Media Players που (ακόμα) παίζουν Full Blu Ray Menu

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Επειδή είδα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για players που - ακόμα - παίζουν Full Blu Ray menu, (κοινώς κάνουμε rip ένα Blu ray το αποθηκεύουμε και μπορούμε δικτυακά ή τοπικά να το απολαύσουμε σαν να έχουμε το πρωτότυπο δισκάκι)
(τις τιμές τις έλαβα από το idealo.de)

Όλα τα μηχανήματα που αναφέρω παίζουν άνετα Full Bluray και δικτυακά...

Dune Base 3.0 (κατηργημένο)
Dune Prime 3.0 (κατηργημένο)
Dune MAX (ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικα καταστήματα)
Dune Duo (ελάχιστο στόκ σε ευρωπαικά καταστηματα)
Dune Smart H1 (ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικα καταστήματα)
Dune Smart D1 (ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικα καταστήματα)
Dune Smart B1 (ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικα καταστήματα)
Netgear NTV550 (κατηργημένο ,ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικα καταστήματα)
Popcorn A200/A210 (Sigma chip) (τιμή 150,ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικά καταστήματα) (το Α200 έχει πλαστικό κάλυμμα και ανεμιστήρα) (το Α210 αλουμίνιο και παθητική ψύξη)
Popcorn A300 (Sigma) (τιμή 199)
Popcorn C200 (Sigma) (τιμή 230,ελάχιστο στοκ σε ευρωπαικά καταστήματα) (έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής και φυσικών δίσκων Blu Ray)
Popcorn C300 (Sigma) (τιμή 370) (έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής και φυσικών δίσκων Blu Ray)
Egreat S5A/A1080 (Sigma) (τιμή 190) (ή 69,90 όταν το έβγαλε σε προσφορά το Amazon.de)

Περιμένω και τη δική σας συνδρομή για να κάνουμε την λίστα όσο το δυνατόν πιο πλήρης.
(Δεν γράφω για Dune ή Netgear γιατί θα έμπαινα σε άγνωστα νερά)

:2thumb22sup:

Vadergr : Εχει γίνει edit και προστεθηκαν και άλλα media players που υποστηρίζουν πλήρη αναπαραγωγή blu ray rip/iso.

Last edited by a moderator:
Α300/c300 ειχα διαβασει οτι δεν είχαν full licence και πως παίζουν λιγότερα full blu ray από τα υπόλοιπα.
Θα προσθέσω και τα dune οταν προλάβω.

Ωραία λίστα! Αν γίνεται να αναφερθεί και ποιο chip έχει το καθένα θα ήταν ιδανικό.

Α300/c300 ειχα διαβασει οτι δεν είχαν full licence και πως παίζουν λιγότερα full blu ray από τα υπόλοιπα.
Θα προσθέσω και τα dune οταν προλάβω.
Αν μπορείς δώσε λίγες πληροφορίες παραπάνω.. Έχω το Α300 και δεν εχω αντιμετωπιση αυτο που αναφερεις ή τουλάχιστον δεν το αντιλήφθηκα.. Στα μονα full bluray rip που δεν παίζει BD μενου, είναι επειδή κατα το rip δεν έχει αφαιρεθεί το region.. ή τουλάχιστον έτσι αναφέρει το A300.. Mismatch between disc and player region. See packaging for details.

Last edited:
Τελικά ο Χρήστος (vadergr) έχει δίκιο..

Από αυτά που διάβασα στο www.networkedmediatank.com και από αρκετά pm με χρήστες που έχουν και το Α300 και το Α210(Α200), τα Α210(Α200) παίζουν περισσότερα BR από ότι το Α300.

Υποστήριξαν ότι δεν ήταν θέμα προστασίας των BR αλλά μάλλον ιδιοτροπίας του Α300.

Μεταφέρω γραφόμενα άλλων.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία στο θέμα του Α300.

Τελικά ο Χρήστος (vadergr) έχει δίκιο..

Από αυτά που διάβασα στο www.networkedmediatank.com και από αρκετά pm με χρήστες που έχουν και το Α300 και το Α210(Α200), τα Α210(Α200) παίζουν περισσότερα BR από ότι το Α300.

Υποστήριξαν ότι δεν ήταν θέμα προστασίας των BR αλλά μάλλον ιδιοτροπίας του Α300.

Μεταφέρω γραφόμενα άλλων.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία στο θέμα του Α300.

Το επιβεβαίωνω και εγω που έχω egreat s5a (c200) αλλα και a300.

Βασικά δεν είναι θέμα αναπαραγωγής μιας και τα 2 τα παίζουν όλα, απλα όταν υπάρχει ήχος LPCM (εχουν κυριως παλιες ταινιες) το Α300 ΔΕΝ κάνει bitstream και πρέπει να το ρυθμίσεις στο Downmix.

Επίσης το Egreat υποστηρίζει Iso με external srt , πράγμα που το Α300 δεν υποστηρίζει, αν και αυτο λύνεται εύκολα, για αναπαραγωγη μεσω δικτυου, με mount iso (στο ΝΑS, ή στο pc).
Και τα 2 ομως ΔΕΝ είναι region free by default. Ισως γίνονται με κάποιο κόλπο.
Οπότε βλέπεις το BR χωρις μενου, με BD lite κτλ

Τελος στο browsing μέσω δικτύου, το a300 αργεί και κολλάει στο scrolling καθε περίπου 20 φακέλους, ενω το egreat αργεί πολυ λίγο μόνο όταν αλλάζει "σελίδα", που είναι λογικό.

Οτι άλλο θέλεις πες μου να δοκιμάσω.

Last edited: