μπορεί να βοηθήσει και το QoS του ρούτερ...........(Ρυθμίζεις προτεραιότητες σε IP's και εφαρμογές....- εάν τα υποστηρίζει φυσικά..)

Επίσης μπορεί να βοηθήσει και το QoS του ρούτερ...........(Ρυθμίζεις προτεραιότητες σε IP's και εφαρμογές....- εάν τα υποστηρίζει φυσικά..)
Λίγο δύσκολο Γιατί θα είναι η ίδια ip μιας και απο το ίδιο μηχάνημα θα στρειμαρουμε αλλα και θα κατεβαζουμε ταυτόχρονα..μόνο αν υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής πχ να βάλουμε το download σε low priority..και το stream σε high..

Αυτά σε unraid...

περιεργο και εγω τρεχω τορρεντ ,usenet κλπ και δεν εχω παρατηρήσει κατι ...βεβαια αυτα τρεχουν απο cache drive(και γινονται copy μονα τους,στους δισκους κατα τις 3 τα ξημερωματα).......στο φορουμ του unraid αναφερουν μεχρι και 3 streams με επιτυχία ταυτόχρονα....

Αυτά σε unraid...
αν ισχυει αυτο ειναι μεγαλο μειον για το unread!
Eνα stream και ταυτόχρονο κατεβασμα/ανεβασμα ειναι η πιο βασικη χρηση και τελείως απαραίτητο..
Με ταυτόχρονα 2 stream και κατεβασμα/ανεβασμα ειναι η πιο βασικη και πιθανη χρηση αν υπαρχει και εταίρο ήμισυ.. εκτος και αν το εταίρο ήμισυ ειναι σινεφιλ και δεν βλεπει ΜΟΝΟ αισθηματικές κομεντί :behead:

περιεργο και εγω τρεχω τορρεντ ,usenet κλπ και δεν εχω παρατηρήσει κατι ...βεβαια αυτα τρεχουν απο cache drive(και γινονται copy μονα τους,στους δισκους κατα τις 3 τα ξημερωματα).......στο φορουμ του unraid αναφερουν μεχρι και 3 streams με επιτυχία ταυτόχρονα....
full bluray rip ή απλο mkv 1080p/720p;

Last edited: