ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

wilson

Banned
23 April 2007
1,236
Με αφορμή μεγάλη ψηφοφορία που ξεκίνησε μέσω του ΣΚΑΙ θα ήθελα να παραθέσει ο καθένας μας την γνώμη του για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. Για περισσότερες λεπτομέρειες:
http://www.skai.gr/greatgreeks/

για να ψηφισει ο καθε ενας θα πρεπει να ειναι γνωστης και της Ιστοριας και της πορειας του καθενος μεσα απο σοβαρες πηγες.

Γιατι ετσι θαναι ακομα μια πασατεμπαδικη κινηση.

Μετά από μια σύντομη περιήγηση στι διαδίκτυο, ονόματα που προτάθηκαν μεταξύ άλλων είναι:

Μέγας Αλέξανδρος, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Περικλής, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Ιωάννης Καποδίστριας, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης. Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι...

Last edited:
Τέχνη
Άντζυ Σαμίου (εκεί που καίγομαι πολύ)
Σωτήρης Τζεβελέκος (ο θείος μου ο Νίντζα)

Πολιτική
Εθνοσωτήρες 1967
Άδωνις Γεωργιάδης

Επιστήμη
Νατάσσα Καραμανλή (1ο Παγκόσμιο Βραβείο εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης)

Αθλητισμός
Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών

Δημοσιογραφία
Μάκης Κουρής
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Θέμος Αναστασιάδης

Επιχειρηματικότητα
Δημήτρης Κοντομηνάς (Ζήτω ο Alpha Digital)

Απάντηση: Re: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Τέχνη
Άντζυ Σαμίου (εκεί που καίγομαι πολύ)
Σωτήρης Τζεβελέκος (ο θείος μου ο Νίντζα)

Πολιτική
Εθνοσωτήρες 1967
Άδωνις Γεωργιάδης

Επιστήμη
Νατάσσα Καραμανλή (1ο Παγκόσμιο Βραβείο εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης)
Αθλητισμός
Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών

Δημοσιογραφία
Μάκης Κουρής
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Θέμος Αναστασιάδης

Επιχειρηματικότητα
Δημήτρης Κοντομηνάς (Ζήτω ο Alpha Digital)

Και φυσικά ταχύρρυθμα και υπερεντατικά.:firstprize::fahne90:.

Ξεχάστε την Ιατρική των 6+ χρόνων, συν το αγροτικό στον Εβρο,(Νεμέα τάχα μου αλλά στο Νοσοκομείο Κορίνθου) συν τον χρόνο αναμονής για ειδικότητα(κανενας.Είχε ξεκινήσει ειδικότητα απ το ..αγροτικό) συν την ειδικότητα (κατ ευθείαν στο Ντυνάν),συν, συν συν..

Βαθειά Υπόκλιση.
Οπου να ναι θα γίνει και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο.:flipout::flipout:

Εμμανουήλ Παπάς
3.jpg

http://gym-n-souliou.ser.sch.gr/prosopikotites/papas.htm

ένας από τους 10000000000000000 4 τι ,,, προσπαθεί να αποδείξει ο σκαις ????

Θεμιστοκλής
Περικλής
Μιλτιάδης
Μέγας Αλέξανδρος
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Ιωάννης Καποδίστριας (τι να πούμε γι' αυτόν!)
Ελευθέριος Βενιζέλος
Παύλος Μελάς
Ιωναννης Μακρυγιάννης

κτλ
κτλ
κτλ

Η σειρά είναι τυχαία.
Δεν είναι δυνατόν μιά τέτοια ψηφοφορία χωρίς να αδικήσουμε κάποιον.

για να ψηφισει ο καθε ενας θα πρεπει να ειναι γνωστης και της Ιστοριας και της πορειας του καθενος μεσα απο σοβαρες πηγες.

Γιατι ετσι θαναι ακομα μια πασατεμπαδικη κινηση.

+1

Μήπως να ορίζαμε επίσης τι εννοούμε με το "μεγαλύτερος"? Λέω τώρα εγώ...

Re: Απάντηση: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Ιωάννης Καποδίστριας (τι να πούμε γι' αυτόν!)

Καταρχάς ότι ο Κόμης Giovanni Capo D' Istria, σπουδαία προσωπικότητα είχε Ιταλική καταγωγή αν και γεννήθηκε στην Κέρκυρα (η οποία τότε ήταν τμήμα της Ιταλικής επικράτειας).

Ρε Δημήτρη και εμένα το πρώτο όνομα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν ο Παπανικολάου.

Ελενη Μπεξη...μεγαλυτερη(γηραιοτερη) Ελληνιδα. Ετων 120!

Αν τωρα το "γκαλοπ" του σκαι εννοει σημαντικοτερο Ελληνα τοτε ειναι μακραν ο Γεωργιος Παπανικολαου.

Γιά μένα, αυτό το ερώτημα και ειδικά η αφηρημένη διατύπωσή του "μεγαλύτερος όλων των εποχών" είναι μιά μεγάλη αφέλεια... Δηλαδή ποιός θα αποφασίσει γιά αυτό? Εγώ ή εσύ? Εμείς ή εσείς? Οι μορφωμένοι? Μιά επιστημονική ομάδα? Το σύνολο του κόσμου? Και με τι κριτήρια ? Την αντικειμενική συνολική προσφορά στον ελληνισμό ? Και ποιά προσφορά, την συνειδητή ή και την ασυνήδειτη? Την προσφορά θυσίας γιά την Ελλάδα και τους έλληνες ή το ανέβασμα της εικόνας της Ελλάδας στα μάτια των άλλων? Και πως εκτιμάει ο κάθε έλλήνας την προσφορά των άλλων ελλήνων ? Γιά μένα γιά παράδειγμα, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, πέρα από τον τόπο γέννησής του, δεν είχε καμμία σχέση με την Ελλάδα. ούτε και το έργο του είχε... Αμφιβάλω αν είχε και συνείδηση ελληνική ή αν ήξερε τι είναι ο έλληνας... Αντίθετα, πχ. γιά τον Λεωνίδα, τον Μ.Αλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη, τον Π.Μελά και όλες τις ανάλογες προσωπικότητες τι να πει και τι να προσθέσει κανείς... Η γιά τόσες άλλες προσωπικότητες στα ελληνικά γράμματα και καλλιτεχνικό χώρο... πχ. υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στον διεθνή χώρο από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου τις τελευταίες δεκαετίες?...
Πιστεύω λοιπόν ότι στο τέλος μεγαλύτερος έλληνας θα ανακηρυχθεί ο Μ.Αλέξανδρος, θα γίνει και η ανάλογη διεθνής ενημέρωση, έτσι γιά να κλείσουμε και κανένα στόμα στα Σκόπια...

:grinning-smiley-043 BIOS

Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για αυτούς που πρόλαβα εν ζωή και μου έκαναν εντύπωση ενώ ήμουν παιδί... Και βέβαια δεν τους συγκρίνω με όλους αυτούς που αναφέρετε παραπάνω...

Μελίνα Μερκούρη
Ανδρέας Παπανδρέου

Τόσες περίοδοι του ελληνισμού, τόσοι φιλόσοφοι, τόσοι μαθηματικοί/επιστήμονες γενικότερα, τόσοι στρατιωτικοί κλπ κλπ
Εγώ πάντως θα ψήφιζα
Διογένη
Πλάτωνα
Αρχιμήδη
Παπανικολάου
Καραθεοδωρή