Mede8er MED600X3D

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

NAS είναι network attached storage και δεν υπάρχει λόγως να το αλλάξεις.
η κάρτα του med είναι gigabit.
εγώ όλα τα έχω σε NAS και παίζει πάντα δικτυακά. Ότι αρχείο μεγάλο όπως mkv 30+ GB, ISO 40+ GB κλπ, έχω το παίζει κανονικά χωρίς κόλλημα.

Φυσικά και αξίζει το NAS, ούτε μεταφορές δίσκων, ούτε βάλε-βγάλε...
+1

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο. Όμως έχω μία απορία και μία ιδέα:

1) χρησιμοποιείτε αρχεία 40gb για ταινίες; λίγο υπερβολικό δεν είναι;

2) Γιατί δεν βάζεις το NAS διπλά στο MED με USB και στο δίκτυο (στο switch) έτσι ώστε και τα video σου να παίζεις και να τον ταΐζεις δεδομένα;

Επίσης κάτι τελευταίο: η LAN υποδοχή του MED είναι 1000αρα;

Το nas ακόμα και δίπλα απο το med να είναι, διορθώστε με αν κάνω λάθος, νομίζω δεν έχει νόημα να είναι συνδεδεμένος και με usb και με ethernet.Νομίζω ο σκοπός του είναι να μεταφέρονται δεδομένα δικτυακά με ethernet.Μπορεί να γίνει αυτό?Να είναι δηλαδή συνδεδεμένο το nas και με usb με το med και με ethernet με το switch?

NAS είναι network attached storage και δεν υπάρχει λόγως να το αλλάξεις.
η κάρτα του med είναι gigabit.
εγώ όλα τα έχω σε NAS και παίζει πάντα δικτυακά. Ότι αρχείο μεγάλο όπως mkv 30+ GB, ISO 40+ GB κλπ, έχω το παίζει κανονικά χωρίς κόλλημα.

Φυσικά και αξίζει το NAS, ούτε μεταφορές δίσκων, ούτε βάλε-βγάλε...

Φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι?Το nas το έχεις στο δίκτυο σε διαφορετικό δωμάτιο ή το έχεις καρφωμένο σε κανα switch που έχεις όλα τα μηχανήματα σου στο home cinema?

Παιδιά έχω την εξής συνδεσμολογία:
Pc Zalman HD 160 enclosure windows 7 ultimate με 2 κάρτες δικτύου και έχει μέσα 3 green HDD WD με ταινίες, και ταυτόχρονα το χρησιμοποιώ για να κατεβάζω torrents. Η μια κάρτα είναι gigabit και είναι συνδεδεμένη με το switch και η άλλη κάρτα είναι 100 και είναι πάνω στο router.
Το med είναι πάνω στο switch. Βλέπω τα πάντα μεσω δικτυου απο τους green HDD WD όσο μεγάλο και αν είναι το αρχείο και κατεβάζω torrent παράλληλα, αρκεί να μην είναι dts-ma η dolby true hd οι ταινίες. Μόνο σε hd ηχο εχω προβλημα γι αυτο και αναγκαστικά ολες τις ταινιες με hd ήχο τις εχω σε εξωτερικό σκληρο ο οποίος ειναι συνδεδεμένος με usb πάνω στο med.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι?Το nas το έχεις στο δίκτυο σε διαφορετικό δωμάτιο ή το έχεις καρφωμένο σε κανα switch που έχεις όλα τα μηχανήματα σου στο home cinema?

αν και δεν έχει διαφορά αν το έχεις σε διαφορετικό δωμάτιο ή στο ίδιο, τώρα τα έχω στο ίδιο δωμάτιο, τα NAS (2 τέτοια) σε ένα switch, το switch πάνω στο router και το med πάνω στο router.
πριν ένα μήνα τα είχα σε διαφορετικά δωμάτια με σύνδεση: 2 NAS πάνω σε switch, το switch στο router, το med μέσω powerlines πάνω στο router. Σε αυτή τη σύνδεση αρχεία μέχρι 30 mbps rate τα έπαιζε άνετα, από εκεί και πάνω κόλλαγε λόγω powerlines.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Παιδιά έχω την εξής συνδεσμολογία:
Pc Zalman HD 160 enclosure windows 7 ultimate με 2 κάρτες δικτύου και έχει μέσα 3 green HDD WD με ταινίες, και ταυτόχρονα το χρησιμοποιώ για να κατεβάζω torrents. Η μια κάρτα είναι gigabit και είναι συνδεδεμένη με το switch και η άλλη κάρτα είναι 100 και είναι πάνω στο router.
Το med είναι πάνω στο switch. Βλέπω τα πάντα μεσω δικτυου απο τους green HDD WD όσο μεγάλο και αν είναι το αρχείο και κατεβάζω torrent παράλληλα, αρκεί να μην είναι dts-ma η dolby true hd οι ταινίες. Μόνο σε hd ηχο εχω προβλημα γι αυτο και αναγκαστικά ολες τις ταινιες με hd ήχο τις εχω σε εξωτερικό σκληρο ο οποίος ειναι συνδεδεμένος με usb πάνω στο med.
τα switch & router επικοινωνούν; αν όχι τότε σύνδεσε το switch με το router, απεμεργοποίησε την 100άρα κάρτα και χρησιμοποίησε μόνο την κάρτα γιγαμπιτ.
αν ναι τότε απενεργοποίησε την 100άρα.

