Mede8er MED600X3D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Βρε μη μαλώνετε.

Pap, έχεις δίκιο σε αρκετά αλλά η γενική φράση ότι "δίκτυο συνδεδεμένο σε άλλο δίκτυο" δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να παρέχει πραγματική ασφάλεια είναι πολύ ολοκληρωτική. Κατ επέκταση "cliche". Τα δίκτυα είναι φτιαγμένα για να συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι μπορείς να επιτρέπεις διαφορετικού επιπέδου πρόσβαση σε διαφόρους πελάτες. Χρειάζεται και με σωστό στήσιμο μπορεί να είναι μια χαρά ασφαλές. Είναι αλήθεια ότι πάρα πολλοί χρησιμοποιούν admin account και τα έχουν ανοίξει όλα και μπορεί να γίνει πατιρντι τρελλό αλλά το ότι δεν γίνεται σε όλους αυτό το πατιρντι δείχνει ότι η ασφάλεια που χρειάζεσαι είναι ευθέως ανάλογη με τα πράγματα που έχεις να ασφαλίσεις. Ποιός θα κάνει επίθεση στον μπαρμπαμήτσο που έχει admin account στο workgroup με password 123456 και θα του σβήσει τις ταινίες; Εντάξει μπορεί να συμβεί αλλά δεν αξίζει τον κόπο και γι' αυτό την γλιτώνει ο μπαρμπαμήτσος!

μπορεί η φράση να είναι κλισέ αλλά όταν θα συμβεί σε κάποιον τότε άντε να του εξηγήσεις τι έκανε πραγματικά όταν έδινε δικαιώματα στο "everyone".

Οι 8 στους 10 έτσι είναι ρε παιδιά, στο "everyone". Ένας απ´αυτούς κι εγώ.
Τι να κάνουμε τώρα, επειδή εσείς ξέρετε κάποια πράγματα για δίκτυο μην θεωρείται οτι είναι τόσο εύκολο για τον καθένα.

Και μια ερώτηση... Υπάρχει τρόπος να δώ αν κάποιος άλλος, κάποιος γείτονας πχ έχει μπεί στο δίκτυό μου με Wi-Fi;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

μπορεί η φράση να είναι κλισέ αλλά όταν θα συμβεί σε κάποιον τότε άντε να του εξηγήσεις τι έκανε πραγματικά όταν έδινε δικαιώματα στο "everyone".

η γενική φράση ότι "δίκτυο συνδεδεμένο σε άλλο δίκτυο" δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να παρέχει πραγματική ασφάλεια είναι cliche. Το να δώσεις δικαιώματα σε everyone είναι "τζιζ" φυσικά.

Ένα δίκτυο συνδεδεμένο σε άλλο δίκτυο και μάλιστα ακόμα και σε άλλου τύπου δίκτυο μπορεί να παρέχει ασφάλεια με την κατάλληλη επιλογή κανόνων και προτοκόλλων ασφαλείας.

Τι να κάνουμε τώρα, επειδή εσείς ξέρετε κάποια πράγματα για δίκτυο μην θεωρείται οτι είναι τόσο εύκολο για τον καθένα.

Και μια ερώτηση... Υπάρχει τρόπος να δώ αν κάποιος άλλος, κάποιος γείτονας πχ έχει μπεί στο δίκτυό μου με Wi-Fi;

στο router βλέπεις ποιοι είναι συνδεδεμένοι

εχω παρατηρησει το εξης,αν αναζητησω υποτιτλους και διαλεξω καποιον,μετα αν ξανακανω αναζητηση για να βρω αλλους στη περιπτωση που δεν μου κανουν οι πρωτοι,γινεται το εξης περιεργο,διαλεγω το διαφορετικο ονομα υποτιτλων,αλλα οταν παω να δω τι μου εχει κατεβασει,ειναι ο ιδιος που ειχα κατεβασει τη πρωτη φορα!
Εχω δηλαδη τους ιδιους υποτιτλους δυο φορες.
Το'χει παρατηρησει κανεις αλλος;

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

συμφωνώ, και 7.5 από αυτούς τους 8 δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ πρόβλημα από αυτό. Φυσικά μερικοί μπορεί να την πατήσουν αλλά ξαναλέω: "αν έχεις σημαντικά δεδομένα, μαθαίνεις ή προσλαμβάνεις κάποιον που ξέρει και τα προστατεύεις". Αν δεν έχεις τίποτα σημαντικό τότε τι είχες τι έχασες (αν είσαι άτυχος)

εχω παρατηρησει το εξης,αν αναζητησω υποτιτλους και διαλεξω καποιον,μετα αν ξανακανω αναζητηση για να βρω αλλους στη περιπτωση που δεν μου κανουν οι πρωτοι,γινεται το εξης περιεργο,διαλεγω το διαφορετικο ονομα υποτιτλων,αλλα οταν παω να δω τι μου εχει κατεβασει,ειναι ο ιδιος που ειχα κατεβασει τη πρωτη φορα!
Εχω δηλαδη τους ιδιους υποτιτλους δυο φορες.
Το'χει παρατηρησει κανεις αλλος;

από που το βλέπεις ότι είναι ο ίδιος;
μήπως πρέπει να πας από το τηλεχειριστήριο, να επιλέξεις τον υπότιτλο;
κανονικά πρέπει να τους σώζει με διαφορετικά ονόματα π.χ. movie.el1, movie.el2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

"αν έχεις σημαντικά δεδομένα, μαθαίνεις ή προσλαμβάνεις κάποιον που ξέρει και τα προστατεύεις".

Πολύ σωστά, δεν γίνεται να τα κάνουν όλοι όλα... Κι εμείς εδώ μέσα έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα, τη βοήθεια των φίλων και μελών που γνωρίζουν και πολύ πρόθυμα βοηθάνε. Για φαντάσου τι γένεται παραέξω...
Αλλά, όπως είπες, αν πρέπει κάτι να προστατευτεί οπωσήποτε βρές τρόπο να το προστετεύσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Πολύ σωστά, δεν γίνεται να τα κάνουν όλοι όλα... Κι εμείς εδώ μέσα έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα, τη βοήθεια των φίλων και μελών που γνωρίζουν και πολύ πρόθυμα βοηθάνε. Για φαντάσου τι γένεται παραέξω...
Αλλά, όπως είπες, αν πρέπει κάτι να προστατευτεί οπωσήποτε βρές τρόπο να το προστετεύσεις.

Δεν μιλούσα για τον τελικό χρήστη. Αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες. Συνήθως εταιρίες και οργανισμοί έχουν "ευαίσθητα δεδομένα". Αυτοί δεν μπορούν να βασιστούν στο forum. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν επαγγελματία.

από που το βλέπεις ότι είναι ο ίδιος;
μήπως πρέπει να πας από το τηλεχειριστήριο, να επιλέξεις τον υπότιτλο;
κανονικά πρέπει να τους σώζει με διαφορετικά ονόματα π.χ. movie.el1, movie.el2

αν πατησεις το κουμπι των υποτιτλων στο κοντρολ,σου εμφανιζει ποιους υποτιτλους εχεις(προφανως το ξερεις αυτο).
Αν λοιπον εχω κατεβασει τον υποτιτλο:
movie.sparks.el(1)
κατεβασω εναν οποιοδηποτε αλλο(που εννοειται οτι ταιριαζει με τη ταινια),θα μου τον εμφανισει ως:
movie.sparks.el(2).

αν πατησεις το κουμπι των υποτιτλων στο κοντρολ,σου εμφανιζει ποιους υποτιτλους εχεις(προφανως το ξερεις αυτο).
Αν λοιπον εχω κατεβασει τον υποτιτλο:
movie.sparks.el(1)
κατεβασω εναν οποιοδηποτε αλλο(που εννοειται οτι ταιριαζει με τη ταινια),θα μου τον εμφανισει ως:
movie.sparks.el(2).

