Μεγαλο πρόβλημα με σοκ απο καλώδιο hdmi. Βοήθεια!

Distro1

New member
24 October 2011
11
Γεια σας. Εδώ και μια βδομάδα περίπου συνδέω την tv μου με το pc μου. Αν εχω συνδεσει την μια μερια του καλώδιου στην tv κ πιάσω την άλλη μεριά (χωρίς πάντα η τηλεόραση να έχει ρεύμα κ να είναι ανοιχτή) παθαίνω αν ηλεκτροσόκ (μικρό αλλα έντονο). Μπορεί κάποιος να με "φωτίσει" σχετικά με το τι μπορεί να φταίει? Επίσης αν ο υπολογιστής μου είναι ανοιχτός κ ακουμπισω το πίσω μέρος που ειναι τα κουμπωματα της mobo με το καρω μερος του χεριού μου νιώθω ενα γαργαλημα στο χέρι. Κ οι δύο συσκευές ειναι με πολυμπριζα συνδεμενες στην ιδια μπριζα.
Ευχαριστώ

Δεν είμαι ηλεκτρονικός αλλά ακούγεται σαν κάποιο πρόβλημα γείωσης από την πλευρά του υπολογιστή.

Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι θεμα pc. Αν και μονο που ειναι συνδεόμενο το καλώδιο στην tv με χτυπάει πριν το συνδέσω στον υπολογιστή.

Πριν λίγες μέρες με χτύπησε και εμένα ρεύμα από το hdmi .
Δεν ήταν βέβαια πολύ δυνατό , το ένιωσα όμως αρκετά .
Δεν είχα pc ,την τηλεόραση με κάποιες συσκευές(media player κ.τ.λ) πήγα να συνδέσω .

Το περίεργο είναι ότι το κάνω αυτό πολύ συχνά (βάζω , βγάζω hdmi) , και ποτέ δεν μου είχε συμβεί στο παρελθόν .

Κ μένα μου φαίνεται περίεργο. Κ δεν ηταν κ της πλακας το καλώδιο. 18 ευρώ τα 4.5 μέτρα. Θα δοκιμάσω σήμερα ενα πανάκριβο turbox που εχω να δω αν με χτυπάει ακομα κ επίσης θα δοκιμάσω να συνδέσω την tv σε αλλη μπριζα

Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι θεμα pc. Αν και μονο που ειναι συνδεόμενο το καλώδιο στην tv με χτυπάει πριν το συνδέσω στον υπολογιστή.
Το πρώτο που θα κάνεις είναι να ανοίξεις το κουτί του pc και θα καθαρίσεις το εσωτερικό του, αυτό που περιγράφεις με το χέρι στο πίσω μέρος ακούγεται σαν κλασικό σύμπτωμα "μάκας"

Είναι πεντακάθαρος. Πριν μια εβδομάδα τον αναβαθμίσα οποτε κ καθαριαστηκε. Υποψιάζομαι ότι είναι απο το τροφοδοτικό turb... μαρκα βλέπετε. Σύντομα θα αλλάξω κ τροφοδοτικό λογο οτι τα 550 είναι λιγα. Αλλά γτ το καλώδιο να "βαράει'?

Πιθανως το πρόβλημα να εισαι εσυ! Ο στατικός ηλεκτρισμός από σένα εκτονώνεται στα μηχανήματα σου.. Πιάνε κανα καλοριφέρ πριν τα ακουμπήσεις και δες αν συμβεί ξανά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τροφοδοτικό turb... μαρκα βλέπετε. Σύντομα θα αλλάξω κ τροφοδοτικό λογο οτι τα 550 είναι λιγα. Αλλά γτ το καλώδιο να "βαράει'?

Δεν νομίζω οτι φταίει το τροφοδοτικό αλλά αφού θα το αλλάξεις www.jonnyguru.com γιατί είναι το πιό σημαντικό εξάρτημα

Αυτο το γαργαλημα στο χερι το εκανε το περιβλημα του ενισχυτη μου που δεν ειχε γειωση
στο φις. Αλλαξα καλωδιο ρευματος, τον γειωσα, και το προβλημα λυθηκε.

Εγώ έχω κάψει από 1 θύρα hdmi σε 2 διαφορετικές κάρτες γραφικών, κατά πάσα πιθανότητα, από τέτοιες περιπτώσεις..