Media Player vs HTPC....τελικά ?

ptzelepis

Established Member
22 September 2008
288
Καλημέρα σε όλα τα μέλη

Σε 2 εβδομάδες περίπου θα έρθει ένας φίλος από Αμερική και σκέφτομαι να του ζητήσω να μου φέρει…….τι ?

Αυτό είναι το θέμα μου. Ήμουν μεταξύ του Mede8er, του Himedia 600B και του Popcorn Hour A-210. Η πλειοψηφία (όπως ήταν αναμενόμενο) μου πρότεινε το Popcorn. Επειδή όμως εγώ θέλω να το πάω πιο μακριά, αξίζει να πάρω το Popcorn ή κάποιο από τα Boxee, Zotac Zbox, Acer Revo ή με λίγα λόγια ένα τύπου Hptc με ION κτλ κτλ (εκείνο το XBMC είναι πολύ super).

Η χρήση θα είναι mkv, bluray iso (με εξωτερικούς υπότιτλους αν γίνεται) και 3D SBS. Καλό θα ήταν να έχει HDMI 1.4 ώστε να μπορώ να παίξω και 3D bluray iso (όχι sbs, το άλλο…το οποίο δεν θυμάμαι πως το λένε) αργότερα.

Θα συνδεθεί με ενισχυτή ONKYO με hdmi 1.4 και με μια LG50PX950.

Θα μιλήσω γενικά και θα σου πω πως αν "ανακατεύεσαι" με τα pc ΜΗΝ πάρεις media player. Μπορείς να το φτιάξεις εσύ όπως θες.

Αν πάλι ανακατεύονται και άλλοι με την αναπαραγωγή ταινιών και θες να το κάνεις πιο εύκολο γι' αυτούς πάρε ένα media player να ησυχάσεις.

Εγώ θα το αλλάξω λίγο και θα πω στον φίλο μας:

αν σου αρέσει να είσαι συνέχεια στην μπρίζα και να "σκαλίζεις" πάρε PC.

αν ΔΕΝ σου αρέσει να "σκαλίζεις" και θες να πατάς ένα play και να αράζεις πάρε media player.

*και μην πει κανένας ότι δεν είσαι συνέχεια στην "μπρίζα" με pc.

αν θες να βλεπεις τις ταινιες σου χωρις κοπο, παρε το καλυτερο media player που μπορεις.

το HTPC οπως λεει και ο Τασος ειναι "παίδεμα"
αν σε αρεσει το "παίδεμα" ισως να εχεις και καλυτερα αποτελεσματα και δυνατοτητες απο ενα mp

Μπορείτε να μου προτείνετε ενα καλό htpc που μπορώ να πάρω απο Αμερική με max 200$....αν υπάρχει φυσικά.

Η αλήθεια πάντως είναι οτι δεν θέλω να παιδευτώ ιδιαίτερα....αλλά με δελεάζει το πείραγμα του htpc....όχι όμως σε σημείο να παιδευτώ για να πετύχω μια εικόνα αντάξια (αν όχι καλύτερη) του popcorn a-210

σε pc εισαι συνεχεια στην μπριζα , οπως πολυ σωστα ειπωθηκε παραπανω , αλλα εισαι γιατι παντα ψαχνεις το κατι παραπανω.Αν κατσεις στα αυγα σου , πετας ενα XBMC και δεν ψαχνεσαι αλλο (πραγμα αδυνατον για τυπους σαν και μενα :p)
SBS παιζει που και να το βαλεις-iso με XBMC απλα ξεχνα το-3D full μονο απο pc-HDMI 1.4 μονο με καρτες γραφικων ΑΤΙ +Νvidia.Οποιο Player λεει για 1.4 , ειναι δωρο αδωρο αφου κανενα τσιπακι δεν μπορει να αναπαραγει κανονικο 3D.
Pop+Dune ειναι ακριβως ιδια στην εικονα (απορω πως το Hitech ειχε το Dune πιο κατω).Θετικα +αρνητικα και στο ενα και στο αλλο.
Διαλεγεις συμφωνα με τις αναγκες σου :ernaehrung004:

Μπέρδεμα και πάλι μπέρδεμα έχω να πώ.....

Έχετε να προτείνεται κάποιο htpc που να αξίζει να το φέρω απο Αμερική λόγ τιμής ?

Αν και πιστεύω οτι θα φύγουμε στην τιμή....οπότε μάλλον το ''καλαμπόκι'' θα βγεί νικητής....

Απάντηση: Re: Media Player vs HTPC....τελικά ?

Αν και πιστεύω οτι θα φύγουμε στην τιμή....οπότε μάλλον το ''καλαμπόκι'' θα βγεί νικητής....

Αν πάρεις Popcorn θα ζηλέψεις το GUI και ευχρηστία του XBMC και αν πάρεις HTPC θα ζηλέψεις την απλότητα και σταθερότητα του Popcorn. Αναρωτήσου τι χρήστης είσαι, και προχώρα άφοβα στην αγορά σου.

Re: Απάντηση: Re: Media Player vs HTPC....τελικά ?

Αν πάρεις Popcorn θα ζηλέψεις το GUI και ευχρηστία του XBMC και αν πάρεις HTPC θα ζηλέψεις την απλότητα και σταθερότητα του Popcorn. Αναρωτήσου τι χρήστης είσαι, και προχώρα άφοβα στην αγορά σου.
:flipout::flipout:
παντως μιλαμε για το απολυτο Πυθιας απαντηση !!! Εγραψες

Re: Απάντηση: Re: Media Player vs HTPC....τελικά ?

εγώ πάντως το μόνο που ζηλεύω από το boxee box είναι η εικόνα
τελικά πήρες την nvidia?

απλα ενα σχόλιο :
αν δεν υπηρχε το XBMC , η μοιρα του Htpc θα ηταν γκριζα, για τον μεσο χρηστη..το GUI ή για να μιλησουμε απλα ελληνικα , το περιβαλλον στο οποιο κινεισαι , ειναι ετη φωτος μακρυα απο οποιοδηποτε media player.Δεν ειναι ουτε ο καιρος που βλεπεις με προβλεψη 4 ημερων , ουτε τα σκιν (περιπου 6-7 που αξιζουν) που αλλαζεις απο το χειριστηριο, ουτε τα προσεχως (trailers), ουτε τιποτα μεμονομενο-ειναι ολα μαζι και η ευκολια του οτι τα προσαρμοζει ο καθενας οπως θελει.Ειναι αυτο , που το εταιρο ημισυ δεν θα σε ρωτησει πως να δει μια ταινια, γιατι πολυ απλα το καταλαβαινει αμμεσα τι πρεπει να κανει.
Απο εκει και περα , τα media players εχουν παρει αριστα (σχεδον) στην συμβατοτητα με καθε ειδους αρχειου και ηχου.Αν χασουν αυτο το πλεονεκτημα , το μονο που μενει για να παλεψουν σε εναν ανισο αγωνα , ειναι η χαμηλη τους τιμη.Ειναι μυθος οτι τα media players ειναι απλα στην χρηση τους.Εμενα για να δεις φωτογραφεις και ταυτοχρονα να αλλαζεις κομματια στην μουσικη,ειναι ψιλομπερδεμα που θελει λιγο εξοικιωση.Απο την αλλη , αν εχεις στην τσεπη σου 150 ευρω , ειναι μονοδρομος το m/p.Αποδιδει σχεδον παντα , πολλαπλασια απο την τιμη της αγορας του !
Νικητης ή μονολεκτικη απαντηση δεν υπαρχει στο ερωτημα του νηματος.