Μεγάλο θέμα με λήψη ψηφιακών καναλιών - Παρακαλώ βοήθεια

micgous

New member
26 February 2011
6
Παιδιά καλησπέρα!

Θα ήθελα την βοηθειά σας. Μένω μενίδι (κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας). Μόλις άλλαξα μία παλιά τηλεόραση που είχα με μία καινούρια με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη και την σύνδεσα κατευθείαν με μία εσωτερική κεραία της philips (με ενσωματωμένο ενισχυτή) που είχα και άσχετα με το που είναι γυρισμένη πιάνω όλα τα ψηφιακά κανάλια καμπάνα (εκτός από αυτά που εκπέμπουν μόνο από Αίγινα).

Επειδή όμως το κτίριο έχει 2 ορόφους και πολλές αναμονές για τηλεοράσεις, αποφάσισα να πάρω κεντρική κεραία, αγόρασα μία κεραία FLASHD IKUSI και ενισχυτή της Mistral. Το αποτέλεσμα είναι να πιάνω στην καλύτερη μόνο 8 κανάλια και σε καμμία περίπτωση το μπουκέτο της ΕΡΤ.
Έχω φάει πολύ χρόνο στο να γυρίζω την κεραία ώστε να βρώ το καλύτερο σήμα με το ίδιο αποτέλεσμα. Σας υπενθυμίζω ότι με την εσωτερική κεραία όπου και να την στρέψω έχω σήμα καμπάνα.

Έχω οπτική επαφή με τον υμηττό και κανένα επόδιο γενικά μπροστά από την ταράτσα!

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει επειδή την επόμενη φορά που θα ανέβω στην ταράτσα θα πηδήξω κάτω!!!!!

Re: ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΛΗΨΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

Βγαλε τον ενισχυτη και δοκιμασε.

Όπως έχει αναφερθεί γενικά ισχύει:

Βγάλτε ενισχυτές, βάλτε καινούριο καλώδιο, βάλτε καινούρια κεραία.

Απάντηση: Re: ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΛΗΨΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

Βγαλε τον ενισχυτη και δοκιμασε.

να εξηγήσουμε ότι ο ενισχυτής ίσως κάνει το σήμα υπερβολικά "δυνατό" με αποτέλεσμα η συσκευή να το "προσπερναει".

πάντως τα κρατιά για την ώρα από όσο γνωρίζω πάνε μέσω Πάρνηθας.
Ρώτα κ κάποιο γείτονα τί παίζει με αυτό, κ φυσικά ανάλογα την συσκευή/κατασκευαστή, δοκίμασε να το ελεγξεις κ με χειροκίνητη αναζήτηση στην συχνότητα 52.

Τι να πω!

Κοίτα το κτίριο είναι καινούριο και η εγκατάσταση έτοιμη καμμιά 4ετία, λογικά από τότε που τελείωσε το κτίριο. Δεν είχα ελέγξει ούτε τα φίς ούτε τα καλώδια μέχρι στιγμής, μέχρι την στιγμή την καινούριας κεραίας. Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω ότι η εγκάτάσταση είναι κλασσικού τύπου βύσματα, αλλά η κεραία και ο ενισχυτής παίρνουν βύσματα τύπου F, οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω κάνει συνδυασμό βυσμάτων εώς την τηλεόραση. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο αυτό στο πρόβλημα μου ή όχι.

Re: Απάντηση: Re: ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΛΗΨΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

πάντως τα κρατιά για την ώρα από όσο γνωρίζω πάνε μέσω Πάρνηθας.
στην συχνότητα 52.
Μέσω Υμηττού και Αίγινας "πάει" το δεύτερο μπουκέτο (ΕΤ1,ΝΕΤ,κλπ) στο 52.Την Παρνηθα την έκλεισε η Digea μετά από διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο...
Μόνο τα + της ΕΡΤ εκπέμπουν από Πάρνηθα,Υμηττό και Στείρα Ευβοίας.

Για να πετύχει σωστά μία κεντρική εγκατάσταση θα πρέπει να ξέρεις τη συνδεσμολογία των κλάδων και τα χαρακτηριστικά των πριζών που έχεις στο τοίχο.

Ο ενισχυτής μπαίνει για να καλύψει απώλειες του κυκλώματος διανομής και όχι για να σώσει χαμηλές στάθμες που μπορεί να δίνει η κεραία.

Αφού πιάνεις με εσωτερική οι στάθμες στη περιοχή σου είναι μια χαρά.

Κατά 99% τη ζημιά στη κάνει ο ενισχυτής (τον συγκεκριμένο θα τον πέταγα ακόμη και αν μου τον έκαναν δώρο...).

Το πρόβλημα είναι κυρίως η μέγιστη στάθμη που μπορεί να αποδώσει ο κάθε ενισχυτής (και είναι ανάλογη με την τιμή του).
Συνήθως επιλέγονται ενισχυτές με χαμηλή μέγιστη στάθμη (κάτω από 105dBμV) που εύκολα μπορεί να υπεροδηγηθούν με τα γνωστά προβλήματα....

Κατά 99% τη ζημιά στη κάνει ο ενισχυτής (τον συγκεκριμένο θα τον πέταγα ακόμη και αν μου τον έκαναν δώρο...).

Το πρόβλημα είναι κυρίως η μέγιστη στάθμη που μπορεί να αποδώσει ο κάθε ενισχυτής (και είναι ανάλογη με την τιμή του).
Συνήθως επιλέγονται ενισχυτές με χαμηλή μέγιστη στάθμη (κάτω από 105dBμV) που εύκολα μπορεί να υπεροδηγηθούν με τα γνωστά προβλήματα....
:2thumb22sup:

Μέσω Υμηττού και Αίγινας "πάει" το δεύτερο μπουκέτο (ΕΤ1,ΝΕΤ,κλπ) στο 52.Την Παρνηθα την έκλεισε η Digea μετά από διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο...
Μόνο τα + της ΕΡΤ εκπέμπουν από Πάρνηθα,Υμηττό και Στείρα Ευβοίας.

τιποτα δεν εκπεμπει ψηφιακα απο τα Στειρα Ευβοιας ...που το βρηκες αυτο ?

Για να πετύχει σωστά μία κεντρική εγκατάσταση θα πρέπει να ξέρεις τη συνδεσμολογία των κλάδων και τα χαρακτηριστικά των πριζών που έχεις στο τοίχο.

Ο ενισχυτής μπαίνει για να καλύψει απώλειες του κυκλώματος διανομής και όχι για να σώσει χαμηλές στάθμες που μπορεί να δίνει η κεραία.

Αφού πιάνεις με εσωτερική οι στάθμες στη περιοχή σου είναι μια χαρά.

λυπαμαι αλλα οι πληροφοριες που δινεις ειναι συγκεκχυμενες και ανακριβεις οι δουλειες αυτες δεν γινονται με αυτο τον τροπο Επισης η μομφη σου για τα προιοντα της mistral ειναι λαθος μια και ειναι μια εταιρια η οποια παραγει τετοια προιοντα με επιτυχια πανω απο 25 χρονια σε πολυ λογικες τιμες και με αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης .....

ενα αλλο βασικο ειναι οτι η εταιρια αυτη ηταν ειναι και παραμενει Ελληνικη παραγει τα παντα εδω και ολοι μας εχουμε χρεος να την στιριζουμε .... μια και βρισκομαστε σε μια χωρα που δεν παραγει ουτε καποτες

τιποτα δεν εκπεμπει ψηφιακα απο τα Στειρα Ευβοιας ...που το βρηκες αυτο ?

Κι εγώ διάβασα εδώ, ότι η 48 εκπέμπεται και απ' τα Ν. Στύρα.

επι του πρακτεου και για να δωσουμε και μοια ουσιαστικη βοηθεια στον ΟΡ

πραγματα που μπορει να εχουν παει λαθος :

---- η κεραια που εχεις ειναι μια χαρα κεραια και συνεραγαζεται μια χαρα με οποιον ενισχυτη θες

---- Εαν ο πωλητης σου πουλησε κεραια η οποια εχει ενεργο προενισχυτη στο διπολο τοτε δεν μπορει να συνεργαστει με κανεναν ενισχυτη αν αυτος δεν εχει τροφοδοσια στην εισοδο uhf

----εφοσον ο ηλεκτρολογος εχει ανεβασει πολλα καλωδια απανω πρπει αυτα να ειναι τερματισμενα και διακλαδωμενα σωστα ... σημαινει διακλαδωτες και φισακια μια αρμαθεια με ταινια δεν παιζει σε αυτες τις περιπτωσεις .

---- Τελος μαζι με το τερματισμενα σωστα θα πρεπει να τσεκαρεις οτι οι οσες πριζες εχεις εκει ειναι συνδεμενες σωστα ...καθε πριζα διελευσης εχει εισοδο και εξοδο αν ειναι συνδεμενη αναποδα εχει πολλες απωλειες

για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους ακομα και με ολα αυτα τα λαθη η εγκατασταση μεχρι τωρα μπορει και να δουλευε εφοσον η Παρνηθα ειναι διπλα και η ληψη επιγειων ειναι πανευκολη πολυ πιθανον τωρα που ο στοχος σου ειναι ο Υμμητος οι αναγκες για σωστη εγκατασταση να ειναι αυξημενες ...

αυτα...

Κι εγώ διάβασα εδώ, ότι η 48 εκπέμπεται και απ' τα Ν. Στύρα.

πραγματι αυτο ειναι δυο χρονων ιστορια και αφορουσε τα επιγεια ψηφιακα της ερτ mpeg 2 οπου ο αναμεταδοτης δουλεψε για μολις 15 ημερες χαλασε και εκτοτε παραμενει αφιαχτος ..η ερτ ειναι στα δικαστηρια με τον προμηθευτη εδω και 2 χρονια απο οτι μας ειπε ο διευθυντης του τμηματος κυριος Γαζιδελης στο τηλεφωνο 210-6066000

λυπαμαι αλλα οι πληροφοριες που δινεις ειναι συγκεκχυμενες και ανακριβεις οι δουλειες αυτες δεν γινονται με αυτο τον τροπο Επισης η μομφη σου για τα προιοντα της mistral ειναι λαθος μια και ειναι μια εταιρια η οποια παραγει τετοια προιοντα με επιτυχια πανω απο 25 χρονια σε πολυ λογικες τιμες και με αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης .....

ενα αλλο βασικο ειναι οτι η εταιρια αυτη ηταν ειναι και παραμενει Ελληνικη παραγει τα παντα εδω και ολοι μας εχουμε χρεος να την στιριζουμε .... μια και βρισκομαστε σε μια χωρα που δεν παραγει ουτε καποτες

Οι πληροφορίες που δίνω είναι μερικά hints για να μπορέσει ο φίλος να εντοπίσει τυχόν οφθαλμοφανή λάθη.
Και Φυσικά οι δουλειές δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο και κυρίως ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 1 FORUM.

Δηλαδή αν γράψω πως οι δουλειές αυτές γίνονται με πεδιόμετρο, με έλεγχο στη συνδεσμολογία των πριζών-κλάδων κλπ θα ωφελήσει σε τίποτα το φίλο μας???
Μα αν είχε τις βασικές γνώσεις-φιλοσοφία μια κεντρικής εγκατάστασης ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΚΑΝ!
Και σίγουρα δεν έχει πεδιόμετρο....

Στη Mistral τώρα.
Δέχομαι πως πρέπει να σεβαστούμε μια Ελληνική προσπάθεια.
Αλλά όποτε την έχω επιλέξει (ομολογώ αρκετά παλαιότερα), έχω ξαναπάει στο πελάτη τουλάχιστον 1-2 φορές.
Το ίδιο ισχύει και παλαιότερα με την Vilex και την WJ.
Οπότε επιλέγω κατά περίπτωση μία από τις 2 γερμανικές εταιρίες που έχω δοκιμάσει και δουλεύουν πάντα.....

Πιστεύω τώρα να κατάλαβες το σκεπτικό του μυνήματος μου

καμμια διαφωνια απο μενα ... αυτος ειναι ο σωστος τροπος .... και δεν θα διαφωνησω στο οτι και η η μιστραλ δεν ειναι το νο 1 σε ποιοτητα και σχεδιασμο ...

εγω παντως οπου μπορω θα προτιμησω κατι ελληνικο παρα οτιδηποτε αλλο

Φίλε micgous, αν έχεις κανένα δέκτη mpeg-4 Standard Definition, βάλτον και πες μας πόσο σήμα δείχνει ότι έχει στα κανάλια 46,47,48,52.

Έχω παρατηρήσει ότι αν η πάνω μπάρα είναι κάτω από 60% ή πάνω από 80% έχει πρόβλημα και είτε δεν πιάνει καθόλου τα κανάλια, είτε τα πιάνει με μωσαικά και παγώματα.

Στην 1η περίπτωση επειδή είναι χαμηλό το σήμα και στη 2η επειδή είναι ψηλό και μπουκώνει.

Η κάτω μπάρα πρέπει να είναι τέρμα.

Απάντηση: ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΛΗΨΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

Καλημέρα παιδιά,

σχετικά με το θέμα που άνοιξε ο φίλος και εγώ έχω πρόβλημα με το σήμα ειδικά τον τελευταίο καιρό.

Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, η πολυκατοικία είναι 30+ ετών, όπως και οι καλωδιώσεις,οι πρίζες κτλ.

Η τηλεόραση LG 42PJ550 από την αρχή είχε θέμα με τα αναλογικά αλλά αφού τα ψηφιακά έπαιζαν μια χαρά δεν το έψαξα παραπάνω. (Και τα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν έπιαναν καλά από τότε που άλλαξαν συχνότητα)

Τώρα τελευταία έχω πολλά παράσιτα, κάποιες ώρες ημέρας και στα ψηφιακά της DIGEA.

Το περίεργο, για μένα, είναι ότι ενώ η ισχύς είναι πολύ υψηλή, η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή. Μπορείτε να δείτε και το συνημμένο. Οι χρωματιστές γραμμές οφείλονται στην φωτογραφική του κινητού, αγνοήστε τες.

eikona.jpg

Μπορεί να φταίει ότι μπουκώνει, όπως αναφέρει ο φίλος;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, για όλα, πραγματικά!

Άρα παιδιά μάλλος θα πρέπει να καλέσω κάποιον τεχνικό για να δούμε τι παίζει!Όντως δεν έχω πεδιόμετρο και ούτε μπορώ να ελέγξω την συνδεσμολογία. Οπότε θα μπορόύσατε να μου πείτε, αν ξέρετε, πόσο περίπου θα μου στοιχίσει μία επίσκεψη για να μου λύσει το πρόβλημα?

Φίλε micgous δε χρειάζεσαι οπωσδήποτε πεδιόμετρο. Εμένα με βολεύει μια χαρά η μέτρηση που έχουν οι SD δέκτες όπως σου είπα παραπάνω.

Εγώ λέω κοίτα το μόνος σου και αν δε βγάλεις άκρη τότε φώναξε κάποιον.
Χρέωση εργασίας πιστεύω 30 με 70 ανάλογα τι θα κάνει.
Το πιο σωστό βέβαια πιστεύω είναι να έρθει να το δει και να σου πει τι θέλει και πόσο θα κοστίσει.