Μεγάφωνα SEAS

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
http://www.madisound.com/catalog/index.php?manufacturers_id=173
Σελίδα 'οπου μπορείς να αγοράσεις τα μεγαφωνα της SEAS σε καλή τιμή απ οτι έχω υπολογίσει.
Δηλ για να φτιάξεις το AUDIO SPECTRUM ARTEMIS χρειάζεσαι για την αγορά των μεγαφώνων,κροσόβερ και μπορνών 785 ευρώ.
Πόσο να κοστίζει να φτιάξεις την καμπίνα τους....άραγε??

Σελίδα 'οπου μπορείς να αγοράσεις τα μεγαφωνα της SEAS σε καλή τιμή απ οτι έχω υπολογίσει.
Δηλ για να φτιάξεις το AUDIO SPECTRUM ARTEMIS χρειάζεσαι για την αγορά των μεγαφώνων,κροσόβερ και μπορνών 785 ευρώ.

Συγγνώμη για την παρέμβαση , αλλά φίλε μου κάνεις λάθος σε αρκετα πράγματα

1) Κατ αρχήν που ????? βρήκες το P17RCY/P (δηλαδή το πολυπροπυλένιο με το μικρό σφόνδυλο ) - γιατί εκείνο που υπάρχει στήν madisound είναι χωρίς το plug

2) Το τουϊτερ , δέν υπάρχει σάν TAFG/G , διότι αυτό ηταν (τότε) μονον κατόπιν παραγγελιάς !!!

3) Το X-OVER που το βρήκες οτι είναι για τα Artemis ??? !!!

4) To λίκ το οποίο δίνεις , έχει τα μοντέλα EXCEL και απ οσο ξέρω ARTEMIS με Excel μονάδες δέν κυκλοφορεί .....

5) Και επειδή μιλάς για τιμές , θα ήθελα να σε πληροφορήσω οτι 4 μονάδες P17RCY/P + δυο τουϊτερ (οχι ακριβώς τα ιδια ) ΘΑΛΑΜΟΥ 25ΤΑC/D στοιχιζουν στήν Ελλάδα (απο την MTZ audio) περί τα 620-630 e μαζί με τον ΦΠΑ
--> διότι αν ψωνίσει κανείς απο χώρα εκτός EOK , τότε στο τελωνείο θα πληρώσει ακόμα :

α) Εξοδα πρακτορειακά (διατακτική ...)
β) ΦΠΑ επι τής αρχικής αξίας + αξια μεταφορικών + ασφάλιστρα για να γίνει η αξία απο FOB σε CIF
γ) κάποια παράβολα στο δημόσιο + την αμοιβή του εκτελωνιστή (εφόσον χρειαστεί )

Οπότε συνιστώ φιλικά , ΕΡΕΥΝΑ και ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Καλημέρα

Αν ψάξεις θα βρεις τα Άρτεμις μεταχειρισμένα με 750-900 .
Γιατί να μπλέξεις με κατασκευές;

Συγγνώμη για την παρέμβαση , αλλά φίλε μου κάνεις λάθος σε αρκετα πράγματα

1) Κατ αρχήν που ????? βρήκες το P17RCY/P (δηλαδή το πολυπροπυλένιο με το μικρό σφόνδυλο ) - γιατί εκείνο που υπάρχει στήν madisound είναι χωρίς το plug

2) Το τουϊτερ , δέν υπάρχει σάν TAFG/G , διότι αυτό ηταν (τότε) μονον κατόπιν παραγγελιάς !!!

3) Το X-OVER που το βρήκες οτι είναι για τα Artemis ??? !!!

4) To λίκ το οποίο δίνεις , έχει τα μοντέλα EXCEL και απ οσο ξέρω ARTEMIS με Excel μονάδες δέν κυκλοφορεί .....

5) Και επειδή μιλάς για τιμές , θα ήθελα να σε πληροφορήσω οτι 4 μονάδες P17RCY/P + δυο τουϊτερ (οχι ακριβώς τα ιδια ) ΘΑΛΑΜΟΥ 25ΤΑC/D στοιχιζουν στήν Ελλάδα (απο την MTZ audio) περί τα 620-630 e μαζί με τον ΦΠΑ
--> διότι αν ψωνίσει κανείς απο χώρα εκτός EOK , τότε στο τελωνείο θα πληρώσει ακόμα :

α) Εξοδα πρακτορειακά (διατακτική ...)
β) ΦΠΑ επι τής αρχικής αξίας + αξια μεταφορικών + ασφάλιστρα για να γίνει η αξία απο FOB σε CIF
γ) κάποια παράβολα στο δημόσιο + την αμοιβή του εκτελωνιστή (εφόσον χρειαστεί )

Οπότε συνιστώ φιλικά , ΕΡΕΥΝΑ και ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Καλημέρα

Καλησπέρα.
Εκανα λάθος για το ηχείο της audio spectrum.Εννοούσα το ORPHEUS και οχι το ARTEMIS.
Αν δείς στο 414 τευχος του ΗΧΟΥ γράφει αναλυτικά τις μονάδες που φοράει το συγκεκριμένο ηχείο.Εψαξα και βρήκα τις τιμές τους,και για μπορνές επειδή δεν ανέφερε το τέστ για αυτές,εβαλα τον τύπο που πρότειναν σαν κίτ με τις συγκεκριμένες μονάδες.
Και βέβαια δεν αναφέρω για έξοδα μεταφοράς και τελωνείου όπως αναφέρεις.Εγώ αναφέρω μόνο την αγορά για σύγκριση,πόσα επιπλέον μπορεί να κοστίσει μια καμπίνα σαν του ORPHEUS,(το οποίο κοστίζει κοντά στα 4800 ευρώ) για να το φτιάξεις.
Που βρήκες εσυ την παραπληροφόρηση και ΚΡΑΖΕΙΣ?
Τώρα είδα οτι έκανα λάθος το ηχείο και θα το διόρθωνα ούτως η άλλως.

Εδώ είναι τα μεγάφωνα http://www.madisound.com/catalog/index.php?manufacturers_id=149
απ 'οπου πήρα τιμές.
Φαίνεται οτι μερικά δεν είναι διαθέσιμα,είναι όμως αν ψάξει κάνεις άλλα εξίσου καλά και παραπλήσια τιμής μ αυτά του ORPHEUS.
Και ξαναλέω,το ανέφερα σαν ΣΥΓΚΡΙΣΗ,με την τιμή πωλησης του ηχείου,και πόσο περίπου κοστίζει(κι αν συμφέρει βέβαια)να το κατασκευάσει κάποιος

Κοίτα... Δύο πράγματα είναι σίγουρα...
1) Δεν θα ακούγεται σαν τον Ορφέα...
2) Δεν θα πληρώσεις το κόστος του Ορφέα... -bye-

Αν έχεις τις τεχνικές γνώσεις και τα όργανα που χρειάζονται για να το στήσεις, δοκίμασε... Λογικά θα αξίζει το αποτέλεσμα.
Αν όμως πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια και δεν έχεις την παραμικρή γνώση σχετικά με κατασκευή ηχείου, ξεκίνα από κάποιο fullrange μονόδρομο και άρχισε να ανεβαίνεις σιγά σιγά και όποτε εσύ νοιώθεις σίγουρος.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο τέλος θα καταλήξεις να έχεις δώσει λεφτά για κάποια μεγάφωνα που θα κλείσεις σε κάποιο ντουλάπι.

Καλησπέρα.
Εκανα λάθος για το ηχείο της audio spectrum.Εννοούσα το ORPHEUS και οχι το ARTEMIS.
...........
...........
...........
Που βρήκες εσυ την παραπληροφόρηση και ΚΡΑΖΕΙΣ?
Τώρα είδα οτι έκανα λάθος το ηχείο και θα το διόρθωνα ούτως η άλλως.

