Μεγάλες διαφορές στις τιμές .gr vs ebay

theodoros75

Established Member
11 August 2008
123
Ξάνθη
Κανω γενικότερα αγορες μεσο ebay και ποτε μεχρι τωρα τουλάχιστον δεν αντιμετώπισα καποιο προβλημα και να μην λύθηκε σε 2 μερες το πολυ.

Μολις αγορασα το SEKONIC L-358 καινούργιο στην τιμη 157 ευρώ με δωρεάν αποστολή απο Hong Kong
Βεβαια ως Ελληνας που θελει να βοηθησει την αγορα του τοπου του, πριν την παραγγελια εκανα ενα ελεγχο στα δικα μας ηλεκτρονικα καταστηματα.

Ηλ καταστημα Θεσ/κη
SEKONIC L-358: τιμη 370 ευρω !
Ηλ καταστημα Αθηνα
SEKONIC L-358: τιμη 395 ευρω !!
Τιμες χωρις εξοδα οπως αποστολης ή καταθεσης κλπ

Και αυτο ειναι ενα απλο παράδειγμα πρόσφατο, μην αναφερω περισοτερα απο το παρελθον.
ΤΕΛΙΚΑ ή μας δουλευουν τα καταστηματα μας ή τους δουλευουν και την πληρωνουμε και εμεις.

Συγνώμη για το άρθρο μου αλλα έλεος πια.

Κανω γενικότερα αγορες μεσο ebay και ποτε μεχρι τωρα τουλάχιστον δεν αντιμετώπισα καποιο προβλημα και να μην λύθηκε σε 2 μερες το πολυ.

Μολις αγορασα το SEKONIC L-358 καινούργιο στην τιμη 157 ευρώ με δωρεάν αποστολή απο Hong Kong
Βεβαια ως Ελληνας που θελει να βοηθησει την αγορα του τοπου του, πριν την παραγγελια εκανα ενα ελεγχο στα δικα μας ηλεκτρονικα καταστηματα.

Ηλ καταστημα Θεσ/κη
Ηλ καταστημα Αθηνα

Και αυτο ειναι ενα απλο παράδειγμα πρόσφατο, μην αναφερω περισοτερα απο το παρελθον.
ΤΕΛΙΚΑ ή μας δουλευουν τα καταστηματα μας ή τους δουλευουν και την πληρωνουμε και εμεις.

To ελεος μπορεις καλλιστα να το ικετεψεις στο Υπουργειο Οικονομικων.
Εκτος κι αν θεωρεις πως τα καταστηματα μπορουν να δουλευουν υπογειως :ears:

Aυτο εδω τι μας λεει ?

Last edited:
πάνω κάτω τα ίδια θα πληρώσεις μαζί με τελωνείο.

Ηλ καταστημα Θεσ/κη
Ηλ καταστημα Αθηνα

Τελωνείο δε πλήρωσα ποτέ, ίσως να έτυχε κιόλας.
Αν και μιλάμε για 200+ ευρω διαφορά, και τελωνείο να πληρώσω θα ειναι το ποσό όσα τα έξοδα αποστολής απο τα εδω καταστηματα.
Μα και εδω μιλαμε για ηλεκτρονικά καταστήματα που δεν εχουν κοστοι λειτουργικα , ετσι μπορουν και πουλαν φτηνα.
Δε δεχομαι πως το Υπουργειο Οικονομικων κανονιζει τις εκάστοτε τιμες.
Αυτα τα κανονιζουν οι ενδιαμεσοι.
Πολλοι βρίσκουν τον τροπο για καλυτερες τιμες, δε θα τους δειξω το μονοπατι, ας το βρουν μονοι τους και οταν το βρουν τοτε θα δουν και τι δικη μου παραγγελία.

Θα σας πω μολις το παραλάβω

Hasta la vista, baby :twoguns:

Ενα δικιο το εχεις.

Ομως τα καταστηματα τιμολογουν τις περισσοτερες φορες βασει νομου.

Πληρωνουν και παραλληλα χρεωνουν φπα, τελωνειο.

Επομενως τις περισσοτερες φορες δεν ειναι παραλογες οι χρεωσεις.

Μου εχει τυχει παντως επειδη εχεις συγκεκριμενο παραδειγμα να αγορασω ενα κελβινομετρο της Σεκονικ.

Απο τον Ελληνα αντιπροσωπο στην Θεσσαλονικη.

Λογικη τιμη με το φπα και τα ολα του.Ετυχε να ειναι ελλατωματικο ως προς τις μετρησεις του.

Το εστειλε Ιαπωνια ηρθε πισω και συνεχιζε να εχει προβλημα.Το ξαναστειλε και τελικα μου το αντικατεστησαν με καινουργιο.

Αυτην την εξυπηρετηση πελατων στο Ebay δεν την εχεις. Και οταν εισαι επαγγελματιας καποια πραγματα τα μετρας ετσι.

Πολλοι βρίσκουν τον τροπο για καλυτερες τιμες, δε θα τους δειξω το μονοπατι, ας το βρουν μονοι τους και οταν το βρουν τοτε θα δουν και τι δικη μου παραγγελία.

Hasta la vista, baby :twoguns:

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:
μακάριοι όσοι πιστέψουν χωρίς να δουν.

Ο επαγγελματίας δύσκολα θα ασχοληθεί με αγορές μέσω e-bay ή Internet γενικότερα.

Πρώτα και καλύτερα λόγω της εξυπηρέτησης και της υποστήριξης που χρειάζεται (ο χρόνος είναι χρήμα) αλλά και λόγω και της διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθούν τα εξειδικευμένα καταστήματα στους επαγγελματίες.

Και είναι λογικό γιατί αλλιώς τιμολογείς έναν πελάτη που σου κάνει τετραψήφιους τζίρους κάθε χρόνο και αλλιώς έναν που θα πάρει μια φορά κάποια φωτογραφική μηχανή και άντε και καμιά θήκη.

Για έναν ερασιτέχνη όμως οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό κατά μέσο όρο είναι πολύ πιο προσγειωμένες ενώ ο κορβανάς πιο περιορισμένος. Άλλο πράγμα η επένδυση του επαγγελματία και άλλο η «επένδυση» του ερασιτέχνη. Κατά μέσο όρο πάντα.

Π.χ. γιατί να δώσω 239 για ένα Nikon SB-600 (η πιο φθηνή τιμή του skroutz) ενώ μπορώ να το πάρω με 179 από Hong Kong με δωρεάν ταχυδρομικά.

Μικρό πακετάκι είναι, λίγα τα χρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο.

Και στην 1 στο μύριο περίπτωση που πάνε τα πάντα όλα στραφά άντε και έχασα και 179.

Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Κάνω συνέχεια αγορές μέσω e-bay αλλά για μικροπράγματα έως τώρα.

Η πιο ακριβή μου αγορά για φωτογραφικά ήτανε μια Lowepro Nova 200AW που μου ήρθε με 48 τελική τιμή μαζί με ταχυδρομικά (και μπορούσα να την πάρω και πιο φθηνά εάν του πρότεινα πιο χαμηλή τιμή) όταν στην πόλη μου το ένα και μοναδικό μαγαζί φωτογραφικών την έχει 110-120.

Λίγο προσοχή στο feedback του καταστήματος και στην πολιτική επιστροφών κ.λ.π. και είσαι αρκετά καλυμμένος.Όταν ένα μαγαζί στο e-bay έχει πουλήσει κάτι χιλιάδες αντικείμενα και έχει ένα feedback πάνω από 99.5% είσαι πολύ καλά...

Τώρα…για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και επειδή είμαι στον πάτο της καταναλωτικής αλυσίδας, δεν θα το ρισκάριζα να αγοράσω απ’ έξω σώμα ή κάποιον πολύ καλό φακό πάντα για λόγους υποστήριξης. Ειδικά για σώμα-κίτ νομίζω ότι συμφέρει να το αγοράσεις από Ελλάδα.

σε γενικές γραμμές, έχουμε τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη και μικρές διαφορές με Αμερική κυρίως λόγω της κακής κατάστασης του δολλαρίου. Αγοράζω πολύ συχνά από e bay ακόμη και canon L φακούς αλλά λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε μεταχειρισμένους η κάποια πολύ συγκεκριμένη ευκαιρία.

Παρεμπιπτόντως πρώτη φορά ακούω 179 ευρώ να μην περνάνε τελωνείο!

Ηλ καταστημα Θεσ/κη
Ηλ καταστημα Αθηνα

σωστός τίτλος στο ποστ σου θα έπρεπε να είναι μεγάλες διαφορές gr vs Hong Kong

Γιατί το παραπάνω φλασόμετρο το βρίσκω στο γερμανικό ebay από 299 μέχρι 443 ευρώ, και στο φθηνότερο ηλεκτρονικό κατάστημα (γερμανικό) 279 ευρώ χώρια την αποστολή. Είναι μια σημαντική, αλλά όχι και τρομερή διαφορά, μεταξύ τους μάλλον θα προτιμούσα το εδώ κατάστημα, με τα μεταφορικά η διαφορά θα έφθανε τα 60-70 ευρώ μόλις.

Παρεμπιπτόντως πρώτη φορά ακούω 179 ευρώ να μην περνάνε τελωνείο!

Γίνεται.

Απλά είναι στο χέρι του πωλητή.

Δεν σου λέω ότι είναι 1000% σίγουρο.

Υπάρχει και ρίσκο.

Αλλά το ρίσκο τελικά είναι να σου βγεί η μία η άλλη...

Όχι μόνο είναι ρίσκο, αλλά και οι παρακλήσεις στον πωλητή να μην δηλώσει την αξία ώστε να μην περάσει το δέμα τελωνείο, είναι αμφιβόλου νομιμότητας. Χώρια που έτσι τον "κίνδυνο" του τελωνείου τον αντικαθιστούμε με τον κίνδυνο απώλειας του δέματος -πώς θα αποζημιωθεί κανείς για κάτι στο οποίο δεν έχει δηλωθεί αξία ή έχει δηλωθεί αυτή μικρότερη;

Δεκτό.

Αλλού όμως αξίζει να το πάρεις και αλλού όχι.

Για το Speedlight που σου ανέφερα θα το έπαιρνα.

Για έναν 50άρη για την D60 μου επίσης.

Για μια π.χ. D90 όχι.

Σαφώς και θα εμπιστευόμουνα τα δικά μας καταστήματα.

Προσωπικά είμαι τυχερός που έχω τον κουνιάδο μου Αμερική και ΑΝ θελήσω ποτέ κάτι πιο αλμυρό μπορεί να το παραλάβει και να μου το φέρει/στείλει αυτός δωράκι.

Ο Θόδωρος από την πλευρά του έχει δίκιο. Πολύ μεγάλη η διαφορά. Όμως είναι ένα προιόν στοκαρισμένο από παλιά, καθώς αυτοί που αγοράζουν φωτόμετρα είναι ελάχιστοι.

Σε είδη που φεύγουν εύκολα οι αγορές είναι πλέον ελάχιστες. Σε κάποια σπάνια είδη όμως πολύ σημαντικές.

Δεν δεχεται πιστωτικες ή καποιο αλλο (ασφαλη για τα συμφεροντα του πελατη) τροπο πληρωμης.
Αν και δεν κανω αγορες απο καταστηματα χωρις ΓΝΩΣΤΗ σε μενα φυσικη υποσταση, δεν μου πολυαρεσει...

Ούτε κι εμένα.

Πολλοί όροι για πληρωμή κλπ κλπ και να πω την αλήθεια οι πιο δυσνόητοι που διάβασα ποτέ σε e-shop.

Και από τιμές δεν νομίζω να είναι και σκοτωμένες για να αξίζει το ρίσκο.

Σε καμια περιπτωση δε θελω να πω πως τα δικα μας καταστήματα απλα τα προσπερνάμε.
Πραγματικα εχουν σε πολλα ειδη θαυμασιες τιμες και οπως προαναφέρατε οι σοβαρες αγορες γινονται σιγουρα με ενα δυο καταστηματα στα οποια θα εισαι σταθερος πελατης τους ετσι θα σου κανουν και την καλύτερη τιμη και θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα απο ενα ανώνυμο ebay.
Μου έτυχε μαλιστα να παρω τηλεφωνο σε καταστημα της Αθηνας και να κόψουν σε φακο 160 ευρω.
Σε καμια περιπτωση επίσης δε θελω να πω πως εγω ειμαι ο εξυπνος και αλλοι απλα τα πληρωνουν διπλα, ξερω πως ο γραπτος λογος πολλες φορες παρερμηνεύετε.

Απλα εναν ελεγχο στις τιμες απο τα καταστηματα θα οφελουσε ολους μας.
Και οσο δεν κανουν αυτοι τον ελεγχο θα τον κανω εγω ... ;)

Έβλεπα τις προσφορές της Canon. -500$ στην αγορά του θηριώδους 200/2 is L.
4.800$, από 5.300$, στο BHphoto. Δηλαδή 3.220 ευρώ... όταν εδώ ξεκινά από τα 5.500 ευρώ!!!! Αντιλαμβάνεστε διαφορά?

Το δράμα είναι στα "ψιλικοκό" ... Θήκες iphone επώνυμες 30 + έξοδα εδώ, 20 με έξοδα από ebay, μεμβράνες ΙΔΙΕΣ 6 το φακελάκι με 2 τεμ. εδώ, από ebay με 6 τρία φάκελάκια Χ 2 = 6 τεμ. και πάει λέγοντας...