media player για προβολεα

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: media player για προβολεα

Σε καμμια περιπτωση το turbo x δεν ειναι ανωτερο απο ενα wd live/xtreamer.
Χρησιμοποιει το realtek 1073 ενω τα υπολοιπα απο realtek 1283/sigma 8655 και ανω , τσιπακια που ειναι πιο γρηγορα και με καλυτερη εικονα (μεγαλες διαφορες στο πανι, οχι στην τηλεοραση φυσικα).
Αναφερομαι παντα σε ποιοτητα εικονας και οχι σε ευκολιες (card reader κτλ).
Στο egreat R1 (εχει αναφερθει και σε αλλα οικονομικα media players) το οποιο επισης χρησιμοποιει 1073 , δεν μπορουσε να κλειδωσει με hdmi καλωδιο 15μ κατευθειαν στον προβολεα.
Το dune prime 3.0 , egreat A1080 το εκαναν με ευκολια.
Ειδικα σε οσους θελουν media player για προβολεα, αξιζει να παρουν απο xtreamer pro και ανω και κατα προτιμηση το hdmi που κουμπωνει στον προβολεα να ερχεται απο τον ενισχυτη και οχι απο το media player (προυποθεση φυσικα ενισχυτης με hdmi).

Σημερα θα γινει δοκιμη σε viewsonic pro 8100 μεσω ενισχυτη (συνδεση με 10μετρο καλωδιο HDMI απο ενισχυτη σε προβολεα) με OSCAR,WD και A200. Εντυπωσεις αυριο.. Σε TV παντως ο OSCAR δεν παιζεται σε οξυτητα και κινηση.

πανυ εχω και εγω ...... με 10μ καλωδιο και 5μ για τον in83.
εννοω πως επειδη το pc το εχω για ολες τις δουλειες καθε λιγο και λιγακι ( ψερετε πως ειναι τα pc) ολο και καποια μαλακια το πιανει και θελει παλι ρυθμισεις ο player....(mpc) .. η με καθε κανινουργια εκδοση η καποιο νεο redener ολο και θελει το πειραγμα του....
εχω βαρθει λοιπον ολο αυτο το ψαξιμο και εκνευριζωμαι καθε φορα που χωρις προφανη λογο ο player θα αρχισει να κολαει η να μην παιζει οπως πρεπει και θελει ...η δε θθα διαβασει τους υποτιτλους η δεν ξερω και εγω τι αλλο θα γυμιθει να κανει....το εχω ζησει τοσες φορες....
θελω να ανοιξω ενα μηχανακη και να παιξει χωρις να εκπλησομαι δυσαρεστα πολλες φορες...
ασε που σε καθε φορματ αντε φτου παλια απο την αρχη ολα...

Μια ειναι η λυση για ολα αυτα και λεγεται... XBMC. Ολα περιλαμβανονται μεσα στο software και δεν χρειαζεται τιποτα απο τα windows. Και εδω και εδω θα βρεις skins για ολα τα γουστα.

Απάντηση: Re: media player για προβολεα

Δεν γινεται να ειναι καλυτερο σε κινηση απο το Α200 οταν δεν υποστηριζει 23.976.

Υποστηριζει 24p. Αμα δεν εχεις ομως κατι να παιζει σε 100Hz κλαφτα απο κινηση. Τα εχουμε δοκιμάσει όλα.

Καλός ο XBMC αλλά για να τον στησεις οπως πρεπει σου βγαζει τα αντερα. Εγω εχω βρει την υγεια μου με τον media browser ο οποιος εχει καταπληκτικα plugins σε συνδιασμο με το media center master για εξωφυλα, ηθοποιους, τρειλερ, υποτιτλους και με το πλεονεκτημα οτι ο MB παιζει με external player + ISO support μεσω DTlite. Για player παιζω με Gom με Coreavc (Nvidia gtx 260 + cuda), ffdshow audio για ηχο και Reclock για κίνηση. Επισης για ηχο χρησιμοποιω μια creative fatality pro που κανει dts connect γιατι με οπτικη passthrougt δεν μπορεις να σηκωσεις reclock. Το αποτελεσμα να σου φυγει το σαγονι!!! Επισης εχω παιξει και με ati 5xxx αλλα καμια σχεση με την Nvidia σε χρωματα και οξυτητα εικονας. Για να παιξεις Ati με DXVA θα πρεπει να εχει ο player εσωτερικη μηχανη υποτιτλων ενω με την Nvidia παιζεις με Directvobsub που κανει φοβερη δουλεια. Επισης οποιος θελει μπορω να του στειλω να δοκιμασει το δικο μου configuration (ενας χρονος δοκιμών!!) καθως και να του κανω ενα demo στο σπιτι μου που εχω μια SONY KDS-55A200. Φιλικα παντα!!

Re: Απάντηση: media player για προβολεα

ολο αυτο εχω βαρεθει αδερφε....το στησημο....με ολα αυτα καθε φορα που θα χρειαστει να κανεις format η αν σι κατσει καμια ιδιοτροπια του pc....
γιυτο ανοιξα αυτο το θεμα...
με το media player δεν κανεις τιποτα απο οκλα αυτα...
και εγω με το pc ασχολιομουνα ως τωρα βαρεθικα...ετουτος ο pleyrer για αυτες τις ταινες με αυτον το codec...o αλλος player για συνεργαζεται με τους αλλυς codec...βαλε βγαλε codec μενουν και υπολοιματα στη μνημη και αρχιζουν τα προβληματα και στο τελος πρεπει να κανεις φορματ θεσ δε θεσ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: media player για προβολεα

ολο αυτο εχω βαρεθει αδερφε....το στησημο....με ολα αυτα καθε φορα που θα χρειαστει να κανεις format η αν σι κατσει καμια ιδιοτροπια του pc....
γιυτο ανοιξα αυτο το θεμα...
με το media player δεν κανεις τιποτα απο οκλα αυτα...
και εγω με το pc ασχολιομουνα ως τωρα βαρεθικα...ετουτος ο pleyrer για αυτες τις ταινες με αυτον το codec...o αλλος player για συνεργαζεται με τους αλλυς codec...βαλε βγαλε codec μενουν και υπολοιματα στη μνημη και αρχιζουν τα προβληματα και στο τελος πρεπει να κανεις φορματ θεσ δε θεσ...

Ομοιοπαθείς είμαστε, σε καταλαβαίνουμε και σε συμπονούμε όπως στο ξαναέγραψα...
Δεν ξέρω αν σε έχουν βοηθήσει τα παιδιά να διαλέξεις player, το θέμα είναι πως τα προβλήματα υπάρχουν κυρίως λόγω του τρόπου δημιουργίας του υλικού. Λόγω των πολλών και διαφορετικών μεθόδων συμπίεσης κ.λ.π για τις ματρόσκες και τα άλλα αρχεία, υπάρχουν τα τόσο πολλά και διαφορετικά στησίματα αναπαραγωγής.
Δεν είναι πανάκεια το player, φαίνεται πιο απλό, αλλά δεν θα λύσει δια μαγείας τα εγγενή προβλήματα που έχουν κάποια αρχεία, πολύ περισσότερο επειδή κάθε βδομάδα ή μήνα αλλάζουν οι τρόποι δημιουργίας-κωδικοποίησης του Hi Def υλικού.
Αν αφιερώσεις χρόνο με ηρεμία να ασχοληθείς με το "σπορ", ακολουθώντας κάποιες "στάνταρ" διαδικασίες θα επιτύχεις το αποτέλεσμα που θες με το PC. Ίσως να χρειαστούν και μια δυο καλές επιλογές στο hardware.
Αν χρειαστείς συμβουλές-βοήθεια πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω, επικοινώνησε με p.m.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: media player για προβολεα

σε ευχαριτω πολυ για τη βοηθεια....εχω καταληξει στο να παρω τον xtremerpro
νομιζω ειναι το πιο ολοκληρομενο Mp και με καλη υποστηριξη firmware.
οσο για το pc συμφωνω απολυτα οτι ειναι εθμα κωδικοποιησης της ταινιας απο τον εκαστοτε uploader. αλλα εχει τοσο πολλες ιδιοτροπιες ενα pc που μερικες φορες σε εκπλησει δυσαρερστα..και να φαντατγεις το harware που εχω ειναι αρκετα ικανο να αναπαραγαγει και τις δυσκολοτερες matroskes. ασχολουμαι με αυτεσ πανω απο 3-4 χρ... γιαθτο εφτασα να αναζητω mp ...βλεπεις μαρεσει και το interface ...δοκιμασα τα παντα εκτος απο ultrex..xaxa,, ολα ειχα τις ιδιοτροπιες τους.
τελευταια πηρα ενα egreat m34a απο ενα φιλο να του κανω αναβαθμιση ( παρεπιπτοντοσ η σελιδα της egreat εχει πεσει εδω και μερες...μπορω να κατεβασω firmw απο καπου αλλου?) το συνδεσα λοιπον με το προβολι και παιζει μια χαρα τα παντα...απλα ειναι καπως αργο στο διαβασμα...οποτε φανταζομαι το xtremer θα ειναι τοθλαχιστον 10 κλασεις πανω....οποτε μαλλον για εκει με βλεπω....

Όταν το έχεις δοκιμάσει για λίγο καιρό να επανέλθεις, να μας γράψεις τα υπέρ και κατά, να έχουμε υπόψιν μας και μια πιθανή εναλλακτική εμείς οι PCάκηδες ;)

ειμαι ενα βημα πριν την αγορα του.
τελευταιο ερώτημα...να το παρω μαζι με τιν wifi antenna η χωρις.?
εχω modem - router sagem 1500wg και το χρησιμοποιώ για το οικιακό μου δίκτυο.... χρειάζομαι η οχι την κεραία του xtreamer?

Πάντως εγώ δεν βρίσκω πιο εύχρηστο έναν media player από το PC.

Στο PC ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής χρειιάζεσαι, τον MPC-HC που τα παίζει όλα. Ούτε codecs, ούτε τίποτα.

σημερα αφιχθει το μηχανακι.... πολυ καλη κατασκευη..μικρο με ολα τα απαραιτητα καλωδια να περιλαμβανωνται στη συσκευασια...και +1 τηλεκοντρολ ακομη..χαχα

ξεκιναω με fotos και αργοτερα οι εντυπωσεις...

Attachments

• IMG_0467[1].jpg
    IMG_0467[1].jpg
    59.1 KB · Views: 13
  • IMG_0469[1].jpg
    IMG_0469[1].jpg
    65.6 KB · Views: 12
  • IMG_0472[1].jpg
    IMG_0472[1].jpg
    84.1 KB · Views: 13
  • IMG_0477[1].jpg
    IMG_0477[1].jpg
    73.3 KB · Views: 15
  • IMG_0478[1].jpg
    IMG_0478[1].jpg
    76.3 KB · Views: 15
  • IMG_0479[1].jpg
    IMG_0479[1].jpg
    75.9 KB · Views: 13
Last edited:
πρωτεσ εντυπωσεις¨
θελει λιγη δουλεια μεχρι να βαλεις το juke box..
απο αρχεια απο οτι ειδα παιζει τα παντα!! ακομη και ριπαρισμενα bluray που το pc μου δεν τα επαιζε οπως και κατι iso τα τρεχει νερακι...αμεσως...χωρις καθυστερισεις..και απο εικονα...γυαλι...
εχω δει κανα δυο σπασιματακια στην αναπαραγωγη κυριως στην αρχη της ταινιας....αλλα πιστευω οτι θα στρωσουνε...
λιγο μπελαλιδικη η συνδεση με το δυκτιο..αλλα αυτο οφειλεται στο οτι δεν χερω και πολλαπαο δυκτια οποτε παω ψαχνοντας..
αυτα προς το παρον

οκ με το sharing...για να δουμε τωρα to jukboxe.
παντος ολα τα προσθετα δουλευουν μια χαρα...
και το xlive kai h to internet tv...kai to radio...ola..
πολυ ευκολο το menu..τα κανεις ολα απο εκει και τις αναβαθμισεις και ολα...και πολυ γρηγορο και πολυ ομορφο Interface...αψογο ως τωρα!!

Status
Not open for further replies.