Mede8er MED600X3D

για να το βγαλανε κατι θα διορθωσανε....απο τη μια μας πειραζει που δεν βγαζουν και απο την αλλη ξινιζουμε για τα πολλα fw

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Θεωρω οτιδεν υπαρχει κανενα προβλημα. Το εχω δοκιμασει και δει με τα ματια μου σε πανω απο ενα συστηματα.
Ελεγξτε και φτιαξτε τα δικτυα σωστα.

Το δικο μου σε 1000 αρι δικτυο επαιξε απο iso το 3d blu ray με το avatar χωρις κανενα απολυτως κομπιασμα στην vt30

Μόνο το V1.05 - 14 Dec 2012 έχει , δεν πειράζει θα περιμένω .

Νομίζω ότι πρέπει κάποιος από τους ειδήμονες να πει στους υπόλοιπους ποιο fw χρειάζεται να περάσουμε και ποιο όχι;

Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι, όπως και εγώ, έχουν αυτό που πέρασε ο αντιπρόσωπος και δεν γνωρίζουν αν θα έχουν βελτίωση, και σε ποιους τομείς, με τα νέα fw. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε τι λέει η εταιρεία για κάθε νέο fw αλλά έχει μεγάλη σημασία, για τους περισσότερους, η γνώμη αυτών που γνωρίζουν, για το αν είναι χρήσιμο ένα νέο fw ή θα δημιουργήσει προβλήματα σε προηγούμενες καλές ρυθμίσεις.

αν δεν έχεις βάλει καθολου το v2.0.0 κατεβάζεις πρώτα αυτό:http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2_Bootlaoder_17Jan2013.zip

Μετά ή αν έχεις πάει στη v2.0.0 πριν κατεβάζεις αυτό:http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2BETA_22March2013.rar

Emergency Procedure
Download the latest Mede8er Firmware from www.mede8erforum.com. UnZIP or UnRAR or join with HJ Split and will find one file named install.img. Copy this file to the root directory of a Flash Drive. Plug the flash drive into the Mede8er. Unplug the power to the X3D. Plug the power jack back in and hold the ON/OFF button on the Mede8er (not the remote) down for 15sec and then release. After the firmware has been checked (+-5-10sec) it will start to update. You will see the update progress on your TV. Do not remove power during the Firmware Update procedure .

The Beta is work in progress and has some know bugs that will be fixed during the testing process. A thread will be opening listing these bugs and any news bugs that are found.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

θα παρεις το rar αρχειο θα το ριξεις μεσα σε ενα usb θα το κανεις αποσυμπιεση,ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ,
το αρχειο θα εχει καταληξη IMAGE

βγαζεις το καλωδιο του ρευματος απο το med ,κουμπωνεις το usb ,βαζεις το καλωδιο του ρευματος και αμεσως πατας το on/of στην συσκευη και τα κρατας πατημενω μεχρι να δεις στην οθονη σου τη μπαρα προοδου εγκαταστασης ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝ/OFF

η διαδικασια ειναι πολυ ευκολη και πολυ γρηγορη,κανει περιπου 1,5 λεπτο για την εγκατασταση

Εγώ το 'ριξα μέσω δικτύου στον δίσκο επάνω στο med, και μετά πήγα στο μενού συστήματος και έκανα αναβάθμιση από κει και έκανε επανεκκίνηση, αναβαθμίζω μην βγάλετε το ρεύμα και το πήρε... δεν έκανα αυτή τη διαδικασία όπως την περιγράφεις. Δεν το έκανα σωστά;

η med γράφει ότι το fw upgrade για τα beta γίνεται μέσω emergency procedure όπως τη περιγράφει ο lord.
αν κάποιος το κάνει μέσω του menu και δουλεύσει και στο info του γράφει το σωστό fw τότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Software: V2.0.0
Compiled at Mar 22 17:33:57 2013
Bootloader: KIIE.0402.0065
Board: 1186 (φαντάζεσαι αυτό το τελευταίο να είχε αλλάξει; )

Σωστό δεν φαίνεται; Επίσης το flickr screensaver δουλεύει χωρίς την μαύρη γραμμή που είναι ένδειξη οτι πέρασε σωστά (; )

