media center ?

Φιλε εγω εχω σαν transport ενα Audio Technologies με εναν απο τους κορυφαιους μηχανισμους αναγνωσης τον Philips CD-Pro2 LF αλλα επισης αγορασα και ενα Mac Mini το οποιο συνεδεσα στο DAC μου κατευθειαν με οπτικη ινα.

Εχω σοβαρες ενδειξεις οτι το Mac σαν transport σε σχεση με το κανονικο μου απλα δεν παιζεται.... Εαν αρχιζα απο το 0 αυτη τη στιγμη απλα θα αγοραζα ενα Mac Mini με ενα dedicated USB Dac οπως το Stylos SYS USB (γυρω στα 1500) η το Ayre QB-9 (γυρω στα 2800(?)). Δεν υπαρχει περιπτωση ολοκληρωμενο CD οχι στα 6000 Ευρω αλλα ουτε και πιο πανω να παιξει καλυτερα.

Αυτο στο λεω γιατι εχω συγκρινει ενα απο τα πολυ καλα ολοκληρωμενο CD player που κυκλοφορουν (της Orpheus) με το αντιστοιχου κοστους DAC της ιδιας εταιριας και απλα δεν υπαρχει σχεση. Το ιδιο συμβαινει και οταν συγκρινεις το ολοκληρωμενο της Emm Labs με το αντιστοιχης τιμης DAC της συμφωνα με μαρτυριες φιλου. Και λογικο ειναι...

Ριξε τα λεφτα σου αγοραζοντας ενα κορυφαιο DAC και παρε και ενα Mac Mini η ενα Mac Book και καθαρισες...

Last edited:
...και τα καινουρια mac που βγηκαν ειναι καταπληκτικα...!!!!!....για εκει κατευθηνομαι απλα δεν εχω ξαναχηριστει mac και με τρομαζει λιγο...αλλα φανταζομαι δεν θα ειναι και τοσο δυσκολο πια....στα mac βρισκεις σπασμενα προγραμματα με την ιδια ευκολια οπως σε windows?

Δεν τιθετε θεμα να σε βρισω φιλε μου απλα μια ακρη θελω να βρω...Απλα στα 5.700 μου φαινονται λιγο ακριβο...Η linn π.χ το δινει στα τεσσερα κατι...χωρις πορτακι ομως....

Η Naim βγαζει το πρωτο της DAC στις 1950 λιρες Αγγλιας. Μαλλον ειναι καλυτερο value εαν το συνδυασεις με υπολογιστη...

...και τα καινουρια mac που βγηκαν ειναι καταπληκτικα...!!!!!....για εκει κατευθηνομαι απλα δεν εχω ξαναχηριστει mac και με τρομαζει λιγο...αλλα φανταζομαι δεν θα ειναι και τοσο δυσκολο πια....στα mac βρισκεις σπασμενα προγραμματα με την ιδια ευκολια οπως σε windows?

κοιτα εχω και ενα Sony Vaio για να κανω τη δουλεια μου αλλα ενα Mac για dedicated media center θα στο συνιστουσα. Νομιζω οτι οσα προγραμματα σου χρειαζονται για τη δουλεια αυτη τα βρισκεις δωρεαν (SongBird, Plex, XBMC). To IMac ειναι επισης φανταστικο μηχανημα...

Ο χειρισμος του Mac ειναι πραγματικα πανευκολος...

Στησε ένα δυνατό pc ή αγόρασε ένα iMac και τα υπόλοιπα χρήματα δώστα για ένα καλό dac όπως Weiss ή Benchmark και θα παίζεις απίθανα.
Προσωπικά έχω dac EmmLabs dac2 και το τροφοδοτώ αφενός με το ομόσταυλο transport TSD και αφετέρου ένα windows pc. Σε υλικό 16/44 το transport υπερτερεί του pc όχι όμως σε μεγάλο βαθμό (έχει όμως και μιά τιμή φαρμακερή!) αλλά σε υλικό 24/96 .....

οποτε η ''συνταγη'' σκληρος-dac ειναι audiophile υλοποιηση....και συγκεκριμενα οπως το σκαιφτομαι....imac με εξωτερικη καρτα ηχου,ενα dac με usb και θα ειμαι μια χαρα...?....

οποτε η ''συνταγη'' σκληρος-dac ειναι audiophile υλοποιηση....και συγκεκριμενα οπως το σκαιφτομαι....imac με εξωτερικη καρτα ηχου,ενα dac με usb και θα ειμαι μια χαρα...?....

απλα πρεπει να προσεξεις ποιο DAC θα χρησιμοποιησεις εαν πας σε λυση USB. Εαν πας να τροφοδοτησεις κατευθειαν απο την οπτικη εξοδο του υπολογιστη σου ενα DAC τα πραγματα ειναι φυσιολογικα. Το προβλημα με το USB ειναι οτι στην μεγαλη πλειοψηφια των υλοποιησεων που κυκλοφορουν εκει εξω η USB εισοδος εχει τρελο jitter. Αυτο γιατι οι κατασκευαστες βαζουν την USB εισοδο σαν συμπληρωματικη και οχι γιατι την θεωρουν σαν την κυρια διοδο δεδομενων. Δοκιμασε για παραδειγμα το DAC Magic της Cambridge Audio απο τη USB και την οπτικη και θα δεις οτι απο τη δευτερη παιζει σαφως καλυτερα. Για αυτο και η Naim δεν εβαλε USB εισοδο στο καινουργιο DAC της.

Αρα τι κανουμε εαν θελουμε οπωσδηποτε USB Dac. Κοιταμε καποια απο τις σοβαρες υλοποιησεις που εχουν δωσει βαρος στην εξαλειψη του jitter οπως τα Wavelength (και Ayre που εχει κανει licence την συγκεκριμενη τεχνολογια) και Stylos Sys. Και το Benchmark εχει επισης παρομοιες τεχνικες μειωσης του USB jitter αλλα υστερει πολυ σε σχεση με τα παραπανω DAC οποτε δε το προτεινω.

Η πιο φτηνη λυση βεβαια ειναι να παρεις τον μετατροπεα απο USB σε coaxial η BNC της M2Tech που αναφερεται εδω

http://www.audioexotics.hk/index.ph...&forumId=1&parentId=7712&topic=true&Itemid=53

Τελος εαν δε μασας απο budget απλα χτυπας το UClock της DCS η ενα εξωτερικο firewire interface που παιρνει Firewire και σου δινει coaxial σημα. Κλασσικα παραδειγματα το Weiss Vesta, Prism Orpheus και Metric Halo ULN-8 με τα δυο τελευταια να ειναι ετσι και αλλιως και κορυφαια DAC

δεν τα γνωριζω αυτα τα κολπα.....νομιζα οτι με usb σε pc ειναι καλυτερα...αλλα αφου ειναι ετσι παμε πατροπαραδοτα με coaxial....οποτε ετσι μπορω να κρατησω το dac μου που ειναι και αρκετα καλο για τα λεφτα του...trivista 21 musical fidelity...?...

δεν τα γνωριζω αυτα τα κολπα.....νομιζα οτι με usb σε pc ειναι καλυτερα...αλλα αφου ειναι ετσι παμε πατροπαραδοτα με coaxial....οποτε ετσι μπορω να κρατησω το dac μου που ειναι και αρκετα καλο για τα λεφτα του...trivista 21 musical fidelity...?...

ξεκινα απο δω τοτε και βλεπεις...

http://www.m2tech.biz/products.html

μα αμα ειναι να το παρω θα παω για audiophile λυση....με εξωτερικη καρτα ηχου ,dac και οτι αλλο χρειαστει...αντε να δουμε τι αποτελεσματα θα εχουμε....παντος ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον που εχετε δηξει....

Last edited:
Μια τελευταία παρότρυνση...Πάρε-δανείσου ένα υψηλής απόδοσης sacd player(π.χ ΧΟ5) και πήγαινε στον Θέμη.Είναι πολύ καλά οργανωμένος σε HD υλικό,έχει και τα Weiss.Κάνε μιά Α-Β σύγκριση μόνος σου(πάρε και καλώδια,ο Θέμης δεν πολυασχολείται μ' αυτά).Τότε αποφασίζεις.

ενταξει δεν θα το παρω και αυριο...οταν με το καλο ερθει η ωρα θα κοιταξω να κανω το τεστ στο χωρο μου...απλα ρωταω να δω τι γινετε....

Ξεχαστε τα μηλα και τα pc και παρτε ενα appletv,που ειναι και dedicated music server,βασισμενο στο hardware του apple mini και συνδεστε το με ενα καλο εξ. dac,να σας δω μετα με τι σφυρια θα σπασετε τα cd players !

Ξεχαστε τα μηλα και τα pc και παρτε ενα appletv,που ειναι και dedicated music server,βασισμενο στο hardware του apple mini και συνδεστε το με ενα καλο εξ. dac,να σας δω μετα με τι σφυρια θα σπασετε τα cd players !

Δεν βλέπω να υπσοτησίζει HD 1920χ1080, ούτε Flac. :damnyou:

Μάλλον είναι λίγο πίσω :BDGBGDB55:

Bart

Απάντηση: Re: media center ?

Το dac της Weiss το Medea πόσο έχει (και το έχει ακούσει κανείς)

To έχω περίπου ένα χρόνο και είναι η πιο ολοκληρωμένη ηχητικά συσκευή που έχω αγοράσει ποτέ σε αυτό το υπερτιμημένο hobby. Τιμή καταλόγου νομίζω στα 9.000Ε.