ετσι ειναι μια χαρα δουλευει,ο καθε υποτιτλος εχει μια συγκεκριμενη ονομασια αλλα οταν την κατεβαζεις παιρνει αυτοματα τον τιτλο της ταινιας,εαν δεν μπορουσε να κανει αυτο ακριβως το πραγμα δεν υπηρχε λογος να βαλουν την αναζητηση υποτιτλων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

ετσι ειναι μια χαρα δουλευει,ο καθε υποτιτλος εχει μια συγκεκριμενη ονομασια αλλα οταν την κατεβαζεις παιρνει αυτοματα τον τιτλο της ταινιας,εαν δεν μπορουσε να κανει αυτο ακριβως το πραγμα δεν υπηρχε λογος να βαλουν την αναζητηση υποτιτλων.

δε λεω αυτο,ο τιτλος του υποτιτλου παραμενει ως εχει στο πρωτο κατεβασμα κι οδευτερος αλλαζει και γινεται οπως ο πρωτος,με διαφορα αριθμησης.
Δεν παιρνει δηλαδη το ονομα της ταινιας.

Καλησπέρα. Αυτή την στιγμή έχω ένα WD TV Live το παλιό με έναν προβολέα Benq w1070. Αν πάρω το 600 θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω; Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας; Μπορεί να κατεβάζει μόνο του υπότιτλους χωρίς να τους ψάχνω χειροκίνητα στο pc; Μπορεί να ψάχνει και να φτιάχνει μόνο του Moviesheets με πληροφορίες από τις ταινίες; Μπορεί να βρίσκει και να παίζει trailers από τις καινούριες ταινίες;

Με το wd μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από εικόνα και ήχο και με το πειραγμένο firmware wdlxtv που έχω επάνω έχω apple trailers από το μενου του και ftp server και άλλα καλούδια. Με τα moviesheets δεν εχω ασχοληθεί γιατί πρέπει να τα φτιάξω στον υπολογιστή. Παίζει και 3d ταινίες αλλά δεν έχει 3d menu και μου βγαίνουν λίγο τα μάτια για τις ρυθμίσεις ήχου-υπότιτλου.

Τέλος δεν με ενδιαφέρει να κατεβάζω torrents από το media player. Μπορώ να το κάνω και με το wd αυτό. Θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό από την αναβάθμιση σε med600x3d;

Μπάμπη, κάνε goggle ISpy Lan monitor. Μικρό, ελαφρύ και αποτελεσματικό.
Επίσης άμα μου πεις τι router έχεις... θα σου πω τι μπορείς να κάνεις νάσαι σίγουρος.

Τώρα , επειδή διάβασα τις πρόχειρες απαντήσεις του φίλου papadoux και στην αρχή είπα να απαντήσω - όπως έχω ξανακάνει σε εξυπνάδες - αναλυτικά,..στο τέλος αποφάσισα να συγκρατηθώ και να μην είμαι εγώ αυτός που θα χαλάσω το νήμα.
Ομως την επομένη φορά που κάποιος πετάξει συμπερασματικές εξυπνάδες χωρίς αιτιολογία θα πάρει κίτρινη κάρτα.
Δεν επιτρέπεται να μην ξέρουμε να αιτιολογήσουμε και να επιμένουμε να απαντάμε λέγοντας ό,τι νάναι και να μας διαβάζει ο κόσμος.

Εάν επιθυμείτε να ανοίξουμε ένα νέο νήμα που να εξηγεί και να αναφέρεται σε προβλήματα και μεθόδους σύνδεσης των media players με LAN (1 LAN εντός σπιτιού κι όχι να κάθεται σε κανένα άλλο παγκόσμιο....) να το ανοίξω να βγάλουμε τα μάτια μας εκεί.!!

Καλά, διάβασε πρώτα τι γράφω και μετά λεγε...
Η τελευταία πρόταση σου τα λέει όλα..