Δεν έχω πετύχει ποτέ να στέλνω συγκεκριμένη κίνηση στη μία κάρτα και άλλη κίνηση στην άλλη κάρτα. Τα windows δεν το κάνουν από όσο ξέρω.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

To med γιατί το είχες πάνω στο router κι όχι πάνω σε ένα άλλο port του switch?

γιατί τα NAS είναι δίπλα στο switch στη μία πλευρά του δωματίου ενώ το med δίπλα στο router στην απέναντι πλευρά, δεν είναι όλα δίπλα-δίπλα αν και στο ίδιο δωμάτιο.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

γιατί τα NAS είναι δίπλα στο switch στη μία πλευρά του δωματίου ενώ το med δίπλα στο router στην απέναντι πλευρά, δεν είναι όλα δίπλα-δίπλα αν και στο ίδιο δωμάτιο.

Θα μπορούσε όμως να γίνει και αυτό έτσι?δηλαδή απο router σε switch και πάνω σε switch να πάνε nas,med,xbox,tv κτλ.?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Θα μπορούσε όμως να γίνει και αυτό έτσι?δηλαδή απο router σε switch και πάνω σε switch να πάνε nas,med,xbox,tv κτλ.?
Ναι θα μπορούσε, αν κάποιον τον βολεύει....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Θα κανω τεστ και συνδεσεις οπως λες και θα σου πω αποτελεσματα. Να σαι καλα φιλε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Άλλη μια ερώτηση πριν αρχίσω τα πειράματα. Το 400Χ2 έχει γίγαμπιτ η το 600Χ3D?

δε φταίει ο scrapper ... απλά δεν υπάρχει η πληροφορία για να κατέβει ... αν υπάρχει κατεβαίνει και την εμφανίζει.

To yaDis παιρνει απο αλλου το info για την διαρκεια και το δειχνει; μα σε καμια ταινια δε το βρισκει; μηπως αν το ψαξει στα αγγλικα, το βρει; ή δεν εχει να κανει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

To yaDis παιρνει απο αλλου το info για την διαρκεια και το δειχνει; μα σε καμια ταινια δε το βρισκει; μηπως αν το ψαξει στα αγγλικα, το βρει; ή δεν εχει να κανει;
υποθέτω τον έχεις να κατεβάζει στα ελληνικά.
το med κατεβάζει από το tmdb. μπες εκεί και βρες την ταινία που σε ενδιαφέρει και κοίτα τι έχουν βάλει στα ελληνικά. Συνήθως το ελληνικό version δεν έχει τη χρονική διάρκεια της ταινίας. Λίγες έχω βρει στα ελληνικά που να περιλαμβάνει και τη χρονική διάρκεια.
το αγγλικό version της ταινίας όμως στο tmdb έχει πάντα και τη χρονική διάρκεια η οποία και κατεβαίνει και εμφανίζεται.

παιδες καλημερα...
θελω τα φωτα σας στο εξης...
εχω εναν κεντρικο φακελο με 2 υποφακελους BDMV και CERTIFICATE.
ειναι περιπου 23gb.
πως μπορω να το μετατρεψω ωστε να τον παιξει το player?
Thanks...

καμία μετατροπή, παίζει απ'ευθείας, πας στον κεντρικό φάκελο, πατάς το έντερ και θα σου παίξει.
Δε θυμάμαι να θα σου βγάλει επιλογή για παίξιμο ή να μπει στο φάκελο. εκεί επιλέγεις παίξιμο.

Μεσα στο Φακελο BDMV υπαρχει αλλος ενας Stream. Επιλεγεις το μεγαλυτερο αρχειο (ειναι η ταινια) κρατας μονο αυτο και διαγραφεις ολα τα υπολοιπα.
παιδες καλημερα...
θελω τα φωτα σας στο εξης...
εχω εναν κεντρικο φακελο με 2 υποφακελους BDMV και CERTIFICATE.
ειναι περιπου 23gb.
πως μπορω να το μετατρεψω ωστε να τον παιξει το player?
Thanks...