Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Απάντηση: Media Players vs Htpc = Tρόμαξαν οι htpc-άδες !

Η πλακα ειναι πως δεν ειχα παρει χαμπαρι αυτο το αρχαιο προκλητικο thread! :p

Re: Media Players vs Htpc = Tρόμαξαν οι htpc-άδες !

Μπααααα.....Κανείς δεν νοιάζεται για μας (τους advanced users)
Τόχω πάρει χαμπάρι αυτό και επιλέγω τα "παιχνίδια" μου με σαφείς και πολυπληθείς πολλαπλασιαστές....( για να δανειστώ μια έκφραση που φοριέται τον τελευταίο καιρό..)
Ενώ οι κατασκευαστές σκέφτονται το μερίδιο αγοράς τους θυσιάζοντας τις επιμέρους ανάγκες σε ένα χαμηλό μέσο όρο ...εγώ σκέφτομαι : μου κάνει ως επί το πλείστον? Π.Χ. το Netgear NTV 550 θα το κρατήσω μέχρι τα κουνάβια να κατακλυσουν την γη. Αλλωστε ποιος player άλλος παίζει bluray δισκάκια από εξωτερικό usb bluray disk? Κανένα.
Εχω κι ένα Prodigy για τα fullHD3D ( και για τα αρχεία που δεν παίζουν σε άλλον player - αφού παίζει σχεδόν τα πάντα όλα)
Και......θα πω την αμαρτία μου ....το HTPC ( Ultra 2 ) παίζει σχεδόν τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι....( xbmc βλέπεις.....απαράμιλλο !)

Το πλεονέκτημα που έχουν οι HTPC fans είναι ότι δεν είναι compact το μηχάνημα. Αμα θες , του αλλάζεις κάρτα βίντεο. Του βάζεις καινούριο mobo και το κάνεις αγνώριστο. Εχει την χαρά της δημιουργίας. Αυτό να λέγεται.

Από την άλλη το media player ( το σωστό ) είναι φορτωμένο μέ όλους τους codecs (βίντεο , ήχος , subs , operation ) και με σωστή μαστοριά στο firmware μοιράζονται οι απαιτήσεις του χρήστη σωστά. Δεν βάζεις χέρι εσύ. Δεν κάθεσαι να σκεφτείς. Είναι όλα έτοιμα.
Το κυνήγι του ανταγωνισμού βέβαια , ευνοεί την βιασύνη και προάγει το ημιτελές.
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πρέπει να περιμένεις κάποιον άλλο να ευαισθητοποιηθεί στον χρόνο που επιθυμείς εσύ να γίνει η τελειοποίηση.
Ενώ στο HTPC...τα διαλύεις όλα και τα ξαναφτιάχνεις από την αρχή.
Στην πρώτη περίπτωση σου σπάνε τα νεύρα. ( ιδίως εάν πέσεις σε Κινέζικη Πρωτοχρονιά.)
Στην δεύτερη περίπτωση ξεφεύγεις από τον προυπολογισμό.

Πως τόλεγε ο μικελαντζελο ?
Details make perfection....but perfection is not a detail...........

Με όλες λοιπόν τις καρτες γραφικών των τελευταίων 3+ ετών (για Intel μονο δεν ειμαι σιγουρος), ενα δεξί κλικ στα properties του driver και επιλέγεις refresh rate 23 (=23,976).

Καποια δε προγραμματα αναπαραγωγης (πχ TMT 5) το κάνουν και αυτόματα (οχι παντα επιτυχημενα).

Simple as that.

Για οτι αλλο θετε υπαρχουν πολλα νηματα στην HTPC ή ανοιγετε κι ενα νεο φυσικα.

To θεμα εχει εξαντληθεί προ πολλων ετων στα HTPC.

(από το άλλο θέμα):
Μάλλον ούτε στα ΠιΣί είναι τόσο τέλειο, ή τόσο εύκολο πάντα... βασικά παίζει η Sigma σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα, να είναι καλύτερη όλων, ανεξαρτήτως υλοποίησης...

http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/5

The takeaway from this section is that none of the GPUs can claim to do fully perfect 23.976 Hz refresh rates. With luck, the ATI card in a particular setup may be able to provide the perfect refresh rate. After all, they came very close to the required settings in our testbed. The NVIDIA cards, at default, are probably going to be always off. However, for the advanced users, there are some avenues available to obtain the required display refresh rate. Unfortunately, there is no way I am aware of to feed custom refresh rates in the Catalyst Control Center.

Είναι κάπως παλιό το άρθρο, οπότε ίσως να έχουν αλλάξει και κάποια πράγματα. Πάντως, ας μην είμαστε απόλυτοι για τίποτα...

μία παρατήρηση μόνο,
το media player περιμένει ένα κινέζο να φτιάξει το firmware και άλλον ένα κινέζο να φτιάξει το SDK.
στο HTPC αυτό πολλαπλασιάζεται ... υπάρχουν περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα που μπορεί να γίνει παράλληλα ή σειριακά και επιπλέον χρειάζεται προσωπικός χρόνος για να δουλεύουν όλα αυτά μαζί.

To άρθρο παραμένει επίκαιρο αφού δεν έχει παρουσιαστεί στην πραγματικότητα κάτι διαφορετικό.
(Η πλάκα είναι ότι οι ερωτήσεις φυσικά ανανεώνονται και φτάνουν σε σημερινές ημερομηνίες. Ο mod όμως απαντάει με το link του συγκεκριμένου άρθρου ακόμα) :D

(από το άλλο θέμα):
Μάλλον ούτε στα ΠιΣί είναι τόσο τέλειο, ή τόσο εύκολο πάντα... βασικά παίζει η Sigma σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα, να είναι καλύτερη όλων, ανεξαρτήτως υλοποίησης...

http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/5

Είναι κάπως παλιό το άρθρο, οπότε ίσως να έχουν αλλάξει και κάποια πράγματα. Πάντως, ας μην είμαστε απόλυτοι για τίποτα...

Μπα, και η Nvidia μια χαρα παιζει στα 23.976

Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Tρόμαξαν οι htpc-άδες !

μία παρατήρηση μόνο,
το media player περιμένει ένα κινέζο να φτιάξει το firmware και άλλον ένα κινέζο να φτιάξει το SDK.
στο HTPC αυτό πολλαπλασιάζεται ... υπάρχουν περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα που μπορεί να γίνει παράλληλα ή σειριακά και επιπλέον χρειάζεται προσωπικός χρόνος για να δουλεύουν όλα αυτά μαζί.
Πολλαπλασιάζεται θεωρητικά αλλά πρακτικά, όπως αποδεικνύεται από το, καλύτερο (σε χρόνο εύρεσης λύσης πχ) αποτέλεσμα, το ''σύστημα'' δουλεύει καλύτερα για πολλούς λόγους (σοβαρότεροι ''κατασκευαστές'', μεγαλύτερο ''κοινό'', δυνατότητα εναλλακτικών και παραμετροποίησης κλπ).

Σε ένα HTPC άντε να μείνεις max κανα μήνα χωρίς λύση (αν τύχει και έχει συγκεκριμένο πρόβλημα κάποιος driver και δεν θες υπάρχει ''bypass''). Και αν στη βαρέσει αλλαζεις και μια κάρτα στο τέλος και το λύνεις. Στο MP ο μήνας γίνεται χρόνια (μέχρι και αιωνιότητα απ ότι μαθαίνω - κατα την διαρκεια της οποιας το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κοιτας ενα κουτι και να ευχεσαι ο Κινεζος να μην τον παίζει :p).

Για τον προσωπικό χρόνο τα ειπαμε: Φυσικά και υπάρχει αλλά, εκτός της απόλαυσης, εγγυάται το αποτέλεσμα.

Μακάρι να μη χρειαζόταν (για τους άνω μιας συγκεκριμένης ηλικίας / διάθεσης τουλάχιστον :p) αλλά παλι καλά που υπάρχει η δυνατότητα επιτυχούς επενδυσης του (σε αντιθεση με τα MP που δεν τον απαιτουν αλλα και δεν δουλευουν κιόλας)

Last edited:

Αφού μερικές φορές απορώ....
Sigma χωρίς πρόβλημα στην κίνηση έχουμε.
Τι θέλουμε να υποστηρίζει ξέρουμε . (τόσες χιλιάδες post εμπειρίας.)
Αισθητική ...ή xbmc based skins μπορούμε να έχουμε ( αφού τόκανε η MED)
Τεχνογνωσία για να τα παντρέψουμε όλα αυτά μαζί νομίζω ότι υπάρχει....

Γιατί η δικιά μας Crystal Audio δεν φτιάχνει ένα πειραματικό τέτοιο media player ? Να εξάγουμε κι όλας ?

