media player: 3d υπότιτλοι σε ταινίες sbs, υποστήριξη? &άλλα

Status
Not open for further replies.

linclub

New member
5 August 2012
5
Χαίρεται,

εδώ και καιρό προσπαθώ να βρω έναν media player που να καλύπτει τις ανάγκες μου. Μεταξύ άλλων θέλω να υποστηρίζει τη δυνατότητα να προβάλλει υπότιτλους σε ταινία 3 διαστάσεων τύπου εικόνας πλάι πλάι ή αγγλιστί side by side (sbs).

Θα επιθυμούσα εκτός των ανωτέρω τα εξής:
hdmi (όπως και δήποτε)
ext3 (>>)
usb (3.0 κατά προτίμηση)
card reader
mkv (3gp ίσως; )
wifi
png&jpg
να ΜΗΝ κολλάει όσο το δυνατόν
χωρίς ανεμιστήρα

Από την ως τώρα έρευνά μου (μόνο ελληνική επικράτεια) έχω καταλλήξει στους:

himedia 200A
himedia 600A
Crypto smartbox 100 (αμφίβολο για υποστήριξη sbs υπότιτλων)
Acryan hd mini
himedia 600B
himedia 900A (δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά πλέον!)

Ερώτηση: οι ανωτέρω λένε ότι υποστηρίζουν idx/sub κάτι το οποίο θεωρώ απαραίτητο για τη σωστή προβολή υπότιτλων σε ταινία sbs. Έχει δοκιμάσει κανείς να παίξει ταινία sbs με παρόντα τα αρχεία idx και sub στον ίδιο φάκελο με το αρχείο της ταινίας με απρόσκοπτη λειτουργία/απεικόνιση;

Αναφέρω ότι για μετατροπή srt σε idx/sub (2 ανεξάρτητα αρχεία) χρησιμοποιώ το πρόγραμμα text2vobsub.exe

Γνωρίζω ότι στην κοινότητα έχουν αναφερθεί πολλά για τα ανωτέρω όμως οποιαδήποτε γνώμη που συγκρίνει τα ανωτέρω ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,
Χαιρετισμούς

Χαίρεται,

Τελικά με τον himedia 600a:

Θα επιθυμούσα εκτός των ανωτέρω τα εξής:
hdmi (όπως και δήποτε) -> έχει
ext3 (>>) -> έχει
usb (3.0 κατά προτίμηση) -> τουλάχιστον δέχεται στικάκια 3.0
card reader -> έχει
mkv (3gp ίσως; ) -> το 1ο ναι, το 2ο δεν το δοκίμασα
wifi -> δεν έχω δοκιμάσει ούτε εξετάσει
png&jpg -> δεν έχω δοκιμάσει
να ΜΗΝ κολλάει όσο το δυνατόν -> δεν κολλάει (από ό,τι φαίνεται ως τώρα)
χωρίς ανεμιστήρα -> δεν έχει, γενικά δεν βγάζει κιχ! παρά μόνον όταν ανοίγει και κλείνει ενόσω είναι συνδεδεμένος μέσω aux σε οικιακό κινηματόγραφο. Εκεί κάνει ένα μικρό σπαστικούλικο γδουπ, αλλά το συγχωρούμε.

Το κυριότερο:
3δ πλάι πλάι υπότιτλοι: τους παίζει μια χαρά δίχως καμία μετατροπή. Αυτό που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να βάλει κανονικά το srt αρχείο μέσα στο φάκελο της ταινίας και επίσης να πάει στο setup ώστε να ρυθμίσει τους 3D υπότιτλους on (side by side). Έτσι, στην αρχή, αν δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι 3Δ στην τηλεόραση οι υπότιτλοι θα εμφανιστούν στη δεξιά μεριά. Με το κουμπί εμφάνιση κατά παράθεση θα εμφανιστούν κανονικά στο κέντρο.

Η αναβάθμιση του firmware έγινε απρόσκοπτα μέσα σε 3 λεπτά περίπου. Μόνο του έκανε αναβάθμιση και ξανάνοιξε.

Επι-τέλο(υ)ς!

Status
Not open for further replies.