Μήπως γνωρίζει κανείς (Λεωνίδα μήπως εσύ;) αν υπάρχει συνέχεια σε αυτό που είχαν ανακοινώσει ότι θα υπάρχει επικοινωνία με ipad στον κατάλογο ταινιών όπως κάνει και το popcorn a-400 ;;

Μήπως γνωρίζει κανείς (Λεωνίδα μήπως εσύ;) αν υπάρχει συνέχεια σε αυτό που είχαν ανακοινώσει ότι θα υπάρχει επικοινωνία με ipad (εφαρμογή για jukebox) στον κατάλογο ταινιών όπως κάνει και το popcorn a-400 ;;

Καλησπέρα κι από μένα! Έχω στα χέρια μου εδώ και περίπου ένα μήνα τον mede8er του νήματος, για την επιλογή του οποίου δέχτηκα αμέριστη βοήθεια από τους ειδήμονες του φόρουμ (κυρίως τον OnlineN) τους οποίους ευχαριστώ και πάλι! Τεχνική αξιολόγηση μην περιμένετε από μένα(!), καθώς δεν κατέχω την σχεδόν τολκινική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πιο έμπειροι εδώ! Αυτό που μπορώ με σιγουριά είναι ότι το μενού πλοήγησης είναι πολύ ευπαρουσίαστο (σίγουρα πολύ πιο ωραίο από αντίστοιχο του παλιού Xtreamer που είχα) ενώ εξίσου ανώτερη νομίζω ότι είναι και η ηχητική απόδοση των κομματιών MP3 & FLAC που δοκίμασα.
Παρενθετικά να αναφέρω ότι έχω συνδέσει τον mp με την 3d τηλεόρασή μου (LG32Lw4500) μέσω του εσωκλειόμενου στη συσκευασία HDMI καλωδίου ενώ ο ήχος μεταφέρεται μέσω οπτικής ίνας σε εξακάναλο ενισχυτή (Yamaha RX-V365).
Χτες απέκτησα από το kat (όχι των Αθηνών αλλά των Φιλιππινών) τις εξής ταινίες, προκειμένου να δοκιμάσω αυτά τα αρχεία που δε μπορούσα με τον προηγούμενο player:
1) Silent Hill: Revelation (2012) 2D+3D 1080p Blu-Ray.iso [3DBD25]
2) Silent Hill Revelation 2012 1080p BluRay AVC DTS-HD MA 5 1-PublicHD
3) Life Of Pi 2012 3D FULL-Over Under 1080p Bluray DTS x264-Phoenix
Tις ταινίες τις πέρασα σε σκληρό δίσκο (WD 2TB), καθώς αυτός είναι για την ώρα ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγω όλες τις ταινίες μου. Πριν δοκιμάσω τους παραπάνω τίτλους, εγκατέστησα το fw upgrade του Ιανουαρίου (όχι ακόμα το beta του Μάρτη). Την πρώτη φορά όλες οι ταινίες που δοκίμασα (όχι μόνο αυτές οι τρεις) έπαιζαν πάρα πολύ σκοτεινές (ενώ οτιδήποτε άλλο τόσο στον mp όσο και στα κανάλια της tv φαινόταν κανονικά) και όσο τις προχωρούσα γίνονταν pitch black, που λένε και στα βόρεια χωριά της κέρκυρας! Επίσης, δε μου ξεκινούσε το youtubeXL. Του κάνω επανεκκίνηση, βγάζοντάς το πάλι από την πρίζα. Το πρόβλημα στις ταινίες αποκαταστάθηκε, το youtube ξεκίναγε αλλά χωρίς ήχο. Βγήκα, δοκίμασα το webradio, είχε ήχο, ξαναμπήκα στο yt, τώρα είχε κι αυτό ήχο!
Όσον αφορά τις ταινίες, τώρα, η 1) ξεκίνησε απευθείας σε 3d mode ενώ μάλιστα είχε επιλέξιμους και ελληνικούς υπότιτλους! Όλα καλά σε αυτό. Εξίσου καλά πήγαν τα πράγματα και με το 2). Κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου
Το 3), Η Ζωή του Πι, όμως δεν το έπαιζε. Δεν αναγνώριζε τη μορφή του αρχείου. Απ' ο,τι είδα και σε άλλα σχόλια, κι άλλη μια παρόμοια ταινία δεν έπαιζε, οπότε συμπεραίνω ότι δεν πρέπει να ξανακατεβάσω τέτοιας μορφής αρχείο.
Ξεκινάω τις απορίες:
α) Γενικώς full 3D παίζει; Πρέπει να είναι SBS;
β) Γιατί όταν μια ταινία ή κάποιο τρέιλερ, όπως βρήκα μερικά στο bluray του silent hill δεν έχει ήχο DTS 5.1 (αλλά DD 5.1, DD 2.1, DD 2.0 etc.), ξαφνικά ακούγεται ο ήχος και από τα ηχεία της τηλεόρασης. Δοκίμασα να αλλάξω όλες τις ρυθμίσεις ήχου μέσω του μενού του mp αλλά...τίποτα! Όταν, βέβαια, πατούσα mute στην tv, λυνόταν το θέμα αλλά...αυτή είναι η λύση; Όχι ότι είναι κόπος απλά μου φαίνεται παράξενο...Κανονικά και το SPDIF Output και το HDMI Output τα έχω στο passthrough, το Force decode AAc/MP3 στο οφ και το Surround Sound στο AC3/DTS 5.1 Δοκίμασα όλες (νομίζω) τις εναλλακτικές επιλογές σε αυτά αλλά το πρόβλημα διορθωνόταν μόνο με....το mute της tv!
γ) Τι διαφορά έχει να έχω το Auto Frame Rate ον ή οφ;
δ) Στην επιλογή Screen Size δε βλέπω ποτέ κάτι να κινείται όσο κι αν πατάω τα πλήκτρα πλοήγησης! Ούτε είδα ποτέ αυτή το red square που αναφέρει!
ε) Σε όλες τις ταινίες 3D half-SBS, οι ελληνικοί υπότιτλοι πλέον έχουν κομμένο το τελευταίο γράμμα, ανεξαρτήτως του πού τελειώνει η γραμμή. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο αυτό; Σημειωτέον ότι στο ISO 3D δε συνέβη αυτό. Τους υπότιτλους τους μετατρέπω σε 3D με το 3D subtitler. Με τον xtreamer δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
στ) Παίζει ρόλο αν στις επιλογές τις τηλεόρασης έχω το TruMotion οφ, λόου ή χάι; Τι αλήθεια, επηρεάζει αυτή η επιλογή;