τους κινέζους του ρώτησες; :flipout:

Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Tρόμαξαν οι htpc-άδες !

τους κινέζους του ρώτησες; :flipout:

Θα τους πουλήσουμε την πατέντα , κι αυτοί θα βγάλουν λεφτά από την παραγωγή. ( έτσι κι αλλιώς θα μας αντιγράψουν! ) :D

Ναι, αλλά το firmware πάντα κάποιοι άλλοι θα το γράφουν.. ;)

Για το SDK της Sigma δεν είναι πολλά που θέλουμε. (πάντα για τον 8911 βέβαια που έχει και μια ισχύ) Λίγο optimization στο δίκτυο. Τα άλλα.....τι στα διάλα....δεν έχουμε παιδιά να μελετήσουν τον κώδικά? Open δεν είναι ?

Επειδή διαβάζω πίσω από τις γραμμές γλώσσα και υπονοούμενα, ολίγον τι απογοητευτικά, θα πω τα εξής (μιλάω πάντα για τον εαυτό μου).

Προσωπικά δεν άλλαξα κανένα στρατόπεδο. Απλούστατα θέλησα να ‛’παίξω’’ με κάτι νέο.

Αν αυτό το νέο θα απλούστευε παράλληλα την εμπειρία χρήσης (menu / remote vs win / mouse) ή εξάλειφε και τα προβλήματα σταθερότητας (όσον αφορά την ‛’διατήρηση ενός working config’’) του HTPC, ακόμα καλύτερα.

Όταν είδα λοιπόν το Α-400 τσίμπησα με το iPad integration και μπηκα σιγα σιγα στο τρυπάκι.

Δυστυχώς, βρέθηκα εγκλωβισμένος σε ένα κουτί σε αναμονή ενός firmware από έναν Ταϊβανέζο ο οποίος με τη σειρά του το περιμένει από έναν Κινέζο (σορρυ αν η Sigma είναι άλλης Εθνικότητας). Και με τους 2 πιθανόν να μη γνωρίζουν, ή μάλλον να αδιαφορούν για ένα εκ των βασικών προβλημάτων των μηχανημάτων τους (3D subs – ήτοι αλλοίωση πρωτογενούς υλικού)

Η διαφορά με ένα HTPC ξέρεις ποια είναι τελικά;

Ότι, ότι και να γίνει, ξέρεις ότι θα το κάνεις να δουλέψει. Θα το ψάξεις (κάτι που μπορεί να ευχαριστηθείς κιόλας), θα βρεις την αιτία (συνδυασμός drivers / ρυθμίσεων κλπ) και στην τελική θα παίξει (αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχω το HTPC χυμαδιό χρόνια – επειδή απλούστατα βαριέμαι να ασχοληθώ πλέον μιας και ξέρω ότι όποτε θέλω το κάνω να παίζει – δεν υπάρχει καμία ‛’πρόκληση’’ πλέον).

To PC φυσικά και θέλει τον μάστορά του (εξ ου και όπως είπες, θα δεις πολλά να μην παίζουν όπως θα μπορούσαν). Αλλά στο τέλος θα παίξει με την βέλτιστη δυνατή ποιότητα και με άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Την ανάγκη για βελτίωση του περιβάλλοντος χρήσης στα HTPC, είχα εκφράσει και παλιότερα και είχα βρει την καλύτερη λύση: MyMovies + iPad + TMT. Ως συνήθως, δεν έκανα ποτέ τον κόπο να κάτσω να το στήσω. Ο Τάκης όμως που το έκανε, απέδειξε ότι παίζει μια χαρά.

Εδώ είσαι εγκλωβισμένος σε ένα firmware. Δεν παίζει; Ε, απλώς περιμένεις (και όπως φαίνεται για πολύ έως για πάντα….).

Και η ποιότητα: Υπό έλεγχο….

Τα media players θεωρώ ότι είναι αλλης νοοτροπίας τελικά. Απευθύνονται προφανώς σε μη High End χρήστες που θέλουν να κάνουν 5-10 πράγματα απλά και γρήγορα. ΟΚ, χωρίς καμία δόση σνομπισμού ξαναλέω, απλώς δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία. Θέλω να παίζουν ΟΛΑ και ΣΩΣΤΑ. Χωρίς ‛’παραλίγο’’ κλπ.

Όλα καλά λοιπόν ΑΛΛΑ : Όταν δεν είσαι αυτό που θες να είσαι (ένα χαζοκούτι που παίζει απλά και σταθερά) αλλά έχεις 1002 προβλήματα χάνεις απλώς το βασικό selling point σου.

ΥΓ Όσον αφορά ‛’εξυπνάδες’’ για ‛’placebo’’ και ‛’κριτική στα HTPC’’ δυστυχώς μάλλον αποδεικνύουν μια ‛’Applική’’ λογική: Την ανάγκη να υπερασπιστείς ένα ‛’στρατόπεδο’’. Λες και έχεις μετοχές στην Dune (deja vu? :p). Δεν έχεις δει τα άπειρα νήματα στην HTPC με ‛’κριτική’’ (και λύσεις φυσικά) ;

Επί του τεχνικού, όσο κοροϊδευόμασταν (γιατί αυτό γινόταν, όντως), προ πολλών ετών – όταν τα BD / HDDVD ήταν στα σπάργανα, δεν θυμάμαι να είχες αναφέρει κανα media player που να μπορούσε κάνει το 1/10 ενός HTPC στον τομέα αυτό. Όταν ακόμα δε οι τρέχουσες ναυαρχίδες των Dune / PC δεν μπορούν να βγάλουν HD Audio είναι το λιγότερο αστείο να επικαλείσαι όσα επικαλείσαι.

Όσον αφορά δε το ότι κοροϊδευόμασταν:

Εκτός του ότι υπάρχει εξήγηση (και δεν είναι ‛’οπαδική’’ – όπως ο λόγος των δικών σου λεγομένων): εκτός του υποκειμενικού του ήχου, υπήρχε, πιθανώς, θέμα master αλλά και πηγής (η κορυφαία τότε Meridian), το βρήκαμε μόνοι μας. Το ακούσαμε, το ψάξαμε, το βρήκαμε πήγαμε στην εταιρία (Cyberlink) πήραμε το refund μας και τους αναγκάσαμε κιόλας να αλλάξουν τα specs τους!

Ancient history that is. Είναι αστειο όμως να βλέπεις τι γίνεται τώρα (χρόνια μετά – για το ιδιο θεμα (HD Audio Bitstream) με τα MP….

Η κωλοτούμπα στο μεγαλείο της ...

Τοσο καιρο ασχολείσαι , γνωρίζεις πολύ καλα τα δύο στρατοπεδα και επιλέγεις εσυ να υπερασπιστείς το δικό σου (htpc).

Το να σου βγαίνει η πίστη τοσα χρόνια το θεωρεις ευχάριστο να ψάχνεσαι να βρεις λύση (αν την βρεις , γιατί ποτέ δεν είχες λύσεις στο πιάτο , λέγε με hd audio) αλλα οταν δοκιμάζεις και ενα media player , οι ανοχές σου δείχνουν να ειναι μηδαμινές απο το πρώτο κιόλας fw !!!

Αυτό λέγεται υποκρισία my friend.Πόσο μάλλον οταν σου ειναι ακομα δελεαστικο το Α400 με τα πιο πολλά προβλήματα ελπίζοντας οτι κάποια στιγμη θα παίξει.Δείξε λοιπόν την αντιστοιχη υπομονή και σε αυτο που έχεις.

Εχεις επίσης ενα Dune Duo στην κατοχη σου που παιζει αριστα οτιδηποτε 2d blu ray εχεις (παιζει σωστα και το warrior που σε εσενα το ειδαμε χάνοντας τα πρώτα 15 λεπτα επειδη ο player σου δεν διάβασε σωστα το stream) με μενου ,hd audio,αψογη κινηση, και μεσω δικτύου, και δεν εχεις μπει στον κόπο καν να το βάλεις στο ρεύμα , κράζοντας γενικά ολα τα media players.Αυτα κιόλας τα πετύχαινες και 2 χρόνια πριν με το dune prime , τοτε που ψαχνατε να βρειτε αν η ati η η nvidia βγάζει πραγματικα 23.976 και αν θα παρετε asus 1.3 για να βγάζετε hd audio ...

Mετοχές στην Dune δεν έχω , και γιαυτό οσα γραφω ΙΣΧΥΟΥΝ ... αν δεν ξέρω, δεν μιλάω ή δεν κατακρίνω με την πρώτη.
Εχω την δυνατοτητα να παιζω απο htpc αλλα δεν το κανω επίτηδες.Προτιμω να τα κάνω απλα με ενα χειριστηριο , χωρις να μπουτάρω σε windows , να εχω ενα πληκτρολογιο και ενα ποντικι κοντά μου και να φοβάμαι οτι κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής κάτι εκτος ελέγχου μου θα συμβει στο παρασκηνιο που θα μου χαλάσει την θέαση.Για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο , ας περιμένω και λιγα fw ακόμα για να λυθει το hd audio, δεν χάθηκε ο κόσμος (εδώ φυσικά υπερισχύει η προτίμηση του καθενός).H επιλογή μου είναι 100% συνειδητή χωρις την αναγκη να υποστηρίξω κανενα στρατόπεδο.Αν αυριο μεθαυριο κάτι αλλάξει μπορεί να πάω και εγω σε htpc.

ΥΓ.Συνέχισε να ψάχνεσαι για media player , γιατι απο τις 30 ταινίες που έχουμε δει μαζι στο htpc , σε παραπάνω απο τις μισές είχαμε θέμα , μικρό η μεγάλο.Το μονο που δουλεύει σωστά κάθε φορά ειναι η dominos, το Mr Burger, οι ληγμένες κοκα κολες και το pause/play του logitech για να επαναφέρεις την ταινια στα ίσια της :p

Last edited:

Τι εγινε ρε παιδια. Τα καλυτερα χανω. Πηρε ο Συριος Dune;;;;Τι το θελει, αφου δεν εχει ταινιες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Tρόμαξαν οι htpc-άδες !

Μπορείς κάλλιστα να αναφέρεις τις υπερβολές όλων , οπως και την πλήρη άποψη σου ...

Πάλι?:D

Δεν είναι υπερβολή βρε Χρήστο η προτελευταία παράγραφος?? Από το 2006 έχω παίξει εκατοντάδες ταινίες με έναν Core2Duo E6600 και μια Nvidia 8600. ΚΜ, MPC, POT, VLC, TMT, Power DVD, you name it....TS, avi, mpeg, vob, mkv ξανάyou name it. E, μία όλη και όλη φορά μου κόλλησε η αναπαραγωγή και επειδή ήταν μία και μοναδική φορά, δεν μπήκα καν στον κόπο να δω τι έφταιγε. Ούτε φοβήθηκα τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, ούτε με τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια ήμουν διαρκώς στο χέρι, ούτε τίποτα....play και έβλεπα την ταινία.

Έστησα στον κολλητό το HTPC του, που ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καν τι είναι ο decoder και 4 χρόνια τώρα δεν με έχει πάρει ούτε μισό τηλέφωνο να μου πει ''ρε 'συ...μου κόλλησε, τι κάνω?''

Τα ίδια και ο ξάδερφος με ένα λάπτοπ αυτή τη φορά.

Δεν ξέρω πως συντηρείται αυτός ο μύθος περί του δύσκολου πισί που όλο κολλάει, χαλάει, κρασσάρει κ.λ.π. Τουλάχιστον, από τη δική μου εμπειρία ένα τέτοιος μύθος είναι λιγότερο πιστευτός και από το τέρας του Λοχνές.

Πάμε στα κουτάκια....μια χαρά είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα και μάλιστα με άριστη εικόνα. Απ' όλα τα αρχεία που έχω δοκιμάσει (εννοώ αρχεία μέσα στις προδιαγραφές του m.p.) μόνον ένα δεν έπαιξε διότι είχε έναν περίεργο codec ήχου. Και σε αυτό πατάω το play και παίζει. Δεν ξέρω αν παίζει ασύρματα μέσω δικτύου από τα 500 μέτρα με 4 ντουβάρια από πέτρα μες τη μέση και κολλάει όταν κατεβάζει τόρρεντ στους 5 σκληρούς που κάνω share βλέποντας youtube.

Μακάρι να κάναμε εκείνη την κόντρα που λέγαμε παλιά, αλλά, όπως και να 'χει η τότε κουβέντα ήταν για την ποιότητα της εικόνας σε υψηλής ευκρίνειας υλικό...και basta. Ούτε αν τα κουτάκια μπορούν να κάνουν όσα τα πισιά, ούτε αν τα πισιά μπορούν να γίνουν πιο κόμπακτ από τα κουτάκια. Σε θέματα εικόνας, άλλος βολεύεται πατώντας ένα κουμπί και άλλος κάνοντας ένα κλικ.

Τέλος και τω θεώ δόξα...-bye-

Last edited: