Media Streaming απο nas DLINK DNS 320L

dear

New member
1 July 2006
31
Καλησπερα παιδια.

Δεν ξερω αν εκανα καλα που ανοιξα νεο θεμα, αν οχι μπορειτε να το σβησετε η να το μεταφερετε.
Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
Εδω και ενα περιπου χρονο εχω τον DLINK DNS 320L με ενα δισκο 2 TB και ενα στην usb 2 θυρα 1,5ΤΒ στον οποιο εχω ολα τα αρχεια (media και αλλα)
Aντεγραψα τα αρχεια μουσικης σε ενα καθορισμενο φακελο "ΜΟΥΣΙΚΗ" (περιπου 500GB με φακελους και υποφακελους) το ιδιο και για video σε ενα φακελο"VIDEO".

Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να δω ολους τους φακελους και υποφακελους μουσικης και video, απο την tv (Samsung C650 LCD TV με συνδεση ethernet).
Βλεπω μονο περιπου δυο εκατονταδες φακελων απο το προκαθορισμενο μενου του server π.χ. "Albums" ενω απο τον φακελο που εχω καθορισει εγω "ΜΟΥΣΙΚΗ" βλεπω ελαχιστους φακελους.
Απο PC δεν υπαρχει προβλημα

1) Υπαρχει καποιος που εχει το ιδιο μηχανακι αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα και το ελυσε? (με καποια παραμετροποιηση ισως των αρχειων)
και
2) Μπορω να δω τα αρχεια που μοιραζονται στο τοπικο δικτυο απο το ταμπλετ (androit) η απο windows smartphone μεσω καποιων ισως εφαρμογων?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Re: Απάντηση: Media Streaming απο nas DLINK DNS 320L

Καποιος κατοχος του συγκεκριμενου τυπου NAS?
o dlna server που εχει ειναι για τα μπαζα , τον εβγαλα, προσπαθησε με τον plex ,
http://forums.dlink.com/index.php?topic=61456.0
προσωπικα δεν εχω κανει προσπαθεια παιζω με rpi

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Streaming απο nas DLINK DNS 320L

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου.

Ο plex τι ακριβως ειναι? Ειμαι λιγο πισω στα δικτυα και στην τεχνολογια τους
Επειδη δεν ξερω τι σημαινει rpi μηπως ειναι κατι σαν server? Μπορω δηλαδη να κανω streaming video για tv και μουσικη για τον ενισχυτη?
Ειναι κατι που στηνεται σχετικα ευκολα στο δικτυο?

Ευχαριστω για την υπομονη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Streaming απο nas DLINK DNS 320L

server ειναι ο plex , to rpi ειναι ειναι "media player "http://www.skroutz.gr/s/5158983/Raspberry-Pi-Model-B.html
αν θες σαν player την tv ο plex ειναι μονοδρομος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Streaming απο nas DLINK DNS 320L

Ok σ' ευχαριστω θα το ψαξω ξεκινωντας απο τυχον λυσεις που μπορει να βρω στη Dlink και μετα ισως παω σ' αυτα που προτεινεις.
Και παλι σ' ευχαριστω.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα,έχω το 320l με έναν σκληρό δίσκο 2t wd και τρέχω transmission.Επειδή ο δίσκος γέμισε και θέλω να βάλω έναν δισκο ακόμα τι πρέπει να κάνω;υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν οι 2 δίσκοι σαν raid χωρίς να χάσω τα torrent;

http://www.dlink.com/uk/en/support/...o_add_a-second_disk_and_reconfigure_as_raid_1
Κάτι τέτοιο θέλω να πετύχω,το έχει δοκιμάσει κάποιος;ο δίσκος που ήδη υπάρχει είναι ο wd 2t green,έλεγα να προσθέσω ένα wd 3t red,βέβαια με προβληματίζει ότι έχω εγκαταστήσει http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=2719&p=1 και δεν ξέρω αν χρειάζεται στήσιμο από την αρχή.

Νομιζω οτι δεν θελεις να κανεις raid 1. Ειπες οτι θελεις να προσθεσεις σκληρο δισκο, επειδη ο disk 1 γεμισε, σωστα; αν κανεις raid1 δεν θα αυξηθει η συνολικη χωρητικοτητα.

raid 1 = κλωνοποιηση ενος σκληρου δισκου σε εναν δευτερο, ωστε σε περιπτωση αστοχιας υλικου να υπαρχει αντιγραφο και να μην χαθουν δεδομενα

Το raid 1 δεν ειναι τροπος επεκτασης χωρητικοτητας.

Αυτο που θελεις να κανεις δεν ξερω πως γινεται σε dlink, αλλα σε synology που εχω, απλα βαζεις τον 2ο σκληρο στη θεση, κανει ενα φορματ το nas και μετα ειναι διαθεσιμο σαν ξεχωριστος σκληρος/volume. Σε dlink δεν νομιζω οτι τα πραγματα θα ειναι πολυ διαφορετικα.

Εσυ αυτο που ηθελες να κανεις ειναι μαλλον το jbod, το οποιο ομως δεν στο συνιστω γιατι αν χαλασει ο ενας απο τους δυο δισκους, χανεις τα δεδομενα και των δυο. Οποτε αν μπορεις (αναλογως οπως το κανει αυτο το dlink) βαλε τον 2ο σκληρο σαν 2ο volume ή τελος παντων σαν τελειως ξεχωριστη οντοτητα.

Αν ο δεύτερος δίσκος ονομαστεί πχ volume 2 πως θα συνεργαστεί με το transmission;

Δεν υπάρχει λόγος να συνεργαστεί. Κρατας τα αρχεία που κανείς seed στον ένα σκληρό και έχεις τη βιβλιοθήκη και στους 2.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω σε όλα τα αρχεία μου seed ,κάποια πρόταση για δίσκο 2 η 3 t ;

Στάλθηκε από το GT-S7582 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσωπικά αγοράζω ότι πιο φτηνό βρίσκω αλλά έχω προστασία από αστοχία ενός δίσκου και off site backup για σημαντικά αρχεία.

Γενικά προτείνουν τους WD red που υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένοι για nas και έχουν 3ετη εγγύηση.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors