Media Servers για Playstation 3

fhatz

New member
14 November 2007
60
Γνωρίζει κανείς ποια προγράμματα μπορώ να εγκαταστήσω σε Windows Vista ώστε να λειτουργούν ως Media Servers για να κάνουν Video Streaming στο PS3?

Έχω διαβάσει στο forum για το Nero, αλλά θα ήθελα αν υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.

Γνωρίζει κανείς ποια προγράμματα μπορώ να εγκαταστήσω σε Windows Vista ώστε να λειτουργούν ως Media Servers για να κάνουν Video Streaming στο PS3?

Έχω διαβάσει στο forum για το Nero, αλλά θα ήθελα αν υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.
Δες εδώ και το TVersity... αν και λένε ότι 2.0 firmware έβγαλε προβλήματα και δεν δουλέυει καλά πλέον..
http://www.ps3forums.gr/VB3/showthread.php?t=126

To Tversity είναι με διαφορά το καλύτερο απ'όλα. Παίζει τα πάντα γρήγορα και χωρίς να γονατίζει τον επεξεργαστή. Αλλά όντως έχει προβλήματα με το fw2.0. Δες στο tversity.com για το ανάλογο patch...

To Tversity είναι με διαφορά το καλύτερο απ'όλα. Παίζει τα πάντα γρήγορα και χωρίς να γονατίζει τον επεξεργαστή. Αλλά όντως έχει προβλήματα με το fw2.0. Δες στο tversity.com για το ανάλογο patch...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω Vista και Media Player 11 αλλά δεν φάνηκε να το βρίσκει. Έβαλα TVersity και παίζει μια χαρά, αλλά χωρίς υποτίτλους για τα DivX.

Γνωρίζει μήπως κανείς πως να σετάρω το TVersity για να διαβάζει τα αρχεία υποτίτλων .srt των avi (DivX) ταινιών ;

Δεν το έχω κάνει λόγο του ότι υπάρχει το pc δίπλα και με dvi στην οθόνη , αλλά δες εδώ μήπως και βοηθάει αυτό.
http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=ps3media&thread.id=49329

ΥΓ
Με την ευκαιρία να αναφέρω και ένα απλό προβληματάκι για όσους έχουν 2 ethernet στο pc-server και με είχε ταλαιπωρίσει γιατί δεν το ήξερα.
Αν βρίσκει τον server το ps3 μέσο browser αλλά δεν το βρίσκει από τo media search, πιθανόν να πρέπει να βάλεις τις ethernet στην σωστή σειρά.
"If your PS3 isn't recognizing your connection, go to start>control panel>network connections and under the "advanced" menu on your toolbar, scroll down to "advanced settings" Make sure the connection that your PS3 is connecting to your server computer on is at the top of that list. If it's not, move it there."

Για υπότιτλους πρέπει να τους δώσεις απ'τις ρυθμίσεις του ffdshow και να απεγκαταστήσεις το directvobsub. Συγκεκριμένα:

Πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις την υπηρεσία tversity στον λογαριασμό που χρησιμοποιείς. Start>Run>services.msc, βρίσκεις το tversity>Properties>Log on account>This account και μετά κάνε restart service.
Όταν τρέχεις ένα βιντέο απ'το ps3 μέσω tversity εμφανίζεται κάτω δεξιά το εικονίδιο του ffdshow?
Αν όχι τότε σταμάτα το sharing και μετά: Start>Run>mediaserver -debug
Άστο να τρέχει και δοκίμασε να ανοίξεις πάλι το βίντεο. Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο ffdshow ΤΟΤΕ κάνε κάνε δεξί κλίκ κ τίκαρε subtitles! (Πρώτα να έχεισ βγάλει το directvobsub, προκαλεί πολλά προβλήματα. Άλλωστε είναι άχρηστο γιατί μπορεί το ffdshow να χειριστεί τους υπότιτλους).

Διάβασε περισσότερα στο φόρουμ του tversity!

Δοκίμασα το Tversity και είναι όντως πολύ καλό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει ταινίες DiVX στον PS3 ? κάνω εγώ κάτι λάθος ?

Υ,

Ναι έκανα εγώ κάτι λάθος... άλλα διαβάζοντας πας στην πόλη...

τώρα όλα είναι ο.κ ακόμα και υπότιτλοι στα Ελληνικά.

Υ,

Μπορω οαν ειμαι στο menu του playstation να μπορω να βλεπω τον σκληρο του ps3 στον υπολογιστη?Οταν ειμαι στο linux του ps3 μπορω να βλεπω απο το Pc ton σκληρο του ps3 και αναποδα?

Για υπότιτλους πρέπει να τους δώσεις απ'τις ρυθμίσεις του ffdshow και να απεγκαταστήσεις το directvobsub. Συγκεκριμένα:

Πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις την υπηρεσία tversity στον λογαριασμό που χρησιμοποιείς. Start>Run>services.msc, βρίσκεις το tversity>Properties>Log on account>This account και μετά κάνε restart service.
Όταν τρέχεις ένα βιντέο απ'το ps3 μέσω tversity εμφανίζεται κάτω δεξιά το εικονίδιο του ffdshow?
Αν όχι τότε σταμάτα το sharing και μετά: Start>Run>mediaserver -debug
Άστο να τρέχει και δοκίμασε να ανοίξεις πάλι το βίντεο. Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο ffdshow ΤΟΤΕ κάνε κάνε δεξί κλίκ κ τίκαρε subtitles! (Πρώτα να έχεισ βγάλει το directvobsub, προκαλεί πολλά προβλήματα. Άλλωστε είναι άχρηστο γιατί μπορεί το ffdshow να χειριστεί τους υπότιτλους).

Διάβασε περισσότερα στο φόρουμ του tversity!

Δοκίμασα τα πάντα, αλλά PS3 (v2.01) + Windows Vista + TVersity 0.9.11.2 και υπότιτλοι γιοκ. Για να είμαι και πιο ακριβής, το PS3 δεν έχει να κάνει γιατί ούτε μέσα από τον player του TVersity βλέπω υπότιτλους.

Δοκίμασε να παίξεις την ταινία στο PC σου. To ffdshow το βλέπεις στο tray ?
Αν όχι τότε εκει ειναι το πρόβλημα. Αν ναι επέλεξε το subtitles και είσαι ο.κ..
Γενικά το Tvesity δεν εχει πρόβλημα αν δεν εχεις πρόβλημα να δεις υποτίτλους στο pc σου με το ffdshow.
Δοκίμασε με το mplayer classic στο pc σου πρώτα και μετά το Tversity.

Δουλεύει.

Τ,

Επιπλέον ανοιξε το ffdshow-video decoder και βάλε όλους τους codec libav... δες αν έχει check η επιλογή subtitles αριστερά.

Αν δεν δουλέψει βγάλε το vosub από auto-start, ή κάντο uninstall, ή σβήσε όλους τους codecs και βάλε από την αρχή το ffdshow και το tversity

Δοκίμασε να παίξεις την ταινία στο PC σου. To ffdshow το βλέπεις στο tray ?
Αν όχι τότε εκει ειναι το πρόβλημα. Αν ναι επέλεξε το subtitles και είσαι ο.κ..
Γενικά το Tvesity δεν εχει πρόβλημα αν δεν εχεις πρόβλημα να δεις υποτίτλους στο pc σου με το ffdshow.
Δοκίμασε με το mplayer classic στο pc σου πρώτα και μετά το Tversity.

Δουλεύει.

Τ,
To θέμα είναι να βλέπει τo ffdshow tray icon όταν παίζει απ'το tversity. Αν δεν το βλέπει απ'το pc τότε ή δεν το έχει εγκαταστήσει καν ή είναι ξετικαρισμένη η επιλογή να εμφανίζεται το εικονίδιο στο tray.

Αυτό που δεν καλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι το ffdshow κρατάει διαφορετικές ρυθμίσεις για το pc και διαφορετικές για το tversity! Το ffdshow πρέπει να ρυθμιστεί όταν παίζεται αρχείο απ'το tversity (είτε μέσω του player του, είτε μέσω ps3), αλλιώς δεν θα έχει subs ή τα άλλα φίλτρα κι ας τα έχουμε τικαρισμένα στο pc. Γι'αυτό ρυθμίζουμε την υπηρεσία tversity να τρέχει στον λογαριασμό μας (Log on account>This account)...

To θέμα είναι να βλέπει τo ffdshow tray icon όταν παίζει απ'το tversity. Αν δεν το βλέπει απ'το pc τότε ή δεν το έχει εγκαταστήσει καν ή είναι ξετικαρισμένη η επιλογή να εμφανίζεται το εικονίδιο στο tray.

Αυτό που δεν καλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι το ffdshow κρατάει διαφορετικές ρυθμίσεις για το pc και διαφορετικές για το tversity! Το ffdshow πρέπει να ρυθμιστεί όταν παίζεται αρχείο απ'το tversity (είτε μέσω του player του, είτε μέσω ps3), αλλιώς δεν θα έχει subs ή τα άλλα φίλτρα κι ας τα έχουμε τικαρισμένα στο pc. Γι'αυτό ρυθμίζουμε την υπηρεσία tversity να τρέχει στον λογαριασμό μας (Log on account>This account)...

Τα δοκίμασα όλα αλλά τίποτα. Αυτό που παρατήρησα, που φαίνεται να είναι και η αιτία του κακού, είναι ότι όταν παίζει ταινία το TVersity δεν εμφανίζεται το εικονίδιο του ffdshow, αντίθετα όταν παίζω ταινία από το media player εμφανίζεται και το εικονίδιο και οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά. Έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις και από το transcoder settings του TVersity (να τικάρω και να ξετικάρω το "User directshow for Windows Media Encoding (otherwise ffmpeg will be used)" )

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να ακουστεί "χαζό"; Έχεις επιλέξει στο TVersity να γίνεται πάντα trascode κατά την αναπαραγωγή; Αν έχεις επιλέξει κάτι άλλο είναι απολύτως λογικό να μη σου εμφανίζει υπότιτλους.
Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή του djx33 σχετικά με το σωστό σετάρισμα της υπηρεσίας του tversity είναι μονόδρομος γιατί την έχω πατήσει και εγώ.

Last edited:
Εχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει streaming DVD μεσω PC και Tversity στο PS3 ? Είναι Εφικτό ?
Ποιό το νόημα να γίνει αυτό! Ποιό εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις το drive του PS3 γι´αυτό το σκοπό. Αν πάντως εννοείς την αναπαραγωγή VOB αρχείων τότε να ξέρεις πως η ασύρματη σύνδεση είναι απολύτως οριακή και 5 στις 10 φορές θα έχεις σπασίματα στην αναπαραγωγή!!! Μόνο μια καλά στημένη ενσύρματη σύνδεση "σηκώνει" τα bittrate των DVD, όπως εξάλλου και των WMV9 ή HD Xvid κλπ!!

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να ακουστεί "χαζό"; Έχεις επιλέξει στο TVersity να γίνεται πάντα trascode κατά την αναπαραγωγή; Αν έχεις επιλέξει κάτι άλλο είναι απολύτως λογικό να μη σου εμφανίζει υπότιτλους.
Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή του djx33 σχετικά με το σωστό σετάρισμα της υπηρεσίας του tversity είναι μονόδρομος γιατί την έχω πατήσει και εγώ.

Εδοκιμάσθει και αυτό αλλά τίποτα.

Ξεσκόνισα και τα σχετικά threads στο TVersity forum και βρήκα μερικά που συνάντησαν και άλλοι παρόμοιο πρόβλημα με TVersity 0.9.11.2 και Windows Vista και δεν πήραν ουσιαστικές απαντήσεις από το support.

Φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με τα Vista.

Υπάρχει κανένας συμφορουμίτης που έχει δει υπότιτλους με TVersity και Windows Vista ???

Εδοκιμάσθει και αυτό αλλά τίποτα.

Ξεσκόνισα και τα σχετικά threads στο TVersity forum και βρήκα μερικά που συνάντησαν και άλλοι παρόμοιο πρόβλημα με TVersity 0.9.11.2 και Windows Vista και δεν πήραν ουσιαστικές απαντήσεις από το support.

Φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με τα Vista.

Υπάρχει κανένας συμφορουμίτης που έχει δει υπότιτλους με TVersity και Windows Vista ???
Δοκίμασες αυτό;

Start>Run>mediaserver.exe -debug

Άστο να τρέχει και άνοιξε ένα βίντεο.

Εμφανίζεται το ffdshow;