:ADFADF1:

Last edited:

Ότι να δε διάβασες καν τι έγραψα και γράφεις αοριστίες και καλά

Καλέ μου άνθρωπε, σε παρακαλώ, μην το συνεχίζεις. Warning!!!!!!
Μπορεί να έχεις μια επιφανειακή γνώση για μερικά πράγματα, όμως δεν είναι αρκετή να σε κάνει να δείχνεις τόσο αλαζόνας.

Υ.Γ. Case studies :
α) port 139
β) subnet separation
γ)turn off NetBIOS over TCP/IP

Καλησπέρα. Αυτή την στιγμή έχω ένα WD TV Live το παλιό με έναν προβολέα Benq w1070. Αν πάρω το 600 θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω; Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας; Μπορεί να κατεβάζει μόνο του υπότιτλους χωρίς να τους ψάχνω χειροκίνητα στο pc; Μπορεί να ψάχνει και να φτιάχνει μόνο του Moviesheets με πληροφορίες από τις ταινίες; Μπορεί να βρίσκει και να παίζει trailers από τις καινούριες ταινίες;

Με το wd μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από εικόνα και ήχο και με το πειραγμένο firmware wdlxtv που έχω επάνω έχω apple trailers από το μενου του και ftp server και άλλα καλούδια. Με τα moviesheets δεν εχω ασχοληθεί γιατί πρέπει να τα φτιάξω στον υπολογιστή. Παίζει και 3d ταινίες αλλά δεν έχει 3d menu και μου βγαίνουν λίγο τα μάτια για τις ρυθμίσεις ήχου-υπότιτλου.
Βάζει
Τέλος δεν με ενδιαφέρει να κατεβάζω torrents από το media player. Μπορώ να το κάνω και με το wd αυτό. Θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό από την αναβάθμιση σε med600x3d;

Το 600 υποστηρίζει full 3d που δεν υποστηρίζει το wd
Κατεβάζει υπότιτλους, κατεβάζει εξώφυλλα και πληροφορίες για ταινίες & σειρές
Για trailers δεν έχω δει κάτι στο 600 αλλά μέσω YouTube βλέπεις τα trailers

Καλέ μου άνθρωπε, σε παρακαλώ, μην το συνεχίζεις. Warning!!!!!!
Μπορεί να έχεις μια επιφανειακή γνώση για μερικά πράγματα, όμως δεν είναι αρκετή να σε κάνει να δείχνεις τόσο αλαζόνας.

Υ.Γ. Case studies :
α) port 139
β) subnet separation
γ)turn off NetBIOS over TCP/IP

Και σου ξαναλέω... αυτά που γράφω ούτε που τα διάβασες.... απλά προσπαθείς να βγεις πετώντας warnings & case studies
Εγώ δεν είμαι αλαζόνας, μάλλον εσύ είσαι μηχανικός ....

Last edited:
εχω 2 θέματα.
δοκιμασα 2-3 ταινιες με ηχο dts-hd και της επαιζε σε fast forward ενω ηταν 1x και ο ηχος εκανε glitches.
δοκιμασα επισης 2 τανιες 3D TOP-BOTTOM και ανα 5-6 καρε μου μαυριζε τα ματια. Γενικα δεν βλεπόταν. ΚΑτι γινόταν λάθος με τα κλείστρα. Εκανα απο τον projector invert 3d glasses αλλα το ιδιο. Τι μπορει να φταίει?

από το med δοκίμασες να αλλάξεις δεξί - αριστερό;
υποθέτω ότι τα ονόματα είναι 3DTAB.mkv ώστε να ξεκινάνε αυτόματα.

τα αρχεία με το DTS-HD, αν πατήσεις pause και μετά πάλι play συνεχίζουν να τρέχουν;
η σύνδεση είναι HDMI στο προτζέκτορ απευθείας ή μέσω ενισχυτή;
τα αρχεία από USB ή δίκτυο;