Media Browser 3

Τι εννοείς διαφορετικό interface και folders. Ο σέρβερ είναι ένας και κεντρικός. Τι επιλογές έχεις ανά χρήστη στο client side?

Εννοω οτι καθε χρηστης μπορει να εχει το δικο του skin. Επισης, οταν δημιουργεις τον χρηστη, μπορεις να δηλωσεις να βλεπει διαφορετικους, η μερικους, φακελους στον σερβερ απο καποιο αλλο χρηστη. Ολα αυτα, ρυθμιζονται στο server side, οχι στο client.
O client μετα βλεπει, οτι εχεις απο το σερβερ ρυθμισει να βλεπει, αναλογα με ποιο account θα κανει login.

Πολύ ωραία. Αυτό σημαίνει καλά φτιαγμένη database. Γνωρίζεις αν είναι η κλασική sqlite που χρησιμοποιούν τα xbmc & plex η έχουν κάποια καλύτερη υλοποίηση;

Και κάτι ακόμη. Μπορείς να έχεις remote πρόσβαση στον σέρβερ? Πχ από android η άλλο pc μέσω ίντερνετ?
Αν ναι τότε είναι πληρεστατο.

Πολύ ωραία. Αυτό σημαίνει καλά φτιαγμένη database. Γνωρίζεις αν είναι η κλασική sqlite που χρησιμοποιούν τα xbmc & plex η έχουν κάποια καλύτερη υλοποίηση;

Και κάτι ακόμη. Μπορείς να έχεις remote πρόσβαση στον σέρβερ? Πχ από android η άλλο pc μέσω ίντερνετ?
Αν ναι τότε είναι πληρεστατο.

Να σου πω την αληθεια, δεν το εχω ψαξει ποια βαση χρησιμοποιει...
Ναι, μπορεις να εχεις προσβαση στην κονσολα του σερβερ απο web interface, της μορφης http://server_ip:8096/mediabrowser/dashboard/login.html
Απο πισι, ταμπλετ, οτιδηποτε.

Εδώ μάλλον το plex επικρατεί κατά κράτος. Με την χρήση του myplex account απλά κάνεις login στον client με τα credentials και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Ούτε ip ούτε ports ούτε βέβαια να δεις περιεχόμενο από την κονσόλα. Σαν υλοποίηση είναι απλά εξαιρετική

Εδώ μάλλον το plex επικρατεί κατά κράτος. Με την χρήση του myplex account απλά κάνεις login στον client με τα credentials και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Ούτε ip ούτε ports ούτε βέβαια να δεις περιεχόμενο από την κονσόλα. Σαν υλοποίηση είναι απλά εξαιρετική

Μαλλον δεν το εξηγησα καλα...
Login στον client κανεις και στο MB3 μονο με τα credentials και τπτ αλλο. ΑΝ θες να διαχειριστεις το σερβερ μπαινεις με την ip του.

Μάλλον θα κάνω μια εγκατάσταση σε κάποιο pc για να δω τι παίζει αν και έχω βολευτεί πολύ με το plex. Το μόνο που με εκνευρίζει είναι ότι δεν υπάρχει εύκολο backup της βάσης και migration της προκοπής από pc se pc. Προτιμώ τον τρόπο που το xbmc κρατάει τα scraping data τοπικά στον φάκελο που είναι και τα βίντεο

Re: Απάντηση: Media Browser 3

. Σαν μόνο αρνητικό βρήσκω το οτι δεν κρατάει τα offline Movies

Δλδ αν εχεις ενα εξωτερικο δισκο πανω σε ενα μηχανημα και το ΜΒ εχει ''τραβηξει'' τα περιεχομενα του στην database του, αν μετα τον βγαλεις από το μηχανημα το MB ξαφνικά αφαιρεί από τα libraries του τα περιεχομενά του;

Δλδ, βγαζεις τον δισκο και ηταν σαν να μην υπηρξε πότε;

Δεν εχει κρατησει τις ταινίες του και απλά να τις έχει marked σαν offilne πχ

Αν δεν κανει το τελευταιο ειναι μεγα προβλημα.

Δεν εχει κρατησει τις ταινίες του και απλά να τις έχει marked σαν offilne πχ

Στο plex (απλά το αναφέρω γιατι και εγώ μαθαίνω διαβάζοντας τα άλλα πόστ χωρίς να χρειαστεί να κάνω εγκατάσταση της εφαρμογής στο πισι μου) έχεις την επιλογή αν θα κάνει αυτόματα cleaning blundles ή οχι (αν δηλαδή κάποια στιγμή κάποιοι σκληροί βγουν offline και στο library update δεν βρει τα αρχεία, τα μαρκάρει "moved to trash" και απλά φαίνεται ένα τριγωνάκι πάνω στο banner της ταινίας (η σειράς). Οταν γίνει σύνδεση πάλι του δίσκου, και χωρίς να χρειάζεται κάποιο scan (ακόμη και αν το τριγωνάκι αυτό δεν έχει φύγει) μπορείς να παίξεις κανονικά το υλικό σου. Στο επόμενο scan θα φύγει και το τριγωνάκι (που δείχνει οτι το υλικό είναι απών)

Το μόνο πρόβλημα στην προσέγγιση αυτή είναι οτι αν ΣΒΗΣΕΙΣ εσύ ηθελημένα κάποια ταινία και ταυτόχρονα έχει και offline υλικό δεν μπορείς να κάνεις clean bundle γιατι θα διαγράψει και την ταινία που έσβησες μόνος σου και αυτήν που λείπει προσωρινά (λογικό μεν, γιατί δεν βλέπω και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αλλά καλό είναι να το γνωρίζει κάποιος)

Το μόνο πρόβλημα στην προσέγγιση αυτή είναι οτι αν ΣΒΗΣΕΙΣ εσύ ηθελημένα κάποια ταινία και ταυτόχρονα έχει και offline υλικό δεν μπορείς να κάνεις clean bundle γιατι θα διαγράψει και την ταινία που έσβησες μόνος σου και αυτήν που λείπει προσωρινά
Αλλα θα την ξαναβρει (αυτη που ελλειπε προσωρινα) στο επομενο scan, σωστα;

Δλδ το clean bundle στην ουσία ειναι ενα sync data - database, σωστα;

Το MB με ποια λογική δουλεύει σε τέτοιες περιπτωσεις;

Νομιζω οτι προσεγγιζετε λαθος τη φιλοσοφια ενος server/client setup.
Server δεν εχει νοημα να μπανοβγαζεις usb δισκους. Δεν ειναι τυχαιο που και οι δημιουργοι του προτεινουν UNC shares και οχι local.
Εγω τον εχω μονιμα ανοιχτο το σερβερ με sleep δισκους. Οποτε και δεν μπορω να σας πω για την συμπεριφορα.
Σε καθε περιπτωση βεβαια, το rescan της βασης, δεδομενου του οτι τα μεταντατα ειναι μεσα στα folders, ειναι υποθεση λιγοτερη απο 1 λεπτο.

Νομιζω οτι προσεγγιζετε λαθος τη φιλοσοφια ενος server/client setup.
Αν δεν εχει ξαναπειπωθει και δεν (σου) ειναι και φασαρία, μπορεις να πεις με 2 λογια πως δουλευει το server / client στο MB;

Εγκαθιστας δλδ ενα server module στον server (κι αν εχεις παραπάνω από έναν; ) και στο htpc / player τον client;

Αν δεν εχει ξαναπειπωθει και δεν (σου) ειναι και φασαρία, μπορεις να πεις με 2 λογια πως δουλευει το server / client στο MB;

Εγκαθιστας δλδ ενα server module στον server (κι αν εχεις παραπάνω από έναν; ) και στο htpc / player τον client;

Λοιπον, να το πιασουμε απο την αρχη.

Υπαρχουν 3 εφαρμογες, ο Server απο την σερβερ μερια, το Classic και το Theater απο την client μερια.

Server.
Κατεβαζουμε την σερβερ εφαρμογη (αυτοματα κατεβαζει και οτι αλλο της λειπει (πχ dotnet klp)
Αυτη θα κανει την περισσοτερη δουλεια για μας.
Την κανουμε εγκατασταση στον σερβερ μας, (Windows 7, 8, 8.1 or Windows Server 2008+)
Αν τυχον εχουμε 2 μιας και ρωτησες, την βαζεις στον βασικο και απο τον αλλον κανεις μονο τα shared folders.
Μολις τελειωσουμε, μπορουμε να μπουμε στην αρχικη σελιδα του σερβερ και να ξεκινησουμε παραμετροποιηση

home.jpg

Tip:
Υπαρχουν 2 σεναρια εκκινησης του σερβερ
Αν ο σερβερ μας ειναι χωρις keyb/mouse/monitor οπως εμενα και δεν θελουμε καθε φορα που κανει restart απο πχ updates/ρευμα κλπ, να κανουμε login ωστε να εκκινησουμε την εφαρμογη, την ρυθμιζουμε να ξεκινα σας service.

Φτιαχνουμε το library με τα shared folders

library.jpg

Tip:
Προτεινεται να χρησιμοποιησουμε unc folders και οχι local paths για σιγουρια. Αυτο βολευει και στην περιπτωση του 2ου σερβερ, ωστε να εχουμε ολα τα paths δικτυακα

Στην κατηγορια metadata, εχουμε 3 σελιδες, δεν χρηζουν ιδιαιτερης επεξηγησης

metadata1.jpgmetadata2.jpgmetadata3.jpg

Στα Plugins, εγκαθιστουμε οτι μας αρεσει

plugins.jpg

Φτιαχνουμε τους χρηστες μας και τα δικαιωματα τους (αν θελουμε φυσικα)

users1.pngusers2.pngusers3.pngusers4.png

Φτιαχνουμε μετικα app settings (δουλευουν!)

appsett.png

Μερικα προχω settings:

adv.png

Ta Tasks που μπορουμε να τα τρεξουμε οποτε θελουμε και χειροκινητα

tasks.png

Να υπενθυμισω οτι εχουμε και προσβαση στον σερβερ απο web interface, απο οπουδηποτε και οτιδηποτε!!

web.jpg

Και φυσικα, περιεχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ metadata manager!!!

metadata.png

Θα επανελθω οποτε βρω λιγο χρονο με τφωτι και ρυθμισεις απο το client side :)

Οποια απορια εχετε, εδω ειμαι !!

Ξεκινωντας το Client:

Εγκαθιστουμε την εφαρμογη μας στο Htpc. (SYSTEM REQUIREMENTS: Windows 7, 8, 8.1 - with Windows Media Center)
Εγω προσωπικα χρησιμοποιω το Classic μιας και το theater ειναι ακομη ανωριμο...

Μετα την εγκατασταση, πρωτη κινηση, τρεχουμε το Media Browser Classic Configurator

config1.png

config2.png

config3.png

config4.png

config5.png

Κανουμε τις βασικες μας ρυθμισεις, οπως το σκιν που μας αρεσει, τον iso mounter που προτιμαμε καθως και τον player που προτιμαμε και ειμαστε πανετοιμοι!!

classic1.png

classic2.jpg

classic3.jpg

classic4.jpg

classic5.jpg

Φυσικα, και μεσα στο interface, εχουμε ενα σκασμο ρυθμισεις, αλλα ειναι περισσοτερο αισθητικες :)

Κάτσε. Αν παίζεις με external player, τότε θυμάται σε πιο σημείο σταμάτησες μια ταινία?
Με το plex ας πούμε παιζω μια ταινία. Σταματάω, μπορεί να παω σε άλλο client και να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα

Επίσης η εφαρμογή που έχει για smartphone μπορεί να λειτουργήσει σαν remote control για τον windows client?

Έχει όπως βλέπω και αρκετά που μου αρέσουν και δεν τα έχει το plex (ιδίως με το cast δεν τα πάει και τόσο καλά το plex)

να γινει sticky o οδηγος του Στρατου μην χαθει μεσα στα τοσα μυνηματα

Κάτσε. Αν παίζεις με external player, τότε θυμάται σε πιο σημείο σταμάτησες μια ταινία?
Με το plex ας πούμε παιζω μια ταινία. Σταματάω, μπορεί να παω σε άλλο client και να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα

Επίσης η εφαρμογή που έχει για smartphone μπορεί να λειτουργήσει σαν remote control για τον windows client?

Έχει όπως βλέπω και αρκετά που μου αρέσουν και δεν τα έχει το plex (ιδίως με το cast δεν τα πάει και τόσο καλά το plex)

Ναι, θυμαται. Εχει ετοιμο προφιλ για τον mpc-hc (τουλαχιστον με αυτον ειμαι σιγουρος γιατι το εχω κανει απειρες φορες).
Σε αλλο client δεν το εχω δοκιμασει αλλα ακουγεται ενδιαφερον, θα το δω και θα σου πω

Ναι, αν εχεις καποιο client ανοιχτο, ψαχνεις στο tablet τανια/σειρα κλπ και του λες, παιξε το στο ταδε client...μολις ανακαλυψα οτι δουλευει και το resume στο tablet..lol :)

Συνεπώς έχει τα πάντα από ότι βλέπω. Για να δούμε τι θα δούμε την χρονιά αυτή απο πλευράς ανάπτυξης των πλατφορμων

Με υποτιτλους πως τα παει; Ρωταω γιατι ειχα δοκιμασει με το wmc με ενα σωρο μοντες και τελικα δεν το ειχα καταφερει να τους παιξει. Επισης κατι ακομα φανταστικο που εχει το xbmc σε σχεση με αυτο (και το plex) ειναι οτι μπορεις ενω παιζει η ταινια, μεσω add on, να ψαξει υποτιτλους που ταιριαζουν στο filename του αρχειου βιντεο. Υπαρχει κατι τετοιο εδω;

Απάντηση: Re: Media Browser 3

Με υποτιτλους πως τα παει; Ρωταω γιατι ειχα δοκιμασει με το wmc με ενα σωρο μοντες και τελικα δεν το ειχα καταφερει να τους παιξει. Επισης κατι ακομα φανταστικο που εχει το xbmc σε σχεση με αυτο (και το plex) ειναι οτι μπορεις ενω παιζει η ταινια, μεσω add on, να ψαξει υποτιτλους που ταιριαζουν στο filename του αρχειου βιντεο. Υπαρχει κατι τετοιο εδω;

Δεν ξέρω τι μόντες είχες κάνει με το WMC και δεν σου έπαιζε υπότιτλους αλλά εγώ χρησιμοποιώ χρόνια το MediaBrowser (όχι το 3) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Εκτός των άλλων είναι πανεύκολο να ορίσεις όποιον εξωτερικό player γουστάρεις, ποιός ο λόγος να παίζεις με τον ενσωματομένο του WMC;
Κι από κατέβασμα υποτίτλων μια χαρά είναι, αρκεί να έχεις κάνει install το αντίστοιχο plugin.