Mede8er MED600X3D

Την βοήθεια σας! Έχω κάποιες 3d ταινίες σε iso. Τις κάνω mkv με το make mkv. Όταν βλέπω την ταινία τους υπότιτλους δεν μου τους βγάζει προς τα έξω (εξωτερικοί srt). Με το 3d subtitler μου τους βγάζει, αλλά σε πολλές προτάσεις μου κόβει τα τελευταία γράμματα. Υπάρχει κάποια λύση?

Διόρθωση! Με το 3d subtitler μου τους βγάζει προς τα έξω, αλλά σε πολλές προτάσεις μου κόβει τα τελευταία γράμματα στα half sbs. Στα 3d iso που κάνω με το make mkv δεν μπορείς να χρησημοποιήσεις το 3d subtitler γιατί δεν έχεις ούτε under-over ούτε left-right αρχείο.

Μάκη τελικά είναι το κουμπί με το μολύβι και στο μενού που βγάζει πατάς : σήμανση ως προβληθέντα.
Πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις στην τελευταία καρτέλα το ένδειξη θέασης .

Ευχαριστώ και πάλι, Κώστα.
Κατάλαβα τι εννοούσες και το έκανα, δεδομένου ότι η ένδειξη θέασης ήταν ήδη ενεργοποιημένη, για τον καιρό και την ώρα.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Την βοήθεια σας! Έχω κάποιες 3d ταινίες σε iso. Τις κάνω mkv με το make mkv. Όταν βλέπω την ταινία τους υπότιτλους δεν μου τους βγάζει προς τα έξω (εξωτερικοί srt). Με το 3d subtitler μου τους βγάζει, αλλά σε πολλές προτάσεις μου κόβει τα τελευταία γράμματα. Υπάρχει κάποια λύση?

Mε το μενού μπορείς να αλλάξεις το βάθος της ταινίας.
Για αυτό που λες ότι κόβει τα γράμματα, μήπως αν μειώσεις το μέγεθος... δεν μου έχει τύχει πάντως

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Mε το μενού μπορείς να αλλάξεις το βάθος της ταινίας.
Για αυτό που λες ότι κόβει τα γράμματα, μήπως αν μειώσεις το μέγεθος... δεν μου έχει τύχει πάντως

Με τα sbs ΟΚ! Έβαλα το depth στο -3 από 5 που το είχα. Στα mkv που κάνω με το make mkv απο 3d ταινίες iso όμως δεν!

Στα iso οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά (βγαίνουν προς τα έξω). Στα mkv παίζει ρόλο αν οι υπότιτλοι είναι εξωτερικοί ή ενσωματωμένοι ?

Υποθέτω ότι δεν παίζει ρόλο.για 3d παίζω μόνο iso οπότε δεν ξέρω τι γίνεται

Καλησπέρα σε όλους. Αυριο παραλαμβάνω το μηχανάκι και θα ήθελα την βοήθειά σας στο set-up. Θα κάνω streaming από ένα Synology NAS (hardwired). Τι θα πρέπει να προτιμήσω? SAMBA ή NFS? Είναι το ίδιο? υπάρχουν προτερήματα / μειονεκτήματα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρω

Καλησπερα και μεγειες.

Θεωρω λιγο "βαρβαρο" να ξαναγραψουμε πραγματα που ειναι χιλιογραμμενα στο θεμα. Μηπως ειναι πιο "ηπιο" να κανεις ενα διαβασματακι ?:ernaehrung004:

Συμφωνώ ότι δεν είναι ωραίο να λέγονται και να ξαναλεγονται τα ίδια πράγματα. Όμως επειδή βρέθηκα στην ίδια θέση με τον φίλο θα ήταν πολύ χρήσιμο για όποιον έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να κάνει έναν οδηγό βασικών ρυθμίσεων και θεμάτων καθώς είναι πολύ δύσκολο να περιηγηθείς σε 290 σελίδες. Κάπου χάνεσαι στην πορεία.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Καλησπερα και μεγειες.

Θεωρω λιγο "βαρβαρο" να ξαναγραψουμε πραγματα που ειναι χιλιογραμμενα στο θεμα. Μηπως ειναι πιο "ηπιο" να κανεις ενα διαβασματακι ?:ernaehrung004:

Συμφωνώ μαζί σου και διαβάζω πολύ πριν βάλω ερώτηση. Αλλα όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, 290 σελίδες είναι πολλές - παρά πολλές. Το δε search που δοκίμασα δεν βοηθά ιδιαίτερα. Ευχαριστω παντως

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Καλησπερα και μεγειες.

Να πω την αλήθεια..αυτός είναι κι ο λόγος που μερικές φορές δεν γράφω τις ίδιες και τις ιδιες απαντήσεις. Φυσικά είναι πολύ σωστό αυτό που είπε ο φίλος μετά και θεωρώ ότι είναι παράλειψή μας μέχρι τώρα. Κανονικά, σε κάθε καινούριο μηχάνημα αφού ωριμάσει η γνωριμία μας μαζί του....:D πρέπει να γράφουμε έναν οδηγό .
Any way .. Στο θέμα που σε καίει.: Αφού έχεις Synology ( αλήθεια ποιο έχεις? ) έχεις και nfs server . Αρα δεν το συζητάς καθόλου. nfs και πάλι nfs!!

Τώρα για να μιλήσουμε απλά για τις διαφορές smb/cifs και nfs ως προς την χρησιμότητά τους στην αναπαραγωγή media files...: Το nfs επιτυγχάνει μεγαλύτερη ταχύτητα στην μετάδοση δεδομένων, τυπικά καταναλώνει λιγότερη ισχή cpu, εκμεταλεύεται κατά περίσταση την δυνατότητα πολλών πυρήνων της cpu μαζί.
Αυτά και μόνο φτάνουν για να έχει κανείς απρόσκοπτη αναπαραγωγή .

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Τώρα για να μιλήσουμε απλά για τις διαφορές smb/cifs και nfs ως προς την χρησιμότητά τους στην αναπαραγωγή media files...: Το nfs επιτυγχάνει μεγαλύτερη ταχύτητα στην μετάδοση δεδομένων, τυπικά καταναλώνει λιγότερη ισχή cpu, εκμεταλεύεται κατά περίσταση την δυνατότητα πολλών πυρήνων της cpu μαζί.
Αυτά και μόνο φτάνουν για να έχει κανείς απρόσκοπτη αναπαραγωγή .

Καλησπερα Νικολα.Μπορεις να μας φτιαξεις ενα οδηγο για το nfs.Θα σου ειμαστε υποχρεοι οι αδαεις.

Υποθέτω ότι εννοείς την σύνδεση του Mede8er με ένα PC ή Laptop το οποίο θα "σερβίρει" τα αρχεία του στο δίκτυο.
http://www.youtube.com/watch?v=TQy6m5NbJWA Αυτό το βιντεάκι το οποίο φτιάχτηκε για το Xtreamer, παραμένει ένας σύγχρονος οδηγός - οπτικός - ώστε να καταλάβει κανείς την σύνδεση ....
Απορίες δεκτές !