Μέχρι ποσα bluray streams υποστηρίζει ένα Gigabit δίκτυο;

bluray σε φακελο και σε iso μορφη πες το full...... μεχρι 2 streams ( δεν εχω 3 πηγη) και παράλληλα κατεβασμα και αλλες δουλείες που μπορει να κανει ο σερβερ εκεινη την στιγμη....... Η μονη φορα που εχω παρατηρήσει σπασιμο και αυτο στιγμαιο και οχι παντα ειναι οταν θα αρχισει μια ταινια και ξυπναει ο δισκος.....
Δεν αμφισβητώ αυτο για το σπασιμο,απλα δεν ειναι θεμα με το Unraid,αλλα με το εκαστοτε δίκτυο, καλωδια, ρουτερ κλπ............

bluray σε φακελο και σε iso μορφη πες το full...... μεχρι 2 streams ( δεν εχω 3 πηγη) και παράλληλα κατεβασμα και αλλες δουλείες που μπορει να κανει ο σερβερ εκεινη την στιγμη....... Η μονη φορα που εχω παρατηρήσει σπασιμο και αυτο στιγμαιο και οχι παντα ειναι οταν θα αρχισει μια ταινια και ξυπναει ο δισκος.....
Δεν αμφισβητώ αυτο για το σπασιμο,απλα δεν ειναι θεμα με το Unraid,αλλα με το εκαστοτε δίκτυο, καλωδια, ρουτερ κλπ............

Σε ένα τέτοιο προβληματικό δίκτυο, αφου καταλήξουμε ότι δεν φταίει ο σερβερ, πως τεσταρουμε τα καλώδια, ρουτερ, ότι δεν ευθύνονται αυτα; Υπάρχει ένα εργαλείο που βλέπει αν έχουμε εγκαταστήσει σωστα τα βυσματα των καλωδίων αλλα δεν γνωρίζω αν μετράνε ταχύτητες δικτύου ...

περιεργο και εγω τρεχω τορρεντ ,usenet κλπ και δεν εχω παρατηρήσει κατι ...βεβαια αυτα τρεχουν απο cache drive(και γινονται copy μονα τους,στους δισκους κατα τις 3 τα ξημερωματα).......στο φορουμ του unraid αναφερουν μεχρι και 3 streams με επιτυχία ταυτόχρονα....

Δεν έχω cache.
Αν εξαιρέσεις το κατέβασμα, η αντιγραφή είναι φυσιολογικό να προκαλεί κολλήματα στο streaming (full bd folder σε mp);;

btw μήπως ξέρεις πότε θα βγάλουν τη νέα stable; Μας γκαστρώσανε!

@onlineN Το QoS στο router έχει να κάνει με stream, copy κλπ στο lan;

κ απο τα 2. Απλα συνηθως "τελικιαζει" πρωτα το hardware του server.

Το δικτυο εχει θεωρητικη ταχυτητα 1024 mbit/sec αρα 128 MByte/sec. Υπολογισε πραγματικη ιδανικη ταχυτητα το 70-80% αυτου, οποτε παμε στα 102 MByte/sec. Αυτη ειναι η διαμετρος του "σωληνα" σου. Ας παρουμε την πιο ακραια περιπτωση οτι streamαρεις BR images κ οχι rips. Τοτε μιλαμε για ενα αρχειο γυρω στα 40-45 γιγα. Για παραδειγμα παραθετω:

PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
Length: 1:54:54.554 (h:m:s.ms)
Size: 34 872 920 064 bytes
Total Bitrate: 40,46 Mbps

40,46Mbit/sec --> 5 MByte/sec

Οποτε καταλαβαινεις οτι ο "σωληνας" σου (δικτυο) υποστηριζει αρκετα streams. Δεν τολμω να πω 100/5 = 20 streams γιατι δεν ξερω αν μπορουν να ανοιξουν ταυτοχρονα τοσα καναλια μεταδοσης χωρις να υπαρχει μειωση του συνολικου bandwidth. Δεν εχω σπουδασει το αντικειμενο. Παντως οπως κ να εχει καταλαβαινεις οτι ειναι αρκετα τα ταυτοχρονα streams που μπορεις να εχεις. Συνηθως θα "κολλησεις" πολυ νωριτερα απο το nas σου ή/και τους σκληρους δισκους.

Με διπλές gigabit κάρτες και teaming software θα μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες;(χωρίς να υπολογίσουμε τις καθυστερήσεις απο τους δίσκους)

Και κάτι άλλο για να ξεφύγουμε τελείως... Με τι upload μπορω να δώ full bluray rip μέσω streaming (ιντερνετ) σε άλλο χώρο..

Για internet streaming αρχείων flac, mp3 και φωτογραφίες που εχω στο nas, δουλεύει μια χαρα με το 1 mbit upload..

Αν εισαι ελλαδα lol, rofl :slapface: κτλπ...

"PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
Length: 1:54:54.554 (h:m:s.ms)
Size: 34 872 920 064 bytes
Total Bitrate: 40,46 Mbps

40,46Mbit/sec --> 5 MByte/sec"

Θες λοιπον 40mbit upload στον σερβερ κ αλλα τοσα down στον client. Τα down πες οτι τα βρισκεις με κανενα πακετο vdsl (θεωρητικα), τα up ομως για Ελλαδα (εκτος αν στησεις τον σερβερ σου μεσα σε κανενα πανεπιστημιο/ΤΕΙ) ξεχνα τα.

Αν ψηνεσαι να μεταναστευσεις σου προτεινω 2 προορισμους:

1. Kansas city https://fiber.google.com/about/
2. Seoul

:2thumb22sup:

Εξαρταται ποσο μεγαλο ειναι το αρχειο σου. Μπορεις να κανεις του υπολογισμους κ μονος σου, αλλα ας παρουμε ενα παραδειγμα 5 γιγα (δεν εχει σημασια τι ποιοτητα ειναι, μονο το μεγεθος μας νοιαζει).

5 GB= 5 x 1024 MB= 5120 MB = 40960 Mbits

Ας υποθεσουμε 2 ωρες ταινια.

1 ωρα = 60 ' = 3600''

οποτε θες upload κ download --> 40960/3600 mbits/sec = 11.38 mbits/sec

οποτε παλι ξεχνα το..

Ο μονος τροπος να δεις ταινια στριμαροντας απο σερβερ στο σπιτι σου, σε client σε αλλη τοποθεσια ειναι μεσω transcoding ωστε να ριξεις την ποιοτητα κ επομενως το μεγεθος. Αν ενδιαφερεσαι για μια τετοια λυση, ψαξε το Plex media server. Σου επιτρεπει να κανεις transcoding σε πραγματικο χρονο. Πιο δυνατα ΝΑΣ, οπως πχ η σειρα 4 (νομιζω) της synology εχει τοσο δυνατη CPU που μπορεις να το εγκαταστησεις σαν package. Αν δεν εχεις τετοιο ΝΑΣ, μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα PC για να κανει το "χαμαλικι" του transcoding. Αλλη λυση ειναι, να υπολογισεις το μεγιστο μεγεθος αρχειου που μπορεις να μεταδιδεις μεσω ιντερνετ κ με ενα δωρεαν εργαλειο (π.χ. handbrake) να φτιαξεις εκ των προτερων τα βιντεο αρχειο που θα streamαρεις.