Mede8er MED600X3D

Εγώ πάντως ξέρω ότι όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη η ακριβής διεύθυνση για DNS, μπορείς να χρησιμοποιείς την ίδια IP με το router σου, μιας και την παίρνει (τη DNS) απεθυείας από εκεί...
Τέλος πάντων φίλε Online...
Εγώ ρύθμιση για να ορίσω manual ip και όχι auto μέσω dhcp στο μηχάνημα δεν βλέπω...
Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως, επειδή κάναμε το flash με τον αντιπρόσωπο και τις αρχικές ρυθμίσεις, έχει κρατήσει από τη welcome screen για τις αρχικές ρυθμίσεις την επιλογή auto και όχι manual IP...
Πάντως επιλογή για manual IP και όχι auto, επαναλαμβάνω δεν βρίσκω...
Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό!

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Εγώ πάντως ξέρω ότι όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη η ακριβής διεύθυνση για DNS, μπορείς να χρησιμοποιείς την ίδια IP με το router σου, μιας και την παίρνει (τη DNS) απεθυείας από εκεί...
Τέλος πάντων φίλε Online...
Εγώ ρύθμιση για να ορίσω manual ip και όχι auto μέσω dhcp στο μηχάνημα δεν βλέπω...
Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως, επειδή κάναμε το flash με τον αντιπρόσωπο και τις αρχικές ρυθμίσεις, έχει κρατήσει από τη welcome screen για τις αρχικές ρυθμίσεις την επιλογή auto και όχι manual IP...
Πάντως επιλογή για manual IP και όχι auto, επαναλαμβάνω δεν βρίσκω...
Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό!

:chinscratch: Δεν το έχω κι εγώ να το δω.....

DNS μπορείς να βάλεις την ΙΡ του ρούτερ, σωστά.
εγώ του έχω ορίσει τη διεύθυνση στάτικ και τη δέχθηκε μια χαρά και με το προηγούμενο φιρμ και με το τελευταίο.
Και ο αντιπρόσωπος μου είχε βάλει το προηγούμενο φιρμ αλλά δεν κράτησε τίποτα στο auto.

εσύ λες ότι δε σου εμφανίζει την επιλογή για να ορίσεις static IP address;
μπήκες στην επιλογή δικτύου; που έχει την επιλογή για auto ή static;
μπορείς να βάλεις φώτο τι σου εμφανίζει;

εγώ του έχω ορίσει τη διεύθυνση στάτικ και τη δέχθηκε μια χαρά και με το προηγούμενο φιρμ και με το τελευταίο.
Και ο αντιπρόσωπος μου είχε βάλει το προηγούμενο φιρμ αλλά δεν κράτησε τίποτα στο auto.

Ετοιμάζομαι να φλασάρω το τελευταίο image και επανέρχομαι να σας πω εάν και πάλι δεν μπορώ να ορίσω static ip...

Μετά το νέο image και το flash του όλα βαίνουν καλώς...
Ήταν εκείνο που υποψιαζόμουν...
Επειδή έκανα το initial setup με τον Απόστολο (τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα) δεν βάλαμε static ip...
Από εκεί και μετά μου ήταν αδύνατον να ρυθμίσω και τη static πλέον...
Bugάκι;
Ποιος ξέρει...
Ενώ πάντως έβαζα όλες τις διευθύνσεις όπως τις ήθελα στο Fix IP (Manual), το μηχάνημα κρατούσε την auto ip 192.168.1.75
Πλέον όλα καλά!!!
Έχω και άλλες ερωτήσεις φυσικά, ωστόσο, προτιμώ να τις μαζεύω, μιας και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος για tests...
Σήμερα λέω να ασχοληθώ με το jukebox...
Αν προλάβω!!!
Να είστε καλά για το support παίδες!!!

papadoux!! Δεν είναι καλέ μου άνθρωπε πάντα έτσι .
Ετσι είναι το επιθυμητό. Και τις περισσότερες φορές το θέλουμε. Αλλά ανάλογα με το σετάρισμα που έχει κάνει ο καθένας μας μπορεί και να μην δουλέψει.
Εφ'όσον έχει "fix" σημαίνει ότι πρέπει κάπου να σου δίνει την ευκαιρία να βάλει καρφωτά IP , Gateway , primary DNS

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Ετσι είναι το επιθυμητό. Και τις περισσότερες φορές το θέλουμε. Αλλά ανάλογα με το σετάρισμα που έχει κάνει ο καθένας μας μπορεί και να μην δουλέψει.
Εφ'όσον έχει "fix" σημαίνει ότι πρέπει κάπου να σου δίνει την ευκαιρία να βάλει καρφωτά IP , Gateway , primary DNS
Αν και όλες οι ρυθμίσεις στο fix ip ήταν οι επιθυμητές δικές μου, το μηχάνημα, ξαναλέω, δεν δεχόταν τις συγκεκριμένες παρά μόνο τις ρυθμίσεις από το DHCP...
Τέλος καλό, όλα καλά...
Προφανώς bug, δεν μου έχει ξανατύχει τέτοια δυστοκία...

Λοιπόν...
Μετά και τη ρύθμιση για το jukebox αυτά που έχω να πω είναι...
Καταρχήν δεν είμαι και απόλυτα ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο skin, θα πρέπει αν το αλλάξω (υποκειμενικά)...
Θα ήθελα να μπορέσω να βρω τον τρόπο να παραμετροποιήσω εγώ ο ίδιος μερικά πραγματάκια από το YAMJ, όπως σε πόσες rows θα εμφανίζονται τα αρχεία, το fanart να εμφανίζεται κατά την προεπισκόπηση της εκάστοτε ταινίας και όχι να πρέπει να μπεις μέσα στο φάκελό της, κ.α.
Επίσης, βρήκα αρκετά fanart μη συμπληρωμένα αλλά και οι details ταινιών να λείπουν εντελώς...
Ελπίζω να μην πρέπει να γίνει manually αυτό, είναι κρίμα...
Α, και πρέπει να ξαναβρώ τον τρόπο -δεν θυμάμαι που το διάβασα- να γυρίσω το imdb του YAMJ σε μια ρύθμιση για να μην κατεβάζει τους greeklish τίτλους των ταινιών αλλά τους original...
Θα γίνει και αυτό...

Τώρα, μετά την εξομολόγηση!
Αυτό που με ενοχλεί αφόρητα στο μηχάνημα είναι ότι έχω ήχο και από την tv αλλά και από τον ενισχυτή...
Για να σας δώσω να καταλάβετε...
Mede8er μέσω οπτικής στον ενισχυτή...
Mede8er μέσω HDMI ήχο και εικόνα στην TV...
Στις ρυθμίσεις έχω HDMI Auto και για την οπτική passthrough...
Αυτό που θέλω να γίνεται είναι όταν βλέπω μια ταινία να μην αναγκάζομαι να χαμηλώνω τον ήχο της τηλεόρασης στο μηδέν αλλά να μην πηγαίνει ήχος καθόλου, παρά μόνο μέσω της οπτικής...
Αυτό γινόταν με το eGreat M34A που είχα πριν...
Να μην γίνεται και με το mede8er;
Έχω δοκιμάσει όλους του πιθανούς συνδυασμούς με τις ρυθμίσεις ήχου σε mede8er αλλά και σε TV αλλά το επιθυμητό δεν ήλθε...
Καμία ιδέα βρε παιδιά;

Αυτό που με ενοχλεί αφόρητα στο μηχάνημα είναι ότι έχω ήχο και από την tv αλλά και από τον ενισχυτή...

Αυτό που θέλω να γίνεται είναι όταν βλέπω μια ταινία να μην αναγκάζομαι να χαμηλώνω τον ήχο της τηλεόρασης στο μηδέν αλλά να μην πηγαίνει ήχος καθόλου, παρά μόνο μέσω της οπτικής...

Aν γινοταν το αντιθετο, να χρειαζοταν να αλλαξεις ρυθμιση στον player ωστε να ακους ηχο απο την τηλεοραση, τοτε θα ηταν παρα πολυ ενοχλητικο για οσους δεν θελουν να ανοιξουν τον ενισχυτη καποιες φορες.
Το σωστο ειναι αυτο, να βγαζει ηχο προς τον ενισχυτη και προς την τηλεοραση χωρις καμια προσθετη ενεργεια.

Η λυση ειναι ενα κουμπι, χωρις μενου, χωρις επιλογες και ταλαιπωρια. Mute.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

το med έχει τη δυνατότητα για auto και για static. Στο static (fix) βάζεις ότι θέλεις και το δέχεται ...

Aν γινοταν το αντιθετο, να χρειαζοταν να αλλαξεις ρυθμιση στον player ωστε να ακους ηχο απο την τηλεοραση, τοτε θα ηταν παρα πολυ ενοχλητικο για οσους δεν θελουν να ανοιξουν τον ενισχυτη καποιες φορες.
Το σωστο ειναι αυτο, να βγαζει ηχο προς τον ενισχυτη και προς την τηλεοραση χωρις καμια προσθετη ενεργεια.

Η λυση ειναι ενα κουμπι, χωρις μενου, χωρις επιλογες και ταλαιπωρια. Mute.
Και με το ενοχλητικό εικονίδιο του mute να κάνει βόλτες στην οθόνη, επίσης...
Αν μπορούσα να το εξαφανίσω μέσα απο το κρυφό μενού της Samsung, είναι μια λύση αυτή...

Μένει μόνο να προωθήσω το αίτημά μου στους developers, μήπως και συμπεριλάβουν σε επόμενο Image την επιλογή για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της εξόδου του ήχου...
HDMI
Οπτική
κτλ...