MEGA

Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

Ξέρουμε πως παίζουν τις σειρές; Έχουν τις κασέτες (κόπιες) ή έχουν ψηφιοποιηθεί αυτά που παίζουν τώρα;

Έχω μέρες να μπω στο forum, τώρα μπήκα και βλέπω εντυπώσεις από την έναρξη του καναλιού. Μία σκέψη μου φέρνει η κουβέντα. Ότι είμαστε σε ένα ελιτίστικο μάλλον club όπου πρώτο θέμα είναι η τεχνολογία. Η κουβέντα είναι κυρίως στην ποιότητα της εικόνας. Νομίζω ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τόσο τον πολύ κόσμο. Κάτι να βλέπει θέλει, δεν έχει τόσο σημασία για αυτούς η ποιότητα της εικόνας.
Παράδειγμα, οι γονείς μου. Όταν η Digea έβγαλε τα HD κανάλια τα συντόνισα στην τηλεόραση τους, τους έδειξα ότι έχουν καλύτερη εικόνα από τα SD, και όπως το περίμενα τα αγνόησαν. Συνεχίζουν να βλέπουν τα SD κανάλια. Νομίζω ότι δεν αντιλήφθηκαν καν την διαφορά.
Επίσης φαίνεται ότι τον πολύ κόσμο δεν τον ενοχλεί η επανάληψη. Μεγάλη τηλεθέαση σε παλιές ελληνικές ταινίες, με upscaled και περικομένη ή ξεχειλωμένη εικόνα. Και σειρές τύπου Κωνσταντίνου και Ελένης με ίδια εικόνα όπως του Mega για την οποία γκρινιάζουμε.
Βέβαια όποια βελτίωση έχει γίνει στην τηλεόραση είναι από αυτή την γκρίνια. Για αυτό και καλά κάνουμε και γκρινιάζουμε. Θυμάμαι όταν πριν χρόνια έστειλα μήνυμα στην αθλητική εκπομπή του Γιάννη Καραλή στον Sport FM που είχε τότε, και το διάβασε ευτυχώς στον αέρα, που ρωτούσα γιατί τότε τα κανάλια έκαναν περικοπή και ξεχείλωμα της εικόνας των ποδοσφαιρικών αγώνων που λάμβαναν σε 16:9 μορφή εικόνας για να την μετατρέψουν σε 4:3 μορφή αφού τότε μετέδιδαν ακόμα σε 4:3 μορφή, για να την δούμε εμείς στην 16:9 τηλεόραση μας. Και λίγες βδομάδες μετά ο ΣΚΑΪ νομίζω μετέδωσε τον πρώτο 16:9 αγώνα στην ελληνική τηλεόραση. Αν δεν κάναμε όλοι μας αυτή την γκρίνια ακόμα σε 4:3 θα βλέπαμε.
Απλά όμως λέω ότι τα κανάλια δεν μπορούν να μας δώσουν πάντα σημασία. Αυτά που λέμε δεν ενδιαφέρουν πάντα τον πολύ κόσμο. Και αν τα κανάλια δεν μπορούν να συνδυάσουν τους δύο κόσμους, τότε θα ασχοληθούν περισσότερο με τον πολύ κόσμο. Και αργότερα θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν και εμάς.

Aν η πλειοφηφια του λαου μας δεν καταλαβαινει αναμεσα σε SD και HD
... τοτε γιατι το Open εχει δωσει τοση βαρυτητα στην ποιοτητα εικονας ?
Δεν εχουν τι να τα κανουν τα λεφτα, εκει στο Open ?

Yπαρχει καποιο νημα (εδω στο φορουμ) που να συγκρινει ποιοτητα εικονας αναμεσα στα 5-6 μεγαλυτερα τηλεοπτικα καναλια πανελλαδικως ?

ΟΧΙ με το ματι ... πιο μεθοδολογικα !

Παράδειγμα, οι γονείς μου. Όταν η Digea έβγαλε τα HD κανάλια τα συντόνισα στην τηλεόραση τους, τους έδειξα ότι έχουν καλύτερη εικόνα από τα SD, και όπως το περίμενα τα αγνόησαν. Συνεχίζουν να βλέπουν τα SD κανάλια. Νομίζω ότι δεν αντιλήφθηκαν καν την διαφορά.
.

Εντάξει απο έναν μεγάλο άνθρωπο μην περιμένεις να ασχοληθεί με εικόνα και ήχο.
Εγώ πάντως για να είμαι σίγουρος πως η μητέρα μου δεν θα ξανά κυλήσει στα sd τα έβγαλα όλα και στην θέση τους έβαλα τα hd.
Κάποια στιγμή συμφώνησε πως φαίνονται καλύτερα και ας μην την βοηθά ιδιαίτερα η όραση της ώστε να δει λεπτομέρειες

Δεν ειμαι ειδικος ουτε τον παριστανω αλλα τις σειρες που ειδα λιγο το βραδυ(50-50 και μαυρα μεσανυχτα) φανηκε πως αν και ξεχειλωμενη καπως η εικονα για να γινει στον καδρο τον καινουργιων οθονων πιο καθαρη εικονα και εντονα τα χρωματα τους....μπορει να μου φανηκε δεν ξερω αλλα βλεποντουσαν μια χαρα.

Re: Η κατάσταση στο Mega

Aν η πλειοφηφια του λαου μας δεν καταλαβαινει αναμεσα σε SD και HD
... τοτε γιατι το Open εχει δωσει τοση βαρυτητα στην ποιοτητα εικονας ?
Δεν εχουν τι να τα κανουν τα λεφτα, εκει στο Open ?
Γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν...

Μεγαλη κουβεντα αυτη που ειπες. Και για ποια κατηγορια τηλεοπτικης προβολης (δεν εχουν να προσφερουν) ?
Ως απλος θεατης, σοβαρες mainstream ταινιες περιμενω να προβληθουν απο το Open HD ... παρα απο τον Σκαϊ η τον ANT1.
Μαντεψε γιατι ....

To OPEN ηταν διαφορετικη περιπτωση.Δεν ειχε τιποτα ετοιμο(π.χ. αρχειο με παλιες σειρες ) και ξεκινησε απο το 0.Ολες οι παραγωγες που θα εδειχνε θα ηταν ολοκαινουριες οποτε εριξε ολο το βαρος στην ποιοτητα της εικονας.Το οτι βγηκε πανω στο κλεισιμο του mega εκανε υποσυνηδειτα τους τηλεθεατες να το δουν κατα καποιον τροπο ως το καναλι που θα αναπληρωνε το κενο που ειχε αφησει πισω του το mega.Ομως ενω τεχνικα ειναι αψογο,απο πλευρας περιεχομενου προγραμματος ηταν και ειναι αστα-βραστα και ποτε δεν θυμισε σε τιποτα το παλιο mega.Τωρα που επεστρεψε και το original mega(λεμε τωρα...) πιστευω οτι το open θα παραγκωνιστει ακομα περισσοτερο.

Ειναι δυνατον να υπαρξει νεο καναλι που να κοντραρισθει με την ταινιοθηκη του Mega ?
Ομως το τηλεοπτικο τοπιο .... ΔΕΝ ειναι μονο σειρες. Ειναι και αλλα πραγματα.
Για τις ηλικιες ανω των -ηντα ειναι ΜΟΝΟ σειρες (οτι εγραψε και ο Ανδρεας).

Ομως, ΔΙΑΡΚΩΣ θα ερχονται νεα ηλικιακα γκρουπ να διαδεχθουν τα παλαιοτερα.
Οποιος επενδυσει στα παλαιοτερα .... τι μοιρα τον περιμενει ?....

Υπαρχει και η πιθανοτητα αυτα τα νεα ηλικιακα γκρουπ να μην βλεπουν καθολου TV.
Το βλεπω απιθανο γιατι ηδη ... η TV τεινει σιγα-σιγα (πολυ αργα ομολογουμενως)
προς διαδραστικη TV. Σημερα, ειναι αστεια η διαδραση ... αλλα ποιος μπορει να
ετυμηγορησει για το μελλον (5 χρονια απο σημερα) ? Τα συνδρομητικα καναλια
ηδη κανουν συμμαχιες με τα κλασσικα και κανεις δεν ξερει που θα ισορροπησει η μπιλια.

Τα πρωτα νουμερα τηλεθέασης αυτό που λέει ο Netsurfer, δειχνουν. Την έλευση του Mega την πληρωνουν πρωτα το ΟΡΕΝ και καπως λιγοτερο o Alpha δηλαδη τα κανάλια κυριως μυθοπλασιας. Ανθεκτικοτητα δειχνει το Σταρ ειδικά στην prime time λογω του πετυχημενου master chef. Θα δουμε βεβαια το εβδομαδιαιο δελτίο να περασει η φούρια των πρωτων ημερών για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Θελουμε τα πολλά καναλια υπάρχει καμπανακι ομως επιβίωσης για το ΟΡΕΝ.

Σε κάποια εκπομπή του mega χθες είπε κάποιος ότι το mega έχει κλείσει συμφωνία με την sony να φανταστώ ότι θα εννοούσε την sony pictures και όχι την sony

Ναι αυτη με τις ταινίες, την αντιπροσωπία στην Ελλάδα. Οι ταινιες αυτες θα παιζουν σαββατοβραδα και θελει κουραγιο να κοντραρεις την εκπομπή του Παπαδόπουλου.

Re: Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

To OPEN ηταν διαφορετικη περιπτωση.Δεν ειχε τιποτα ετοιμο(π.χ. αρχειο με παλιες σειρες ) και ξεκινησε απο το 0.Ολες οι παραγωγες που θα εδειχνε θα ηταν ολοκαινουριες οποτε εριξε ολο το βαρος στην ποιοτητα της εικονας.Το οτι βγηκε πανω στο κλεισιμο του mega εκανε υποσυνηδειτα τους τηλεθεατες να το δουν κατα καποιον τροπο ως το καναλι που θα αναπληρωνε το κενο που ειχε αφησει πισω του το mega.Ομως ενω τεχνικα ειναι αψογο,απο πλευρας περιεχομενου προγραμματος ηταν και ειναι αστα-βραστα και ποτε δεν θυμισε σε τιποτα το παλιο mega.Τωρα που επεστρεψε και το original mega(λεμε τωρα...) πιστευω οτι το open θα παραγκωνιστει ακομα περισσοτερο.

Συμφωνω απολυτα !!!!! :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

Ναι αυτη με τις ταινίες, την αντιπροσωπία στην Ελλάδα. Οι ταινιες αυτες θα παιζουν σαββατοβραδα και θελει κουραγιο να κοντραρεις την εκπομπή του Παπαδόπουλου.

Του Σπυρου Παπαδοπουλου ? "Στην υγεια μας ρε παιδια" ?
Ποτε δεν καταλαβα ... πως ειναι δυνατον να υπαρχει κοσμακης
που να στηνεται μπροστα απο ενα γυαλι και να γλενταει με ενα χορευτικο γλεντι
που το ΝΙΩΘΕΙΣ μονο οταν βρισκεσαι μεσα του ?

Τεσπα ... αν μου πεφτει καθολου λογος ....
το σαββατοβραδο για μενα εχει ταυτιστει με ταινιες.
Να ξεκινουν απο τις 9 το βραδυ ... και να τελειωνουν 6 το πρωι.

Αν και δεν ειμαι φαν. Όταν δεν υπάρχουν φράγκα ο κόσμος μαζεύεται σε ένα σπίτι και το διασκεδάζει πίνοντας και τρώγοντας ρεφενέ. Για αυτό επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια.
Αλλιώς θα έβαζαν συμφωνίες και άριες.

Μα ... βλεπεις καποιον ΑΛΛΟΝ να διασκεδαζει ... στην θεση σου.
Εκει που επρεπε να βρισκεσαι ΕΣΥ ... (ταβερνα η ξενυχταδικο).
Δεν εχεις αδικο στα φραγκα ... ουτε στον ρεφενε ... αλλα :nounder: ...

Μπα! Πολλές φορές ρίχνουν και κανά χορό αφού η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με κάνα στερεοφωνικό. Το έχω δει δηλαδή. Για αυτό όταν άλλαξαν την ώρα μετάδοσης πάτωσε και το ξανά επανέφεραν.

Σημασια εχει οπως του αρεσει του καθενος να περναει καλα το Σαββατοβραδο του.Καν παρει ταινιες το mega ειναι υπερ εμας και δεν μας ενδιαφερει τα νουμερα αν ειναι υψηλα η οχι

Εγώ θέλω ήχο 5,1 για ταινία δεν με καλύπτουν τα κανάλια. Οπότε netflix ή τα γνωστά.