Μεγάλη διάφορα στις τιμές?

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,117
Λευκωσία
Σκέφτομαι να αγοράσω το Note 3 και μια αναζήτηση στο Skroutz το βρίσκεις σε πολλά online μαγαζιά 400 ευρώ ενώ στα γνωστά μεγάλα μαγαζιά είναι 700 ευρώ? Γιατί? Επειδή την έπαθα με ένα S4 πέρσι. Μήπως είναι κινεζικες μαϊμούδες?
http://www.skroutz.gr/s/3765221/Samsung-Galaxy-Note-3-N9005-32GB.html?keyphrase=N9005

Re: Μεγάλη διαφορα στις τιμές?

Σκέφτομαι να αγοράσω το Note 3 και μια αναζήτηση στο Skroutz το βρίσκεις σε πολλά online μαγαζιά 400 ευρώ ενώ στα γνωστά μεγάλα μαγαζιά είναι 700 ευρώ? Γιατί? Επειδή την έπαθα με ένα S4 πέρσι. Μήπως είναι κινεζικες μαϊμούδες?
http://www.skroutz.gr/s/3765221/Samsung-Galaxy-Note-3-N9005-32GB.html?keyphrase=N9005

Ειναι παρα-εισαγωγές ,αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Αρκετά καταστήματα που το έχουν στα ~400 ευρώ ειναι γνωστά και αξιόπιστα, αλλα καλύτερα να πας μιλήσεις μαζί τους και να το δεις απο κοντά. Οσον αφορά την "Ευρωπαϊκή εγγύηση" εκεί τα πράγματα ειναι λιγο θολα για το αν θα σε καλύψει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Αυτή είναι η κανονική τιμή , στην Γερμανία πχ. θα το βρεις στο amazon από 430 ευρώ...

http://www.amazon.de/gp/offer-listi...w?ie=UTF8&condition=new&qid=1397203973&sr=8-2

Στο media markt έχει 479 ευρώ...

http://www.mediamarkt.de/mcs/produc...-3-schwarz,48353,464028,936684.html?langId=-3

Κάποιοι απλά εκμεταλλεύονται την άγνοια του καταναλωτή και το πουλάνε σε τρελές τιμές.

Το πήρα από το kinitomania στα 399

Την επόμενη πρωί πρωί το είχα στα χέρια μου. Το δικό μου ήταν από πολωνία αν θυμάμαι καλά! Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής!!!

Απάντηση: Μεγάλη διαφορα στις τιμές?

Το πηρα πριν 4 μερες απο portal365.Δωρεαν τα μεταφορικα μου βγηκε στα 401.Επεσε 3 ευρο ακομα.Το κινητο αψογο εκανε αναβαθμιση σε kit kat και τωρα το εχω με custom rom.Στα 400 ειναι οτι πιο vfm υπαρχει.

Δεν με ενδιαφέρει η χωρα προέλευσης φτάνει να μην είναι κινεζικη απομίμηση. Από ότι είδα στο youtube ακόμα και τα πιο έμπειρα ματια δεν μπορούν να τις ξεχωρίσουν..

Εγώ πείρα την περασμένη Παρασκευή απο μαγαζί στο Skroutz (με καλά σχόλια) ένα Samsung Galaxy XCover 2 με παράδοση το Σάββατο, το κιν ξεκίνησε με Τσέχικα, διάλεξα Ελληνικά και όλα ΟΚ. Την Δευτέρα με το ΙΜΕΙ το έλεγξα στην Samsung και μου είπαν ότι είναι για την Τσέχική αγορά οπότε καλύπτομαι κανονικά από την Ευρωπαϊκή εγγύηση εδώ Ελλάδα.

Δεν με ενδιαφέρει η χωρα προέλευσης φτάνει να μην είναι κινεζικη απομίμηση. Από ότι είδα στο youtube ακόμα και τα πιο έμπειρα ματια δεν μπορούν να τις ξεχωρίσουν..

όντως :p

4245771_img-20130417-01000-500x500.jpg

Υπάρχουν αρκετές διαφορές , οι απομιμήσεις έχουν άλλο επεξεργαστή , οθόνη IPS χαμηλότερης ανάλυσης αντί για AMOLED , δεν έχουν wifi direct , δεν έχουν NFC , και πολλά άλλα.

Στο kaisershop το λένε...
Η συσκευή έχει εγγύηση ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας.
Με την εμπειρία που είχα με την Ελληνική Samsung, να μου κρατήσουν το κινητό για 2.5 μήνες για να μου πουν τελικά ότι δεν φτιάχνεται, νομίζω ότι αξίζει να δώσεις κάτι λιγότερο και να έχεις εγγύηση από την Samsung Ευρώπης αντί για την Samsung Ελλάδος... :p

Τους δύο τελευταίους μήνες έχω βοηθήσει δύο φίλους να πάρουν τηλέφωνα, και έχω πάρει και εγώ δύο δικά μου τηλέφωνα από τέτοια μαγαζιά. Σε επίμονες ερωτήσεις αν τα τηλέφωνα είναι γνήσια, αν έχουν ελληνικά, και αν έχουν υποστήριξη αντιπροσωπείας, μου είπαν όλοι ότι πρόκειται για γνήσια τηλέφωνα που απλά είναι παραεισαγωγή δική τους από ευρωπαικά μοντέλα άλλων χωρών. Συγκεκριμένα ένα iphone 5c του ενός φίλου ήταν αγγλικό μοντέλο όπως είπαν στο kaizershop που το πήρε. Περίπου 130 ευρώ φθηνότερα αν θυμάμαι καλά, σε σχέση με το Πλαίσιο. Το LG L7II που πήρε ο άλλος φίλος από το kaizer (σκέτο, είναι άλλο μαγαζί) μας είπαν ότι είναι μάλιστα ελληνικής αντιπροσωπείας. Αλλά και τα ευρωπαικής εγγύησης τα αναλαμβάνουν λέει οι ελληνικές αντιπροσωπείες ως υποχρέωση στην Ευρώπη. Απλά λέει μπορεί να δώσουν λέει προτεραιότητα σε ένα ελληνικής εισαγωγής και το ευρωπαικής μπορεί να καθυστερήσει 2-3 μέρες. Αν είναι μόνο 2-3 είναι καλά, μην είναι παραπάνω. Αλλά το συγκεκριμένο ήταν έτσι και αλλιώς ελληνικό. Το πήρε ο φίλος 170 ευρώ αντί 199 που υπήρχε σε Πλαίσιο που το είχαμε δει πρώτα.
Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται σε αυτούς γιατί δεν μπορώ να τα ελέγξω, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Το iphone μάλιστα ήταν για την κοπελιά του φίλου που το πήρε, και αυτή το ψάχνει το θέμα. Εφαρμογές, αναβαθμίσεις λογισμικού, όλα λέει ο φίλος γίνονται χωρίς πρόβλημα.
Αλλά έχω πάρει και δύο τηλέφωνα εγώ τελευταία. Πρώτα ένα LG L3II από το eshop. Μου είπαν ότι είναι απλά ξένο μοντέλο (τελικά είδα ότι είναι πολωνικό). Έχει ελληνικό μενού, απλά δεν έχει λέει ελληνικό manual. Μικρό το κακό, έχω πάρει παλιότερα DVD Samsung από το Πλαίσιο χωρίς ελληνικό manual και μενού. Έχει μου είπε πλήρη κάλυψη από την ελληνική LG. Το πήρα 80 ευρώ από 120 που είχε τότε στην Wind που είχα ψάξει. Το αναγνώρισε κανονικά το πρόγραμμα της LG σε υπολογιστή, έγινε κανονικά αναβάθμιση λογισμικού στην τελευταία επίσημη κτλ. Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Προχθές πήρα ένα LG L5II από το Smarties στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αν και δεν έχει βιτρίνα, είναι ιντερνετικό μαγαζί. Σε ερώτηση για το αν είναι γνήσιο, για μενού κτλ, μου είπε ότι είναι ξένο μοντέλο χωρίς ελληνικό manual αλλά με ελληνικό μενού. Όντως το manual είναι δίγλωσσο, πορτογαλικό και αγγλικό. Μου είπαν ότι έχει πλήρη κάλυψη αντιπροσωπείας, και μου έδωσε μάλιστα και την διεύθυνση της αντιπροσωπείας. Ρώτησα αν γίνεται αναβάθμιση (γιατί κάπου διάβασα ότι σε μερικούς που προσπαθούν να αναβαθμίσουν το τηλέφωνο τους βγάζει μήνυμα not registred phone κτλ), μου είπαν ότι το τηλέφωνο έχει έτσι και αλλιώς το τελευταίο λογισμικό. Όντως είδα ότι το τηλέφωνο συνδέθηκε με τον διακομιστή της LG (μέσω τηλεφώνου όχι μέσω υπολογιστή, δεν το έχω συνδέσει ακόμα με υπολογιστή) και έχει όντως το τελευταίο λογισμικό V10p, που φαίνεται εξάλλου και στις πληροφορίες λογισμικού. Θα το συνδέσω και με υπολογιστή προσεχώς, αλλά όλα φαίνονται κανονικά. 104 ευρώ αντί 149 ευρώ σε Wind και Public, αν και αυτοί έχουν το dual. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε το απλό στο Πλαίσιο με 139.
Επίσης όλα ήταν σφραγισμένα, με τις ζελατίνες τους, τα σακουλάκια τους, με τους κωδικούς πάνω κτλ. Αν κάνουν τόσο καλή αντιγραφή σε όλα, τι να πω...

Παιδιά,υπάρχουν χιλιάδες αξιολογήσεις χρηστών που έχουν αγοράσει τηλέφωνα από καταστήματα του Skroutz.Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι πολλά χρόνια πίσω διαβάζοντας περί μαιμούδων.
Υπάρχουν 3-4 εταιρείες που εισάγουν παράλληλα με τις αντιπροσωπείες-και όχι παραεισάγουν-τα τηλέφωνα από την Ευρώπη και από αυτές αγοράζουν τόσο τα καταστήματα του Skroutz όσο και -μερικά μοντέλα-οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

παραεισαγωγη της μαιμους της μουφας του κινεζου επιστημονα!!! ε μα δηλαδη αυτοι οι κινεζοι δε παιζονται!

Re: Απάντηση: Μεγάλη διαφορα στις τιμές?

Παιδιά,υπάρχουν χιλιάδες αξιολογήσεις χρηστών που έχουν αγοράσει τηλέφωνα από καταστήματα του Skroutz.Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι πολλά χρόνια πίσω διαβάζοντας περί μαιμούδων.
Υπάρχουν 3-4 εταιρείες που εισάγουν παράλληλα με τις αντιπροσωπείες-και όχι παραεισάγουν-τα τηλέφωνα από την Ευρώπη και από αυτές αγοράζουν τόσο τα καταστήματα του Skroutz όσο και -μερικά μοντέλα-οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Για πες μια τέτοια εταιρεία ρε Σωκράτη γιατί εκτός εξαιρετικού απροόπτου το αγοράζω αυτή την εβδομάδα.

Πάντως και από το skroutz οι αγορές είναι λίγο επίφοβες. Και τι εννοώ. Πήγα να πάρω από το site το samsung galaxy grand 2 duos στην φθηνότερη τιμή του site. Το παράγγειλα και πήγα να το πάρω από την εταιρεία courier. Πριν το πληρώσω παίρνω τηλέφωνο σε φίλο σε service της samsung το λέω το IMEI και εκείνος μου λέει ότι το συγκεκριμένο έχει εισαχθεί από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αποτέλεσμα να μην έχει Ευρωπαϊκή Εγγύηση. Ο έμπορας όμως στο site του γράφει ότι όλα τα προϊόντα του έχουν Πανευρωπαϊκή εγγύηση. Ποιόν να πιστέψεις τώρα? Και τι κάνεις όταν το έχεις παραγγείλει και σου έχει έρθει? Αν το πάρεις και σου πάθει βλάβη σοβαρή τι κάνεις μετά? Βέβαια και η διαφορά τιμής είναι μεγάλη 283€ στο site 399€ για το ΜΟΝΟΚΑΡΤΟ sto PLAISIO? Για πέστε μου τι να κάνω? Ισχύουν όλα αυτά? Για βοηθήστε αν είχατε κάποιο παρόμοιο περιστατικό?

Πάντως και από το skroutz οι αγορές είναι λίγο επίφοβες. Και τι εννοώ. Πήγα να πάρω από το site το samsung galaxy grand 2 duos στην φθηνότερη τιμή του site. Το παράγγειλα και πήγα να το πάρω από την εταιρεία courier. Πριν το πληρώσω παίρνω τηλέφωνο σε φίλο σε service της samsung το λέω το IMEI και εκείνος μου λέει ότι το συγκεκριμένο έχει εισαχθεί από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αποτέλεσμα να μην έχει Ευρωπαϊκή Εγγύηση. Ο έμπορας όμως στο site του γράφει ότι όλα τα προϊόντα του έχουν Πανευρωπαϊκή εγγύηση. Ποιόν να πιστέψεις τώρα? Και τι κάνεις όταν το έχεις παραγγείλει και σου έχει έρθει? Αν το πάρεις και σου πάθει βλάβη σοβαρή τι κάνεις μετά? Βέβαια και η διαφορά τιμής είναι μεγάλη 283 στο site 399 για το ΜΟΝΟΚΑΡΤΟ sto PLAISIO? Για πέστε μου τι να κάνω? Ισχύουν όλα αυτά? Για βοηθήστε αν είχατε κάποιο παρόμοιο περιστατικό?

Συνήθως προτιμάς μαγαζιά που γνωρίζεις ή σου έχουν πει άλλοι και όχι το φθηνότερο Σκρουτζομάγαζο ;)

Εγώ προσωπικά όταν αγοράζω από το Σκρουτζ περνώ μόνο από Birdphone και Kaizer :)

(Send from Nexus 5)

Πάντως και από το skroutz οι αγορές είναι λίγο επίφοβες. Και τι εννοώ. Πήγα να πάρω από το site το samsung galaxy grand 2 duos στην φθηνότερη τιμή του site. Το παράγγειλα και πήγα να το πάρω από την εταιρεία courier. Πριν το πληρώσω παίρνω τηλέφωνο σε φίλο σε service της samsung το λέω το IMEI και εκείνος μου λέει ότι το συγκεκριμένο έχει εισαχθεί από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αποτέλεσμα να μην έχει Ευρωπαϊκή Εγγύηση. Ο έμπορας όμως στο site του γράφει ότι όλα τα προϊόντα του έχουν Πανευρωπαϊκή εγγύηση. Ποιόν να πιστέψεις τώρα? Και τι κάνεις όταν το έχεις παραγγείλει και σου έχει έρθει? Αν το πάρεις και σου πάθει βλάβη σοβαρή τι κάνεις μετά? Βέβαια και η διαφορά τιμής είναι μεγάλη 283 στο site 399 για το ΜΟΝΟΚΑΡΤΟ sto PLAISIO? Για πέστε μου τι να κάνω? Ισχύουν όλα αυτά? Για βοηθήστε αν είχατε κάποιο παρόμοιο περιστατικό?
Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά στα δύο LG που αγόρασα εγώ πάνω στο κουτί γραφόταν ο κωδικός της χώρας από την οποία προέρχονται. POL για το μικρό, που σημαίνει Πολωνία, και PRT για το άλλο που σημαίνει Πορτογαλία. Πάνω στο κουτί επίσης γράφεται και το ΙMEI της συσκευής για να δεις αν το τηλέφωνο ταιριάζει με το κουτί και τον κωδικό της χώρας που γράφει. Επίσης τα maual που υπήρχαν μέσα ήταν δίγλωσα, στα αγγλικά και στην χώρα που έγραφε το κουτί. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα ισχύει σε όλες τις μάρκες. Δηλαδή κάπου θα υπάρχει ένας κωδικός χώρας που θα φαίνεται αν είναι Εμιράτα ή όχι. Επίσης στην ίδια γλώσσα θα είναι και το manual! Αν δεις manual από Εμιράτα παράτα το.
Δεν θα μου φαινόταν απίθανη και μία προσπάθεια της αντιπροσωπείας (αν και είπες ότι μίλησες με φίλο) ή γενικά των αντιπροσωπειών να αποτρέψουν την αγορά συσκευών που δεν εισάγουν οι ίδιοι, ώστε να μην φτιάχνουν συσκευές από τις οποίες δεν έχουν αποκομίσει κέρδος οι ίδιες πουλώντας τες.
Επίσης εμένα δεν με πειράζει να πάρω από το φθηνότερο μαγαζί, αλλά παραλαμβάνω πάντα από την έδρα. Στην Αθήνα βέβαια αυτό δεν είναι δύσκολο, αν και δεν βολεύει αν δεν είναι κάποιος κάτοικος Αθηνών. Πριν το πληρώσω πάντα επεξεργάζομαι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, κάτι που δεν είναι εύκολο μπροστά στον courier. Κόβω και κίνηση για να δω τι ρόλο βαράει η επιχείρηση (όσο μπορώ να διακρίνω με το μάτι), και ξέρω που θα πάω αν διαπιστώσω το παραμικρό πρόβλημα. Μαζί με την αστυνομία βέβαια. Δεν νομίζω και αυτοί να είναι τόσο βλάκες για να ριψοκινδυνεύσουν τόσο, αν κάνουν απάτη.

Τον όρο παραεισαγωγή τον χρησιμοποίησα εγώ, και όντως δεν είναι και πολύ πετυχημένος. Στην εποχή της ελεύθερης αγοράς όπου μπορείς να εισάγεις ελεύθερα από όπου θέλεις, και ειδικά εντός Ευρωπαικής Ένωσης όπου η διακίνηση προιόντων, ατόμων, και χρημάτων είναι ελεύθερη, η εισαγωγή από χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης δεν μπορεί να θεωρηθεί παραεισαγωγή. Και εγώ πιστεύω ότι πρόκειται απλά για εισαγωγές από χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.
Τώρα γιατί ένα προιόν από την Πορτογαλία πχ είναι φθηνότερο από ότι ένα προιόν από την Ελλάδα, δεν το ξέρω. Δεν είναι θέμα ισοτιμιών, αφού και εκεί ευρώ έχουν. Ίσως είναι θέμα κάποιων παράλογων φόρων που υπάρχουν στην Ελλάδα, αν και αυτά τα προιόντα δασμούς πληρώνουν, οπότε δεν ξέρω. Ίσως πάλι να είναι θέμα ελληνικών αντιπροσωπειών και πιθανής παράλογης τιμολογιακής πολιτικής τους. Με τον ίδιο τρόπο που ένα πολυεθνικό προιόν είναι ακριβότερο στην Ελλάδα από ότι πουλιέται σε ένα γερμανικό ή γαλλικό σουπερμάρκετ. Και ίσως αυτό να προσπαθούν να παρακάμψουν αυτά τα μαγαζιά. Αλλά πιο πιθανό φαντάζομαι ότι είναι και μία προσπάθεια των καταστημάτων μαζί με τις εταιρίες κινητής να ισοσκελίσουν την χασούρα από την επιδότηση συσκευών. Βάζοντας στην ουσία τους πελάτες να πληρώσουν την ίδια την επιδότηση που παίρνουν. Εγώ πάντα ψώνιζα με επιδότηση και δεν είχα κοιτάξει τι γίνεται εκτός μαγαζιών που δεν εξαργυρώνουν την επιδότηση μου. Φέτος πρώτη φορά που δεν μου έδωσαν επιδότηση, και είδα τι υπάρχει γύρω μου. Και με επιδότηση συσκευής στα μεγάλα μαγαζιά πάλι τα ίδια λεφτά θα έδινα.

Πάντως πάνω στο κουτί δεν έγραφε τίποτα για την χώρα προέλευσης αλλά ούτε και το ΙΜΕΙ καθαρά παρά μόνο δύο bar code εκ των οποίων το ένα ήταν τελικά το ΙΜΕΙ.

Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά στα δύο LG που αγόρασα εγώ πάνω στο κουτί γραφόταν ο κωδικός της χώρας από την οποία προέρχονται. POL για το μικρό, που σημαίνει Πολωνία, και PRT για το άλλο που σημαίνει Πορτογαλία. Πάνω στο κουτί επίσης γράφεται και το ΙMEI της συσκευής για να δεις αν το τηλέφωνο ταιριάζει με το κουτί και τον κωδικό της χώρας που γράφει. Επίσης τα maual που υπήρχαν μέσα ήταν δίγλωσα, στα αγγλικά και στην χώρα που έγραφε το κουτί. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα ισχύει σε όλες τις μάρκες. Δηλαδή κάπου θα υπάρχει ένας κωδικός χώρας που θα φαίνεται αν είναι Εμιράτα ή όχι. Επίσης στην ίδια γλώσσα θα είναι και το manual! Αν δεις manual από Εμιράτα παράτα το.
Δεν θα μου φαινόταν απίθανη και μία προσπάθεια της αντιπροσωπείας (αν και είπες ότι μίλησες με φίλο) ή γενικά των αντιπροσωπειών να αποτρέψουν την αγορά συσκευών που δεν εισάγουν οι ίδιοι, ώστε να μην φτιάχνουν συσκευές από τις οποίες δεν έχουν αποκομίσει κέρδος οι ίδιες πουλώντας τες.
Επίσης εμένα δεν με πειράζει να πάρω από το φθηνότερο μαγαζί, αλλά παραλαμβάνω πάντα από την έδρα. Στην Αθήνα βέβαια αυτό δεν είναι δύσκολο, αν και δεν βολεύει αν δεν είναι κάποιος κάτοικος Αθηνών. Πριν το πληρώσω πάντα επεξεργάζομαι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, κάτι που δεν είναι εύκολο μπροστά στον courier. Κόβω και κίνηση για να δω τι ρόλο βαράει η επιχείρηση (όσο μπορώ να διακρίνω με το μάτι), και ξέρω που θα πάω αν διαπιστώσω το παραμικρό πρόβλημα. Μαζί με την αστυνομία βέβαια. Δεν νομίζω και αυτοί να είναι τόσο βλάκες για να ριψοκινδυνεύσουν τόσο, αν κάνουν απάτη.

Τον όρο παραεισαγωγή τον χρησιμοποίησα εγώ, και όντως δεν είναι και πολύ πετυχημένος. Στην εποχή της ελεύθερης αγοράς όπου μπορείς να εισάγεις ελεύθερα από όπου θέλεις, και ειδικά εντός Ευρωπαικής Ένωσης όπου η διακίνηση προιόντων, ατόμων, και χρημάτων είναι ελεύθερη, η εισαγωγή από χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης δεν μπορεί να θεωρηθεί παραεισαγωγή. Και εγώ πιστεύω ότι πρόκειται απλά για εισαγωγές από χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.
Τώρα γιατί ένα προιόν από την Πορτογαλία πχ είναι φθηνότερο από ότι ένα προιόν από την Ελλάδα, δεν το ξέρω. Δεν είναι θέμα ισοτιμιών, αφού και εκεί ευρώ έχουν. Ίσως είναι θέμα κάποιων παράλογων φόρων που υπάρχουν στην Ελλάδα, αν και αυτά τα προιόντα δασμούς πληρώνουν, οπότε δεν ξέρω. Ίσως πάλι να είναι θέμα ελληνικών αντιπροσωπειών και πιθανής παράλογης τιμολογιακής πολιτικής τους. Με τον ίδιο τρόπο που ένα πολυεθνικό προιόν είναι ακριβότερο στην Ελλάδα από ότι πουλιέται σε ένα γερμανικό ή γαλλικό σουπερμάρκετ. Και ίσως αυτό να προσπαθούν να παρακάμψουν αυτά τα μαγαζιά. Αλλά πιο πιθανό φαντάζομαι ότι είναι και μία προσπάθεια των καταστημάτων μαζί με τις εταιρίες κινητής να ισοσκελίσουν την χασούρα από την επιδότηση συσκευών. Βάζοντας στην ουσία τους πελάτες να πληρώσουν την ίδια την επιδότηση που παίρνουν. Εγώ πάντα ψώνιζα με επιδότηση και δεν είχα κοιτάξει τι γίνεται εκτός μαγαζιών που δεν εξαργυρώνουν την επιδότηση μου. Φέτος πρώτη φορά που δεν μου έδωσαν επιδότηση, και είδα τι υπάρχει γύρω μου. Και με επιδότηση συσκευής στα μεγάλα μαγαζιά πάλι τα ίδια λεφτά θα έδινα.
Εννοείται ότι το γραπτό μου δεν περιείχε καμία μομφή για εσένα.Ο όρος "παραεισαγωγή" χρησιμοποιείται παντού.