MEGA

Re: Η κατάσταση στο Mega

Καλά τώρα σοβαρά;; «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» και «Μαρια η άσχημη»; Ποιος θα κάτσει να δει τέτοια πράγματα εν έτη 2020; Μήπως ποντάρουν στους νοσταλγούς που πόσοι να είναι... Καλά για νέο αίμα με τέτοια προγράμματα βλέπω να χτυπάει μονοψήφια νούμερα το επόμενο διάστημα για πλάκα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

Θα φανει Ικαρε.

Βλεπεις .... ειμαστε απο τους πλεον υπεργηρους λαους στον κοσμο.
Και μαλλον εχουν κανει καποια στοιχειωδη ερευνα αγορας (στο Mega) ...
ασε που τα στατιστικα ειναι ετοιμα στο internet, δεν χρειαζεται καμια ερευνα !

Eγω παντως, εχω μια φυσικη απεχθεια απεναντι στο "Κωνσταντινου και Ελενης".
Να με συγχωρει ο Ρωμας .... ΕΓΩ φταιω, το παραδεχομαι !
Για αλλες σειρες, ειμαι πιο θετικος ... πιο ανεκτικος ...

To ΝetFlix ομως ... σου βγαζει σε ανυποπτο χρονο, κατι artifacts <<<NA>>> ... με τα συγχωρησεως.

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Προσπαθώ να τα ξεπεράσω αυτά τα προβλήματα να μην δίνω τόσο σημασία. Παλιά δεν παρακολουθούσα ταινία αλλά ασχολιόμουν με το αν παίζει σωστά το δεξί, αριστερό κανάλι. Πολλές φορές και ήχος είναι χάλια.

Το τηλεοπτικό κοινό είναι το τηλεοπτικό κοινό στο οποίο κάνει μετρήσεις τηλεθέασης μια εταιρία και αυτό είναι όλο ένα σαν το πρωτάθλημα ελλάδας παράγκα και έτσι.

Ήδη έχει διαμορφωθεί όμως η νέα γενιά τηλεθεατών ή θεατών τέλος πάντων όπως θα λέγονται. Mικροί μεγάλοι κάνουν casting στις τηλεοράσεις το Youtube, Νetflix, και όλα αυτά. Ξέρω πολλούς που δεν έχουν κεραίες tv στα σπίτια τους πλέον.

Οι stars των 15άρηδων και των 20άρηδων, είναι οι unboxers, gamers, fashioners, κωμικοί, δεν είναι ο Μπέζος και ο Χαικάλης.
Ακόμα και εγώ που πλησιάζω τα 50 δεν βλέπω τηλεόραση. Sites, forums, blogs, Υουtube reviews και όλα αυτά προβάλονται στην οθόνη.
Πως μπορεί κάποιος να καθίσει να δει σαν χάνος τηλεόραση όταν μπορεί να δει αμέσως για τα χομπυ και τα ενδιαφέροντα του διαδραστικά και πολύ πιο εξειδικευμένα;
Λίγο για projectors, λίγο για φωτογραφία, λίγο car.gr λίγο siencealert λίγο σκρουτζ να βλέπεις τι παίζεται, λίγο myphone, λιγο AVclub λιγο insomnia λιγο bourdela λίγο Άγριες Μέλισσες να δούμε ποια μερεμιτίζει ο Κυπραίος ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε και με γυναίκες να είμαστε μέσα στα πράγματα να μπορούμε να πούμε δύο κουβέντες όχι να είμαστε πανάσχετοι, έτσι είναι η σημερινή ζωή. Fast food fast watch etc etc etc.....

Χθες ξύπνησα 5.50' το πρωί να δω την έναρξη του καναλιού. Μέσα στη μέρα γύρισα στο mega πολλές φορές για να δω τις νέες εκπομπές. Σήμερα... ούτε μία! Για μένα αυτό το κανάλι ξεκίνησε ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το 2018. Mega λάθος! Θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν έκανε την σύνδεση με το mega μιας άλλης εποχής, τόσο μακρινής που ίσως σήμερα μας φαινόταν πραγματικά ένα νέο κανάλι.

Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

Πάντως αυτή η ιδέα τους να παίζει συνέχεια το intro (η μουσική του) από πίσω όσο διαβάζουν τις ειδήσεις δεν είναι καλή...

Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

Το τηλεοπτικό κοινό είναι το τηλεοπτικό κοινό στο οποίο κάνει μετρήσεις τηλεθέασης μια εταιρία και αυτό είναι όλο ένα σαν το πρωτάθλημα ελλάδας παράγκα και έτσι.

Ήδη έχει διαμορφωθεί όμως η νέα γενιά τηλεθεατών ή θεατών τέλος πάντων όπως θα λέγονται. Mικροί μεγάλοι κάνουν casting στις τηλεοράσεις το Youtube, Νetflix, και όλα αυτά. Ξέρω πολλούς που δεν έχουν κεραίες tv στα σπίτια τους πλέον.

Οι stars των 15άρηδων και των 20άρηδων, είναι οι unboxers, gamers, fashioners, κωμικοί, δεν είναι ο Μπέζος και ο Χαικάλης.
Ακόμα και εγώ που πλησιάζω τα 50 δεν βλέπω τηλεόραση. Sites, forums, blogs, Υουtube reviews και όλα αυτά προβάλονται στην οθόνη.
Πως μπορεί κάποιος να καθίσει να δει σαν χάνος τηλεόραση όταν μπορεί να δει αμέσως για τα χομπυ και τα ενδιαφέροντα του διαδραστικά και πολύ πιο εξειδικευμένα;
Λίγο για projectors, λίγο για φωτογραφία, λίγο car.gr λίγο siencealert λίγο σκρουτζ να βλέπεις τι παίζεται, λίγο myphone, λιγο AVclub λιγο insomnia λιγο bourdela λίγο Άγριες Μέλισσες να δούμε ποια μερεμιτίζει ο Κυπραίος ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε και με γυναίκες να είμαστε μέσα στα πράγματα να μπορούμε να πούμε δύο κουβέντες όχι να είμαστε πανάσχετοι, έτσι είναι η σημερινή ζωή. Fast food fast watch etc etc etc.....

Εχεις λογοτεχνικη φλεβα .... (απλα ενημερωνω :rolleyes:)

Παντως βρισκω το BBC (κλασσικο τηλεοπτικο καναλι) πιο ολοκληρωμενο στον τομεα των ειδησεων ...
Στο νετ πελαγοδρομω ....

''Άγριες Μέλισσες να δούμε ποια μερεμιτίζει ο Κυπραίος ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε και με γυναίκες να είμαστε μέσα στα πράγματα να μπορούμε να πούμε δύο κουβέντες όχι να είμαστε πανάσχετοι,'' αυτο δεν το καταλαβα

Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος.. Με ένα 15χρονο στο σπίτι επιβεβαιώνω απόλυτα όλα όσα αναφέρθηκαν. Ακολουθώ και εγώ σε αρκετά από αυτά γιατί κάποιες εποχές και συνήθειες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν ξέρω αν είναι κακό αλλά ο χρόνος κυλάει απίστευτα γρήγορα και πλέον οι περισσότεροι εναρμονίζονται στη νέα τάξη πραγμάτων που κάνει αλλά θέματα να μοιάζουν αναχρονιστικά και ανούσια

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ενημερωτικά σου λέω ότι στις μετρήσεις παγκοσμίως εξακολουθεί να είναι η τηλεόραση στην πρώτη θέση άλλο το κανάλι και άλλο η τηλεόραση Μην μπερδεύεσαι.αλλά εδώ μέσα σχολιάζουμε το τεχνικό κομμάτι και όχι το περιεχόμενο

Re: Απάντηση: Re: Η κατάσταση στο Mega

Εχεις λογοτεχνικη φλεβα .... (απλα ενημερωνω :rolleyes:)

Εγώ αν είχα το Mega, θα προσέγγιζα 5-10 youtubers .... Eiμαστε στο 2020. Αμοιβή ποσοστό από τις διαφημίσεις και το κανάλι σε 3 μήνες θα γινόταν πρώτο.
Θα γράψω 2 πράγματα που παρατήρησα το τελευταίο καιρό.
Η μάνα μου 70 ετών παράτησε την TV και το έριξε στο τάμπλετ.... το μόνο που την ενοχλεί είναι οι popup διαφημίσεις όπως μου είπε.
Ενας τριανταπεντάρης πριν μια εβδομάδα όπως μετακόμισε δεν έβαλε κεραία TV στο σπίτι. Μόνο internet.

Όσον αφορά εκτός θέματος την καλλιτεχνική φλέβα στο γράψιμο.... ας όψονται οι γυναίκες. Μέχρι και ποιητής γίνεσαι για να ρίξεις μια γυναίκα.......

Το ήξερα πως αυτό το κ@λ@κάναλο μόνο προβλήματα θα έφερνε όταν θα άνοιγε πάλι.
Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά και η τηλεόραση καταλήφθηκε το απόγευμα με τις επαναλήψεις :argue:

Εγώ συμφωνώ με την προσέγγιση του drspiros.
Να προσθέσω ότι και η εικόνα των παλιών σειρών που βάζει, μου φαίνεται χειρότερη από αυτή που είχε πριν κλείσει.
Οι ενημερωτικές εκπομπές του φαντάζουν παρωχημένες, πρόχειρες και αδιάφορες.
Πως κατάφεραν ανοίγοντας ένα κανάλι (το μέγκα), να γειώσουν δύο κανάλια ( μέγκα και one, το οποίο είχε μία απίστευτα πιο φρέσκια προσέγγιση) κανείς δεν ξέρει.
Βγάλανε και από τη φορμόλη τον Ευαγγελάτο και του ζητάνε να σχολιάζει βίντεο με πιτσιρίκια στο YouTube και ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει και τραυλίζει.:grandpa:
Τουλάχιστον ας βάλουν τους αγώνες Ευρωλίγκα μαγνητοσκόπηση που διάβασα, αλλά δεν βλέπω στο πρόγραμμα.
Θα πει κανείς είναι νωρίς να κριθεί το κανάλι.
Ναι, αλλά το ξεκίνημα ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών και το ετοίμαζαν και πολύ καιρό.

Ενημερωτικες εκπομπες δεν εχω δει οποτε δεν μπορω να κρινω, αλλα θεωρω οτι αυτη τη στιγμη το κρινουμε αδικα,τουλαχιστον οσο αναφορα τις επαναλληψεις.
Αυτο εχει και αυτο παιζει.Και να θελουν να βαλουν κατι αλλο δεν μπορουν
Καλυτερη εικονα για το καναλι ,θα εχουμε με τη νεα χρονια που θα μπουν υποτιθεται καινουριες σειρες και προγραμματα
Σκεφτειτε παντως οτι οι χιλιοπαιγμενες επαναλληψεις του, εξακολουθουν και χτυπανε διψηφιες θεαματικοτητες σε σχεση με πολλες καινουριες σειρες που εχουν τα υπολοιπα καναλια.
Αν κατι με χαλαει εμενα,ειναι οτι απο μια τεραστια ταινιοθηκη βλεπουμε και παλι "το παραπεντε" , "το 50 50" ,"τη ζωη της αλλης" ,λες και δεν υπαρχουν αλλες εξισου αξιολογες σειρες να δειξουν

Και οι τελευταίες αποτυπώσεις πάντως του Μega στην τηλεθέαση ακριβώς πριν πέσει μαύρο, όταν έπαιζε σωρηδόν και ανεπεξέργαστες στο SD Mega τότε, τις παλιές σειρές, ηταν επιπέδου 9-10%. Θέλω να πω ότι ο κόσμος τις θέλει, καλές-κακές ή ανεπεξέργαστες ξεχειλωμένες ή κροπαρισμένες, με την ίδια λογική που του αρεσουν να βλεπει ξανά και ξανά παλιές ελληνικές ταινίες ενω εχει μαθει απεξω τους διαλόγους και τις ατακες. Είναι η λογική της χαλαρής ώρας που "ξέρω ότι δεν θα πολυβαλω το μυαλό σε σκέψεις". Ετσι λειτουργει και η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου με τα παλιά τραγούδια, χαλαρή ώρα με ψευδαίσθηση "εξόδου" για σαββατόβραδο, τη βάζεις να παίζει μια κοιτάς μια μόνο ακούς μέχρι να σε πάρει ο ύπνος..

Εδώ εγώ στα 42 και πλέον το youtube (με τους youtubers, τους unboxers και όλα τα συναφή που βλέπει και ένας πιτσιρικάς), η ενημέρωση απο internet, η παρακολούθηση σειρών και ταινιών απο Netflix κτλ πιάνουν για εμένα περισσότερο χρόνο και έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα απ την παρακολούθηση στην tv. Αν δεν υπήρχε η σύζυγος που κάθε μέρα κάτι θα δει στην tv και εγώ θα τύχει να είμαι δίπλα, δεν νομίζω να άνοιγε και ποτέ παρά μόνο ίσως για κάτι εξαιρετικό που θα το περίμενα (συγκεκριμένα εγώ 2-3 πράγματα μετρημένα βλέπω στην TV). Τι να λέμε, οι εποχές έχουν αλλάξει για όλους, όχι μόνο για τους πιτσιρικάδες.

Να δώσω ένα απλό παράδειγμα. Ο πεθερός μου είναι ένας άνθρωπος άνω των 65 (κοντεύει 70 ο άνθρωπος). 10 χρόνια πριν δεν ήξερε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α απο τεχνολογία. Σαν προγραμματιστής που ήμουν, άρχιζε να με ρωτάει "τι είναι αυτό που έχεις εκεί, τι είναι το άλλο" κτλ.
Αποφάσισα κάποια στιγμή πριν 10 χρόνια να του στήσω το πρώτο του htpc να του δείξω 5 πράγματα κτλ και να του περνάω καμιά σειρά μια στο τόσο να βλέπει απομακρυσμένα (εγώ Πειραιά αυτός έξω απο Θεσσαλονίκη), αργότερα το htpc έγινε nuc, ο player έγινε kodi, έμαθε το youtube από το οποίο δεν ξαναξεκόλλησε απο τότε κτλ
Σήμερα έχει netflix σε 3 συσκευές μέσα στο σπίτι του, έχει mi box, smart tv και htpc δεν ξεκολλάει απο youtube και netflix, ενημερώνεται απ το internet, η πεθερά μου αντίστοιχα απ το tablet της και μόνο κτλ κτλ.. μιλάμε για αυτό που θα λέγαμε "μεγάλοι άνθρωπο" και πάλι ορίστε πως άλλαξαν οι εποχές για αυτούς. Έχουν δει πλέον τόσο καλές σειρές σε τόσο καλή ποιότητα που αν κάποιος τους έβαζε να δουν το Ρετιρέ σε sd, απλά θα γελούσαν.
Οι γονείς μου απ την άλλη είναι πολύ μεγαλύτεροι.. (83 ο πατέρας). Αυτοί δεν έμαθαν ποτέ κάτι άλλο παρά την τηλεόραση και το να έχουν ένα απλό slide κινητό. Ακόμα και αυτοί όμως προτιμούν το κανάλι σε hd σε μια καλή lcd τηλεόραση πλέον (το ζητάνε δηλαδή.. να πάρουμε lcd και βρες μας τα υψηλής ανάλυσης κτλ) και μένουν σε ένα ξεχασμένο χωριό κάπου στην Βόρεια Εύβοια με 10-15 κατοίκους το πολύ.

Δεν ισχύει λοιπόν αυτό που διάβασα ότι οι άνθρωποι των -ήντα και πάνω έχουν μείνει 20 χρόνια πίσω και θέλουν το Ρετιρέ σε SD. Μπορεί να συμβιβάζονται αν θέλουν όντως να δουν κάτι καθαρά λόγω νοσταλγίας, αλλά δεν σημαίνει ότι το προτιμούν και δεν τους νοιάζει.
Εκτός φυσικά αν το κοινό σου είναι οι 80-90+
Πέρασαν οι εποχές που ένας 60ρης στεκόταν κάθε μέρα στην TV να δει Λάμψη και καλημέρα ζωή.

Για το open που διάβασα, εγώ δίνω και μια άλλη οπτική... δεν θεωρώ πως είναι ούτε οπαδικό εκεί ούτε μόνο το αν έχει καλό ή κακό πρόγραμμα (σίγουρα δεν έχει χειρότερο πχ απ το ΣΚΑΙ πλέον, οπότε?)
Ο κόσμος (όπως και εγώ και αρκετοί άλλοι) το σύνδεσαν στην αρχή με το κανάλι που προυπήρχε και εξαγοράστηκε, το Έψιλον που αντικειμενικά στην συνείδηση πολλών ήταν ένα "trash" κανάλι. Αυτό + η προχειρότητα που υπήρξε τους πρώτους μήνες μέχρι να αρχίσουν οι κάπως καλύτερες εκπομπές, σε έκαναν να νιώθεις πως είναι απλά το E με άλλο λογότυπο και χωρίς τον Φουρθιώτη. Πχ δεν σταμάτησαν τα μισάωρα των telemarketing κτλ, επειδή υπήρχαν συμφωνίες όπως είπαν? μα δεν έχει σημασία ο λόγος. Ακόμα και σήμερα που το πρόγραμμα έχει φτιάξει αρκετά, βλέπεις εκπομπές (που όλοι έχουμε συνδέσει με την έννοια του "trash") με τις γνωστές ξανθιές παρουσιάστριες γεμάτες telemarketing κτλ. Έχεις απ την μια το κόκκινο ποτάμι και απ την άλλη το Ανίτα κοίτα. Σαν ακόμα, ενώ έχει βελτιωθεί, να μην μπορεί να βρει το κανάλι ταυτότητα. Για εμένα αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αν είναι το πρόβλημα και ούτε η θέση στο τηλεκοντρόλ, ούτε το ότι δύσκολα πάει κάποιος σε νέο κανάλι ούτε το οπαδικό ούτε τίποτα. Αν ήταν κάτι απ αυτά τότε δεν θα πήγαινε μια χαρά το κάθε Κόκκινο ποτάμι και μετά να φεύγουν όλοι. Αυτό δείχνει πως και το καλό περιεχόμενο και κυρίως η ταυτότητα είναι το παν.

Το Mega δυστυχώς βγάζει όντως μια προχειρότητα. Επίσης δεν δείχνει για την ώρα ΚΑΜΙΑ ταυτότητα σαν κανάλι, σαν να μην ξέρεις που θέλει να πάει. Πρόχειρες εκπομπές με πρόχειρα σκηνικά, κακή εικόνα και κακά γραφικά και λογότυπα, απανωτές επαναλήψεις και μάλιστα όχι των καλύτερων απ τις σειρές που είχε και σε πολύ κακή ποιότητα. Δεν πρέπει να περιμένει μέχρι των Οκτώβρη για να τα αλλάξει αυτά γιατί αλλιώς το τρένο πάει έφυγε, ζούμε σε πολύ πολύ πιο γρήγορες εποχές και με πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό απο πολλά μέτωπα και εκτός της παραδοσιακής τηλεόρασης...

δεν μπορει να κανει τιποτα τωρα το MEGΑ...θελουν χρονο οι καλες παραγωγες, και οι καλες εκπομπες για να στηθουν.

Τα λεφτα επισης ειναι πολυ μετρημενα, και οι ανθρωποι που το πλαισιωνουν επισης.

Απο Σεπτεμβριο και βλεπουμε....