Αυτά τα...ολίγα! Συγγνώμη που δεν δίνω και πολλή...προστιθέμενη αξία στο νήμα αλλά κυρίως ρωτάω!
Απαντάτε σε ο,τι προαιρείσθε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

καλο ειναι κατα τη γνωμη μου μαζι με τα οποια προβληματα να αναφερετε και ποια εκδοση fw χρησιμοποιητε,το αναφερω γιατι βγαζουν νεα συμπληρωματικα fw συνεχεια και λογικο ειναι τα οποια προβληματα παρουσιαζονται να διορθωνονται

Μήπως γνωρίζει κανείς (Λεωνίδα μήπως εσύ;) αν υπάρχει συνέχεια σε αυτό που είχαν ανακοινώσει ότι θα υπάρχει επικοινωνία με ipad στον κατάλογο ταινιών όπως κάνει και το popcorn a-400 ;;

Είναι σε δοκιμαστική φάση ακόμη.Το προχωράνε πάντως.Δε νομίζω ν'αργήσει πολύ.

καλο ειναι κατα τη γνωμη μου μαζι με τα οποια προβληματα να αναφερετε και ποια εκδοση fw χρησιμοποιητε,το αναφερω γιατι βγαζουν νεα συμπληρωματικα fw συνεχεια και λογικο ειναι τα οποια προβληματα παρουσιαζονται να διορθωνονται

Κάπου μέσα στο χαοτικό αυτό μέιλ μου αναφέρω ότι έχω το τελευταίο fw, πριν από αυτή την προ ημερών beta εκδοση. Νομίζω είναι το V2.0.0 αλλά δεν είμαι 100%σίγουρος γιατί απόψε ο media player λείπει απ'το σπίτι και δε μπορώ να το ελέγξω!

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Καλησπέρα κι από μένα! Έχω στα χέρια μου εδώ και περίπου ένα μήνα τον mede8er του νήματος, για την επιλογή του οποίου δέχτηκα αμέριστη βοήθεια από τους ειδήμονες του φόρουμ (κυρίως τον OnlineN) τους οποίους ευχαριστώ και πάλι! Τεχνική αξιολόγηση μην περιμένετε από μένα(!), καθώς δεν κατέχω την σχεδόν τολκινική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πιο έμπειροι εδώ! Αυτό που μπορώ με σιγουριά είναι ότι το μενού πλοήγησης είναι πολύ ευπαρουσίαστο (σίγουρα πολύ πιο ωραίο από αντίστοιχο του παλιού Xtreamer που είχα) ενώ εξίσου ανώτερη νομίζω ότι είναι και η ηχητική απόδοση των κομματιών MP3 & FLAC που δοκίμασα.
Παρενθετικά να αναφέρω ότι έχω συνδέσει τον mp με την 3d τηλεόρασή μου (LG32Lw4500) μέσω του εσωκλειόμενου στη συσκευασία HDMI καλωδίου ενώ ο ήχος μεταφέρεται μέσω οπτικής ίνας σε εξακάναλο ενισχυτή (Yamaha RX-V365).
Χτες απέκτησα από το kat (όχι των Αθηνών αλλά των Φιλιππινών) τις εξής ταινίες, προκειμένου να δοκιμάσω αυτά τα αρχεία που δε μπορούσα με τον προηγούμενο player:
1) Silent Hill: Revelation (2012) 2D+3D 1080p Blu-Ray.iso [3DBD25]
2) Silent Hill Revelation 2012 1080p BluRay AVC DTS-HD MA 5 1-PublicHD
3) Life Of Pi 2012 3D FULL-Over Under 1080p Bluray DTS x264-Phoenix
Tις ταινίες τις πέρασα σε σκληρό δίσκο (WD 2TB), καθώς αυτός είναι για την ώρα ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγω όλες τις ταινίες μου. Πριν δοκιμάσω τους παραπάνω τίτλους, εγκατέστησα το fw upgrade του Ιανουαρίου (όχι ακόμα το beta του Μάρτη). Την πρώτη φορά όλες οι ταινίες που δοκίμασα (όχι μόνο αυτές οι τρεις) έπαιζαν πάρα πολύ σκοτεινές (ενώ οτιδήποτε άλλο τόσο στον mp όσο και στα κανάλια της tv φαινόταν κανονικά) και όσο τις προχωρούσα γίνονταν pitch black, που λένε και στα βόρεια χωριά της κέρκυρας! Επίσης, δε μου ξεκινούσε το youtubeXL. Του κάνω επανεκκίνηση, βγάζοντάς το πάλι από την πρίζα. Το πρόβλημα στις ταινίες αποκαταστάθηκε, το youtube ξεκίναγε αλλά χωρίς ήχο. Βγήκα, δοκίμασα το webradio, είχε ήχο, ξαναμπήκα στο yt, τώρα είχε κι αυτό ήχο!
Όσον αφορά τις ταινίες, τώρα, η 1) ξεκίνησε απευθείας σε 3d mode ενώ μάλιστα είχε επιλέξιμους και ελληνικούς υπότιτλους! Όλα καλά σε αυτό. Εξίσου καλά πήγαν τα πράγματα και με το 2). Κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου
Το 3), Η Ζωή του Πι, όμως δεν το έπαιζε. Δεν αναγνώριζε τη μορφή του αρχείου. Απ' ο,τι είδα και σε άλλα σχόλια, κι άλλη μια παρόμοια ταινία δεν έπαιζε, οπότε συμπεραίνω ότι δεν πρέπει να ξανακατεβάσω τέτοιας μορφής αρχείο.
Ξεκινάω τις απορίες:
α) Γενικώς full 3D παίζει; Πρέπει να είναι SBS;
β) Γιατί όταν μια ταινία ή κάποιο τρέιλερ, όπως βρήκα μερικά στο bluray του silent hill δεν έχει ήχο DTS 5.1 (αλλά DD 5.1, DD 2.1, DD 2.0 etc.), ξαφνικά ακούγεται ο ήχος και από τα ηχεία της τηλεόρασης. Δοκίμασα να αλλάξω όλες τις ρυθμίσεις ήχου μέσω του μενού του mp αλλά...τίποτα! Όταν, βέβαια, πατούσα mute στην tv, λυνόταν το θέμα αλλά...αυτή είναι η λύση; Όχι ότι είναι κόπος απλά μου φαίνεται παράξενο...Κανονικά και το SPDIF Output και το HDMI Output τα έχω στο passthrough, το Force decode AAc/MP3 στο οφ και το Surround Sound στο AC3/DTS 5.1 Δοκίμασα όλες (νομίζω) τις εναλλακτικές επιλογές σε αυτά αλλά το πρόβλημα διορθωνόταν μόνο με....το mute της tv!
γ) Τι διαφορά έχει να έχω το Auto Frame Rate ον ή οφ;
δ) Στην επιλογή Screen Size δε βλέπω ποτέ κάτι να κινείται όσο κι αν πατάω τα πλήκτρα πλοήγησης! Ούτε είδα ποτέ αυτή το red square που αναφέρει!
ε) Σε όλες τις ταινίες 3D half-SBS, οι ελληνικοί υπότιτλοι πλέον έχουν κομμένο το τελευταίο γράμμα, ανεξαρτήτως του πού τελειώνει η γραμμή. Έχει τύχει σε κανέναν άλλο αυτό; Σημειωτέον ότι στο ISO 3D δε συνέβη αυτό. Τους υπότιτλους τους μετατρέπω σε 3D με το 3D subtitler. Με τον xtreamer δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
στ) Παίζει ρόλο αν στις επιλογές τις τηλεόρασης έχω το TruMotion οφ, λόου ή χάι; Τι αλήθεια, επηρεάζει αυτή η επιλογή;

Αυτά τα...ολίγα! Συγγνώμη που δεν δίνω και πολλή...προστιθέμενη αξία στο νήμα αλλά κυρίως ρωτάω!
Απαντάτε σε ο,τι προαιρείσθε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

α) παίζει full 3D frame packing (ISO, mkv MVC), όπως και SBS & Top Bottom ή όπως αλλιώς λέγεται.
β) Από τη στιγμή που έχεις το HDMI στην τηλεόραση παιρνάει και ο ήχος. Λογικά έχεις σετάρει το HDMI σε auto οπότε και στέλνει στην TV τον κανονικό ήχο. H TV δεν υποστηρίζει DTS οπότε στέλνοντας DTS στην TV δεν ξέρει τι να τον κάνει και γι' αυτό δεν ακούς κάτι. Αλλά η TV υποστηρίζει DD οπότε και ακούς ήχο από την τηλεόραση. Έχοντας το HDMI στην TV και την οπτική στον ενισχυτή, το mp βγάζει και από τα δύο ήχο οπότε τον ακούς διπλό. Καλύτερα να χαμηλώνεις τον ήχο της τηλεόρασης όποτε συμβαίνει.
γ) auto frame on σημαίνει ότι όποτε βάζεις αρχείο 23,976 το mp θα στο κάνει 1080p και μετά θα το δώσει στην τηλεόραση
δ) Μην πειράζεις το screen size, παίζει μια χαρά όπως είναι από τις αρχικές ρυθμίσεις. Κανονικά βλέπεις μία κόκκινη γραμμή από αριστερά και συνεχίζει στο πάνω μέρος (κάνει γωνία) ενώ δεξιά και κάτω δε θα υπάρχει κάτι. Δε χρειάζεται να το μετακινήσεις. Αν δε βλέπεις κόκκινη γραμμή στα αριστερά της οθόνης και στο πάνω μέρος της οθόνης τότε κάνε ένα reset ή προσπάθησε να την επαναφέρεις.
ε) Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς το 3D subtitler. Τo mp τα κάνει μόνο του αυτά.
στ) Το TruMotion είναι της τηλεόρασης για 100Hz στην LG νομίζω. Αυτό έχει να κάνει με εσένα, πως βλέπεις τις ταινίες, τι σου αρέσει στην κίνηση.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

γ) auto frame on σημαίνει ότι όποτε βάζεις αρχείο 23,976 το mp θα στο κάνει 1080p και μετά θα το δώσει στην τηλεόραση

Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο off, πως το παίζει το αρχείο;