medi@link ixuss zero

frelas

New member
23 December 2011
41
Επειδή έγινα κάτοχος του συγκεκριμένου δέκτη και βλέπω ότι διάσπαρτα στο φόρουμ γίνονται αναφορές για τον δέκτη ανοίγω θέμα ώστε να ποστάρουμε όλοι εδώ. Για όσους ενδιαφέρονται για image σας δίνω site της εταιρίας http://www.alisat.ws/.

Ψάχνοντας για έναν linux HD enigma2 δέκτη για να αντικαταστήσω τον παππού Humax αγόρασα τελικά τον ixuss zero.
Παρόλο που κάνει αυτά που λέει και αυτά που ήθελα να κάνω η εικόνα του δεν μπορεί να συγκριθεί με τον xtrend6500 που έχω επίσης και μπορώ να συγκρίνω.
Βέβαια άλλη κατηγορία τιμής τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν η αλλαγή λογισμικού. Κανένα από τα αναφερόμενα στην σελίδα του πωλητή δεν μπούταρε εκτός ενός που το μηχάνημα έκανε συνέχεια reboot.
Τελικά το λογισμικό από satdreamgr έπαιξε σε όλα. Αν κατάλαβα καλά έχουν σαν βάση τους το Openpli.
Δυστυχώς παρόλο που δεν έψαξα αναλυτικά δεν βρήκα όλα τα plugin που ήξερα από το openpli.
Και μία ερώτηση βάζω ένα USB εξωτερικό σκληρό τον βλέπει μου λέι το σημείο Mount αλλά τελικά δεν τον βλέπω. Και δεν βρίσκω κανένα Plugin που να μπορώ να το χειριστώ. Καμμιά βοήθεια?
Α και η θύρα e-sata είναι η κανονική θύρα.

Εχω δοκιμασει openatv, openhdf, pb-powerboard, satdreamgr και σε κανενα δεν συναντησα τα προβληματα που αναφερεις. Το μονο προβλημα που εντοπισα ηταν στο satdreamgr στις πρωτες εκδοσεις που δεν εβλεπε το usb stick. Δοκιμασε να κατεβασεις τα image απο τις επισημες σελιδες τους. Για 'μενα παντως το πιο πληρες ειναι το openatv και εχει τα παντα απο plugins.

Ψάχνοντας για έναν linux HD enigma2 δέκτη για να αντικαταστήσω τον παππού Humax αγόρασα τελικά τον ixuss zero.
Παρόλο που κάνει αυτά που λέει και αυτά που ήθελα να κάνω η εικόνα του δεν μπορεί να συγκριθεί με τον xtrend6500 που έχω επίσης και μπορώ να συγκρίνω.
Βέβαια άλλη κατηγορία τιμής τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν η αλλαγή λογισμικού. Κανένα από τα αναφερόμενα στην σελίδα του πωλητή δεν μπούταρε εκτός ενός που το μηχάνημα έκανε συνέχεια reboot.
Τελικά το λογισμικό από satdreamgr έπαιξε σε όλα. Αν κατάλαβα καλά έχουν σαν βάση τους το Openpli.
Δυστυχώς παρόλο που δεν έψαξα αναλυτικά δεν βρήκα όλα τα plugin που ήξερα από το openpli.
Και μία ερώτηση βάζω ένα USB εξωτερικό σκληρό τον βλέπει μου λέι το σημείο Mount αλλά τελικά δεν τον βλέπω. Και δεν βρίσκω κανένα Plugin που να μπορώ να το χειριστώ. Καμμιά βοήθεια?
Α και η θύρα e-sata είναι η κανονική θύρα.

Νομίζω ότι σε δέκτες με Broadcom chip η ποιότητα τις εικόνας είναι η ίδια σε όλους. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, προσωπικά δεν είδα διαφορά σε σχέση με τον VU+ Uno που έχω. Ίσως όμως παίζει ρόλο και η τηλεόραση που χρησιμοποιεί ο καθένας, στο αν φαίνονται οι όποιες διαφορές. Έχω δει και τον Xtrend6000 και δεν τον θεωρώ ανώτερο δέκτη.

Όπως λέει και ο φίλος nikosael δεν είχα πρόβλημα με κάνενα λογισμικό, κατέληξα όμως κι εγώ στο SatdreamGR αλλά με το βασικό skin του OpenPLi καθώς μου φαίνεται ότι με αυτό είναι πιο γρήγορος ο δέκτης. Μόνο το Satdreamgr έχει σαν βάση το OpenPLi αν δεν κάνω λάθος. Όλα τα υπόλοιπα είναι OE-Alliance. Και φυσικά δουλεύουν κανονικά όσα plugins δοκίμασα από OpenPLi.

O δίσκος έγινε mount στο /media/hdd ? Αν ανοίξεις την αναπαραγωγή πολυμέσων δεν τον βλέπεις?

Πρέπει να ενημερώσω γιατί δεν το έκανα καθαρό ότι αγόρασα τον ONE

Τελικά με τον δίσκο το πρόβλημα πρέπει να είναι με τον συγκεκριμένο δίσκο. Όποιον άλλο έβαλα τον βλέπει κανονικά και σχεδόν αυτόματα.
Κάτι που με τον xtrend δεν είμαι ευχαριστημένος.
Όσον αφορά την εικόνα δεν επιμένω γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία από HD δέκτες και δεν θα είμαι και τόσο αξιόπιστος.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα άλλο λογισμικό αλλά ότι και να προσφέρεται για εγκατάσταση στο satdream όλα παίζουν κανονικά.
Για την τιμή του είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και τον συνιστώ για μία οικονομική "ποιοτική" αγορά.
Πως μπορώ να δώ τι bootloader φοράει?
Ίσως αυτό φταίει με τα προβλήματα στα άλλα λογισμικά?
Ακόμη έχει δοκιμάσει κάποιος σε αυτόν τον δέκτη usb dvb-t στικάκι και ποιό αν είναι δυνατόν?

Eγω τον αγορασα προσφατα (τον ΖΕRO) και ακομα τον ψαχνω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Εχω απανω openatv και παιζει μια χαρα με ολα τα plugin. Μια ερωτηση θελω να κανω .... θελω να αγορασω ενα μεγαλυτερο diseqc--> DiSEqC switch S16/1PCP-W3 παιζει με αυτον τον δεκτη αραγε; Το σεταρισμα του ειναι ευκολο; Ευχαριστω!

Λοιπον,μετα απο μια εβδομαδα με τον δεκτη εχω να πω τα καλυτερα.
Φυσικα ειναι αναβαθμιση απο τα προβληματικα sparkοειδη edision.
Στην πρωτη εκκινιση ειχε ενα θεμα αφου εκανε reboot συνεχεια. Υστερα απο ψαξιμο βρηκα οτι ειναι γνωστο θεμα των drivers, φορτωσα ανεπισημο image που περιεχουν τους τελευταιους drivers και απο τοτε δουλευει απροβληματιστα.
Υπαρχουν αρκετα images για δοκιμη , εγω κατεληξα στο satdream. πολυ καλο ειναι και το openatv.
Ως media player δεν το εχω δοκιμασει ακομα.
Εξαιρετικο value for money τη συγκεκριμενη στιγμη.

Με την τελευταια ενημερωση του openatv επιτελους δειχνει σωστα η σταθμη του tuner, μαλλον καποια διορθωση θα εγινε στους drivers.

Όντως έγινε αλλαγή στους drivers που βελτίωσαν το συγκεκριμένο θέμα.
Σύντομα θα λυθούν κι άλλα που στους περισσότερους χρήστες δεν γίνονται καν αντιληπτά.

Τα εύσημα πρέπει να αποδωθούν στην ομάδα του SatDreamGR που εξελίσσει τόσο τα images όσο και τους drivers του δέκτη.
Τις όποιες αλλαγές και βελτιώσεις, φυσικά παίρνουν και οι άλλες ομάδες που φιάχνουν images για το δέκτη.

Το αναφέρω απλά επειδή η διόρθωση δεν είναι του OpenATV, απλά την πέρασαν στα updates τους.

Οι drivers δίνονται πάντα από την εταιρεία που βγάζει τους δέκτες. Οι ομάδες που βγάζουν images το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναφέρουν/τεκμηριώνουν τυχόν προβλήματα.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Επειδή ο ixuss zero είναι ανάμεσα στις τρεις επιλογές που έχω , θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος την διαφορά/ές ανάμεσα στον Zero και τον One, γιατί από ότι βλέπω διαφορά στην τιμή τους είναι πολύ μικρή.

Ευχαριστώ.