Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Μπορει δηλαδη το Touch τροποποιημένο να δίνει i2s ????

Η ομορφιά με το Touch είναι ότι δεν χρειάζεται να το χακέψει κανείς.. δίνει έξοδο από τη USB του (με το πασίγνωστο ανεπίσημο firmware) οπότε με μία πλακετίτσα async USB του 30άρικου παίρνεις I2S κανονικά και με το νόμο και μέσα στο DAC σου.

Oφειλω να ομολογησω οτι διαβαζοντας παραλληλα με αυτο το νημα και οσο περισσοτερες πληροφοριες μπορω
για τις καθε ειδους πηγες που συζηταμε εχω αποδεχτει αυτο που ειπωθηκε απο αρκετους με τον ενα ή τον αλλο τροπο, οτι δηλαδη τα σταδια μετα το τρανσπορτ (απο το ντακ και μετα) εχουν μεγαλυτερη επιδραση στο
μουσικο αποτελεσμα. Τωρα θα μου πειτε, ρε φιλε δεν σου εφταναν αυτα που σου ειπαμε για να το δεχτεις? Τι να κανω? Παρολο που οπως εχω πει λαμβανω σοβαροτατα υποψη ολες τις αποψεις, ειμαι
παντα της αποψης να κανω και τη δικη μου ερευνα.

Ενω λοιπον ξεκινησα το νημα ψαχνοντας τι βελτιωσεις μπορει να γινουν στο ψηφιακο κομματι καθε συστηματος
(κυριως του δικου μου, δεν ειμαι τοοοσο αλτρουιστης:flipout:), ειτε μεσω της τροφοδοσιας, ειτε μεσω του δρομου
που ακολουθει το ψηφιακο σημα, ειτε οποιουδηποτε αλλου τροπου, βρεθηκα τελευταια να ζαχαρωνω επικινδυνα τα oppo 95 και 105 για τα audiophile καλουδια που προσφερουν. Torroidals, referance dacs, εξοδοι παντος ειδους κτλ. Και καπως ετσι απο την αρχικη αναζητηση για ο,τι πιο λιτο και με τις δυνατον λιγοτερες παρεμβολες βρεθηκα σχεδον στην απεναντι πλευρα. Αυτη η συνειδητοποιηση δεν μου πολυαρεσε και δεν θα ειχε προκυψει καν αν δεν σκεφτομουν οτι το μονο απο τα μερη του oppo που πραγματικα μου λειπει στο συστημα μου και μαλλον θα ηταν καθοριστικο, ειναι το ποιοτικοτατο dac του.

Κανοντας λοιπον αλλη μια μικρη ερευνα για το τσιπακι που φοραει μου κινησαν το ενδιαφερον τα αγαπητα απο πολλους βουβαλακια. Για πειτε λοιπον, τι σκεφτεστε για ολα αυτα και ταυτοχρονα δωστε και καμμια εξτρα πληροφορια για τα buffalo, οπως σε τι κατηγοριες τιμης κυμαινονται και τι αλλο θα πρεπει να ξερω για αυτα.

Εννοειται βεβαια οτι και την μεχρι τωρα αναζητηση δεν την αφηνουμε εκτος και δεν την σταματαμε...

ΟΚ, το Buffalo σε λίγα bullets:

- Το Buffalo είναι κάτι συγκεκριμένο, είναι δηλαδή μια πλακέτα (η οποία κυκλοφορεί αυτή την εποχή σε δυο εκδόσεις, stereo και πολυκάναλη). Δες εδώ: http://www.twistedpearaudio.com/landing.aspx
- Αυστηρά και μόνο DIY. Αν δεν το κατέχεις το άθλημα, πρέπει να βρεις κάποιον να στο φτιάξει. Πρέπει να ξέρει τι του γίνεται γιατί είναι κάπως απαιτητική σαν κατασκευή (αν θέλεις να πάρεις τα μέγιστα).
- Κόστος κοντά στα 800 εφόσον θέλεις να το φτιάξεις σωστά.
- Υπάρχουν πολλά "μονοπάτια" όσο αφορά τις διάφορες επιλογές, π.χ. αναλογικά στάδια, τροφοδοτικά, κ.ο.κ.
- Μεγάλο του ατού η ευελιξία, εφόσον πάντα ξέρει ο "κατασκευαστής" τι κάνει.

Έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες για αυτό στην DIY.. πέρνα μια βόλτα.. αν σου φανούν βουνό, είναι επειδή είναι.. γιαυτό λέω ότι αυτός που θα το κατασκευάσει θα πρέπει να ξέρει τι κάνει.

Επειδη ειναι λιγο χαοτικα τα πραματα, μια προταση για το ποιο νημα περι βουβαλιων
να διαβασω πρωτα ως νιουμπης? Δεν με ενδιαφερει τοσο το τεχνικο κομματι μιας και δεν
κατεχω απο diy, οσο το ποιες δυνατοτητες δινει και ποσο διαφορετικες υλοποιησεις μπορουν να υπαρξουν
(και φυσικα τι προσφερει καθε μια).
Δημητρη το λινκ που παρεθεσες το ειχα τσεκαρει ηδη.:a0210:

Νομιζω πως εχω περασει σωστα το EDO. Στις φωτογραφιες απο το λινκ..... φαινεται οτι το Touch "αναγνωριζει" το Kingrex Dac
Στο δικο μου δειχνει απλα την τη USB (με Κernel).
Το ντακ μου (Lyngdorf Dpa-1) δεν το "βλεπει", το οποιο ομως........ ΔΕΝ εχει usb ή i2s εισοδους.

Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Επειδη ειναι λιγο χαοτικα τα πραματα, μια προταση για το ποιο νημα περι βουβαλιων
να διαβασω πρωτα ως νιουμπης? Δεν με ενδιαφερει τοσο το τεχνικο κομματι μιας και δεν
κατεχω απο diy, οσο το ποιες δυνατοτητες δινει και ποσο διαφορετικες υλοποιησεις μπορουν να υπαρξουν
(και φυσικα τι προσφερει καθε μια).
Δημητρη το λινκ που παρεθεσες το ειχα τσεκαρει ηδη.:a0210:

Ετοιμάσου για αρκετό διάβασμα..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/102141-Buffalo-III-SE-(Stereo-Edition
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/88639-Buffalo-III-Ανοιχτά-Preorders
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/88640-Buffalo-III-Κατασκευή

Εντελώς μασημένη τροφή δεν υπάρχει. Είπαμε, είναι DIY...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Eλα ρε και με τρομαξες!
Σε δυο νηματακια του γαλακτος (μονοψηφιος αρ. σελιδων) και ενα μετριο των 30 σελιδων θα κολλησουμε?
Για τον ενισχυτη ειχα διαβασει τα δεκαπλασια και βαλε! :jester:

Ευχαριστω πολυ. Ο,τι πρεπει φαινονται!!!