media player δεν παίζει όλα τα mkv. Πρόβλημα ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
913
Τελευταία παρατηρώ πώς κάποια mkv το media player δεν τα παίζει καθόλου ή σε κάποια άλλα η εικόνα ώρες-ώρες κολλάει. Είναι αδυναμία του media player ή δεν έχει γίνει σωστή μετατροπή σε mkv ? Στο PC όμως παίζουν κανονικά.

Ποιο είναι το media player?

Οι ματρόσκες που δεν παίζει έχουν κάποιο κοινό στοιχείο? πχ μεγάλο μέγεθος και υψηλό bitrate?
...σκέφτομαι μήπως έχει παλιό τσιπάκι και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει!

Εφόσον παίζουν στο pc πάντως, τα αρχεία είναι εντάξει!

Φίλε δεν υπάρχουν players που να παίζουν τα πάντα άψογα χωρίς εξαιρέσεις. Πολλά αρχεία δεν είναι "σωστά" φτιαγμένα. Φρόντισε να ενημερώνεις το firmware, πάντα με προσοχή.

Τελευταία παρατηρώ πώς κάποια mkv το media player δεν τα παίζει καθόλου ή σε κάποια άλλα η εικόνα ώρες-ώρες κολλάει. Είναι αδυναμία του media player ή δεν έχει γίνει σωστή μετατροπή σε mkv ? Στο PC όμως παίζουν κανονικά.

Προφανώς το πρόβλημα σου πρέπει να είναι το header stripping.Δηλαδή είναι θέμα κωδικοποίησης.Από την έκδοση 4.2.0 του MKVToolnix και μετά είναι ενεργοποιημένο,και δημιουργεί πρόβλημα σε αρκετά player προηγούμενης γενιάς.
Το πρόβλημα λύνεται η με αναβάθμιση του firmware του player (αν υπάρχει) η κατεβάζοντας το MKVtoolnix σε έκδοση πρίν την 4.2.0 (η και την τελευταία αλλά απενεργοποιώντας το header compression από τα options) και περνώντας το αρχείο από το mkvmerge.Σε 2-3 λεπτά είσαι έτοιμος και το αρχείο παίζει παντού.

Ας γίνει sticky γιατί δεν γίνεται να το γράφουμε συνέχεια.
δοκίμασε να περάσεις την ταινία μια φορά με το mkvmerge gui έκδοσης 4.0.0 και πίσω. (εγώ χρησιμοποιώ το 4.0.0)
http://www.videohelp.com/tools/MKVto...sions#download
Απ' ευθείας link για το 4.0.0. είναι αυτό.
http://www.bunkus.org/videotools/mkv....0.0-setup.exe
Η διαδικασία είναι απλή. Στο input μπορείς να σύρεις την ταινία της μορφής .mkv και τους υπότιτλους που έχεις (σε περίπτωση που θέλεις να τους ενσωματώσεις, προτείνεται να το κάνεις). Κάτω από το input θα όλα τα αρχεία....ταινία, ήχος, υπότιλους. Λογίκα είναι (και πρέπει να είναι όλα τικαρισμένα). Επιλέγεις με το ποντίκι πάνω στον υπότιτλου (να είναι μπλε δηλαδή) και κάτω στο general track options και δίνεις:
track name: Greek (για ελληνικούς υπότιλους)
language: gre (Greek)
και μετά πατάς το start muxing
Στον φάκελο που είχες την ταινία, θα σου δημιουργήσει έναν ακόμη φάκελο με το όνομα της ταινίας και την κατάληξη 1. κρατάς αυτό κ σβήνεις το παλιό κ έτοιμος!

Δεν ξέρω αν ισχύει και για το φίλο εδώ, το 90% όσων αγοράζουν media player είναι γιατί δεν ξέρουν ή δεν μπορούν-δεν θέλουν να παίζουν τις ταινίες μέσω του υπολογιστή. Στην πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, η παραπάνω απλή λύση φαίνεται βουνό και προσωπικά βρίσκω πως αχρηστεύεται ο σκοπός του media player, που είναι η απλότητα στην αναπαραγωγή.
Ας επιβεβαιώσει ο φίλος το μοντέλο ώστε να δούμε αν υπάρχει firmware που να βελτιώνει τις δυνατότητες αναπαραγωγής των προβληματικών αρχείων.

Το συγκεκριμένο media player μου φαίνεται ότι είναι ανεπαρκές για να παίξει αρχεία ακόμη και με μέσο bit rate (καλά για υψηλό δεν νομίζω ότι το συζητάμε καν).

Εγώ θα έλεγα να αγοράσεις κάνα σοβαρό μηχάνημα.

Απάντηση: Re: media player δεν παίζει όλα τα mkv. Πρόβλημα ?

Το πρόβλημα λύνεται η με αναβάθμιση του firmware του player (αν υπάρχει) η κατεβάζοντας το MKVtoolnix σε έκδοση πρίν την 4.2.0 (η και την τελευταία αλλά απενεργοποιώντας το header compression από τα options) και περνώντας το αρχείο από το mkvmerge.Σε 2-3 λεπτά είσαι έτοιμος και το αρχείο παίζει παντού.
Μ' έσωσες.
Έχω το WD TV HD 1ης γενιάς. Κατεβάζω προχθές το melancholia και το midnight in paris και δεν τα έπαιζε με τίποτα (ούτε με αναβάθμιση). Σκέφτηκα να πάω να αγοράσω καινούριο media player. Με το mkvmerge ok.
Γι αυτό αξίζει να μιλάμε μεταξύ μας.

Re: Απάντηση: Re: media player δεν παίζει όλα τα mkv. Πρόβλημα ?

Μ' έσωσες.
Έχω το WD TV HD 1ης γενιάς. Κατεβάζω προχθές το melancholia και το midnight in paris και δεν τα έπαιζε με τίποτα (ούτε με αναβάθμιση). Σκέφτηκα να πάω να αγοράσω καινούριο media player. Με το mkvmerge ok.
Γι αυτό αξίζει να μιλάμε μεταξύ μας.

Μόνο όταν ανταλλάσεται η γνώση φίλε μου έχει αξία.Αν δεν την διακινούσαμε θα ήμασταν ακόμη στα σπάργανα.

Πολύ ωραία η υπογραφή σου!.....Νάσαι καλά.Μου έφτιαξε την μέρα!