Media Player με διπλο HDMI output!

pedjapaok

New member
8 September 2008
24
Παιδες ψαχνω λύση στο εξης πρόβλημα. Θελω να στειλω HD ηχο στον ενισχυτη μου και 3D στην τηλεοραση ταυτοχρονα. Αυτην τη στιγμη εχω το Himedia Q5 ii το οποιο με καλυπτει εν μερη. 'Η θα στελνει 3D στην τηλεοραση ή HD ηχο στον ενισχυτη. Οπότε ή χρειαζομαι ενα player με διπλο HDMI εξοδο ( audio - video ) ή ενα splitter που θα μπορει πραγματικα να κανει αυτην τη δουλεια.
Καμια βοηθεια;;;

Αυτή είναι η φθηνότερη λύση ( η οποία έχει δοκιμαστεί όπως λένε διάφορα ξένα forum) http://www.amazon.co.uk/Neet®-SPLITTER-Amplifier-Display-Shipping-BLACK/dp/B001D9P1OW

Σε player...οι καλές οι λύσεις είναι ακριβές. Για Lumagen δεν συζητάμε το κόστος είναι μεγάλο. Μια καλή λύση είναι το Oppo 93. (φθηνότερο από lumagen αλλά ακριβούτσικο)

Εισαι εκπληκτικος. Θα δοκιμασω το συντομοτερο δυνατο το neet splitter και ειδωμεν! Ευχαριστω πολυ!

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα , απλά μου δημιοργούνται οι εξής απορίες :
1) Με την optical δεν παιρνάει HD ήχος στον ενισχυτή ;
2)Αν πάει το hdmi στον ενισχυτή και μετά με άλλο hdmi στην τηλεόραση δεν θα έχει HD ήχο ;
Νε υποθέσω για το δεύτερο ότι δεν είναι 3d ο ενισχυτής .

Re: Απάντηση: Media Player με διπλο HDMI output!

1. Με την optical περναει DTS ή Dolby Digital ηχος. Οχι DTS-HD MA ή Dolby Digital TrueHD .
2. Ο ενισχυτης μου ειναι ο Harman Kardon 255 και δυστυχως δεν ειναι 3D. Λογικα ενα καλο splitter με ενα HDMI στον ενισχυτη και ενα στην τηλεοραση μπορει να κανει αυτο που θελω!

Ηθελα να το κανω και εγω αυτο να δινω στην τηλεοραση 3D σημα και στον AV DTS-HD λογω οτι δεν ηταν 3D αλλα πολλα προβληματα ειχα διαβασει και ετσι πουλησα τον AV για να παρω εναν με 3D (ακομα περνω)

Ηθελα να το κανω και εγω αυτο να δινω στην τηλεοραση 3D σημα και στον AV DTS-HD λογω οτι δεν ηταν 3D αλλα πολλα προβληματα ειχα διαβασει και ετσι πουλησα τον AV για να παρω εναν με 3D (ακομα περνω)

Εγώ.. έχω σταματήσει να βλέπω πολύ 3D ... ;)

Εγω λογω οτι κανω babysitting αντε να δω μια ταινια στις 10-15 μερες και επειδη την βλεπω μονος μου αν υπαρχει σε 3D την προτιμω.

(Τζαμπα τα λεφτα που εδωσα για την Panasonic 50GT30 και για το MED600)

Κι εγω σκεφτομουν να αλλαξω ενισχυτη αλλα επειδη θελω να αλλαξω την τηλεοραση μου αμεσα, πρεπει να βρεθει αλλη λυση. Παρηγγειλα το neet και περιμενω!

Περιμενω να μας πεις αν δουλεψε ,δεν θελω να το γρουσουζεψω, αλλα λογω EDID δεν πιστευω να δουλεψει.Αν καταλαβα καλα μη 3d ενισχυτης πρεπει να δεχτει μονο τον ηχο ενω με αυτο θα παρει και την εικονα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

off topic ....το himedia το εχω και εγω αλλα δυστηχως....πιροβολησαν το ποδι τους με kernel 720p και μη σωστη υποστηριξη 23.976 hz

Θεωρητικα μας χαλαει;;;;; οταν το media player που εχω, διαβαζει ενα 3D bd iso στελνει ολο το σημα στον ενισχυτη αλλα εχω HD ηχο . Δε ξερω. Θα δειξει!

Παλιότερα που το είχα ψάξει τα φτηνά 3d splitter παίρνουν ένα σήμα και το διαιρούν σε δύο ίδια. Κάποια πανάκριβα μπορούν να στείλουν μόνο τον ήχο στον ενισχυτή. Το να βάλεις αυτό το splitter, μακάρι να κάνω λάθος γιατί τότε θα πάρω και εγώ ένα :2thumb22sup: , είναι το ίδιο με το να συνδέσεις την πηγή κατευθείαν στον ενισχυτή.

Οταν συνδεεται το media player μου με τον ενισχυτη εχω HD ηχο. O ενισχυτης ομως δε στελνει 3D εικονα στην τηλεοραση. Για να δω 3D εικονα πρεπει να συνδεθει απευθειας το media player στην τηλεοραση. Σε αυτην την περιπτωση ο ενισχυτης παιρνει ηχο μεσω optical.
Οποτε θεωρητικα παντα χρειαζομαι δυο ιδια σηματα , απο τη στιγμη που δεν αλλαζω ρυθμισεις στο media player μου. Αυτα στη θεωρια. Στην πραξη θα ξερουμε σε καμια 20 μερες.

For use with non 3d av amp., 3 Sep 2014
By*sloaners - See all my reviews
Verified Purchase(What is this?)
This review is from: Neet® - 2 Way HDMI SPLITTER BOX 1x2 Port (1 input 2 output) - Active Amplifier -1080p Full HD - Display HD on 2 TVs - ** 3D ENABLED ** - Free Shipping (Electronics)
Works great. I use my ps3 as the input with one output to my non 3d av amp and the other to my 3d tv. The only downside is that because my amp cannot handle a 3d signal, i have to receive the audio signal from the tv's optical out which cannot deliver dts hd. When watching 2d content it works as expected, full 1080 and dts hd audio. I would recommend.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η πιο φτηνή λύση που χρησιμοποιώ και δουλεύει δοκιμασμενα είναι nvidia κάρτα γραφικών σε pc που μπορεί να στείλει μόνο ήχο από το HDMI στην TV και full σήμα στην TV. Περιμένω νέα :a0210:

Απο τον συγκεκριμενο δε βγαζουμε ακρη ..... δεν καταλαβαινω τι θελει να κανει! Αυτο που κανει σαν τελικο αποτελεσμα ειναι να βγαζει ηχο απο την τηλεοραση με optical (!) με πρωταρχικη πηγη το PS3. Για να δουμε πως θα συμπεριφερθει με το Himedia Q5 που θα διαβαζει 3D BD-ISO. Οπως και να εχει , τωρα το παρηγγειλα! Μονο και μονο για να μας λυθει η απορια! (ή για να δημιουργηθουν περισσοτερες!)

Καλησπέρα σε ολους,μετά την πρόσφατη αγορά μιας 3d tv αντιμετωπίζω το ιδιο ακριβώς πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας αν βρέθηκε λύση με το hdmi splitter και αν ναι τι splitter ν'αγορασω;