ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΑΠΟ KEF?

eliaselias_o

Senior Member
22 December 2006
386
ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΗΧΕΙΑ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KEF.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ KEF B300B, B110B, T52B.
ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΜΑ;
ΜΗΠΩΣ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;
ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;
-bye-

Επειδή έχω φτιάξει δυό φορές με τα Β110 και Τ27, θα έλεγα ότι δεν είναι σχετικά παλιά μοντέλα, είναι ΠΑΛΙΑ.

Με ό,τι σημαίνει αυτό.
Με δυσκολία θα βρείς μονάδες.
Κατά καιρούς βλέπω να κυκλοφοράνε στο διαδίκτυο, αλλά....
ακριβά, άγνωστη ποιότητα...κλπ
Ποιό μοντέλο θελεις να φτιάξεις?

Θα σε συμβούλευα να φτιάξεις κάτι πιό ...γήινο.
Ίσως με seas.
Υπάρχει εδώ κόσμος που να σε βοηθήσει.

ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΗΧΕΙΑ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KEF.
ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ KEF B300B, B110B, T52B.
-bye-

Τα δικά μου έγιναν 17 χρονών :grandpa: Και ήταν και απο τα τελευταία που πουλήθηκαν, πριν τα σταματήσει η ΚEF .. Δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς ;) . ..

Όχι απλά παλιά, Παμπάλαια!:flipout:

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν καλά. Εσύ θέλεις να φτιάξεις το KEF105.2 από ότι καταλαβαίνω. Κάπου είχα τα σχέδια του κροσσόβερ......

Αν έχεις κάποιο συναισθηματικό λόγο κάνε το αλλιώς φύγε μακριά γιατί θα παιδευτείς πολύ θα ξοδέψεις πολλά και θα έχεις ένα γερασμένο ηχείο. (όχι απλά παλιά σχεδίαση αλλά με γερασμένες μονάδες)

Συμφωνώ με τον Τσιφ να πας στα SEAS. Είναι καλύτερα μεγάφωνα, υπάρχουν πολλά και έχουμε και σχέδια....:antlers:

Όχι απλά παλιά, Παμπάλαια!:flipout:

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν καλά. Εσύ θέλεις να φτιάξεις το KEF105.2 από ότι καταλαβαίνω. Κάπου είχα τα σχέδια του κροσσόβερ......

Αν έχεις κάποιο συναισθηματικό λόγο κάνε το αλλιώς φύγε μακριά γιατί θα παιδευτείς πολύ θα ξοδέψεις πολλά και θα έχεις ένα γερασμένο ηχείο. (όχι απλά παλιά σχεδίαση αλλά με γερασμένες μονάδες)

Συμφωνώ με τον Τσιφ να πας στα SEAS. Είναι καλύτερα μεγάφωνα, υπάρχουν πολλά και έχουμε και σχέδια....:antlers:

ΕΧΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΟΡ.
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ.
ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ:
12ΙΝΤΖΟ (300mm) ΓΟΥΦΕΡ
130mm ΜΙΝΤΡΕΙΝΤΖΕΡ
52mm ΤΟΥΙΤΕΡ.
ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΧΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΟΡ.
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ.
ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ:
300mm ΓΟΥΦΕΡ
110mm ΜΙΝΤΡΕΙΝΤΖΕΡ
52mm ΤΟΥΙΤΕΡ.
ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ

Θα διαφωνισω με τους προλαλησαντες συναδελφους και θα σε συμβουλευα να βρεις οποσδηποτε καποιο Β110 ή ν αγορασεις καποιο ηχειο ετοιμο που να περιεχει αυτη τη μοναδα, πχ ΒΒΣ. Τις προαλλες, βρεθηκα μπροστα σ ενα ΙΜΦ μονιτορ, και απο τοτε προσπαθω να ξεχασω τα μεσαια που ακουσα....

τι σημαίνει έχεις σχέδιο?
το σχέδιο είναι "παντός" ηχείου?

Βασικά βρες ένα σύγχρονο σχέδιο με τις ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ σύγχρονες μονάδες.
Επίσης και το αντίστοιχο κρος εννοείται.
Εγώ πχ έφτιαξα πριν από 24 χρόνια το πρώτο cs1 κιτ της kef κλώνο του bbc ls35a με κρος σύμφωνα με το κιτ από υλικά της απελπισίας και πριν από 4 χρόνια ένα bbc ls35a επειδή έτυχε να βρώ τις μονάδες ολοκαίνουργιες και στο κουτί, χάρη στον fuse, αλλά πλέον το κρος το παρήγγειλα από την Αγγλία, από τους ίδιους που φτιάχνανε γιά την spendor κλώνους bbc. (εννοείται η διαφορά των δύο κατασκευών χαώδης)

Σήμερα ακούω με ηχείο σχέδιο της mtz audio και μονάδες audax, που σήμερα δυστυχώς και αυτές δεν διατίθενται στους diy.
Αποψή μου:
ξέχνα τις διαστάσεις, ξέχνα τους τρεις δρόμους, ξεκίνα από την αρχή.
Ψάξε στο διαδίκτυο.
Μην κολλάς σε κάτι που είδες και σου άρεσε.
υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές.

Last edited:
που να τα βρει βρε Δημητρη τα Β110?

Δημητρη εχεις δικιο, δεν ειναι ευκολο να βρεθουν. Νομιζω ομως οτι αξιζει τον κοπο να ψαξει κανεις. Δυο φορες που ακουσα το ΙΜΦ και αλλες δυο τρεις φορες που ειχα ακουσει στο παρελθον ΒΒσια, τα μεγαφωνακια αυτα ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ. Και ξερεις οτι δεν ειμαι αυτης της "σχολης" ....

ΥΓ. Ρε συ, αμα θεωρεις οτι δεν παιζουν , ειναι ξεπερασμενα, κλπ γιατι δεν τα πουλας?:grinning-smiley-043
(αστειευομαι....)

Δημητρη εχεις δικιο, δεν ειναι ευκολο να βρεθουν. Νομιζω ομως οτι αξιζει τον κοπο να ψαξει κανεις. Δυο φορες που ακουσα το ΙΜΦ και αλλες δυο τρεις φορες που ειχα ακουσει στο παρελθον ΒΒσια, τα μεγαφωνακια αυτα ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ. Και ξερεις οτι δεν ειμαι αυτης της "σχολης" ....

ΥΓ. Ρε συ, αμα θεωρεις οτι δεν παιζουν , ειναι ξεπερασμενα, κλπ γιατι δεν τα πουλας?:grinning-smiley-043
(αστειευομαι....)

Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ο Βαγγέλης βρέθηκε με δυό ζευγάρια μονάδες κάπου στο όριο της εποχής παραγωγής τους και τα κράτησε άλλα 5 και χρόνια στα κουτιά τους σε άψογη κατάσταση.
Επειδή από τότε και πιό πριν ασχολούμαι με το θέμα και το ψάξιμο, το τι σαράβαλο έχω δει στο e-bay να πωλείται σαν ζεστό κουλουράκι, με ραγάδες, σχισίματα στους κώνους, κλπ δεν λέγεται. Και αυτά συμβαίνουν. Τα δικά μου B110 τα πρώτα που αγόρασα το 1982 έχουν σαφώς τέτοια προβλήματα.

Τώρα γιά το πούλημα, να σου πω το σκέφτομαι.
Αν και η συναισθηματική αξία για τα συγκεκριμένα δεν πληρώνεται.
Τα βάζω να παίξουν μιά δυό ώρες την εβδομάδα (και αν) ακούω τις μεσαίες τους και μετά τα αποσυνδέω.
Χώρια που γιά κάποιο κουφό λόγο παίζανε εξαιρετικά με πολλά πολλά βατ που τώρα δεν διαθέτω πλέον.

Αν και σχεδόν είχα μετανοιώσει που έδωσα τα KEF, εντούτοις τι να τα έκανα; Χαμένα θα πήγαιναν αν τα κρατούσα.

Τελικά είμαι χαρούμενος που τα πήρε κάποιος και τα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Και το σχέδιο του Ελέκτορα το έχω. Ήταν κάποια δικιά τους εκδοχή του KEF105.

Πολύ καλά μεγάφωνα τα Β110 αλλά δεν θα ζούνε για πάντα. Και μετά;.....

Αλλά γιατί τρίδρομο; Δεν σου κάνουν δύο δρόμοι με 2Χ8" γούφερ ανά ηχείο;

ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΔΡΟΜΟ Ε;
ΕΛΑ ΝΤΕ. ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ....

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ KEF305 (ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΛΕΚΤΟΡΑ) ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΚΤΟΡ.
ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ CROSSOVER?
ΠΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ;
ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΓΩ; ΚΑΙ ΠΩΣ;
ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΩ; ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ;
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ. ΤΑ ΠΗΝΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΩ...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΤΟΙΜΟ CROS.
:guitarist:

Last edited: