Mede8er MED600X3D

Το έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δεν επανέρχεται.
Θα μου πεις, δεν έχει σημασία αφού θα δεις την ταινία μια φορά, αλλά ψάχνω να βρω την αιτία που το προκάλεσε.
Με την ευκαιρία, μήπως γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος σε ποιο πραγματικό χρόνο αντιστοιχούν οι μονάδες χρόνου που έχει στο Subtitles για να συγχρονίζεις τους υπότιτλους μπρος/πίσω;

ρε παιδια μια βοηθεια,ενω στην αρχη εβλεπα τον ενισχυτη να κλειδωνει σε DTS Master Audio,τωρα για καποιο περιεργο λογο,δεν το κανει.
Εχω δοκιμασει και στο auto και στο passthrue και δεν γινεται τιποτα.
Δεν μπορω να θυμηθω πως του βαζουμε σε ποια πολη ειμαστε,τωρα μου βγαζει μονο του το Χονγκ Κονγκ.

για το χονγκ κονγκ, πήγαινε στα apps, στο weather και στα settings δήλωσε την πόλη

για το DTS MA, άλλαξε βάλε κάτι σε Dolby Digital μήπως ξεκολλήσει.
όχι τότε πέρνα το προηγούμενο fw

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

για το χονγκ κονγκ, πήγαινε στα apps, στο weather και στα settings δήλωσε την πόλη

Έκανα και μια ερώτηση στο forum της mede8er αλλά απάντηση δεν πήρα. Πως (αφού προσθέσουμε πόλη) μπορούμε να διαγράψουμε το Hong Kong; Πάτησα όλα τα πλήκτρα αλλά δεν βρήκα λύση. Είτε δεν γίνεται είτε δεν βλέπω καλά.

Κάθισα σήμερα αφού έκανα μετατροπή όλα τα BD ISOs και οργάνωσα λίγο τι θέλω και τι δεν θέλω, να παίξω με το yaDIS και το yaDIS2mede8er. Ακολούθησα τις οδηγίες από εδώ

http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10520.0.html

Τις ταινίες τις έχω σε σκληρό συνδεμένο στο Med με docking station. Οπότε στο yaDIS το βλέπω ως

\\X3D\Movies\Video

όπου Movies το όνομα του σκληρού, Video το όνομα του folder με τις ταινίες.

Με το yaDIS όλα καλά, κατέβασε τα 'εξώφυλλα'. Σκανάροντας με το yadis2mede8er μου λέει 99 movies processed αν κι έχω 95. Δεν ξέρω αν σκανάρει και το root του σκληρού με τα

RECYCLER, System Volume Information and $RECYCLE.BIN, Video

Δυστυχώς, αν και λέει processed, xml δεν βλέπω στο folder με τις ταινίες. Μόνο

-background.jpg
-dune_folder.txt
-icon.aai
-Movie file
-Movie sub

Όταν λοιπόν βάζω το video στα favorites και κάνω scan, δεν βρίσκει movie information. Κάποια βοήθεια;

στο Y2M δήλωσες το workspace του yadis;
εκεί βρίσκει τις ταινίες και όχι από το σκληρό κατευθείαν.

τα xml δημιουργούνται πρώτα στο yadis, σε κάθε φάκελο βάζει και από ένα με όνομα data.xml αν θυμάμαι καλά. Μετά το Y2M φτιάχνει ένα δεύτερο xml με το όνομα του φακέλου.
Δηλαδή στο workspace του yadis υπάρχουν οι φάκελοι των ταινιών, σε κάθε φάκελο βρίσκονται δύο xml, ένα jpg με το εξώφυλλο και ένα με τις πληροφορίες της ταινίας. Μπορεί και περισσότερα jpg.
Στο Y2M έχεις ορίσει ποιος είναι ο φάκελος που θα οριστεί σαν jukebox μετά στο mede8er, εκεί μέσα φτιάχνει φακέλους για όλες τις ταινίες που υπάρχουν στο workspace του yadis και σε κάθε φάκελο βάζει το xml που έφτιαξε, το jpg εξώφυλλο της ταινίας και τo jpg με τις πληροφορίες της ταινίας.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

τα xml δημιουργούνται πρώτα στο yadis, σε κάθε φάκελο βάζει και από ένα με όνομα data.xml αν θυμάμαι καλά. Μετά το Y2M φτιάχνει ένα δεύτερο xml με το όνομα του φακέλου.
Δηλαδή στο workspace του yadis υπάρχουν οι φάκελοι των ταινιών, σε κάθε φάκελο βρίσκονται δύο xml, ένα jpg με το εξώφυλλο και ένα με τις πληροφορίες της ταινίας. Μπορεί και περισσότερα jpg.
Στο Y2M έχεις ορίσει ποιος είναι ο φάκελος που θα οριστεί σαν jukebox μετά στο mede8er, εκεί μέσα φτιάχνει φακέλους για όλες τις ταινίες που υπάρχουν στο workspace του yadis και σε κάθε φάκελο βάζει το xml που έφτιαξε, το jpg εξώφυλλο της ταινίας και τo jpg με τις πληροφορίες της ταινίας.

Λοιπόν, στο yadis, όταν το τρέχω δημιουργεί στον σκληρό τα

-background.jpg
-dune_folder.txt
-icon.aai

Αυτά μαζί με το αρχείο της ταινίας. Στο Workspace, υπάρχει πχ στο

C:\Program Files (x86)\yaDIS\workspace\data\A Fistful of Dollars

τα

-data.xml
-fanart.jpg
-poster.jpg
-preview.jpg

και στο C:\Program Files (x86)\yaDIS\workspace\interface\00\99\A Fistful of Dollars

-background.jpg
-dune_folder.txt
-icon.aai

To θέμα είναι ότι στο folder του σκληρού, δεν τσιμπάει καθόλου xml. Αυτό λογικά πρέπει να το κάνει το y2m και να τσιμπάει από το workspace. Αλλά δεν γίνεται κάτι. Λέει x movies processed αλλά δεν κάνει τίποτε.

Στο τελευταίο που λες, για το jukebox, εννοείς στο aggregated jukebox? Εκεί δεν έχω βάλει κάτι ακολουθώντας και τις οδηγίες από το link που έδωσα.

Τελικά με ένα restart στο PC και το y2m ξεκίνησε κι έκανε τη διαδικασία... Περίεργα πράγματα. Κάποια ιδιοτροπία του software καθώς το yaDIS έπαιζε σωστά στο ίδιο διάστημα. Τέλος καλό όλα καλά.

στο Y2M έχεις ορίσει το C:\Program Files (x86)\yaDIS\workspace σαν workspace του yadis.
επίσης θα έχεις ορίσει για jukebox folder το \\X3D\Movies\Video\jukebox.

κάνεις me8ederize και φτιάχνει φακέλους μέσα στο \\X3D\Movies\Video\jukebox, τόσοι φάκελοι όσοι βρίσκονται στο workspace.
κάθε φάκελος στο jukebox θα έχει ένα xml και 2 jpg,
Αυτά τα κάνει copy από το workspace.

το Y2M έχει μία επιλογή για aggregation, μπορείς να την επιλέξεις.

Δε μιλάω να φτιάξεις aggregation jukebox μέσω του med600x3d.

To folder jukebox το το φτιάχνεις από τα windows/linux π.χ. \\X3D\Movies\Video\jukebox

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Τελικά με ένα restart στο PC και το y2m ξεκίνησε κι έκανε τη διαδικασία... Περίεργα πράγματα. Κάποια ιδιοτροπία του software καθώς το yaDIS έπαιζε σωστά στο ίδιο διάστημα. Τέλος καλό όλα καλά.

οκ, όλα καλά, έχω πιει και κάμποσες μπύρες leffe :flipout:

Πάντως το μηχάνημα έχει bugs ακόμα. Χτες πηγα να δω αρχείο 3d bdrip m2ts και δεν το έδειχνε σε 3d αλλα σε 2d. Αν εχει πολλους υποτιτλους σε φακελο δεν τους βλεπει αλλα και δεν εχει και browswr υποτιτλων για να τους αναζητήσεις μεσα στον φακελο. Γι' αυτο θελω να ρωτησω με πιο προγραμμα ενσωματωνεις τους υποτιτλους σε 3d αρχεια?

για να το δει κατευθείαν σε 3d πρέπει στην ονομασία του m2ts να βάλεις το SBS ή 3DSBS ή κάπως έτσι. π.χ. papdoux.SBS.m2ts
μόνο τα ISO παίζουν κατευθείαν σε 3D.

Για να βλέπει τους υπότιτλους πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα με το αρχείο mkv/m2ts/ISO, όποιο είναι το extension.
για να έχεις πολλούς εξωτ υπότιτλους μπορείς να κάνεις το εξής:
papdoux.mkv
papdoux.srt
papdoux.1.srt
papdoux.2.srt
papdoux.gr.srt
papdoux.en.srt

ναι, browser υποτίτλων δεν έχει.

Υπαρχει καποιο android app που να μπορω να κανω browse τις ταινιες που εχω (μεσω δικτίου) και να βλεπει τα xml/fanart που εχει γραψει στους φακελους το yamj?

νομίζω κάτι υπάρχει αλλά δεν ξέρω, κοίτα στο mede8erforum.com καλύτερα