Στήν ερώτηση σου , η απάντηση είναι μάλλον προφανής , διότι δεν υπήρχε περίπτωση να γνωρίζω τι έχεις στο μυαλό σου (να κάνεις ) ...το μόνο που ηξερα ήταν ΜΟΝΟΝ αυτό που έγραψες

Στο άλλο σκέλος περί ΚΡΑΞΙΜΑΤΟΣ , απλά διόρθωσα τα κακώς (δέν εξετάζω τους λογους ) κείμενα , δέν νομίζω να σε έκραξα , αν το έκανα θα το καταλάβαινες ...

Καλή επιτυχία στίς αναζητήσεις σου

PS
Σου υπενθυμίζω φιλικά , οτι αμφότερες οι εκφράσεις ....ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΚΡΑΖΕΙΣ είναι απολύτως δικές σου (ερμηνείες ..????)

Last edited:
sakisxas άκου τον Μανώλη, τα seas τα εχει δουλεψει αρκετά και ξέρει τι λεει. Αν θες να αγοράσεις seas και για τον Α ή B λόγο δεν γουστάρεις απο Ελλάδα, ψαξε και σε ευρωπαικά sites, δεν χανεις τιποτα..

Επισης ακου τον Tzimisce, εχει δίκιο. Αν σκεφτεσαι να αγοράσεις μονάδες και crossover, να τα βιδώσεις σε ενα κουτί (οσο στιβαρό ή ακριβές αντίγραφο και να'ναι) και να πιστεύεις οτι θα ακουστεί σαν το AS, ξέχνα το. Εκτός αν εχεις το original σχεδιο. Το crossover του Κου Πετρόπουλου αποκλείεται να το προσεγγίσεις με ετοιμη λύση.

Αν δεν παρεις ακριβώς τις ίδιες μονάδες με το AS (αν αυτες βεβαια ειναι του εμπορίου και οχι custom παραγγελία) και δεν φτιαξεις το ίδιο cross, το αποτελεσμα θα απεχει πολύ απο το original.

Τωρα αν εχεις την εμπειρία και τον εξοπλισμό ώστε να σχεδιάσεις δικό σου cross, προχώρατο δαγκωτό. Αλλά το "βιδώνω και παίζει", δεν παίζει...

επίσης μιας και ψαχνεσαι, ρίξε μια ματιά κι εδώ:

http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_constructions.htm

Σχέδια απο ανθρωπο που επίσης ξέρει καλά τι του γίνεται.

Βρε παιδιά,δεν αντιλέγω ουτε θελω να κάνω τον έξυπνο και τον πολύπειρο στο να κατασκευάσω ηχεία.
Απλά ανοιξα το πόστ,πέφτοντας στα χέρια μου το τεύχος του ΗΧΟΥ,και μιάς και ανέφερε τι μονάδες φορούσε,είπα να δω τις τιμές αγοράς τους,και απο κεί και πέρα να υπολογίσω το κόστος της καμπίνας τους,για να δώ εν μέρει πόσο περίπου κοστίζει να κατασκευαστεί ένα τέτοιο τιμής ηχείο,σε σχέση με την τιμή που πωλείται στην αγορά.
Τη σελίδα την βρήκα ψάχνοντας για τις μονάδες,και την αναφέρω για λόγους ενημέρωσης για όσους φίλους δε τη γνωρίζουν(ούτε εγώ τη γνώριζα)!
Απο κει και μετά αν έσεις καταλάβατε οτι θέλω να κατασκευάσω ενα ακριβές αντίγραφο του ORPHEUS....τι να πώ
Kαι Μανώλη σόρρυ αν σε έθιξα με τα λεγόμενα μου,πιστεψέ με δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
Καλό βράδυ παιδιά

Last edited:
Γιατι οχι φιλε Σακη, και αντιγραφο να κανεις, το DIY δεν εχει ορια.
Αν δεις τι εχουν κλωνοποιησει!! (θα γνωριζεις αλλωστε)
Η τσεπη να βασταει και ελευθερος χρονος τα αλλα ολα γινονται.

Αιντε να βλεπουμε και καμια κατασκευη.

Α! Βασικά το post είναι στην DIY κατηγορία, οπότε όλοι πίστεψαν ότι θέλεις να φτιάξεις κλώνο του Ορφέα. :)

Απλά ανοιξα το πόστ,πέφτοντας στα χέρια μου το τεύχος του ΗΧΟΥ,και μιάς και ανέφερε τι μονάδες φορούσε,είπα να δω τις τιμές αγοράς τους,και απο κεί και πέρα να υπολογίσω το κόστος της καμπίνας τους,για να δώ εν μέρει πόσο περίπου κοστίζει να κατασκευαστεί ένα τέτοιο τιμής ηχείο,σε σχέση με την τιμή που πωλείται στην αγορά.

Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις γιατί οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν μεν μεγάφωνα που σαν κωδικοί μοιάζουν με αυτά του εμπορίου αλλά ζητάνε από τις κατασκευάστριες εταιρίες μικρές αλλαγές που μπορεί να τους κοστολογούνται όσο το να αγόραζαν δύο φορές το ίδιο μεγάφωνο. :)
Για αυτό οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες κατασκευάζουν μόνες τους τα μεγάφωνα τους.
Από εκεί και πέρα, ακούς το ηχείο σε σχέση με άλλα ηχεία της ίδιας τιμής και αποφασίζεις αν αξίζει τα λεφτά του. :)
Αν κάποιος καταφέρει να φτιάξει ένα ηχείο με κόστος 1 ευρώ που να παίζει σαν ηχείο των 100.000 ευρώ σημαίνει ότι έχει επενδύσει αλλού και πρέπει πάλι να πάρει πίσω το κόστος της επένδυσής του. -bye-

Τόσα χρόνια τώρα που παρακολουθώ κριτικές των υλοποιήσεων της ΑS, επαναλαμβάνεται το γεγονός ότι τα μεγάφωνά τους είναι custom made κλπ.Αν μπορεί κάποιος να παραγγείλει αφ'εαυτού τις μονάδες αυτές,Θεωρώ ότι οι reviewers -στην καλύτερη περίπτωση- κοιμούνται όρθιοι.Ισχύει αυτό?:sleepey:

εγώ θα θέσω αλλιώς το ερώτημα:

- τι προσόντα χρειάζεται κάποιος για να γίνει reviewer ?

(όχι τι προσόντα θα έπρεπε να έχει, αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα)

Να έχει χρόνο, μεράκι, να ξέρει να ακούει και να γράφει.

Ή όπως λένε στο θέατρο:
Όσοι δεν μπορούν να παίζουν, σκηνοθετούν.
Όσοι δεν μπορούν να σκηνοθετίσουν, διδάσκουν.
Όσοι δεν μπορούν να διδάξουν, κάνουν κριτική.

Απάντηση: Re: Μεγάφωνα SEAS

Να έχει χρόνο, μεράκι, να ξέρει να ακούει και να γράφει.

Ή όπως λένε στο θέατρο:
Όσοι δεν μπορούν να παίζουν, σκηνοθετούν.
Όσοι δεν μπορούν να σκηνοθετίσουν, διδάσκουν.
Όσοι δεν μπορούν να διδάξουν, κάνουν κριτική.

Σωστόοος!

εγώ θα θέσω αλλιώς το ερώτημα:

- τι προσόντα χρειάζεται κάποιος για να γίνει reviewer ?

(όχι τι προσόντα θα έπρεπε να έχει, αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα)

Πολύ καλή ερώτηση :a0210:
Τα ιδια και χειρότερα ισχύουν και για κάποιους (και καλά ...) opinion leaders :BDGBGDB55: