Μεγάλη διάφορα στις τιμές?

Απάντηση: Μεγάλη διαφορα στις τιμές?

Πάντως πάνω στο κουτί δεν έγραφε τίποτα για την χώρα προέλευσης αλλά ούτε και το ΙΜΕΙ καθαρά παρά μόνο δύο bar code εκ των οποίων το ένα ήταν τελικά το ΙΜΕΙ.
Χμ, IMEI σε barcode; Τώρα με βάζεις σε υποψίες. Εδώ και πολλά χρόνια όλα τα κινητά που έχω πάρει πάνω στο κουτί έχουν μεγάλο αυτοκόλλητο με πολλά από τα στοιχεία του κινητού, και εκεί υπάρχει και το IMEI με κανονικά ψηφία. Παλιότερα δεν το είχα ψάξει γιατί δεν το είχα σκεφτεί, αλλά στα δύο τελευταία LG που ξέρω ότι είναι ευρωπαικά μοντέλα έχω προσέξει και τα αρχικά της χώρας. Δεν είναι πάνω στο κουτί, είναι μεγάλο αυτοκόλλητο με τυπωμένα στοιχεία, οπότε μάλλον πρόκειται για κάτι έξτρα. Ίσως κάποια ευρωπαική οδηγία. Γράφει πλήρες όνομα του κινητού, χρώμα, IMEI σε barcode αλλά και με κανονικά ψηφία, S/N πάλι και με τους δύο τρόπους, ένα άλλο barcode που δεν ξέρω τι είναι, προδιαγραφή CE, χώρα κατασκευής, και στα δύο τελευταία έχω προσέξει και τα αρχικά της χώρας. Αν δεν υπάρχει ίσως όντως κάτι να σημαίνει.

Εννοείται ότι το γραπτό μου δεν περιείχε καμία μομφή για εσένα.Ο όρος "παραεισαγωγή" χρησιμοποιείται παντού.
Φυσικά, δεν υπάρχει θέμα. Δεν είναι προσωπικό. Από μόνος μου διόρθωσα τον όρο παραεισαγωγή γιατί όντως δεν μπορεί εισαγωγή από Ευρώπη να θεωρηθεί παραεισαγωγή.

Χμ, IMEI σε barcode; Τώρα με βάζεις σε υποψίες. Εδώ και πολλά χρόνια όλα τα κινητά που έχω πάρει πάνω στο κουτί έχουν μεγάλο αυτοκόλλητο με πολλά από τα στοιχεία του κινητού, και εκεί υπάρχει και το IMEI με κανονικά ψηφία. Παλιότερα δεν το είχα ψάξει γιατί δεν το είχα σκεφτεί, αλλά στα δύο τελευταία LG που ξέρω ότι είναι ευρωπαικά μοντέλα έχω προσέξει και τα αρχικά της χώρας. Δεν είναι πάνω στο κουτί, είναι μεγάλο αυτοκόλλητο με τυπωμένα στοιχεία, οπότε μάλλον πρόκειται για κάτι έξτρα. Ίσως κάποια ευρωπαική οδηγία. Γράφει πλήρες όνομα του κινητού, χρώμα, IMEI σε barcode αλλά και με κανονικά ψηφία, S/N πάλι και με τους δύο τρόπους, ένα άλλο barcode που δεν ξέρω τι είναι, προδιαγραφή CE, χώρα κατασκευής, και στα δύο τελευταία έχω προσέξει και τα αρχικά της χώρας. Αν δεν υπάρχει ίσως όντως κάτι να σημαίνει.

Έτσι ακριβώς είναι και το κουτί του δικού μου δίκαρτου Wiko Darkmoon που αγόρασα από το γερμανικό Amazon πριν 3 μήνες.
Έχει ένα μεγάλο αυτοκόλλητο με τα βασικά στοιχεία του κινητού (μοντέλο, χρώμα, τύπο) και τους 2 ΙΜΕΙ.
Γράφει, επίσης, "Designed by Wiko, France. Made in China"

Re: Μεγάλη διαφορα στις τιμές?

απο ταμπελακια ομως δε μπορεις να πεις.οτι θες υπαρχει σε διαθεσημοτητα.προκειμενου να πουλησουν τα παντα βαζουν

εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το αυτοκόλλητο το έχουν μόνο τα κινητά από ευρωπαϊκή αγορά με ευρωπαϊκή εγγύηση.

καλα παιζει ρολο και τι ειδους αυτοκολλητο βαζουν.

παραεισαγωγή.αδόκιμος όρος ο οποίος χρεισιμοποιούνταν από εισαγωγείς και πελάτες τους για να δικαιολογήσουν τα μεγάλο ποσοστό κερδους που υπήρχε και υπάρχει ακομα δυστυχώς.καπρίτσια της ιδιας εταιρίας που προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατι το ιδιο προϊον πουλιέται με διαφορετικές τιμές σε διαφορετικές χωρές.Π.Χ. πλήρωνε ο άλλος για ενα μπουζί ή αλλο ανταλακτικό αυτοκινητου ιαπωνικού τα μαλιοκεφαλά του και σου έλεγε οτι ξέρεις το μπουζί αυτό ειναι της μαμάς εταιρίας Η@#$a γνήσιο από Σα^%κη.Ημιτασιόν και παραεισαγωγή δε βάζω στο αμαξι μου.Δηλαδή το μπουζί το ευλόγαγε ο Σα^&*^^κης και ο Θεο%^&^κης και δικαιολογούνταν οι τρελες τιμες.Αν το έφερνε (το ίδιο μπουζι πάντα) καποιος αλλος ηταν αχρηστο, παραεισαγωγή.Ευτυχώς ανοιξαν οι αγορές και τα μυαλά των ανθρώπων και καταλαβαν οτι μερικοι ανθρωποι μας έπιναν το αιμα τοσα χρόνια.

Επειδή βλέπω μία παρανόηση... :smile:
Το skroutz δεν είναι μαγαζί. Δεν πουλάει τα προϊόντα.
Μηχανή αναζήτησης είναι.

απο ταμπελακια ομως δε μπορεις να πεις.οτι θες υπαρχει σε διαθεσημοτητα.προκειμενου να πουλησουν τα παντα βαζουν
Όντως, η ύπαρξη του ταμπελακίου δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι μαιμού. Εκεί πρέπει κανείς να προσέξει και άλλα πράγματα. Αλλά αν πρόκειται για γνήσιο τηλέφωνο η έλλειψη του ταμπελακίου ίσως να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ευρωπαική έκδοση του κινητού. Αν τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο φίλος με το τηλέφωνο που του είπαν ότι είναι για τα Εμιράτα, και το διαφορετικό ταμπελάκι. Αν είναι όπως τα λέει, φαίνεται ότι η μορφή αυτού του αυτοκόλλητου και αυτά που γράφει μάλλον είναι κάποια ευρωπαική οδηγία για ευρωπαικά μοντέλα.

Και στο δικό μου κουτί του Note 3 αλλά και σε αυτό συναδέλφου,το ΙΜΕΙ ήταν κάτω από το barcode.
Ναι και σε εμένα υπήρχε σε barcode (που μέχρι σήμερα δεν ήξερα τι είναι, αλήθεια πως κατάφερε ο φίλος με το τηλέφωνο για τα Εμιράτα να διαβάσει το barcode και να καταλάβει ότι πρόκειται για το IMEI; ) και από πάνω με κανονικά ψηφία.

Πάντως κάτι που βοηθάει είναι τα βιντεάκια από το You Tube με τον τίτλο Unboxing για το κάθε μοντέλο που ενδιαφέρει κάποιον. Είναι βιντεάκια που δείχνουν πως είναι το κινητό όταν το παραλαμβάνει κάποιος. Δείχνουν το κουτί του, τι πράγματα έχει μέσα, το εσωτερικό του κινητού την ώρα που του βγάζει το καπάκι και του βάζει την μπαταρία κτλ. Με γρήγορο χέρι πάνω στο Pause του player του You Tube μπορείς να παγώσεις τη εικόνα και να προσέξεις πάρα πολλά πράγματα, και να τα συγκρίνεις με του δικού σου. Θεωρητικά αυτά που δείχνουν αυτοί πρόκειται γα επίσημα μοντέλα και είναι έγκυρα.
Με αυτόν τον τρόπο έχω δει αρκετά πράγματα στα δύο τελευταία τηλέφωνα LG που έχω πάρει. Όπως σε ένα βίντεο για το L5II που πάνω στο κουτί έγραφε POL δηλαδή Πολωνία, δεν είχε ταινία ασφαλείας που σφραγίζει το κινητό. Ούτε και το δικό μου πολωνικό L3II που πήρα από το eshop είχε ταινία, και με είχε ανησυχήσει. Αλλά φαίνεται ότι δεν μπαίνει στα πολωνικά μοντέλα.
Επίσης το L5II που πήρα από το Smarties έχει ένα μεταλλικό εξωτερικό πλαίσιο στην πάνω πλευρά, αλλά είχε και μία ζελατίνα κάλυψη γύρω γύρω πάνω στο πλαίσιο αυτό. Εγώ έβγαλα την ζελατίνα αυτή αλλά μου έκανε εντύπωση. Τελικά είδα έναν Τσέχο (μάλλον) κατά το unboxing να προσέχει και να βγάζει την ίδια ζελατίνα. Άρα δεν ήταν χαρακτηριστικό μόνο του δικού μου κινητού που αρχικά με ανησύχησε λίγο για την γνησιότητα του κινητού.
Πληροφοριακά καλό είναι να μην βγαίνει αυτή η ζελατίνα γιατί μετά κάνει ένα σκαλοπατάκι το καπάκι της μπαταρίας που μάλλον είναι μετρημένο να ταιριάζει στο μέγεθος του πάνω μέρους, αλλά μαζί με την ζελατίνα.
Επίσης σε ελληνικό βιντεάκι πρόσεξα το αυτοκόλλητο του service της αντιπροσωπείας που υπάρχει στο μέσα μέρος από το καπάκι της μπαταρίας, και που διάβασα στο myphone (ίσως να ήταν για το L3II, δεν θυμάμαι για ποιο από τα δύο) κάποιος έλεγε ότι του έκοβε το σήμα (που ήταν μάλλον οριακό) γιατί ήταν ακριβώς στο ύψος της κεραίας. Και όταν το έβγαλε λέει σταμάτησε να έχει διακοπές στην ομιλία.
Τα υπόλοιπα ήταν όλα ίδια, και πάλι πρόσεξα και την ζελατίνα του μεταλλικού πλαισίου (σε ένα σημείο έκανε ένα φούσκωμα σαν να μην πάταγε καλά, αλλά αυτός που έκανε το βίντεο δεν ασχολήθηκε) σαν του δικού μου.
Όλα αυτά που μπορεί κάποιος να προσέξει στα βιντεάκια βοηθούν να λύσει κάποιες απορίες περί της γνησιότητας της συσκευής του.

Παιδιά τελικά το πήρα από Amazon για να είμαι σίγουρος. Το τηλέφωνο είναι απίστευτο.
Μετά που είδα αρκετά στο youtube, οι αντιγραφές που υπάρχουν είναι απίστευτες. Είναι παρα πολύ δύσκολο να τις εντοπίσεις.

Δεν είμαι ειδικός, και δεν θέλω να το παίξω έξυπνος για κάτι που δεν ξέρω. Απλά την προσωπική μου γνώμη θα πω, βάσει μίας λογικής σκέψης.
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν μαιμούδες, αλλά δεν νομίζω ότι πουλιούνται από τα μαγαζιά αυτά που αναφερόμαστε εδώ. Μάλλον για πιο υπόγειες αγορές θα προορίζονται. Για αγορές χέρι με χέρι, για αγορές από εντελώς άγνωστα site άγνωστης προέλευσης κτλ. Ότι ισχύει δηλαδή με όλες τις μορφές του παραεμπορίου.
Τα ιντερνετικά μαγαζιά που λέμε εδώ έχουν πάντα και μία επίσημη βάση. Είναι είτε κανονικά μαγαζιά με πωλητές, πάγκους, βιτρίνα κτλ που κάνουν και πωλήσεις μέσω internet. Είτε πρόκειται για ιντερνετικά μαγαζιά που δεν έχουν καν πάγκο, βιτρίνα, έξοδα καταστήματος κτλ που τους επιτρέπουν να πουλάνε ακόμα φθηνότερα από τα πρώτα λόγω μειωμένων λειτουργικών εξόδων.
Αλλά είναι επίσημες επιχειρήσεις, με σφραγίδα, ταυτότητα, χαρτιά και βάση επιχείρησης κτλ. Στο site τους υπάρχει μία διεύθυνση που ο καθένας μπορεί να πάει, και να παραλάβει κιόλας αν δεν θέλει να παραλάβει μέσω courier. Σε παραπέμπουν στο επίσημο service της αντιπροσωπείας κτλ. Αν κάποιος πάει στο επίσημο service για μία ζημιά του τηλεφώνου του και αποδειχθεί μαιμού, τι θα γίνει; Θα πάει όλη η επιχείρηση στην φυλακή. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο βλάκες ή ριψοκίνδυνοι.
Απλά πιστεύω ότι οι φθηνότερες τιμές υπάρχουν για δύο λόγους. Πρώτον πρόκειται για μικρά μαγαζιά που έχουν μικρότερα έξοδα, και μπορούν να πουλάνε φθηνότερα. Το επίσημο κινητό της αντιπροσωπείας μαζί με την τιμή πώλησης περιέχει και το κόστος του τμήματος service που από κάπου θα πρέπει να βγει, το κόστος της επιδότησης που εξαργυρώνεται στα μεγάλα μαγαζιά τα οποία πάντα είναι ακριβότερα από αυτά τα μικρότερα κτλ.
Δεύτερον ακριβώς για να παρακάμψουν το αυξημένο κόστος της τιμής της αντιπροσωπείας εισάγουν από άλλες πηγές που δεν περιλαμβάνει αυτό το κόστος. Γιαυτό και δίνουν μοντέλα άλλων ευρωπαικών χωρών. Αλλά δεν πιστεύω όμως ότι πρόκειται για προιόντα μαιμούδες.
Επαναλαμβάνω, μιλάω για επίσημα και υπαρκτά μαγαζιά ή επιχειρήσεις, ακόμα και αν βρίσκονται σε έναν όροφο πολυκατοικίας με ένα γραφείο και έναν πάγκο παράδοσης. Δεν μιλάω για έναν τύπο που στήνει ένα site, πουλάει μέσω internet χωρίς να έχει καμία βάση επιχείρησης, και μπορεί όντως να παραδώσει οτιδήποτε μέσω courier, και μετά άντε βρέστον.

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τα μαγαζιά τα οποία υπάρχουν στο skroutz ελέγχονται από το ίδιο το skroutz μέσο του οποίου διαφημίζονται.Φίλος είχε παραγγείλει ένα προιόν το οποίο τελικά δεν ήταν όπως φαινόταν στο site και πήρε να ζητήσει τα χρήματά του.Όπως καταλαβαίνετε του έλεγαν διάφορα και άκρη δεν έβρισκε. Όταν παραπονέθηκε στο skroutz για το συγκεκριμένο κατάστημα του είπαν πως θα το ελέγξουν άμεσα με αποτέλεσμα μετά από λίγο να τον πάρουν και να του πουν πως τα χρήματά του θα επιστραφούν.

Ακριβώς έτσι ειναι, κανεις δεν παίρνει το ρίσκο να πουλήσει μαϊμού τηλεφωνο ειδικά καθώς γνωρίζει ότι απευθύνεται σε εκ των πραγμάτων πιο ψαγμενο κοινό που ψωνίζει μέσω Ίντερνετ.
Να πω την αλήθεια πιο πιθανό μου φαίνεται να σπρώχνουν μαϊμούδες τα μεγάλα δίκτυα, ειδικά σε μοντέλα χαμηλού κόστους...