Mede8er MED600X3D

Μια φιλική συμβουλή: Το life.of.pi.3D.2012.1080p.bluray.half-sbs.dts.x264-public3d.mkv όπως κι άλλες ανάλογες ....κάντο Life of Pi .
Και το player θα ξεκουραστεί (διαβάζει πολλούς άσχετους χαρακτήρες) και εσύ θα έχει πιο τακτοποιημένη βιβλιοθήκη ταινιών ...:) και με το tmdb θα επικοινωνείς καλύτερα.

Σ'ευχαριστώ, θα το κάνω μια και καλή για όλες και επιτέλους πρέπει να βρω χρόνο για να φτιάξω κι εγώ μια 'οργανωμένη βιβλιοθήκη'.

Από αυτό που διαβάζω ήδη με τις νέες εκδόσεις firmware τα πράγματα έχουν γίνει πιο απλά, οπότε πιστεύω δεν θα δυσκολευτώ!

Thanks!

Λοιπόν αυτή την βλακεία έκανα κι εγώ εχθές το βράδυ και αναρρωτιόμουνα γιατι δεν παίζει σωστά! Μετά κατάλαβα τι έκανα και σε θυμήθηκα! Απ' ότι φαίνεται είχαμε μια "ah-ha moment" και οι δυο μας εχθές!

Πάντως περίεργο που δεν το αναγνωρίζει μόνο του το mede8er και πρέπει να το ορίζεις εσύ...

Επί τη ευκαιρία, έχει δει κάποιος διαφορά μεταξύ των SBS και Ο/U ταινιών? Να προτιμώ κάποιο από τα 2 φορμάτ, ή όποιο βρίσκω από τα δύο είναι το ίδιο?

Α, και μία βασική ερώτηση: Το mede8er δεν βλέπει κάπως όλα τα αρχεία? Π.χ. θέλω να κάνω rename τους υπότιτλους μέσα από το mede8er αλλά μέσα στο folder βλέπει (και άρα μπορεί να κάνει rename) μόνο τα αρχεία εικόνας/ήχου, και όχι τα λοιπά (π.χ. υπότιτλους)

Ευχαριστώ!

Καποιος φίλος που έγραψε ότι το θέλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους διορθώθηκε, αυτό έγινε με κάποιο firmware update ή με κάποια ρύθμιση από το player? διότι με τη version 2 δε μου κατεβάζει εμένα.

Γράψτε λάθος. V.3. Δαίμον του τυπογραφείου :)

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Πάντως περίεργο που δεν το αναγνωρίζει μόνο του το mede8er και πρέπει να το ορίζεις εσύ...

Επί τη ευκαιρία, έχει δει κάποιος διαφορά μεταξύ των SBS και Ο/U ταινιών? Να προτιμώ κάποιο από τα 2 φορμάτ, ή όποιο βρίσκω από τα δύο είναι το ίδιο?

Α, και μία βασική ερώτηση: Το mede8er δεν βλέπει κάπως όλα τα αρχεία? Π.χ. θέλω να κάνω rename τους υπότιτλους μέσα από το mede8er αλλά μέσα στο folder βλέπει (και άρα μπορεί να κάνει rename) μόνο τα αρχεία εικόνας/ήχου, και όχι τα λοιπά (π.χ. υπότιτλους)

Ευχαριστώ!

το mkv δεν αναγνωρίζεται από μόνο του σαν 3D.
το 3D ISO από την άλλη ναι, γίνεται αυτόματα, δε χρειάζεται να κάποια λέξη στο όνομα του αρχείου
από ότι έχω καταλάβει, το ISO έχει κάποια πληροφορία εσωτερικά ώστε να τη διαβάζει το mp και να καταλαβαίνει αυτόματα ότι πρόκειται για 3D ενώ στο mkv δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.

Γράψτε λάθος. V.3. Δαίμον του τυπογραφείου :)

στο τελευταίο fw (3.0.1) μια χαρά παίζει το κατέβασμα από το med.
δε θυμάμαι να χρειάζεται ρύθμιση.

Υπάρχει τρόπος να βλέπουμε iptv, ΝΕΤ, αλλά και τα άλλα Ελληνικά κανάλια από το med?
H λίστα με τις ροές που δόθηκε μερικές σελίδες πριν δεν μου δουλεύει...

Ευχαριστώ!

Δεν είναι το ίδιο. Το ζήτημα ποιότητας εικόνας τίθεται βέβαια σε μεγάλα downloads για τους πιο απαιτητικούς της κρυστάλλινης εικόνας. Αν κατεβάζεις τα rips του yify δεν παίζει ρόλο τι θα διαλέξεις.

Τώρα αν θέλεις να διαλέξεις πιο format είναι καλύτερο για σένα πρέπει πρώτα να δεις τι είδος τηλεόρασης έχεις. Αν έχεις passive 3D όπως μια LG λόγου χάρη τότε καλύτερα είναι να κατεβάζεις ταινίες half-OU. Αυτό γιατί η τηλεόρασή σου ούτος η άλλως για το κάθε μάτι προβάλλει μισή high definition ανάλυση καθ' ύψος. Υποτίθεται οτι το μάτι αντιλαμβάνεται καλύτερα κατά πλάτος τις πληροφορίες και γι' αυτό οι τηλεοράσεις με passive 3D επιλέχτηκε να δείχνουν στις οριζόντιες γραμμές τις 2 διαφορετικές εικόνες κι όχι στις κάθετες. Για μένα προσωπικά πάντως οι scan lines φαίνονται παρ' όλο που η LG ισχυρίζεται οτι δεν φαίνονται.

Αν έχεις active 3D τηλεόραση τότε και το half-OU και το half-sbs είναι συμβιβασμός. Οθόνες όπως οι high end SAMSUNG αδικούνται και με τα δύο format. Ή full sbs ή full ou πρέπει να χρησιμοποιείς αν σε ενδιαφέρει η κρυστάλλινη εικόνα. Αν θέλεις να κολλήσεις στις half αναλύσεις μάλλον θα βρεις περισσότερες σε sbs οπότε το μόνο κριτήριο που μπορείς να έχεις είναι το πόσο δημοφιλές είναι το κάθε format. Το half-sbs είναι πιο κοινό οπότε και μάλλον το χρησιμοποιήσεις περισσότερο.

Καλησπέρα,

αγόρασα το med μέσω του power buy και στο μεταξύ δεν ασχολήθηκα ξανά. Με εξαίρεση
κάποια λίγα μικροκολληματάκια που διορθώθηκαν με βγάλσιμο πρίζας, έμεινα ικανοποιημένος.
Τίμιο το εργαλείο... Ήρθε όμως ο καιρός τώρα που βρήκα χρόνο ν' αναβαθμίσω την εμπειρία μου και επειδή
210 σελ είναι πολλές για μελέτη, μπορεί κανείς να μου πει τι να κάνω (ιδανικά και πως γιατί hacker δε με λες)
σε ότι αφορά αναβαθμήσεις κλπ. Επίσης αξίζει τον κόπο η αγορά του wifi dongle και αν ναι, από που?

Και πάλι ευχαριστώ.

Ανδρέας

Πέρασε τη τελευταία. 3.0.1. Οδηγίες υπάρχουν τόσο στο site της twindigital όσο και στο site της Med. Αναλυτικά τι εστί upgrade στο v3 υπάρχουν και στο site της Med. Σχετικά με το wifi, για τί χρήση το θες;

Σκέφτομαι να εκμεταλλευτώ το BitTorrent κυρίως, εύρεση υποτιτλων, εξωφύλλων κλπ.

Μετα απο μια εβδομαδα που το δουλευω καθημερινα,μπορω να πω κι εγω οτι ειναι πολυ τιμιο μηχανακι.Παιζω τα παντα με dlna και ειναι αψεγαδιαστο σε mkv 20+ gb οπως και iso με 100αρι δικτυο.1 ερωτηση,παιρνει προσθετες εφαρμογες?Δεν εχω κατι κατα νου ,απλα απο περιεργια.

Κυκλοφορουν μονο επισημα firmwares για το εν λογο media player ή και ανεπισημα οπως κυκλοφορουσανε για παλιοτερα wd tv live media players?

Επισης οσοι το εχουν ηδη μπορουν να μου πουν τα μειονεκτηματα του?

Last edited:
Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Κυκλοφορουν μονο επισημα firmwares για το εν λογο media player ή και ανεπισημα οπως κυκλοφορουσανε για παλιοτερα wd tv live media players?

Επισης οσοι το εχουν ηδη μπορουν να μου πουν τα μειονεκτηματα του?

Μόνο επίσημα firmwares, δεν υπάρχουν και ούτε αναμένονται ανεπίσημα. Αλλά έχει απο μόνο του ότι χρειάζεται (23,976hz, iptv, youtube, 3d support & automatic 3d srt subtitles). Το μόνο που ίσως πρόσθεταν ανεπίσημα firmware είναι android shell (όπως σε πολλά παρόμοια μηχανάκια με το realtek 1186DD) και πολλά προβλήματα (κάτι θα χάλαγαν σίγουρα)!

Μειονεκτήματα έχει επίσης και μάλιστα σημαντικά:
1) Δεν έχει WIFI (αγοράζεται εξτρά και δέχεται μόνο το ανάλογο ανταπτοράκι της εταιρίας)
2) Δεν υποστηρίζει DiVX αρχεία βίντεο (που είναι πολλά δυστυχώς). Υποστηρίζει βέβαια Xvid οπότε με μια αλλαγή στο header (Divx σε -> Xvid) δουλεύουν.

Πάντως όπως όλοι εδώ παραδέχονται είναι πολύ καλό για τα λεφτά του, όχι μόνο γιατί κάνει καλά ότι κάνει αλλά και γιατί έχει τεράστια υποστήριξη από τη μαμά εταιρία μέσω firmware updates !

Last edited:
Πάντως παιδιά, σε αυτά τα χρήματα, μόνο κάποια Android media players δίνουν wifi . Επίσης το XviD φαντάζομαι ότι έχει επιλεγεί γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει καλύτερη ποιότητα, μεγαλύτερη ταχύτητα (στο loading) και επίσης είναι open source ( το DivX δεν είναι )

Μόνο επίσημα firmwares, δεν υπάρχουν και ούτε αναμένονται ανεπίσημα. Αλλά έχει απο μόνο του ότι χρειάζεται (23,976hz, iptv, youtube, 3d support & automatic 3d srt subtitles). Το μόνο που ίσως πρόσθεταν ανεπίσημα firmware είναι android shell (όπως σε πολλά παρόμοια μηχανάκια με το realtek 1186DD) και πολλά προβλήματα (κάτι θα χάλαγαν σίγουρα)!

Μειονεκτήματα έχει επίσης και μάλιστα σημαντικά:
1) Δεν έχει WIFI (αγοράζεται εξτρά και δέχεται μόνο το ανάλογο ανταπτοράκι της εταιρίας)
2) Δεν υποστηρίζει DiVX αρχεία βίντεο (που είναι πολλά δυστυχώς). Υποστηρίζει βέβαια Xvid οπότε με μια αλλαγή στο header (Divx σε -> Xvid) δουλεύουν.

Πάντως όπως όλοι εδώ παραδέχονται είναι πολύ καλό για τα λεφτά του, όχι μόνο γιατί κάνει καλά ότι κάνει αλλά και γιατί έχει τεράστια υποστήριξη από τη μαμά εταιρία μέσω firmware updates !
Σοβαρα μιλας!!!!!

Ενα τοσο δυνατο μηχανημα που μπορει να αναπαραγει οτι υπαρχει σημερα σε 3d και ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ DIVX αρχεια?????

Τι πανκουλο ειναι αυτο?
Βεββαια θα μου πεις δεν παιρνεις ενα τετοιο μηχανημα για να βλεπεις divx αρχεια αλλα αν σου τυχει και θελεις να δεις μια στο τοσο ενα divx απλα δεν θα μπορεις.

Πως κανανε ενα τετοιο φαουλ για εμενα ειναι πολυ περιεργο.

Στη χειροτερη μπορεις να μετατρεψεις ενα οποιοδηποτε divx σε mkv με το προγραμμα mkvtoolnix και καθαρισες πιστευω αλλα ειναι ενα περιττο βημα για τα περισσοτερα media player ακομα και αυτων που εχουν το 1/3 της τιμης αυτου.

Οσο τωρα αφορα το wifi εννοεις οτι βλεπει μονο το δικο του usb wifi σωστα? Κατι σαν τα συγκεκριμένα usb wifi που δεχοτανε το wd tv live gen2 για να μπορει να εχει και ασυρματο δικτυο σωστα?

Last edited:
Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Σοβαρα μιλας!!!!!

Ενα τοσο δυνατο μηχανημα που μπορει να αναπαραγει οτι υπαρχει σημερα σε 3d και ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ DIVX αρχεια?????

Τι πανκουλο ειναι αυτο?
Βεββαια θα μου πεις δεν παιρνεις ενα τετοιο μηχανημα για να βλεπεις divx αρχεια αλλα αν σου τυχει και θελεις να δεις μια στο τοσο ενα divx απλα δεν θα μπορεις.

Πως κανανε ενα τετοιο φαουλ για εμενα ειναι πολυ περιεργο.

Στη χειροτερη μπορεις να μετατρεψεις ενα οποιοδηποτε divx σε mkv με το προγραμμα mkvtoolnix και καθαρισες πιστευω αλλα ειναι ενα περιττο βημα για τα περισσοτερα media player ακομα και αυτων που εχουν το 1/3 της τιμης αυτου.

Οσο τωρα αφορα το wifi εννοεις οτι βλεπει μονο το δικο του usb wifi σωστα? Κατι σαν τα συγκεκριμένα usb wifi που δεχοτανε το wd tv live gen2 για να μπορει να εχει και ασυρματο δικτυο σωστα?

To θέμα με το DivX είναι θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι μεγάλο φάουλ αλλά δεν οφείλεται στην Mede8er αλλά στη διαμάχη της realtek με την rovi. Στα πρώτα firmwares το μηχάνημα έπαιζε κανονικά Divx αρχεία (μέχρι το 1.05 firmware).
Ο τρόπος που ανέφερα για να αναπαράγεις αρχεία divx είναι πιο εύκολος αλλά αν θέλεις γίνεται και η μετατροπή σε MKV αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάξεις το fourcc του video sream σε Xvid (το MKV είναι απλά container)!
Γίνεται πάντως και αυτόματα με ενα εργαλείο (κοίτα εδώ)

Για το Wifi: Δεν δέχεται usb ανταπτοράκι (έχει μόνο 2 usb, θα ήταν κρίμα να χανόταν το ένα έτσι) αλλά στην ουσία ένα ολόκληρο κομμάτι μηχανήματος που για να μπει χρειάζεται να ανοίξεις το μηχάνημα (ενα πρόχειρο link απο ebay εδώ). Και γιαυτό δεν συνιστάται να το βάλει κανείς μόνος του. Αν σε ενδιαφέρει (η οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο αγοραστή) καλό θα ήταν να το αγόραζες μαζί με το μηχάνημα απο τον εδώ αντιπρόσωπο.

DivX αναπαράγουν και οι περισσότερες τηλεοράσεις της τελευταίας 3ετίας-4ετίας. Εγώ έτσι τα αναπαράγω και το MED το ταΐζω ISO και MKVs.

οι περισσότεροι από ότι έχω καταλάβει, αν όχι όλοι, θέλουν το ασύρματο γιατί ενσύρματα δε γίνεται.
για μένα η καλύτερη λύση και η φθηνότερη είναι ένα access point π.χ. κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612444 και το συνδέει πάνω στην κάρτα δικτύου του med. επειδή πάει στην κάρτα δικτύου δε θα υπάρχει και θέμα ασυμβατότητας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

To θέμα με το DivX είναι θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι μεγάλο φάουλ αλλά δεν οφείλεται στην Mede8er αλλά στη διαμάχη της realtek με την rovi. Στα πρώτα firmwares το μηχάνημα έπαιζε κανονικά Divx αρχεία (μέχρι το 1.05 firmware).
Ο τρόπος που ανέφερα για να αναπαράγεις αρχεία divx είναι πιο εύκολος αλλά αν θέλεις γίνεται και η μετατροπή σε MKV αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάξεις το fourcc του video sream σε Xvid (το MKV είναι απλά container)!
Γίνεται πάντως και αυτόματα με ενα εργαλείο (κοίτα εδώ)

Για το Wifi: Δεν δέχεται usb ανταπτοράκι (έχει μόνο 2 usb, θα ήταν κρίμα να χανόταν το ένα έτσι) αλλά στην ουσία ένα ολόκληρο κομμάτι μηχανήματος που για να μπει χρειάζεται να ανοίξεις το μηχάνημα (ενα πρόχειρο link απο ebay εδώ). Και γιαυτό δεν συνιστάται να το βάλει κανείς μόνος του. Αν σε ενδιαφέρει (η οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο αγοραστή) καλό θα ήταν να το αγόραζες μαζί με το μηχάνημα απο τον εδώ αντιπρόσωπο.
Τωρα με σκαλωσες.
Τι εννοεις πρεπει να ανοιξεις το μηχανημα κ.τ.λ. για να του προσθεσεις wifi?

Δηλαδη αν παρω την επισημη κεραια που δινει η εταιρια για το εν λογο media player ωστε να εχει wifi δεν δουλευει ΧΩΡΙΣ να ανοιξεις το media player?

Και οκ το δεχομαι οτι πρεπει να ανοιχτει το εν λογο player για να του προσθεσεις την καρτα wifi και μετα την κεραια μετα χανεις την εγγυηση του ή οχι?
Αν δεν την χανεις μικρο το κακο αλλα αν την χανεις τοτε ειναι μεγαλο κακο καθοτι αν θες να προσθεσεις στο εν λογο media player wifi τοτε θα πρεπει να χασεις την εγγυηση και κατι τετοιο πιστευω οτι ειναι λαθος πολιτικη απο την εταιρια δεν συμφωνειτε?

Παντως ειναι και ακριβο σαν εξαρτημα ετσι.

Παιδες μια ερωτηση. Σε ποιο ονομα πρεπει να βαλω το hdmi στην τηλεοραση samsung plasma 64F8500 για να λειτουργω σωστα το med600x3d media player; Οι επιλογες είναι: τιποτα, vcr, dvd, καλωδιακο stb, δορυφορικο stb, pvr stb, δεκτης av, παιχνιδι, βιντεοκαμερα, pc, dvi pc, συσκευες dvi, tv, iptv, blu-ray, hd dvd, dma.

Ποια ειναι καταλληλη; Επηρεαζονται οι ρυθμισεις αν επιλεξω καποιο συγκεκριμενο;

Last edited: